http://odsiebie.com/pokaz/6028036---41bf.html
Jest to demo więc kilka niedociągnięć będzie

bartaz napisał(a):Jest to demo więc kilka niedociągnięć będzie
zwieR.Z. napisał(a):Postęp zerowy.
zwieR.Z. napisał(a):Cały czas nie słuchasz tego, co prawie wszyscy Ci mówią i w ogóle nie idziesz do przodu.

Nawet w Twoich utworach są pewne niedociągnięcia. Nie uważaj się za nie wiadomo kogo, bo przecież sam kiedyś jakoś zaczynałeś. Nie wiem, może było to zbyt dawno, żebyś o tym pamiętał![]()
Chyba raczej nie Tobie to oceniać
Myślę, że sam bartaz dobrze wie, czy poczynił jakieś postępy![]()
Ps. bartaz, nie wiem jak Ciebie, ale mnie bardzo dziwi, dlaczego niektórzy nie potrafią docenić czyichś wysiłków.
mysle że zwierz chce poprostu mnie zdołować bo widzi że pojawiła sie konkurencja.

Zwierzu ocenił to jak najbardziej trafnie. Chłodno i szczerze dał wyraz swojemu zażenowaniu, które w 100% rozumiem.kasiula napisał(a):Drogi zwieR.Z.u - szczerze mówiąc to poważnie się zastanawiam, czy Ty aby za bardzo się nie rozpędzasz![]()
Niedociągnięcia to drobne błędy i nieścisłości. DROBNE. Ponadto myślę, że gdy Zwierz zaczynał, to notował większy progres niż bartaz. I nie o to mi chodzi. On brał sobie do serca wszelkie sugestie i działał według wskazówek innych.kasiula napisał(a):bartaz napisał(a):Jest to demo więc kilka niedociągnięć będzie
Nawet w Twoich utworach są pewne niedociągnięcia. Nie uważaj się za nie wiadomo kogo, bo przecież sam kiedyś jakoś zaczynałeś. Nie wiem, może było to zbyt dawno, żebyś o tym pamiętał![]()
Tak, tu się zgodzę. Prawie robi wielką różnicę. Mówią wszyscy poza Tobą i pojedynczymi dobrymi duszyczkami.kasiula napisał(a):zwieR.Z. napisał(a):Cały czas nie słuchasz tego, co prawie wszyscy Ci mówią i w ogóle nie idziesz do przodu.
Tak, racja : prawie wszyscy.
Ale w tym wypadku to "prawie" robi naprawdę wielką różnicę![]()
Oczywiście jest zupełnie na odwrót, czy może tak jak Zwierz mówi. Postęp zerowy i oceniać to słuchaczom. Nie autor książki ocenia, że jego książka będzie hitem. To pierwsi czytelnicy i pracownicy wydawnictwa oceniają czy warto i oni dopiero nadają temu formę 'Hit'. Tu jest podobnie.kasiula napisał(a):zwieR.Z. napisał(a):Postęp zerowy.
Chyba raczej nie Tobie to oceniać![]()
Ja tu nie mam czego doceniać. Nie ma wysiłku. Składanie sampli bez sensu i drobna kosmetyka całości to żaden wysiłek patrząc na to, że on to robi codziennie, zasypując nas masówką swoich utworów, których konspekt jest nijaki.kasiula napisał(a):Ps. bartaz, nie wiem jak Ciebie, ale mnie bardzo dziwi, dlaczego niektórzy nie potrafią docenić czyichś wysiłków. No cóż.
Ja doceniam
I podziwiam ;p

kozer napisał(a):- Moce ciemności, zeslijcie na mnie moc ciskania gromów. - rzekł Kozer czytając posta Kasiuli.
- Insert a coin. Insert a coin. Insert a coin. - rozległ się znajomy głos z góry.
kozer napisał(a):Kasiula, rozumiem, że jesteś złote serduszko
kozer napisał(a):Zwierzu ocenił to jak najbardziej trafnie. Chłodno i szczerze dał wyraz swojemu zażenowaniu, które w 100% rozumiem.kasiula napisał(a):Drogi zwieR.Z.u - szczerze mówiąc to poważnie się zastanawiam, czy Ty aby za bardzo się nie rozpędzasz![]()
kozer napisał(a):Niedociągnięcia to drobne błędy i nieścisłości. DROBNE. Ponadto myślę, że gdy Zwierz zaczynał, to notował większy progres niż bartaz. I nie o to mi chodzi. On brał sobie do serca wszelkie sugestie i działał według wskazówek innych.kasiula napisał(a):bartaz napisał(a):Jest to demo więc kilka niedociągnięć będzie
kozer napisał(a):Tak, tu się zgodzę. Prawie robi wielką różnicę. Mówią wszyscy poza Tobą i pojedynczymi dobrymi duszyczkami.kasiula napisał(a):zwieR.Z. napisał(a):Cały czas nie słuchasz tego, co prawie wszyscy Ci mówią i w ogóle nie idziesz do przodu.
Tak, racja : prawie wszyscy.
Ale w tym wypadku to "prawie" robi naprawdę wielką różnicę![]()
kozer napisał(a):Oczywiście jest zupełnie na odwrót, czy może tak jak Zwierz mówi. Postęp zerowy i oceniać to słuchaczom. Nie autor książki ocenia, że jego książka będzie hitem. To pierwsi czytelnicy i pracownicy wydawnictwa oceniają czy warto i oni dopiero nadają temu formę 'Hit'. Tu jest podobnie.kasiula napisał(a):zwieR.Z. napisał(a):Postęp zerowy.
Chyba raczej nie Tobie to oceniać![]()
kozer napisał(a):Ja tu nie mam czego doceniać. Nie ma wysiłku. Składanie sampli bez sensu i drobna kosmetyka całości to żaden wysiłek patrząc na to, że on to robi codziennie, zasypując nas masówką swoich utworów, których konspekt jest nijaki.kasiula napisał(a):Ps. bartaz, nie wiem jak Ciebie, ale mnie bardzo dziwi, dlaczego niektórzy nie potrafią docenić czyichś wysiłków. No cóż.
Ja doceniam
I podziwiam ;p
kozer napisał(a):Nikt tu nikogo nie dołuje
kozer napisał(a):Co najwyżej bartaz Ty dołujesz nas swoimi nieudolnymi utworami. Przez pierwsze trzy publikacje można zrozumieć tę nieudolność - w pełni można to uzasadnić byciem początkujacym i uczeniem się fachu. Ale wybacz - 22 piosenka, która od pierwszej technicznie się nie różni. Tylko inne sample, ale nadal jest to sklejka bez konspektu i bez duszy.
kozer napisał(a):Jedni to nazywają chamstwem, inni szczerością...
kozer napisał(a):Jeżeli masz zamiar zasypywać nas tym chłamem to skończ. Ale ja Ci od serca radze. Pracuj dłużej nad utworami, pracuj nad tempem i zwróć uwage, że niektóre sample gitarowe trwające sekundę nie mogą być powtarzane 10 razy. One mają być użyte raz na jakiś czas jako urozmaicenie a nie jako główna gitara.
kozer napisał(a):Skomentuję Twoje komentarze

Zatem wiedz, że zażenowanie można wyrazić w bardzo różny sposób, np. w ogóle nie komentując - co w tym przypadku wydałoby się dosyć rozsądnym rozwiązaniem.
Bo ja na przykład uważam, że niekoniecznie działał według wskazówek innych.
Najwyżej odnotowywał je sobie w pamięci.
Ale żeby podporządkowywać całą swoją twórczość pod innych ??!!- wybacz, to naprawdę trzeba być młotkiem xD
Przecież każdy, kto cokolwiek tworzy, i tak ma własną wizję ;p
Racja, ale moim zdaniem obiektywnie ocenić nie może ktoś, kto na co dzień zajmuje się prawie tym samym ;p
Tak więc zwieR.Z. raczej nie jest dobrym krytykiem w tej dziedzinie xD
Przepraszam, a skąd możesz wiedzieć, ile wysiłku bartaz wkłada w to, co robi ??
NAWET NIE MOŻESZ MIEĆ POJĘCIA !!!
Chłopak się stara, a Wy go tylko potraficie dołować.
Pytam : Gdzie się podziała Wasza tolerancja i zrozumienie ??
Wiesz co, kozer - wszystko to co piszesz jest naprawdę bardzo ciekawe.
Inaczej jednak postrzegałabym te słowa, gdybym przykładowo usłyszała cokolwiek w Twoim wykonaniu
Czekam z niecierpliwością, aż coś nam zaprezentujesz, bo krytykować - to akurat każdy potrafi ;p

Racja, ale moim zdaniem obiektywnie ocenić nie może ktoś, kto na co dzień zajmuje się prawie tym samym ;p(...)
Naprawdę tak myślisz ??
Przepraszam, a skąd możesz wiedzieć, ile wskazówek Zwierz brał sobie do serca ??
NAWET NIE MOŻESZ MIEĆ POJĘCIA !!!

niqus napisał(a):a teraz, (bo nie byłabym sobą gdybym tego nie napisała) MUSZĘ skomentować kilka wypowiedzi, bo aż mnie skręca xD
kasiula napisał(a):kozer napisał(a):Zwierzu ocenił to jak najbardziej trafnie. Chłodno i szczerze dał wyraz swojemu zażenowaniu, które w 100% rozumiem.kasiula napisał(a):Drogi zwieR.Z.u - szczerze mówiąc to poważnie się zastanawiam, czy Ty aby za bardzo się nie rozpędzasz![]()
Zatem wiedz, że zażenowanie można wyrazić w bardzo różny sposób, np. w ogóle nie komentując - co w tym przypadku wydałoby się dosyć rozsądnym rozwiązaniem.
Jeżeli zwieR.Z. naprawdę aż tak nie trawi twórczości bartaza, to mógłby przynajmniej dać sobie spokój z wyrażaniem swoich opinii na jej temat. W końcu i tak niewiele się one od siebie różnią - z każdym następnym kawałkiem kolejne maksymalne gnojenie.
Dochodzę do wniosku, że coś tu jest chyba nie tak![]()
kasiula napisał(a):kozer napisał(a):Niedociągnięcia to drobne błędy i nieścisłości. DROBNE. Ponadto myślę, że gdy Zwierz zaczynał, to notował większy progres niż bartaz. I nie o to mi chodzi. On brał sobie do serca wszelkie sugestie i działał według wskazówek innych.kasiula napisał(a):bartaz napisał(a):Jest to demo więc kilka niedociągnięć będzie
Naprawdę tak myślisz ??
Ale żeby podporządkowywać całą swoją twórczość pod innych ??!!- wybacz, to naprawdę trzeba być młotkiem xD
Przecież każdy, kto cokolwiek tworzy, i tak ma własną wizję ;p

Zwierz o There's no blood napisał(a):Chaos dalej jest duży, wybić z rytmu naprawdę sporo i przeszkadzajki nie pasują. Przyznaję jednak, że fragment 0:30-0:40 faktycznie brzmi całkiem nieźle (choć i tak nie jest to idealnie w rytmie).
Zwierz o Cold Dawn napisał(a): Ciągle za często i zbyt gwałtownie zmieniasz melodię i tempo. Myślę jednak, że gdyby tak oceniać poszczególne fragmenty, to chyba jest najlepiej jak do tej pory. Musisz więcej czasu poświęcić na mix tego wszystkiego, bo gitara z perkusją strasznie się rozjeżdża.
Zaki o QUATTRO napisał(a):Jak dla mnie to i tak jesteś dobry, bo ja to w ogóle nie umiem muzyki tworzyć Twoje kawałki nawet nie są złe, tylko trochę niedopracowane. Jak masz czas (a na pewno skoro się za to wziąłeś) to poświęć do trochę więcej na pojedyncze kawałki

kasiula napisał(a):kozer napisał(a):Co najwyżej bartaz Ty dołujesz nas swoimi nieudolnymi utworami. Przez pierwsze trzy publikacje można zrozumieć tę nieudolność - w pełni można to uzasadnić byciem początkujacym i uczeniem się fachu. Ale wybacz - 22 piosenka, która od pierwszej technicznie się nie różni. Tylko inne sample, ale nadal jest to sklejka bez konspektu i bez duszy.
Wiesz co, kozer - wszystko to co piszesz jest naprawdę bardzo ciekawe.
Inaczej jednak postrzegałabym te słowa, gdybym przykładowo usłyszała cokolwiek w Twoim wykonaniu![]()
Czekam z niecierpliwością, aż coś nam zaprezentujesz, bo krytykować - to akurat każdy potrafi ;p

bartaz napisał(a):No widzicie, Robak jakoś umie to wszystko ładnie streścić że z jednej strony jest cienko a z drugiej dobrze, a nie jak ZwieR.Z. który widzi mniej więcej tylko złe strony moich kawałków, czym dąży do wkurzenia mnie
No widzicie, Robak jakoś umie to wszystko ładnie streścić że z jednej strony jest cienko a z drugiej dobrze, a nie jak ZwieR.Z. który widzi mniej więcej tylko złe strony moich kawałków, czym dąży do wkurzenia mnie
Dobrze, tak więc pozostaje mi zwiększenie czasu poświęcanego na jeden kawałek.

sochagol napisał(a):Kiedyś komentując jeden z pierwszych utworów Bartaza, napisałem, że sam wcześniej próbowałem, ale takie coś jak on stworzył wyrzucałem od razu do kosza. Widząc jak Bartaz podnieca się kolejnymi yyy... swoimi tworami, obiecuje umieścić tu to co mi uda się stworzyć i wydaje mi się, że będzie to coś lepszego od Bartaza. Poświęcę temu dużo czasu. Może wtedy bartazie zrozumiesz, że trzeba więcej przy tym posiedzieć. Mam nadzieje, że mi się uda. ;p
kozer napisał(a):Także i ja obiecuję sobie wziąć się za to, no ale cóż, jest wiele serwisów z 'darmowymi' samplami, ale niestety się w tym zupełnie nie orientuję. Szukam najlepiej jakiś gotowych paczek z samplami gitary i perkusji, więc jeżeli takiego 'gotowca' dostanę to powoli zacznę coś tworzyć.
Powróć do Muzycznie i wizualnie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości