Archive

(wszystko poza Linkin Park)

Archive

Postprzez DKA w 02 Sie 2011 14:58

Archive - brytyjski zespół trip-hopowy (w ostatnich płytach grają neoprogresywnego rocka), pochodzący z Londynu, założony w 1994 roku przez Dariusa Keelera i Danny'ego Griffithsa.

Więcej: http://pl.wikipedia.org/wiki/Archive

Moim zdaniem zespół naprawdę godny polecenia, ciekawe kompozycje, mnóstwo ciekawych dźwięków. Najlepsze albumy to moim zdaniem You All Look the Same to Me i Lights z kapitalnym tytułowym utworem, przepełnionym pięknym dźwiękiem keyboardu przez praktycznie cały 18minutowy utwór. Inne piosenki godnie polecenia to rock'owy System, przepiękne Again czy Goodbye. Ciekawymi utworami są też na pewno Fold oraz Numb. Pewnie jeszcze coś pominąłem, ale dla chcącego nic trudnego przesłuchać te kilka albumów bo naprawdę warto.

Ciekawe czy na forum są jacyś fajni tego zespołu?
Awatar użytkownika
DKA

Dołączenie: 04 Maj 2010 18:56
Miejscowość: Piece/Rybnik

Archive

Postprzez Darth Dream w 02 Sie 2011 15:07

Ja znam zawartość płytki You All Look the Same to Me, kiedyś, kiedy słuchałem jeszcze tylko metalu, do mnie nie przemawiała, ale ostatnio bardziej pasują mi klimaty ambientowo-trip-hopowe, dlatego też częściej sięgam po taką muzykę, włączając w to również Archive. Sympatyczne, klimatyczne granie. Właśnie niedawno zacząłem planować zdobycie pozostałych płyt.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości