A Thousand Suns

(dyskusje o albumach)

A Thousand Suns

Postprzez Dead_Slayer w 05 Lut 2011 11:16

Ja myśle że by powiedzieli: co to ma być? Coś takiego mieszanego dziwnego, ale ma w sobie to coś... Ale zostańmy raczej przy swoim numetalu!
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Dołączenie: 27 Sie 2010 20:24
Miejscowość: Gdańsk

Re: A Thousand Suns

Postprzez Frycas w 06 Lut 2011 01:16

Darth Dream napisał(a):He he, dzięki, Kozer :mrgreen:

Black Dream, taka prawda że troche z góry cię potraktowałem, wybacz.

Noł problm ;) .

Btw. Iridescent - imo najlepszy kawałek z tego albumu.

Taaa,
najlepiej jak Mike śpiewa i chyba w 0:23 jest taki boski dziwięk.

Potem tylko czekać na Messengera :)

EDIT.
http://kornfanhead.blog.onet.pl/Linkin- ... 15831440,n
Ale zbesztali LP i A Thousand Suns
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

A Thousand Suns

Postprzez damian376 w 12 Lut 2011 15:24

Black Dream nie wierzyłem ze coś takiego powiesz o tej płycie naprawdę :) Ale te słowa są święte ta płyta jest genialna,każdy dżwięk,słowa prosto z serca coś niesamowitego,mimo że płyta różnie się przyjęła i niestety jest też dużo negatywnych opinii.Ale poprostu trzeba się nie przejmować tą krytyką,tylko cieszyć się muzyką LP.
Awatar użytkownika
damian376

Dołączenie: 14 Lip 2010 16:53

A Thousand Suns

Postprzez Kozer w 12 Lut 2011 19:22

Frycas napisał(a):EDIT.

Czego się spodziewałeś po tru-fanach KoЯna ?
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez kronos1194 w 12 Lut 2011 20:24

Kozer napisał(a):
Frycas napisał(a):EDIT.

Czego się spodziewałeś po tru-fanach KoЯna ?

O matko bosko... jak to czytałem, sam nie wiem co chciałem zrobić... z jednej strony śmiałem się pod nosem, z drugiej tylko przechodziła mi myśl "wtf?". Rozwalają mnie stwierdzenia typu "Hahn to guru zespołu - tylko on tam produkuje, montuje, maluje, kręci, zarabia... i mu to nieudolnie wychodzi", "ATS nadaje się dla dzieciarni tworzącej tępe filmiki na YT", czy też "Jedna noc miksowania i mamy całe ATS". Ja tak naprawdę nie wiem, czy ten kto to pisał w ogóle słuchał tego albumu. Jedno jest pewne - niqus miałaby tam sporo zabawy przy poprawianiu błędów.

Aby nie było off-topa. Ciągle nie mogę określić jak mi się podoba ten album. Nie umiem wystawić tej recenzji. O ile na początku podobały mi się 4 utwory, tak później coraz więcej ich przybywało. Z pewnością, drażni mnie tak duża ilość przerywników. Też, z pewnością, album nie zabrał mnie w żadną "podróż", o której tak liczni się wypowiadali (tak słuchałem wielokrotnie od początku aż do końca całości). Z pewnością jest to album nietypowy i z pewnością jest ciekawy... jednak (dla mnie) jest coś z nim nie tak... i sam nie mogę określić co tak naprawdę.
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

Dołączenie: 29 Cze 2009 19:12

A Thousand Suns

Postprzez Frycas w 12 Lut 2011 21:19

Dla mnie to była jedna wielka śmieszna parodia :)
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

A Thousand Suns

Postprzez kolo10017 w 19 Lut 2011 03:59

I oczywiście Linkini brali przykład z Korna bo jakby inaaaczej :roll:
Image
Awatar użytkownika
kolo10017

Dołączenie: 03 Sie 2010 12:51

A Thousand Suns

Postprzez bbartek w 19 Lut 2011 14:00

I oczywiście Linkini brali przykład z Korna bo jakby inaaaczej :roll:

Tak, Linkini w swoich pierwszych latach próbowali "podrobić" KoRna. Wsłuchaj się w niektóre utwory z HT i M i zobaczysz, że naprawdę próbowali grać to, co KoRn.

Ogólnie na każdej płycie można znaleźć zespół na, którym LP próbuje się wzorować i grać podobnie.
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

A Thousand Suns

Postprzez kolo10017 w 20 Lut 2011 00:27

Branie przykładu to nie grzech, nawet tak się powinno robić, ale nie ma tutaj mowy o bezczelnym ściąganiu stylu.
Image
Awatar użytkownika
kolo10017

Dołączenie: 03 Sie 2010 12:51

A Thousand Suns

Postprzez Nightwolf w 30 Mar 2011 22:02

dlugo do plyty nie moglam sie przekonac ale zaskoczylo i w koncu sie udalo. plyta jest inna, moja faworytka to nie jest, ale wracac bede.

hm... koles chyba wywalil swoje wypociny. cos jeszcze ciekawego tam bylo?

EDIT: stwierdzam, ze pod wzgledem tekstow to najlepsza plyta LP
Awatar użytkownika
Nightwolf

Dołączenie: 30 Mar 2011 16:02

A Thousand Suns

Postprzez Darth Dream w 17 Lip 2011 11:47

Ostatnio znalazłem coś takiego:
http://www.weltbild.pl/a-thousand-suns- ... 09527.html
Pytanie dla fanów LP: czy to jest oficjalne czy polski wydawca dodał tą druga płytę dla jaj? Tracklista drugiego CD dziwnie dokładnie pokrywa się z setlistą koncertu z Madrytu, który można sobie ściągnąć z działu "Download" na naszym forum.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

A Thousand Suns

Postprzez blackout. w 17 Lip 2011 12:18

@up, to jest prawdziwe wydawnictwo. Było reklamowane na linkinpark.com, a żeby jeszcze bardziej poprzeć przykładami to powiem, że widziałem ją w empiku. ;) I jest to wydawnictwo na którym można znaleźć pełną ATS, a na DVD jest właśnie koncert z Madrytu i mp3 również z tego występu.
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

Dołączenie: 25 Cze 2010 20:50

A Thousand Suns

Postprzez Headshot w 17 Lip 2011 21:42

Ja widziałem reklame w gazetce empiku z dniem premiery . I to jest ATS+ . Z tego co pamiętam to jedna z naszych forumowiczek zgarnęła to w ESKA Rock .
A ja się przymierza do kupna od jakiegoś miesiąca ...

smolarek napisał(a): mp3 również z tego występu.

mp3 też ? wow , ale fajnie :)
Image
Headshot

Dołączenie: 06 Lip 2010 17:02

A Thousand Suns

Postprzez Darth Dream w 18 Lip 2011 10:53

A to dzięki, zastanawiałem się nad kupnem, ale chyba sobie odpuszczę, lepiej wziąć wersję z "Meeting Of A Thousand Suns".
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez blackout. w 18 Lip 2011 11:51

Darth Dream napisał(a):A to dzięki, zastanawiałem się nad kupnem, ale chyba sobie odpuszczę, lepiej wziąć wersję z "Meeting Of A Thousand Suns".

Jak ja nie miałbym jeszcze podstawowej ATS to bym kupił wersję z koncertem. ;) Sam zastanawiałem się nad kupnem, ale pomyślałem, że jak mam już ATS to bez sensu jeszcze raz kupować to samo. W sumie - zrobisz jak będziesz uważał.
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

Dołączenie: 25 Cze 2010 20:50

A Thousand Suns

Postprzez chmuurek w 18 Lip 2011 14:44

Ja nawet jak miałem wersje z Meeting of A Thousand Suns to kupiłem wersje z koncertem ;)
Awatar użytkownika
chmuurek

Dołączenie: 09 Wrz 2009 21:14

Postprzez kronos1194 w 29 Kwi 2012 11:30

kronos1194 napisał(a):Ciągle nie mogę określić jak mi się podoba ten album. Nie umiem wystawić tej recenzji. O ile na początku podobały mi się 4 utwory, tak później coraz więcej ich przybywało. Z pewnością, drażni mnie tak duża ilość przerywników. Też, z pewnością, album nie zabrał mnie w żadną "podróż", o której tak liczni się wypowiadali (tak słuchałem wielokrotnie od początku aż do końca całości). Z pewnością jest to album nietypowy i z pewnością jest ciekawy... jednak (dla mnie) jest coś z nim nie tak... i sam nie mogę określić co tak naprawdę.

Minęło już trochę czasu, a ja dalej myślę tak samo. No ale w końcu czas wystawić tą swoją, jakże subiektywną, recenzje.

Album zdecydowanie nie zabrał mnie w żadną podróż, słuchałem kilkakrotnie od początku do końca i jedynie co mnie naszło, to przeraźliwa nuda. Tu podstawowym problem jest chyba sposób w jaki odbieram muzykę. Co jest dla mnie z nim nie tak? Nuda, po prostu jest nudny. Monotonny i przeraźliwie spokojny, jedynie kilka piosenek wybija się ponad przeciętną. Za dużo elektroniki i za dużo przerywników... Nie będę wypowiadał się pojedynczo na temat piosenek, nie widzę sensu - ktoś jak jest ciekaw mej opinii, to odsyłam do działu "Utwory". Album dość przeciętny i dla mnie w karierze linkinów najgorszy. Zobaczymy jaki będzie LT, który ma wielkie predyspozycje jak na razie do tego, by strącić ATS z tego mało zaszczytnego podium.
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

Dołączenie: 29 Cze 2009 19:12

A Thousand Suns

Postprzez Gonzo. w 02 Maj 2012 22:20

W sumie. Ciężko się nie zgodzić z komentarzem wyżej. Ale When they come for me powaliło. (:
Też sądzę, że LT będzie duuużo lepsze. I czuję, że linkini nie zwalą nowego albumu.
Gonzo.

Dołączenie: 22 Lip 2009 13:08

Postprzez Mariatta w 02 Maj 2012 23:17

kronos1194 napisał(a):Minęło już trochę czasu, a ja dalej myślę tak samo. No ale w końcu czas wystawić tą swoją, jakże subiektywną, recenzje.

Album zdecydowanie nie zabrał mnie w żadną podróż, słuchałem kilkakrotnie od początku do końca i jedynie co mnie naszło, to przeraźliwa nuda. Tu podstawowym problem jest chyba sposób w jaki odbieram muzykę. Co jest dla mnie z nim nie tak? Nuda, po prostu jest nudny. Monotonny i przeraźliwie spokojny, jedynie kilka piosenek wybija się ponad przeciętną. Za dużo elektroniki i za dużo przerywników... Nie będę wypowiadał się pojedynczo na temat piosenek, nie widzę sensu - ktoś jak jest ciekaw mej opinii, to odsyłam do działu "Utwory". Album dość przeciętny i dla mnie w karierze linkinów najgorszy. Zobaczymy jaki będzie LT, który ma wielkie predyspozycje jak na razie do tego, by strącić ATS z tego mało zaszczytnego podium.

Dokładnie to samo i ja stwierdziłam. Byłam pod wielkim wrażeniem opinii napisanej przez Kozera! Wsłuchiwałam się i wsłuchiwałam i nic. Jedyne co się zmieniło, to to że jeszcze bardziej podoba mi się Blackout i na tym koniec. Wybroniły się 4 piosenki: The Catalyst, Waiting for the end, When they come for me i Blackout.
Najsłabszy album, najmniej porywający i jest mi żal to pisać.
Image
Awatar użytkownika
Mariatta

Dołączenie: 10 Mar 2012 15:47
Miejscowość: Łódź

A Thousand Suns

Postprzez Headshot w 09 Maj 2012 16:47

Przesadzacie ...
Ja nie potrafię określić tego jak mi się do końca podoba . Podoba mi się tak samo jak i inne płytki LP .
Ten album rzeczywiście jest inny ale nie gorszy . Nie musi sie wszystkim podobać . Oczywiście Robot Boy to według mnie to ... nie jest cóz porywający utwór . Cała płyta jest fajna i najlepiej słucha się jej całej .
Pojedynczo to nie brzmi tak samo jak razem
Image
Headshot

Dołączenie: 06 Lip 2010 17:02

Poprzednia

Powróć do Płyty

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości