Aktualności

(Kubica, Smolarek, Gołota...)

Aktualności

Postprzez Zaki w 06 Wrz 2009 16:01

Brakuje mi na tym forum takiego tematu, by można było nie offtopując pogadać o tym, co aktualnie dzieje się w świecie sportu :)

Wierzycie jeszcze w awans na mundial? Uważam, że jeżeli nasi zagrają ofensywniej ze Słowenią, tak jak w drugiej połowie z Irlandią, to powinno być dobrze.
Mam też nadzieję, że Beenhakker w końcu zrozumie, że powołoywanie niegrających Smolarka i Krzynówka nie ma sensu... :)
"Cry to yourself,
Nothing will help,
It's too late to change what's been done"

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Dołączenie: 26 Cze 2009 01:30
Miejscowość: Warszawa

Aktualności

Postprzez zwieR.Z. w 06 Wrz 2009 18:33

Ja w awans wierzę i czekam na zwycięstwo ze Słowenią. Szanse na wyjazd na mundial nie są duże, jednak tego, że ogramy Słoweńców jestem w zasadzie pewien i każdy inny rezultat będzie dla mnie szokiem.
Mam też nadzieję, że Beenhakker w końcu zrozumie, że powołoywanie niegrających Smolarka i Krzynówka nie ma sensu...

Akurat wczoraj wejście Smolarka dużo zmieniło w naszej drużynie. Na korzyść. Przytrafiają mu się mecze, kiedy jest niewidoczny, jednak to i tak jest bardzo dobry piłkarz i wczoraj pokazał, że na razie nie ma problemów z formą, nawet jeśli nie ma klubu. Póki co nie wstawiałbym go do pierwszego składu, ale jako zmiennik jak najbardziej się nadaje. Wysoko cenię sobie jego ambicję i niezłą (jak na Polaka) technikę. Pokaż mi innego polskiego piłkarza, który na przykład strzelił ostatnio bramkę nożycami.
Co do Krzynówka, to już się zgadzam. Co prawda nie jestem pewien, czy grzeje ławę w obecnym klubie (jakiś czas temu słyszałem, że gra dość regularnie), ale to już nie jest ten sam piłkarz co kilka lat temu. Swoje dla kadry zrobił i myślę, że teraz miejsce na ławce to wszystko co powinien dostać od selekcjonera.
Nie rozumiem też dlaczego powołania dostają tacy piłkarze jak Trałka, czy Rzeźniczak. Słabiutcy kopacze, których lata świetlne dzielą od międzynarodowego poziomu.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Aktualności

Postprzez Zaki w 06 Wrz 2009 19:07

zwieR.Z. napisał(a):Wysoko cenię sobie jego ambicję i niezłą (jak na Polaka) technikę

Ambicje ma, to trzeba przyznać, ale nic więcej z Irlandią nie pokazał. Co do jego polskości, to nie mam wątpliwości, ale należy pamiętać, że Smolarek wychował się i nauczył grać w Holandii, a tam przy szkoleniu piłkarzy zawsze zwraca się dużą uwagę na wyszkolenie techniczne.
zwieR.Z. napisał(a):Co do Krzynówka, to już się zgadzam. Swoje dla kadry zrobił i myślę, że teraz miejsce na ławce to wszystko co powinien dostać od selekcjonera.

Dla Krzynówka mam dużo szacunek. Za to wszystko, co zrobił dla naszej reprezentacji, natomiast uważam, że miejsce w kadrze za same zasługi, to lekka przesada. Ma już swoje lata i nie prezentuje takiej formy jak dawniej. Nawet jego strzały z dystansu i rzutów wolnych lecą daleko od bramki, a przecież to była jego najmocniejsza strona.
zwieR.Z. napisał(a):Nie rozumiem też dlaczego powołania dostają tacy piłkarze jak Trałka, czy Rzeźniczak. Słabiutcy kopacze, których lata świetlne dzielą od międzynarodowego poziomu.

W moim widzeniu są to piłkarze, którzy zostali przeoczeni... Jak by byli powoływaniu do młodzieżówek jakieś 5 lat temu, to by zdobywali doświadczenie i teraz by coś z nich było. A teraz na młodzieżówki są za starzy a i od kadry odstają poziomem. Podstawowe miejsce w składach swoich klubów, to wszystko na co na chwilę obecną zasługują.
"Cry to yourself,
Nothing will help,

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Aktualności

Postprzez zwieR.Z. w 06 Wrz 2009 19:46

Ambicje ma, to trzeba przyznać, ale nic więcej z Irlandią nie pokazał.

Zrobił całkiem sporo dobrych akcji. Nie trzeba strzelić bramki, czy zaliczyć asystę żeby zagrać dobry mecz.
W moim widzeniu są to piłkarze, którzy zostali przeoczeni... Jak by byli powoływaniu do młodzieżówek jakieś 5 lat temu, to by zdobywali doświadczenie i teraz by coś z nich było.

O ile dobrze pamiętam, to Rzeźniczak grał w naszej młodzieżówce. Nie wiem jak Trałka.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Aktualności

Postprzez Parówa :-) w 07 Wrz 2009 16:52

A ja wolałabym żeby jednak się nie zakwalifikowali, i nie przynosili wstydu tym wszystkim biednym kibicom, którzy jeżdżą za nimi po świecie na mecze. W każdym turnieju to samo - dajemy plamę na pierwszym lub drugim meczu fazy grupowej. Po tym, jak Lewandowski wystawił piłkę Irlandczykowi i cudem Borucowi udało się to wykopać, nie mam już żadnych nadziei. Może jak się nie dostaną to ścisną tyłki i coś z tym zrobią, żeby w przyszłości grali futbol, a nie podwórkową kopaninę.
Awatar użytkownika
Parówa :-)

Dołączenie: 15 Maj 2008 19:59
Miejscowość: Zadoopie

Aktualności

Postprzez zwieR.Z. w 07 Wrz 2009 18:21

A ja wolałabym żeby jednak się nie zakwalifikowali, i nie przynosili wstydu tym wszystkim biednym kibicom, którzy jeżdżą za nimi po świecie na mecze.

To lepiej przynieść wstyd już w eliminacjach? Sam udział w mistrzostwach świata to już jest powód do dumy.
Po tym, jak Lewandowski wystawił piłkę Irlandczykowi i cudem Borucowi udało się to wykopać, nie mam już żadnych nadziei.

Przecież takie ryzykowne zagrania przytrafiają się nawet najlepszym. Nie skreślajmy drużyny po jednym indywidualnym błędzie, który w dodatku skończył się bez konsekwencji ;)
Może jak się nie dostaną to ścisną tyłki i coś z tym zrobią, żeby w przyszłości grali futbol, a nie podwórkową kopaninę.

Naprawdę wierzysz, że to coś zmieni?
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Aktualności

Postprzez Kozer w 07 Wrz 2009 19:17

Cóż no Placy grają jak grają. Nie czepiajmy się. Dobrze to ujął pan Boniek

http://www.sport.pl/pilka/1,65046,70069 ... oniek.html

Co tak zamilkliście? Boniek trafił w sedno
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Re: Aktualności

Postprzez Zaki w 13 Wrz 2009 00:58

Oglądał ktoś siatkówkę? Ja tak i jestem bardzo miło zaskoczony naszymi, bo byłem pewien, że zwycięstwa przychodziły im tylko dlatego, że mieli słabych rywali, a jednak udowodnili, że i mocną Bułgarią potrafią pewnie wygrać. Zawiodłem się na Rosji... Postawiłem na nią i wszystko inne mi weszło, właśnie oprócz tego, (kurs: 1:13) :evil: :evil: (a mogła być stówa do przodu). Jutro nasi grają z Francją o mistrzostwo kontynentu. Francja jest teraz dużo silniejsza niż w meczu z naszymi w fazie grupowej i może być ciężko o złoto, ale jestem dobrej myśli :)
"Cry to yourself,
Nothing will help,

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Aktualności

Postprzez Kozer w 13 Wrz 2009 22:45

Wygraliśmy.

Miałem pociągnąć temat o tej porażce ze słowenią, ale boję się bana za wszczynanie kłótni ;D
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Aktualności

Postprzez Zaki w 14 Wrz 2009 13:04

Piłkarzom już dajmy spokój... Najbliższy ważny mecz zagrają dopiero za niecałe trzy lata, więc miejmy nadzieję, że coś się zmieni do tego czasu. A teraz można o nich zapomnieć i pożyć trochę siatkówką :)
"Cry to yourself,
Nothing will help,

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Postprzez kasiula w 14 Wrz 2009 21:25

Zaki napisał(a):Piłkarzom już dajmy spokój... Najbliższy ważny mecz zagrają dopiero za niecałe trzy lata, więc miejmy nadzieję, że coś się zmieni do tego czasu. A teraz można o nich zapomnieć i pożyć trochę siatkówką :)

Dokładnie tak, Zaki :D
Tymbardziej, że to pierwsze Mistrzostwo Europy po 26 latach ;p
Trza to opić xD
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Dołączenie: 05 Sie 2009 18:37
Miejscowość: Ostróda

Aktualności

Postprzez Kozer w 15 Wrz 2009 17:43

ide po butelke cisowianki do piwnicy
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Aktualności

Postprzez kasiula w 16 Wrz 2009 17:00

Heh :D
kozer, ja piję tylko wodę xD

A wracając do tematu: fajnie, że chociaż siatkarzami możemy się pochwalić, bo na piłkę nożną w dobrym wykonaniu nie mamy co liczyć...
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Aktualności

Postprzez Parówa :-) w 16 Wrz 2009 21:11

zwieR.Z. napisał(a):To lepiej przynieść wstyd już w eliminacjach? Sam udział w mistrzostwach świata to już jest powód do dumy.

No, w naszym przypadku to prawdziwy cud ;p

zwieR.Z. napisał(a):Przecież takie ryzykowne zagrania przytrafiają się nawet najlepszym. Nie skreślajmy drużyny po jednym indywidualnym błędzie, który w dodatku skończył się bez konsekwencji ;)

Racja, ale nam takie głupawy zdarzają się czasem z konsekwencjami, np. to "podanie" do Boruca, kiedy jego noga nie trafiła w piłkę.. xD
zwieR.Z. napisał(a):Naprawdę wierzysz, że to coś zmieni?

To chyba jedyna nadzieja xDD

kasiula napisał(a):A wracając do tematu: fajnie, że chociaż siatkarzami możemy się pochwalić, bo na piłkę nożną w dobrym wykonaniu nie mamy co liczyć...

Włąśnie. Chociaż smuci mnie, że jakoś ludzie o tym nie mówią. Siatkówka nie jest aż tak popularna w naszym kraju jeszcze. Kiedy idę do szkoły dzień po meczu, wokół wszyscy o tym dyskutują i najczęściej bluzgają na naszych xD A teraz mamy złoto, a tu cisza.
Awatar użytkownika
Parówa :-)

Dołączenie: 15 Maj 2008 19:59
Miejscowość: Zadoopie

Postprzez kasiula w 17 Wrz 2009 16:44

Parówa napisał(a):
kasiula napisał(a):A wracając do tematu: fajnie, że chociaż siatkarzami możemy się pochwalić, bo na piłkę nożną w dobrym wykonaniu nie mamy co liczyć...

Włąśnie. Chociaż smuci mnie, że jakoś ludzie o tym nie mówią. Siatkówka nie jest aż tak popularna w naszym kraju jeszcze. Kiedy idę do szkoły dzień po meczu, wokół wszyscy o tym dyskutują i najczęściej bluzgają na naszych xD A teraz mamy złoto, a tu cisza.

U mnie też tak jest, niestety :|
Dziwię się, dlaczego to właśnie ta nieszczęsna piłka nożna jest powodem ogólnej "podniety", a nie np. koszykówka czy piłka ręczna. O siatkówce też mówią dopiero wtedy, gdy Polska osiągnie jakiś większy sukces czy zdobędzie medal....
Nie wiem, ale jakoś nie popieram takiego zachowania... :roll:
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Aktualności

Postprzez Zaki w 18 Wrz 2009 19:28

kasiula napisał(a):Dziwię się, dlaczego to właśnie ta nieszczęsna piłka nożna jest powodem ogólnej "podniety", a nie np. koszykówka czy piłka ręczna.

Piłka ręczna - OK, ale koszykówka? W Polsce jest na równie niskim poziomie, co piłka nożna... Nie wiem, dlaczego przyjęło się, że polska koszykówka jest dobra, skoro reprezentacja spisuje się dużo poniżej oczekiwań, a o sukcesie jakiegoś polskiego klubu nigdy nie słyszałem... :/
Trudno, by w danym państwie popularny był sport, w którym nie odnosi się sukcesów... A piłka nożna, jest sportem nr. 1 na świecie, więc nic dziwnego, że się o niej w gada na przerwach w polskich szkołach... :)
"Cry to yourself,
Nothing will help,

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Aktualności

Postprzez Headshot w 20 Lip 2010 18:13

Hmm ... Chcialem zamiescic ten film apropos zmian w przepisach , ktore wprowadzic powinna FIFA .

http://video.eurosport.pl/pilka-nozna/z ... ideo.shtml

A propos idiotow slyszeliscie , ze PZPN podal do sadu ludzi od ,, koniecPZPN.pl '' . Dla mnie to chore.
Ci ludzie z PZPN to debile i w ogole nie bede sie wypowiadal brzydziej na ich temat , bo mnie pozwa .
Wyludzaja pieniadze od ludzi ktorzy chca dobrze dla polskiej pilki i zniszczyli prawie do konca to co zostawil Listkiewicz . Zarabiaja fure kasy , a nic nie robia . Obchodza ich tylko wlasne stolki . Ja jestem za koncem PZPN !!! :evil: :evil: :evil:

Jako ciekawostke podam , ze Arsenal i Tottenham zabronili uzywania vuvuzli na swoich obiektach .

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jacek Krzynówek podjął decyzję o zakończeniu piłkarskiej kariery! 34-letni piłkarz występował ostatnio w klubie niemieckiej Bundesligi - Hannoverze 96. W ubiegłym sezonie 96-krotny reprezentant polski wystąpił w klubie z Dolnej Saksonii zaledwie 14 razy, dwukrotnie wpisując się na listę strzelców.

http://www.youtube.com/watch?v=Oq5xCrenbYE

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Piłkarze Lecha Poznań po wyjazdowym zwycięstwie nad Interem Baku (1:0) w środę przed własną publicznością zechcą przypieczętować awans do trzeciej rundy kwalifikacyjnej Ligi Mistrzów.
Trener Kolejorza Jacek Zieliński przestrzega jednak przed nadmiernym optymizmem.

- Chyba żaden z trenerów nie powiedziałby, że jest spokojny przed rewanżem, wygrywając pierwsze spotkanie zaledwie 1:0. Na pewno nie zlekceważymy przeciwnika i nie zagramy na "pół gwizdka". Celem nadrzędnym jest awans, ale interesuje nas też lepsza gra niż ta, którą zaprezentowaliśmy w Baku - powiedział Zieliński.

Trener Lecha nie będzie mógł skorzystać z Tomasza Bandrowskiego, który doznał urazu więzadeł pobocznych kolana. Defensywny pomocnik będzie pauzować około czterech tygodni. Pod znakiem zapytania stoi występ Kolumbijczyka Manuela Arboledy, który nie wystąpił również w pierwszym spotkaniu w Baku.

Azerowie we wtorek przed południem przylecieli do Poznania. W porze meczu, o godz. 20.00, przeprowadzili trening. Szkoleniowiec Interu Kachaber Czadadze wciąż liczy na awans swojego zespołu.

- Lech, jak każdy zespół, ma silne, ale i słabe strony. Te drugie postaramy się wykorzystać w środę. Wierzę, że odrobimy straty i to my zagramy w kolejnej rundzie - przyznał Czadadze.

Mecz w Poznaniu obejrzy komplet - 13,5 tys. - kibiców. Ostatnie bilety sprzedano we wtorek rano.

Zwycięzca tej rywalizacji w kolejnej rundzie kwalifikacji trafi prawdopodobnie na Spartę Pragę, która w pierwszym meczu na wyjeździe pokonała łotewski Metalurgs Lipawa 3:0.
Image
Headshot

Dołączenie: 06 Lip 2010 17:02

Aktualności

Postprzez Mateusz_OL w 05 Sie 2010 18:20

Laurent Blanc powołał 22 piłkarzy do reprezentacji Francji na towarzyski mecz z Norwegią, który odbędzie się 11 sierpnia.

Bramkarze: Stéphane Ruffier (Monaco), Nicolas Douchez (Rennes)
Obrońcy: Rod Fanni (Rennes), Adil Rami (Lille), Philippe Mexès (AS Roma), Mamadou Sakho (Paris-SG), Benoît Trémoulinas (Bordeaux), Aly Cissokho (Lyon), Mathieu Debuchy (Lille).
Pomocnicy: Lassana Diarra (Real Madryt), Moussa Sissoko (Toulouse), Yann M'Vila (Rennes), Samir Nasri (Arsenal), Yohan Cabaye (Lille), Charles N'Zogbia (Wigan), Blaise Matuidi (Saint-Etienne).
Napastnicy: Hatem Ben Arfa (Marsylia), Karim Benzema (Real Madryt), Loïc Rémy (Nice), Jimmy Briand (Lyon), Jérémy Ménez (AS Roma), Guillaume Hoarau (Paris-SG).

<źródło francja.goal.pl>

Nie ma Koscielnego :roll:
Awatar użytkownika
Mateusz_OL

Dołączenie: 11 Lip 2010 15:53

Aktualności

Postprzez Mateusz_OL w 08 Sie 2010 18:07

Legia przegrała w meczu z Arsenalem 6:5

Oto skrót spotkania

http://www.youtube.com/watch?v=CEiTYpWFNLE
Awatar użytkownika
Mateusz_OL

Dołączenie: 11 Lip 2010 15:53

Aktualności

Postprzez jaina w 08 Sie 2010 23:31

O kurde, 11 bramek. Ładnie.

*Lech Poznań zremisował z Widzewem Łódź 1;1
Awatar użytkownika
jaina

Dołączenie: 02 Sie 2010 13:42
Miejscowość: Koszalin, Poznań

Aktualności

Postprzez Headshot w 10 Sie 2010 11:44

Mateusz_OL napisał(a):Legia przegrała w meczu z Arsenalem 6:5

Tak . Ciesze sie :P

Meczyk fajny . Ciesze sie , ze Koscielny nie zostal powolany .
Image
Headshot

Aktualności

Postprzez zwieR.Z. w 10 Sie 2010 11:48

Ciesze sie , ze Koscielny nie zostal powolany .

A z czego tu się cieszyć? Koscielny jest raczej przeciętny, ale i tak lepszy od naszych obrońców.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Aktualności

Postprzez Zaki w 10 Sie 2010 11:59

Legia dobry mecz zagrała. Nie wiele brakło, a ten skład wystarczyłby na pokonanie Arsenalu, więc w lidze nie powinno być problemów. Legia grała skutecznie, jedyne co, to poważne błędy w defensywie, ale i tak brakowało podstawowych obrońców, więc jestem pełen nadziei przed tym sezonem :)
"Cry to yourself,
Nothing will help,

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Aktualności

Postprzez zwieR.Z. w 10 Sie 2010 13:30

Na szczęście w Legii skończyło się to, co mnie ostatnio mocno raziło w tym klubie - konflikt kibiców z zarządem i beznadziejne transfery. Do tego doszedł piękny stadion i to wszystko sprawiło, że na Legię zacząłem patrzeć inaczej. Nareszcie ten klub przestał przypominać jeden wielki dowcip. Kto wie czy to nie za nich będę trzymał kciuki w tym sezonie, bo na chwilę obecną wyglądają najlepiej i mogą powalczyć w pucharach. No ale jeden mecz jeszcze o niczym nie przesądza i trzeba dobrą formę potwierdzić w trakcie sezonu.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Aktualności

Postprzez Headshot w 11 Sie 2010 00:24

Zaki napisał(a):więc w lidze nie powinno być problemów.

Mowimy tak co roku :(

zwieR.Z. napisał(a): Nareszcie ten klub przestał przypominać jeden wielki dowcip.

ITI ...
Image
Headshot

Następna

Powróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości