Arletta Rzepiela i What I've done

(cała reszta)

Postprzez mlodyworus w 02 Maj 2011 10:54

http://www.youtube.com/watch?v=YHQY9Bj26hw Co sądzicie? Według mnie jest beznadziejna, w ogóle fałszuje trochu jak na cover. Dobrze że się nie dostała.
mlodyworus

Dołączenie: 17 Mar 2011 16:26

Postprzez Nook w 02 Maj 2011 11:24

Śpiewanie: przeciętne
Angielski: do bani
Aranżacja: super

Wylicz sobie srednią, mnie sie już nie chce o tym pisać. Właściwie nie wiem czy to wykonanie jest warte jakichś wyszukanych komentarzy :P
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Postprzez _Ev_ w 02 Maj 2011 11:32

A ja mam wrażenie że źle wybrała sobie repertuar. Nie wiem czy do siedemnastolatki pasują piosenki typu This Is War i What I've Done :P moim zdaniem lepiej by było gdyby zamiast nich wybrała na przykład The Kill/Numb (jeżeli już tak bardzo chciała śpiewać coś z repertuaru 30STM/LP).

Nook, są ludzie którzy się nad tym wykonaniem rozpływają z zachwytu... :P
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

zwieR.Z. napisał(a):Ewelina, chłopie, wrzuć na looz.

:lol2:
Awatar użytkownika
_Ev_

Dołączenie: 18 Lip 2010 23:13
Miejscowość: Lublin

Postprzez Dinnaroth w 02 Maj 2011 11:45

Ja powiem tak: gdyby nie tak drętwy i beznadziejny angielski to nawet było by spoko. Bo aranżacje były całkiem dobre. I według mnie, co szczególnie było widoczne w WID, zbyt bardzo chciała przykryć ten słaby angielski przez wykrzesywanie z siebie jakichś sztucznych emocji.
You are my shelter, my shoulder when I'm weary
But I'm the strongest man whenever you're close
With your loving, I'm something and you need to know
Awatar użytkownika
Dinnaroth

Dołączenie: 03 Maj 2010 20:24
Miejscowość: Kraków

Postprzez mlodyworus w 02 Maj 2011 11:59

Widać było że słucha obu zespołów, chociaż po tym że miała na sobie koszulkę 30STM. Zapewne bardzo chciała wybrać coś z ich repertuaru i padło na jej ulubione ... nie przemyślała tego, że jej wokal nie pasuje do utworów tego typu.
mlodyworus

Re: Arletta Rzepiela i What I've done

Postprzez _Ev_ w 02 Maj 2011 12:04

mlodyworus napisał(a):Widać było że słucha obu zespołów, chociaż po tym że miała na sobie koszulkę 30STM.

Zacytuję koleżankę:
"Noszenie koszulki nie czyni z Ciebie fana..." :P
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

Awatar użytkownika
_Ev_

Postprzez Nook w 02 Maj 2011 12:12

diablina napisał(a):Nook, są ludzie którzy się nad tym wykonaniem rozpływają z zachwytu... :P

To boli :P

EDIT:
Obejrzałem właśnie jej wykonanie "This Is War" i tu było o niebo lepiej. Nie zarżnęła kawałka, a wręcz przeciwnie - nadała mu własny sznyt. Ale z drugiej strony to też nie było trudne, bo Jared jest marnym technicznie śpiewakiem :P
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Postprzez Dead_Slayer w 02 Maj 2011 14:10

Co do angielskiego to całkiem zły nie był, ale zbyt drętwy. Podczas śpiewania nie wymawia się dokladnie każdego słowa (dlatego czasami ciężko jest zrozumieć co śpiewają bez popatrzenia w tekst), a ona właśnie chyba specjalnie kuła tekst, a w piosenkę się za dobrze nie wsłuchała.

Jeśli chodzi o sam śpiew to podobnie jak diablina myślę, że wybrała złą piosenkę. A jeśli nie zdawała sobie z tego choć trochę sprawy, jeśli nie wyczuła, że źle zaśpiewała w niektórych momentach (których właściwie było sporo) to dobrze, że odpadła. Następnym razem pewnie by spieprzyła jakąś równie dobrą piosenkę.
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Dołączenie: 27 Sie 2010 20:24
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez mlodyworus w 02 Maj 2011 21:08

diablina napisał(a):
mlodyworus napisał(a):Widać było że słucha obu zespołów, chociaż po tym że miała na sobie koszulkę 30STM.

Zacytuję koleżankę:
"Noszenie koszulki nie czyni z Ciebie fana..." :P

Wiesz mi takie koszulki są drogie i byle jaka osoba sobie jej nie kupi ... Po za tym zagrała cover ''This Is War'' :D

Widzisz i nie grzmisz! Widzisz i nie grzmisz!
Grzmię, tylko plastik nie przewodzi prądu :X
mlodyworus

Postprzez Nightwolf w 02 Maj 2011 23:37

aranzacja ok ale imo wystep pozbawiony emocjii jakiejkolwiek ekspresji.
Awatar użytkownika
Nightwolf

Dołączenie: 30 Mar 2011 16:02

Postprzez Kozer w 03 Maj 2011 16:06

Właśnie ekspresja była i to całkiem niezła. Aranżacja mi się bardzo podoba, utwór według mnie wybrała bardzo dobry i mogła sobie dużo lepiej poradzić.

Przede wszystkim zraziła mnie swoim angielskim, akcent jest do poprawy, trochę sztywno i zła wymowa niektórych wyrazów. Nie wiem, może mam oryginalne podejście do sprawy, ale według mnie piosenkę powinno się śpiewać w takim akcencie w jakim jest oryginał.

Kolejna sprawa to fakt, że nie pociągnęła wyżej z dźwiękami. Dodałoby to wiele charakteru temu wykonaniu, a tak straciła. Koleżanka obeznana w temacie uznała, że nie podpiera wysokich dźwięków(pozdro dla Wioli ^^), wierzę jej słowu :)

Poza tym podobało mi się. oceniłbym na mocne 4, ale do finału to za mało.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez Dead_Slayer w 03 Maj 2011 19:27

Ten program powinien przyciągać ludzi, którzy umieją zaje*iście dobrze śpiewać. Ludzi, którzy mają talent. Po obejrzeniu jej coveru This Is War, byłem na tak, ale What I've Done, zdecydowanie nie. Miejscami fałsz był zbyt ewidentny...
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Dołączenie: 27 Sie 2010 20:24
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez Kozer w 05 Maj 2011 01:06

Tak teraz przesłuchałem(i tak, dostala mój głos na dziką kartę) i sobie pomyslałem że, kurde, jej angielski to nie jest kwestia braku umiejętności i wyćwiczenia.

No bo jak sobie pomyślę, to ja akcent w samej wymowie, nie w śpiewaniu, złapałem właśnie dzieki słuchaniu LP i innych anglojęzycznych wykonawców. I kolejna sprawa to moja przygoda z Billy Talent, gdy pierwsze odsłuchania przyprawiały mnie o dreszcze przez kanadyjską wymowę Bena. Ale po x-dziesięciu odsłuchaniach nie miałęm problemu z innym wypowiedzieniem każdego słowa... i tu tkwi problem - zapewne Arletta nie poznała dobrze WID a już zaczęła układać repertuar. Bo gdyby poznałą oryginalny wokal, pomęczyła wersje live, pośpiewała to na oryginale to musiałoby być okej, zwłaszcza że ona ma talent.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez _Ev_ w 05 Maj 2011 09:15

Ale byli lepsi od niej, którzy zasługują na dziką kartę :P
Image

Awatar użytkownika
_Ev_

Postprzez puszka w 06 Maj 2011 15:21

Podpisuję się pod postem powyżej.
A co do samego występu to jakoś mnie nie zachwycił, chociaż aranżacja była niezła i myślałam, że będzie dobrze, no ale cóż. Słychać było, że nie radzi sobie z niektórymi dźwiękami. Trzeba jednak przyznać, że tak całkiem to nie był zły występ (słyszałam gorsze), po prostu Arletta musi więcej poćwiczyć, a że jest młoda to ma dużo czasu. Hmm... muszę zgodzić się z opiniami diabliny i grzesczes1 dziewczyna mogła wybrać inny repertuar. Może jakby pokazała więcej emocji w tym utworze to coś by z tego było, bo jak nie idealny wykon to emocje przyciągają widza (przynajmniej mnie :) ). Kończę swój wywód, chociaż może nie powinnam się wypowiadać się na ten temat, bo co tam wie przeciętny słuchacz? Tylko jeszcze powiem (napiszę?), że zaskoczyła mnie wypowiedź Łoza i Sztaby :D
"I know I can
Be what I wanna be
If I work hard at it
I'll be where I wanna be"
Awatar użytkownika
puszka

Dołączenie: 24 Maj 2010 20:03

Postprzez mlodyworus w 08 Maj 2011 12:19

Oglądnęłam ponownie MBTM, żeby przesłuchać wypowiedzi : Koro, czy znalazłaś w Arlettcie Chestera? Nie wiem czy Chestera... To mnie rozwaliło! Ona chyba nie wie kim jest nasz Chazy!
Ostatnio edytowany przez mlodyworus, 09 Maj 2011 18:27, edytowano w sumie 1 raz
mlodyworus

Postprzez chmuurek w 08 Maj 2011 19:18

No i co z tego, że nie wie? Przecież nie każdy zna LP.
Co do wykonania mi się podobało ale lepiej to wykonała podczas dni Stalowej Woli. Hm, czyżby w półfinale zjadła ją trema?
Awatar użytkownika
chmuurek

Dołączenie: 09 Wrz 2009 21:14

Postprzez zwieR.Z. w 08 Maj 2011 20:01

Wycinałem sobie dzisiaj kilka najciekawszych wykonań z programu w postaci mp3 i przy okazji jeszcze raz posłuchałem tego Arletty. Wybaczcie, ale angielski nie był "drętwy", jak to niektórzy próbowali określić. On był po prostu fatalny, a tekst "I'm star again" zamiast "I start again" najlepiej to podsumowuje ;p
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Postprzez Nightwolf w 10 Maj 2011 13:24

ooop... Polsat sie doczepil :lol: jak to rozne stacje maja w zwyczaju i video zostalo usuniete
Awatar użytkownika
Nightwolf

Dołączenie: 30 Mar 2011 16:02

Postprzez 11chester11 w 15 Maj 2011 13:02

zwieR.Z. napisał(a):. On był po prostu fatalny, a tekst "I'm star again" zamiast "I start again" najlepiej to podsumowuje ;p

Też to zauważyłam.
I take everything from the inside
And throw it all away
Cause I swear/for the last time
I won't trust myself with you

Dzięki wam chce mi się żyć...
Awatar użytkownika
11chester11

Dołączenie: 15 Maj 2011 11:42
Miejscowość: Mała wieś na Dolnym-Śląsku

Powróć do Inne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości