Arsel Jewellery

Arsel Jewellery

Postprzez Arsel w 24 Maj 2008 03:51

Witam panie! (panów również, ale moja biżuteria przeznaczona jest raczej dla pań no więc... ;)

W tym temacie będę wklejać zdjęcia rękodzieła- biżuterii, którą wykonuję w różnych technikach i z różnych materiałów.

Tworzeniem biżu zajęłam się hmm jakieś 3 lata temu, zaczęło sie od wyplatania bransoletek z żyłki takiej jak wędkarska i drobnych, kolorowych koralików szklanych oraz plastikowych. Od tamtej pory ewoluowałam ;p przeszłam przez fazy fascynacji różnymi technikami i różnymi materiałami, a na dzień dzisiejszy tworzę ozdoby we wszystkich technikach , które do tej pory poznałam z wykorzystaniem wszystkich produktów jakie są dostępne (zazwyczaj tych na moją kieszeń, ale jak się trafi zastrzyk gotówki to chętnie wykorzystuję też te droższe ;p)

Z pewnością nie powiem o sobie, że jestem dobra w te klocki, bo jednak 3 lata to zbyt krótki okres , żeby stać się dobrą w tej dziedzinie, no i muszę przyznać, że jak oglądam galerie dziewczyn,które zajmują się tym dłużej, to mnie zazdrość zżera, ale... no właśnie ale, jest to moje hobby, robię swoje, staram się rozwijać itp. itd.

Pozwolę sobie na śmiałość i powiem, że jakby któryś z projektów się wam spodobał, to chętnie przyjmę zamówienie, albo wykonam projekt na prośbę/pomysł zamawiającej ^^' hobby niech będzie hobby, ale jak można na nim zarobić to no cóż... ;p Ale... nie robię dwa razy tego samego projektu (mogę zrobić podobny), wiadomo o co chodzi, żeby ozdoba, którą posiadamy była niepowtarzalna, żeby mieć świadomość, że TYLKO ja mam takie kolczyki, naszyjnik czy bransoletkę. Niestety moja "kolekcja" zdjęć biżuterii, którą dotychczas wykonałam jest bardzo uboga, to znaczy, że wyroby na zdjęciach, które pokażę, to tylko niewielki procent tego co kiedykolwiek zrobiłam, ale lepsze to niż nic, a od teraz każdy przedmiot będę fotografować i wklejać tu zdjecie, o ile w ogóle to kogoś będzie interesowało ;p
8 VII 1998 Phoenix USA <3
13 VI 2007 Chorzów Poland <3
16 I 2008 Hannover Germany <3
..................................
27 VI Berlin Germany <3
Awatar użytkownika
Arsel

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:28

Arsel Jewellery

Postprzez niqus w 24 Maj 2008 13:04

ja! ja! ^^

Arsel, powiedz mi, czy kiedykolwik wykonywalas bizuterie z wykorzystaniem kolek zebatych i innych tego typu rzeczy? takich w styly steamounkowym?
jesli mialabys mozliwosc stworzenia czegos takiebo bylabym bardzo zainteresowana ;]
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Re: Arsel Jewellery

Postprzez Arsel w 24 Maj 2008 17:20

Nie ma problemu, tylko najlepiej by było gdybyś sama kupiła te kółka zębate czy inne tłoki XD i powiedziałą (najlepiej narysowała) mi dokładnie jak ta biżuteria ma wyglądać ;p zapraszam na gadu: 9341534

Nowe twory wykonane przy użyciu techniki wire wrapping - owijanie drutu, bardzo pracochłonna, ale przy odrobinie wprawy niezwykle efektowna technika (ja dopiero raczkuję ;p) :

niedokończona jeszcze zawieszka:

http://img364.imageshack.us/img364/7201/motylekwo9.jpg

kolczyki:

http://img172.imageshack.us/img172/1474/83183947fa6.jpg

następne kolczyki:

http://img249.imageshack.us/img249/3476/68574139bj8.jpg

zawieszka:

http://img151.imageshack.us/img151/5621/69839109gn9.jpg

za jakość zdjęć przepraszam, robione telefonem, bo aparat cyfrowy poza zasięgiem obecnie :p
27 VI Berlin Germany <3
Awatar użytkownika
Arsel

Arsel Jewellery

Postprzez niqus w 24 Maj 2008 19:31

jak uda mi się coś znaleźć to się z Tobą skontaktuję, k? :]
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Postprzez Arsel w 24 Maj 2008 21:09

k ;p a nie powiesz nic na temat zdjęć? znaczy tworów ;p ? czy ujdą czy do kosza ... czy kolory do bani czy znośne ... ;p ?
27 VI Berlin Germany <3
Awatar użytkownika
Arsel

Arsel Jewellery

Postprzez niqus w 25 Maj 2008 00:15

oj, przepraszam :oops:

kolczyki są boskie, zwłaszcza te "kły"
jakbyś tylko zrobiła zdjęcie z jakimś przedmiotem, żeby można było porównać wielkość
(z grosikiem, może? ;) )

domyślam się że nad motylkiem się najbardziej napracowałaś, ale, moim zdaniem, mogłaś dać inne koraliki, albo obramowanie zrobić trochę inaczej niż skrzydełka, żeby się jakoś różniło, bo tak, to trochę ginie w całej kompozycji

ostatni wisiorek też jest bardzo ładny, tylko właśnie nie wiem jakiej wielkości dokładnie i czy jest bardzo "przestrzenny" bo po tym zdjęciu to trochę mi się wydaje że tak....
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Postprzez ChEsTeR_ w 25 Maj 2008 21:09

niqus napisał(a):oj, przepraszam :oops:

kolczyki są boskie, zwłaszcza te "kły"
jakbyś tylko zrobiła zdjęcie z jakimś przedmiotem, żeby można było porównać wielkość
(z grosikiem, może? ;) )

...

arsel a nie mowilem :P hehehe :)
linkinpark.pl since 2002 ...

2003-09-03 Praga T-Mobile
2007-06-13 Chorzów Śląski
Awatar użytkownika
ChEsTeR_
Administrator

Dołączenie: 05 Maj 2008 19:08
Miejscowość: Tarnów - Kraków

Postprzez Arsel w 27 Maj 2008 10:57

nie marudź mi tu Endriu ;p

jak będę wystawiała na sprzedaż to podam wymiary w cm, to jest tylko tak do pokazania żeby ludzie zobaczyli " z czym to się je" ;)
27 VI Berlin Germany <3
Awatar użytkownika
Arsel

Arsel Jewellery

Postprzez Avi w 28 Maj 2008 20:02

Widzę, że te zakrentajki już robisz :D:D
Just because I'm hurting, doesn't mean I'm hurt.
Awatar użytkownika
Avi

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:34
Miejscowość: Wawa

Postprzez Arsel w 28 Maj 2008 22:26

ano wzięłam się za zakrentajki XD to dopiero początek, ale z nieskrywaną radością stwierdzam, że to łatwiejsze i przyjemniejsze niż myślałam, tylko na razie szmalu na materiały nie mam, tyle co mam u siebie jakieś dawno kupione koraliki i trochę drucików, a trochę od taty, ale to nie wszystko sie nadaje ;p no w każdym bądź razie jak już dostanę wypłatę to się nieco zaopatrzę i zacznę się wprawiać ;D
27 VI Berlin Germany <3
Awatar użytkownika
Arsel

Postprzez kasiula w 09 Sty 2010 22:31

dziwne, że tak dawno nikt tu nie pisał. a i Arsel się nie pojawia..

chciałam tylko powiedzieć, że moja koleżanka zajmuje się czymś podobnym.
swoją biżuterię sprzedaje wśród dziewczyn i jakoś nie narzeka na brak chętnych ;)
z tym że są to wyłącznie kolczyki i czasami jakieś bransoletki.
momentami ma naprawdę ciekawe pomysły, bo może sobie pozwolić na dużo 'bajerów'.
co prawda nie jest na tak zaawansowanym stopniu, jak wire wrapping, jednak sprawia jej to nie lada przyjemność.

a co do biżuterii Arsel..
rzeczywiście, jest to mała próbka Twoich możliwości. niemniej jednak podoba mi się :)

sama natomiast nie noszę kolczyków, a zawieszki, łańcuszki, bransoletki i inne tego typu ozdoby preferuję raczej w złocie lub srebrze. nie przepadam za innymi surowcami. ewentualnie coś drewnianego - koraliki? albo bransoletki-wyplatanki z muliny.
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Dołączenie: 05 Sie 2009 18:37
Miejscowość: Ostróda

Powróć do Inne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości