bartaz - Grey Day [demo]

(audio/video)

bartaz - Grey Day [demo]

Postprzez bartaz w 09 Paź 2009 18:13

Dzisiaj ukończyłem mój, bodajże 22 kawałek ^^ Trwa miej więcej minutę. Trochę krótki, bo to na "rozgrzewkę" i niedługo zrobię dłuższe kawałki. Jest to demo więc kilka niedociągnięć będzie :P

http://odsiebie.com/pokaz/6028036---41bf.html
bartaz

bartaz - Grey Day [demo]

Postprzez zwieR.Z. w 09 Paź 2009 18:40

Jest to demo więc kilka niedociągnięć będzie :P

Prawdę mówiąc, to rozśmieszyło mnie trochę to zdanie ;p Żeby zobaczyć, czy mam prawo się śmiać, chwilowo zawiesiłem mój bojkot i przesłuchałem ten kawałek. Postęp zerowy. A jak wczoraj zobaczyłem, że napisałeś coś w stylu "załatwiłem nowe sample = jutro nowy kawałek" to aż mnie skręcało. Cały czas nie słuchasz tego, co prawie wszyscy Ci mówią i w ogóle nie idziesz do przodu.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Re: bartaz - Grey Day [demo]

Postprzez kasiula w 09 Paź 2009 20:05

Drogi zwieR.Z.u - szczerze mówiąc to poważnie się zastanawiam, czy Ty aby za bardzo się nie rozpędzasz :roll:

bartaz napisał(a):Jest to demo więc kilka niedociągnięć będzie :P

Nawet w Twoich utworach są pewne niedociągnięcia. Nie uważaj się za nie wiadomo kogo, bo przecież sam kiedyś jakoś zaczynałeś. Nie wiem, może było to zbyt dawno, żebyś o tym pamiętał :roll:

zwieR.Z. napisał(a):Postęp zerowy.

Chyba raczej nie Tobie to oceniać :P
Myślę, że sam bartaz dobrze wie, czy poczynił jakieś postępy ;)

zwieR.Z. napisał(a):Cały czas nie słuchasz tego, co prawie wszyscy Ci mówią i w ogóle nie idziesz do przodu.

Tak, racja : prawie wszyscy.
Ale w tym wypadku to "prawie" robi naprawdę wielką różnicę :)

Ps. bartaz, nie wiem jak Ciebie, ale mnie bardzo dziwi, dlaczego niektórzy nie potrafią docenić czyichś wysiłków. No cóż.
Ja doceniam :lol:
I podziwiam ;p
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Dołączenie: 05 Sie 2009 18:37
Miejscowość: Ostróda

bartaz - Grey Day [demo]

Postprzez bartaz w 09 Paź 2009 20:59

mysle że zwierz chce poprostu mnie zdołować bo widzi że pojawiła sie konkurencja.
bartaz

bartaz - Grey Day [demo]

Postprzez zwieR.Z. w 09 Paź 2009 21:26

Nawet w Twoich utworach są pewne niedociągnięcia. Nie uważaj się za nie wiadomo kogo, bo przecież sam kiedyś jakoś zaczynałeś. Nie wiem, może było to zbyt dawno, żebyś o tym pamiętał :roll:

Oczywiście, że są, często nawet spore. Jednak kiedy bartaz zaznacza, że w jego demie mogą być pewne niedociągnięcia, podczas gdy w finalnych wersjach jego utworów praktycznie wszystko jest źle, to mnie wydaje się to trochę nie na miejscu.

Kompletna bzdura. Postęp prędzej ocenię ja - osoba, która słyszała większość jego utworów, łącznie z tymi pierwszymi, niż sam bartaz - początkujący twórca, który jest podekscytowany każdym swoim nowym kawałkiem.
Ps. bartaz, nie wiem jak Ciebie, ale mnie bardzo dziwi, dlaczego niektórzy nie potrafią docenić czyichś wysiłków.

Dobrze powiedziane - "wysiłków". Choćby nie wiem jak bardzo jakiś kawałek mi się nie podobał, a jednak wiedziałbym, że twórca naprawdę się przykładał, to zawsze kogoś takiego bym docenił. Ja nad swoimi utworami pracuję dniami, tygodniami, a w szczególnych wypadkach nawet miesiącami i wcale pod tym względem jakimś rekordzistą nie jestem. Przez pojęcie "wysiłek" rozumiem przynajmniej 2-3 dni pracy nad utworem. Bartaz tymczasem odwala fuszerkę - robi utwory byle szybciej i w ogóle się do nich nie przykłada. Rozumiem, że na początku nie można zdawać sobie z tego sprawy, jednak kiedy prawie każdy ("prawie" w tym przypadku akurat nie robi ŻADNEJ różnicy) zwraca bartazowi na to uwagę, a on radośnie to olewa, to ja czegoś takiego doceniać nie będę.
mysle że zwierz chce poprostu mnie zdołować bo widzi że pojawiła sie konkurencja.

Zdziwiłbyś się jak bardzo chciałbym, żeby na forum pojawiło się kilku twórców na przyzwoitym poziomie, którzy by rozruszali ten dział. Natomiast Twoje nazywanie siebie moją konkurencją pozostawiam bez komentarza, bowiem jest on zbędny.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez Kozer w 09 Paź 2009 21:33

- Moce ciemności, zeslijcie na mnie moc ciskania gromów. - rzekł Kozer czytając posta Kasiuli.
- Insert a coin. Insert a coin. Insert a coin. - rozległ się znajomy głos z góry.

Pardon. Kasiula, rozumiem, że jesteś złote serduszko, ale ZwieR.Z dobrze mówi. Skomentuję Twoje komentarze:

kasiula napisał(a):Drogi zwieR.Z.u - szczerze mówiąc to poważnie się zastanawiam, czy Ty aby za bardzo się nie rozpędzasz :roll:
Zwierzu ocenił to jak najbardziej trafnie. Chłodno i szczerze dał wyraz swojemu zażenowaniu, które w 100% rozumiem.

kasiula napisał(a):

Niedociągnięcia to drobne błędy i nieścisłości. DROBNE. Ponadto myślę, że gdy Zwierz zaczynał, to notował większy progres niż bartaz. I nie o to mi chodzi. On brał sobie do serca wszelkie sugestie i działał według wskazówek innych.

kasiula napisał(a):
zwieR.Z. napisał(a):Cały czas nie słuchasz tego, co prawie wszyscy Ci mówią i w ogóle nie idziesz do przodu.

Tak, tu się zgodzę. Prawie robi wielką różnicę. Mówią wszyscy poza Tobą i pojedynczymi dobrymi duszyczkami.

kasiula napisał(a):

Oczywiście jest zupełnie na odwrót, czy może tak jak Zwierz mówi. Postęp zerowy i oceniać to słuchaczom. Nie autor książki ocenia, że jego książka będzie hitem. To pierwsi czytelnicy i pracownicy wydawnictwa oceniają czy warto i oni dopiero nadają temu formę 'Hit'. Tu jest podobnie.

kasiula napisał(a):Ps. bartaz, nie wiem jak Ciebie, ale mnie bardzo dziwi, dlaczego niektórzy nie potrafią docenić czyichś wysiłków. No cóż.
I podziwiam ;p
Ja tu nie mam czego doceniać. Nie ma wysiłku. Składanie sampli bez sensu i drobna kosmetyka całości to żaden wysiłek patrząc na to, że on to robi codziennie, zasypując nas masówką swoich utworów, których konspekt jest nijaki.

Nikt tu nikogo nie dołuje. Co najwyżej bartaz Ty dołujesz nas swoimi nieudolnymi utworami. Przez pierwsze trzy publikacje można zrozumieć tę nieudolność - w pełni można to uzasadnić byciem początkujacym i uczeniem się fachu. Ale wybacz - 22 piosenka, która od pierwszej technicznie się nie różni. Tylko inne sample, ale nadal jest to sklejka bez konspektu i bez duszy.

Jedni to nazywają chamstwem, inni szczerością...

Jeżeli masz zamiar zasypywać nas tym chłamem to skończ. Ale ja Ci od serca radze. Pracuj dłużej nad utworami, pracuj nad tempem i zwróć uwage, że niektóre sample gitarowe trwające sekundę nie mogą być powtarzane 10 razy. One mają być użyte raz na jakiś czas jako urozmaicenie a nie jako główna gitara.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez kasiula w 10 Paź 2009 16:03

kozer napisał(a):- Moce ciemności, zeslijcie na mnie moc ciskania gromów. - rzekł Kozer czytając posta Kasiuli.
- Insert a coin. Insert a coin. Insert a coin. - rozległ się znajomy głos z góry.

-->> kozer, naprawdę mi przykro, że pod wpływem moich komentarzy dochodzisz do stanu kompletnego zażenowania.
Bynajmniej słów moich nie zmienię.

kozer napisał(a):Kasiula, rozumiem, że jesteś złote serduszko

A żebyś wiedział, że jestem :P
Przede wszystkim dlatego nie piszę dołujących postów ;p

kozer napisał(a):
kasiula napisał(a):Drogi zwieR.Z.u - szczerze mówiąc to poważnie się zastanawiam, czy Ty aby za bardzo się nie rozpędzasz :roll:
Zwierzu ocenił to jak najbardziej trafnie. Chłodno i szczerze dał wyraz swojemu zażenowaniu, które w 100% rozumiem.

Zatem wiedz, że zażenowanie można wyrazić w bardzo różny sposób, np. w ogóle nie komentując - co w tym przypadku wydałoby się dosyć rozsądnym rozwiązaniem.
Jeżeli zwieR.Z. naprawdę aż tak nie trawi twórczości bartaza, to mógłby przynajmniej dać sobie spokój z wyrażaniem swoich opinii na jej temat. W końcu i tak niewiele się one od siebie różnią - z każdym następnym kawałkiem kolejne maksymalne gnojenie.
Dochodzę do wniosku, że coś tu jest chyba nie tak :roll:

kozer napisał(a):
kasiula napisał(a):

Niedociągnięcia to drobne błędy i nieścisłości. DROBNE. Ponadto myślę, że gdy Zwierz zaczynał, to notował większy progres niż bartaz. I nie o to mi chodzi. On brał sobie do serca wszelkie sugestie i działał według wskazówek innych.

Naprawdę tak myślisz ??
Bo ja na przykład uważam, że niekoniecznie działał według wskazówek innych.
Najwyżej odnotowywał je sobie w pamięci.
Ale żeby podporządkowywać całą swoją twórczość pod innych ??!!- wybacz, to naprawdę trzeba być młotkiem xD
Przecież każdy, kto cokolwiek tworzy, i tak ma własną wizję ;p

kozer napisał(a):
kasiula napisał(a):

Tak, tu się zgodzę. Prawie robi wielką różnicę. Mówią wszyscy poza Tobą i pojedynczymi dobrymi duszyczkami.

Może i tak. Bo ja na przykład nie popieram publicznego "najeżdżania" na cokolwiek ;p
Nie podoba ci się ??
Nie musisz tego dodatkowo uwydatniać i się z tym wszędzie obnosić xD

kozer napisał(a):
kasiula napisał(a):

Oczywiście jest zupełnie na odwrót, czy może tak jak Zwierz mówi. Postęp zerowy i oceniać to słuchaczom. Nie autor książki ocenia, że jego książka będzie hitem. To pierwsi czytelnicy i pracownicy wydawnictwa oceniają czy warto i oni dopiero nadają temu formę 'Hit'. Tu jest podobnie.

Racja, ale moim zdaniem obiektywnie ocenić nie może ktoś, kto na co dzień zajmuje się prawie tym samym ;p
Tak więc zwieR.Z. raczej nie jest dobrym krytykiem w tej dziedzinie xD
Z góry wiadomo, że autor nie kryje się z uwielbieniem do swoich dzieł i będzie się starał je promować w każdy dostępny mu sposób i przy każdej nadarzającej się okazji ;p
Opinia zwieR.Z.a = subiektywne odczucia*
* <czyt. porównywanie dzieł i umiejętności bartaza ze swoimi>

kozer napisał(a):
kasiula napisał(a):Ps. bartaz, nie wiem jak Ciebie, ale mnie bardzo dziwi, dlaczego niektórzy nie potrafią docenić czyichś wysiłków. No cóż.
I podziwiam ;p
Ja tu nie mam czego doceniać. Nie ma wysiłku. Składanie sampli bez sensu i drobna kosmetyka całości to żaden wysiłek patrząc na to, że on to robi codziennie, zasypując nas masówką swoich utworów, których konspekt jest nijaki.

Przepraszam, a skąd możesz wiedzieć, ile wysiłku bartaz wkłada w to, co robi ??
NAWET NIE MOŻESZ MIEĆ POJĘCIA !!!
Chłopak się stara, a Wy go tylko potraficie dołować.
Pytam : Gdzie się podziała Wasza tolerancja i zrozumienie ??

kozer napisał(a):Nikt tu nikogo nie dołuje

Serio ??

kozer napisał(a):Co najwyżej bartaz Ty dołujesz nas swoimi nieudolnymi utworami. Przez pierwsze trzy publikacje można zrozumieć tę nieudolność - w pełni można to uzasadnić byciem początkujacym i uczeniem się fachu. Ale wybacz - 22 piosenka, która od pierwszej technicznie się nie różni. Tylko inne sample, ale nadal jest to sklejka bez konspektu i bez duszy.

Wiesz co, kozer - wszystko to co piszesz jest naprawdę bardzo ciekawe.
Inaczej jednak postrzegałabym te słowa, gdybym przykładowo usłyszała cokolwiek w Twoim wykonaniu :P
Czekam z niecierpliwością, aż coś nam zaprezentujesz, bo krytykować - to akurat każdy potrafi ;p

kozer napisał(a):Jedni to nazywają chamstwem, inni szczerością...

A ja to raczej nazwę ignorancją xD

kozer napisał(a):Jeżeli masz zamiar zasypywać nas tym chłamem to skończ. Ale ja Ci od serca radze. Pracuj dłużej nad utworami, pracuj nad tempem i zwróć uwage, że niektóre sample gitarowe trwające sekundę nie mogą być powtarzane 10 razy. One mają być użyte raz na jakiś czas jako urozmaicenie a nie jako główna gitara.

Pod tym to się akurat podpiszę, ale z chłamem to lekko przesadziłeś ;p

kozer napisał(a):Skomentuję Twoje komentarze

I tak oto ja skomentowałam Twoje ;p
Dziękuję za uwagę xD

Ps. bartaz, powodzenia <*trzyma kciuki*>
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Dołączenie: 05 Sie 2009 18:37
Miejscowość: Ostróda

bartaz - Grey Day [demo]

Postprzez zwieR.Z. w 10 Paź 2009 17:14

Zatem wiedz, że zażenowanie można wyrazić w bardzo różny sposób, np. w ogóle nie komentując - co w tym przypadku wydałoby się dosyć rozsądnym rozwiązaniem.

Jasne, wychwalajmy bartaza pod niebiosa, a jak się komuś nie podoba, to niech milczy. Na pewno każdy twórca daleko zajedzie na takim systemie :lol: . Kiedy ktoś wystawia swoje prace na forum, to po to, żeby je KOMENTOWAĆ, a nie WYCHWALAĆ.
Ale żeby podporządkowywać całą swoją twórczość pod innych ??!!- wybacz, to naprawdę trzeba być młotkiem xD

Owszem, nie można robić utworów takich, jakich chce każdy słuchacz, ale Ty chyba zapominasz jakie uwagi my tutaj mamy do bartaza. Nikt mu nie mówi, że "tutaj zamiast gitary powinny być skrzypce" czy coś w tym stylu. Chodzi o to, żeby więcej czasu poświęcał swoim utworom, żeby to chociaż wszystko było osadzone w rytmie. Nie powiesz mi chyba, że bartaz robi utwory, w których każdy instrument leci w innym tempie, bo ma taką wizję muzyczną?
Racja, ale moim zdaniem obiektywnie ocenić nie może ktoś, kto na co dzień zajmuje się prawie tym samym ;p
Tak więc zwieR.Z. raczej nie jest dobrym krytykiem w tej dziedzinie xD

Osoba, która się na tym zna, nie oceni niesprawiedliwie, tylko oceni surowiej i TRAFNIEJ, niż ktoś kto o tworzeniu muzyki nie ma w ogóle pojęcia.
Przepraszam, a skąd możesz wiedzieć, ile wysiłku bartaz wkłada w to, co robi ??
Chłopak się stara, a Wy go tylko potraficie dołować.
Pytam : Gdzie się podziała Wasza tolerancja i zrozumienie ??

Ja na przykład wiem ile bartaz wkłada wysiłku w swoje utwory od samego twórcy i podejrzewam, że kozer podobnie :lol: Bartaz kiedyś konkretnie napisał ile czasu poświęca na jeden utwór i było to chyba jakoś około 3-5 godzin, czyli stanowczo za mało.
Inaczej jednak postrzegałabym te słowa, gdybym przykładowo usłyszała cokolwiek w Twoim wykonaniu :P
Czekam z niecierpliwością, aż coś nam zaprezentujesz, bo krytykować - to akurat każdy potrafi ;p

Ktoś już niedawno o tym napisał (nie wiem nawet, czy właśnie nie kozer) i ja się z tym zgadzam: nie trzeba być reżyserem czy pisarzem, żeby móc krytykować filmy i książki.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

bartaz - Grey Day [demo]

Postprzez niqus w 10 Paź 2009 18:20

jak la lubię jak przeglądarka mi się wiesza, w połowie pisania posta i kasuje cały tekst który napisałam ;_;

zauważyłam, że temat zmienił się na 'kasiul vs. reszta świata'... oh well.

powtórzę to, co ciągle wszyscy wałkują:
nie da się zrobić dobrego utworu w kilka godzin. (jakby tak było, wszystkie dobre zespoły wydawałyby jeden album [longplay] tygodniowo)
czasem trzeba porzucić projekt na kilka dni i wrócić do niego ze 'świeżym' pomysłem, żeby wychwycić błędy których się wcześniej nie dostrzegało (podobna zasada jak w rysunku)

mam wrażenie, że jedyne czego bartaz chce, to ściągnąć na siebie naszą uwagę (co mu się wybitnie udaje)

a teraz, (bo nie byłabym sobą gdybym tego nie napisała) MUSZĘ skomentować kilka wypowiedzi, bo aż mnie skręca xD

Racja, ale moim zdaniem obiektywnie ocenić nie może ktoś, kto na co dzień zajmuje się prawie tym samym ;p(...)

a tutaj, drogie dzieci, mamy świetny przykład paradoksu w wypowiedzi :]
nie da się OBIEKTYWNIE oceniać czegoś, bo ocenianie, jest to inaczej wyrażanie opinii na jakiś temat, a opinia, jest to subiektywne stwierdzenie.
obiektywna ocena byłaby niczym innym jak opisaniem suchych faktów, bez jakiegokolwiek nacisku emocjonalnego :P

Naprawdę tak myślisz ??

Przepraszam, a skąd możesz wiedzieć, ile wskazówek Zwierz brał sobie do serca ??

:mrgreen:
jestem wredna, wiem;)

ludzie, wyluzujcie.
jak bartaz dalej będzie wrzucać jakie kawałki, to po prostu nie komentujcie...
ja miałam już poprzestać na poprzednim kawałku, ale mnie zaintrygowaliście xD
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

bartaz - Grey Day [demo]

Postprzez bartaz w 10 Paź 2009 18:48

Dobrze, tak więc pozostaje mi zwiększenie czasu poświęcanego na jeden kawałek.
bartaz

Postprzez robaczek w 10 Paź 2009 20:18

niqus napisał(a):a teraz, (bo nie byłabym sobą gdybym tego nie napisała) MUSZĘ skomentować kilka wypowiedzi, bo aż mnie skręca xD

nie Ty jedna ;) temat zrobił się dość emocjonalny.

Kasiula, powiem Ci tyle - bo choć nie znam się na muzyce, ale też sobie coś tam tworzę, i choć pozytywne komentarze są super, motywują do dalszej pracy i wywołują uśmiech, jednak bardziej cenię te, w których ktoś wytyka moje błędy. ktoś, do kogo mam zaufanie, oczywiście, i kto robi to po to, żeby mi pomóc. dlaczego? bo ja nie widzę wszystkiego, wiele rzeczy gdzieś umyka, a szczere rady naprawdę pomagają stać się lepszym. gdybym stwierdziła, że nadszedł czas pokazać moją pracę komuś kompetentnemu, a były w niej okropne niedociągnięcia, chyba spaliłabym się ze wstydu. i miałabym pretensje do oceniających, czemu mi tego nie wytknęli. krytyka bardziej by wtedy bolała. a tu na forum naprawdę ludzie oceniają z dobrego serca :)

i taka moja konkluzja: Bartaz zrobił jakiś postęp, może nie w kwestii ilości pracy wkładanej w utwory czy jeśli chodzi o tempo, ale kiedy słuchałam tego kawałka, wydało mi się, że lepiej dobrał sample. w każdym razie całość była przyjemniejsza niż poprzednie kawałki.
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

bartaz - Grey Day [demo]

Postprzez bartaz w 10 Paź 2009 20:47

No widzicie, Robak jakoś umie to wszystko ładnie streścić że z jednej strony jest cienko a z drugiej dobrze, a nie jak ZwieR.Z. który widzi mniej więcej tylko złe strony moich kawałków, czym dąży do wkurzenia mnie :P
bartaz

bartaz - Grey Day [demo]

Postprzez Kozer w 10 Paź 2009 21:08

Nie bartaz, zwierz tłumaczyl Ci to już kilka razy, a teraz już po prostu ma dość, podobnie jak ja.

kasiula napisał(a):
kozer napisał(a):

Jeżeli zwieR.Z. naprawdę aż tak nie trawi twórczości bartaza, to mógłby przynajmniej dać sobie spokój z wyrażaniem swoich opinii na jej temat. W końcu i tak niewiele się one od siebie różnią - z każdym następnym kawałkiem kolejne maksymalne gnojenie.
Dochodzę do wniosku, że coś tu jest chyba nie tak :roll:

Na początku było delikatne wytknięcie błędów, z czasem, kiedy bartaz popełniał te same błędy mówimy mu wprost - jak mamy słyszeć gówniany zlepek sampli bez żadnego widoczne progresu - to dziękujemy. Idź sobie.

kasiula napisał(a):
kozer napisał(a):
kasiula napisał(a):

Naprawdę tak myślisz ??

Wychodzi na to, że bartaz robi utwory sam dla siebie, tak? No bo jeśli nie tworzy jej dla innych, to pozostaje tylko on sam. Także dochodzimy do prostego wniosku - nie tworzysz dla innych - nie pokazuj innym.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

bartaz - Grey Day [demo]

Postprzez niqus w 10 Paź 2009 21:21

bartaz, bo doszlismy do wniosku, że do ciebie ta metoda nie dociera.
zobacz sobie komentarze przy twoich pierwszych pracach:
Zwierz o There's no blood napisał(a):Chaos dalej jest duży, wybić z rytmu naprawdę sporo i przeszkadzajki nie pasują. Przyznaję jednak, że fragment 0:30-0:40 faktycznie brzmi całkiem nieźle (choć i tak nie jest to idealnie w rytmie).

Zwierz o Cold Dawn napisał(a): Ciągle za często i zbyt gwałtownie zmieniasz melodię i tempo. Myślę jednak, że gdyby tak oceniać poszczególne fragmenty, to chyba jest najlepiej jak do tej pory. Musisz więcej czasu poświęcić na mix tego wszystkiego, bo gitara z perkusją strasznie się rozjeżdża.

Zaki o QUATTRO napisał(a):Jak dla mnie to i tak jesteś dobry, bo ja to w ogóle nie umiem muzyki tworzyć Twoje kawałki nawet nie są złe, tylko trochę niedopracowane. Jak masz czas (a na pewno skoro się za to wziąłeś) to poświęć do trochę więcej na pojedyncze kawałki

jak widzisz, od początku otrzymywałeś komentarze z tym co jest dobrze a co źle, wiec nie wyskakuj nagle z tekstem, ze Zwierz cie atakuje, bo to raczej ty mało zwracałeś uwagę na to co on pisał.
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

bartaz - Grey Day [demo]

Postprzez Kozer w 10 Paź 2009 21:29

Na początku dziecko chwali się, że wie ile to 2+2 i zna alfabet. Ale jeżeli po 10 latach nadal zna tylko alfabet i 2+2 to nie można go chwalić.

kasiula napisał(a):
kozer napisał(a):Co najwyżej bartaz Ty dołujesz nas swoimi nieudolnymi utworami. Przez pierwsze trzy publikacje można zrozumieć tę nieudolność - w pełni można to uzasadnić byciem początkujacym i uczeniem się fachu. Ale wybacz - 22 piosenka, która od pierwszej technicznie się nie różni. Tylko inne sample, ale nadal jest to sklejka bez konspektu i bez duszy.

Kiedyś Bartaz mi rzucił wywanie, bym się z nim zmierzył. Ale ja takze chciałem zmierzyć się z nim, lecz w mojej konkurencji. Wtedy on stwierdził, że nie bedzie tracić czasu na pierdoły.

Ponadto poprosiłem go, żeby wskazał mi jakieś stronki z samplami. Nie odpowiedizał do dziś.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez robaczek w 10 Paź 2009 22:04

bartaz napisał(a):No widzicie, Robak jakoś umie to wszystko ładnie streścić że z jednej strony jest cienko a z drugiej dobrze, a nie jak ZwieR.Z. który widzi mniej więcej tylko złe strony moich kawałków, czym dąży do wkurzenia mnie :P

wątpię, żeby ktokolwiek tutaj chciał Cię wkurzyć. a ja napisałam to, co mi się wydaje. nie pisałam czegokolwiek, żeby być miła. doceń szczerą krytykę i rady od serca, bo możesz się kiedyś przejechać na kimś, kto poradzi Ci dla własnej korzyści.
w pozostałych kwestiach zgadzam się z resztą, włóż w swoje utwory więcej pracy. to widać i słychać, ile czasu ktoś spędza nad swoim dziełem, wierz mi.
Awatar użytkownika
robaczek

bartaz - Grey Day [demo]

Postprzez zwieR.Z. w 10 Paź 2009 22:38

No widzicie, Robak jakoś umie to wszystko ładnie streścić że z jednej strony jest cienko a z drugiej dobrze, a nie jak ZwieR.Z. który widzi mniej więcej tylko złe strony moich kawałków, czym dąży do wkurzenia mnie

bartaz - jesteś po prostu bezczelny, a post niqus doskonale to potwierdza.
Dobrze, tak więc pozostaje mi zwiększenie czasu poświęcanego na jeden kawałek.

Mam nadzieję, że nareszcie to do Ciebie dotarło...
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

bartaz - Grey Day [demo]

Postprzez Kozer w 10 Paź 2009 22:58

Nie zgodzę, się Zwierzu, to ja jestem bezczelny, bo krytykuję fantastyczne utwory bartaza i mam czelnosć wdawać się w dyskusję z jego ulubiona fanką Kasiulą. Bartaz jest super, maestro muzyki. Ty też jesteś bezczelny, bo robisz takie utworu, że nie mogę Ci wytknąć błędów! To jest dopiero!
/niqus/ chyba możemy darować sobie takie komentarze, bo tylko niepotrzebnie podnoszą niektórym ciśnienie >_o
/kozer/ jak być perfidnym i ułomnym to na całego!
Image
Awatar użytkownika
Kozer

bartaz - Grey Day [demo]

Postprzez sochagol w 12 Paź 2009 09:13

Kiedyś komentując jeden z pierwszych utworów Bartaza, napisałem, że sam wcześniej próbowałem, ale takie coś jak on stworzył wyrzucałem od razu do kosza. Widząc jak Bartaz podnieca się kolejnymi yyy... swoimi tworami, obiecuje umieścić tu to co mi uda się stworzyć i wydaje mi się, że będzie to coś lepszego od Bartaza. Poświęcę temu dużo czasu. Może wtedy bartazie zrozumiesz, że trzeba więcej przy tym posiedzieć. Mam nadzieje, że mi się uda. ;p
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Dołączenie: 22 Cze 2009 11:57
Miejscowość: Konin

Postprzez Kozer w 12 Paź 2009 12:08

Także i ja obiecuję sobie wziąć się za to, no ale cóż, jest wiele serwisów z 'darmowymi' samplami, ale niestety się w tym zupełnie nie orientuję. Szukam najlepiej jakiś gotowych paczek z samplami gitary i perkusji, więc jeżeli takiego 'gotowca' dostanę to powoli zacznę coś tworzyć.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez bartaz w 12 Paź 2009 15:43

sochagol napisał(a):Kiedyś komentując jeden z pierwszych utworów Bartaza, napisałem, że sam wcześniej próbowałem, ale takie coś jak on stworzył wyrzucałem od razu do kosza. Widząc jak Bartaz podnieca się kolejnymi yyy... swoimi tworami, obiecuje umieścić tu to co mi uda się stworzyć i wydaje mi się, że będzie to coś lepszego od Bartaza. Poświęcę temu dużo czasu. Może wtedy bartazie zrozumiesz, że trzeba więcej przy tym posiedzieć. Mam nadzieje, że mi się uda. ;p

Powiedz mi w takim razie, w jaki sposób się podniecam? bo nie wiem...
bartaz

Postprzez robaczek w 12 Paź 2009 17:48

kozer napisał(a):Także i ja obiecuję sobie wziąć się za to, no ale cóż, jest wiele serwisów z 'darmowymi' samplami, ale niestety się w tym zupełnie nie orientuję. Szukam najlepiej jakiś gotowych paczek z samplami gitary i perkusji, więc jeżeli takiego 'gotowca' dostanę to powoli zacznę coś tworzyć.

a jak już znajdziesz, to dasz mi adres strony? zawsze chciałam się dowiedzieć jak to wygląda...
Awatar użytkownika
robaczek

bartaz - Grey Day [demo]

Postprzez bartaz w 12 Paź 2009 17:49

Nie chce się wtrącać ale stąd możesz pobrać (i to dużo :D) - http://www.looperman.com
bartaz

bartaz - Grey Day [demo]

Postprzez robaczek w 12 Paź 2009 17:53

a jakiś program do obróbki?
Awatar użytkownika
robaczek

bartaz - Grey Day [demo]

Postprzez bartaz w 12 Paź 2009 18:32

Audacity :P Zresztą ja kończe z tym seryja. Kasiula juz nie pomoże :P
bartaz

Następna

Powróć do Muzycznie i wizualnie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości