Art Of Dying

(wszystko poza Linkin Park)

Art Of Dying

Postprzez Nightwolf w 21 Lip 2011 12:55

Image
Dwóch muzyków, zamieszkujących w Calgary, Alberta w Kanadzie, gitarzysta Greg Bradley i basista David Mariacci, zaryzykowali wszystko przenosząc się ze swojego miasta do Vancouver. Szukali tam nowej perspektywy i podobnych sobie ludzi, którzy dzieliliby ich wizję i pomogliby w jej urzeczywistnieniu. W wielkiej metropolii znaleźli wokalistę Jonathan’a Hetherington’a, który idealnie wpasował się w tą rolę. Jonathan pochodził z małej miejscowości Lacombe, której populacja wynosi mniej niż 10,000 osób i również, podobnie jak Greg i David, przeniósł się do Vancouver w poszukiwaniu lepszego jutra.

Jako Art Of Dying (Sztuka Umierania) zaczęli tworzyć swój własny koncertowy materiał. Pierwsze miesiące działalności to przede wszystkim wiele koncertów, wypracowywanie brzmienia i zdobywanie wspólnego doświadczenia scenicznego. Grupa nagrała również parę demówek i album ‘Inverse’, który wydali własnym sumptem. Zapoznany producent Darryl Roomphf wkrótce stał się nieoficjalnym członkiem zespołu. Razem wspólnie rozpoczęli nagrywanie kolejnego krążka. Wtedy do składu dokooptowany został perkusista Flavio Cirillo, chłopak z miejscowości New Westminster.
Dyskografia:
Art of Dying (2007)
Vices and Virtues (2011)

Moje muzyczne odkrycie anno domini 2011 z OST do Dark Of The Moon. Może i nie powalają, zespołów takich jak ten jest wiele ale mimo wszystko lubię.
Awatar użytkownika
Nightwolf

Dołączenie: 30 Mar 2011 16:02

Art Of Dying

Postprzez Starscream w 21 Lip 2011 15:49

"Lubię To!", zwłaszcza ten drugi album. Get Thru This wymiata! :)
Awatar użytkownika
Starscream

Dołączenie: 17 Cze 2011 19:58
Miejscowość: Tychy

Re: Art Of Dying

Postprzez Nightwolf w 23 Lip 2011 00:15

Starscream napisał(a): Get Thru This wymiata! :)

Get Thru This jest głównym powodem tego zamieszania u mnie. A przyznam się że nazwa mnie trochę odstraszyła początkowo, ale jak odsłuchałam na youtube to stwierdziłam że muszę ich mieć w kolekcji

w ogóle to dorwałam się do pierwszego wydawnictwa i muszę stwierdzić że te utwory są naprawdę dobrymi kompozycjami i bronią się, niezależnie od aranżacji.
Awatar użytkownika
Nightwolf

Dołączenie: 30 Mar 2011 16:02

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości