Airbourne

(wszystko poza Linkin Park)

Airbourne

Postprzez piotrek.gt w 11 Lis 2011 14:28

Zespół rock 'n' rollowy z Australii założony przez braci Joela i Ryana O'Keeffe w 2003 roku. Po przesłuchaniu ich dyskografii mam głeboką nadzieję że panowie nie zamierzają skończyc na dwóch albumach :D
Zanim poznałem ten zespół nie wierzyłem że którakolwiek kapela powstała po 2000 roku będzie miała chęci i determinację do grania hard rocka w starym stylu. Ale stało się, na XVII Przystanku Woodstock dali jeden z najgenialniejszych koncertów na tym festiwalu, który zamiast okraśc mnie z energii jeszcze bardziej dodał mi sił ;)
Kto słyszał o tym zespole na pewno też słyszał czy też czytał o porównywaniu ich do AC/DC. Osobiście jestem zdania że jest to trafne ponieważ w miarę zapoznawania się z ich repertuarem muzyka ta też bardzo często przypominała mi ten chyba każdemu znany australijski zespół. A że jest to grupa muzyczna którą moge słuchac godzinami bez znudzenia, to podobieństwo jest jak najbardziej na plus :D

To tyle ode mnie, czas na yt xD

Image
Awatar użytkownika
piotrek.gt

Dołączenie: 14 Sty 2010 18:08
Miejscowość: Gdańsk

Re: Airbourne

Postprzez Arti w 11 Lis 2011 14:44

Znam. Lubię. Bardzo lubię :D Obydwie płyty są świetne, hard rock na całego. A jeśli chodzi o porównywanie z AC/DC - w pełni uzasadnione. Poznałem ich grając w Burnouta Paradise (genialny soundtrack) i słysząc 'Too Much, Too Young, Too Fast' byłem pewien, że słyszę Angusa i spółkę xD I jeszcze te wspinaczki po rusztowaniach w wykonaniu Joela :D

Jakbym miał wybrać ulubione kawałki to byłyby to:
- Too Much, Too Young, Too Fast
- Runnin' Wild
- Stand Up For Rock 'N' Roll
- Girls In Black
- Born To Kill
- No Way But The Hard Way
- Blonde, Bad And Beautiful
- It Ain't Over Till It's Over

piotrek.gt napisał(a):Zanim poznałem ten zespół nie wierzyłem że którakolwiek kapela powstała po 2000 roku będzie miała chęci i determinację do grania hard rocka w starym stylu.

Może Wolfmother? Znam ich pierwszą płytę i jest mocno old schoolowa, ale bardziej w kierunku Led Zeppelin niż AC/DC ;)
A ósmego dnia Bóg stworzył samochód... i zobaczył, że jest on dobry!
Awatar użytkownika
Arti
Spamer Roku 2011

Dołączenie: 10 Lip 2010 09:27
Miejscowość: Białystok

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości