bartaz - Reality - mój najnowszy utworek

(audio/video)

bartaz - Reality - mój najnowszy utworek

Postprzez niqus w 13 Sie 2009 12:01

bartaz... perkusja jest po to, żeby nadawać rytm, jeżeli inne instrumenty nie komponują się z rytmem, to wychodzi nie wiadomo co...
na początku fajne sample gitarowe, mogłyby sobie tam być, bez tak przypadkowej perkusji w tle.
wtedy mielibyśmy wstęp
ale mam wrażenie, że od około 1:29 zaczyna się zupełnie inna piosenka, złożona przez innego człowieka :P dlaczego?
bo ten fragment jest bardzo ładnie złożony, ma wiele ścieżek (a jak zauważyłam, ty korzystasz z dosłownie kilku), ma jednolity rytm, którego wszystkie ścieżki się trzymają i jest ciszej niż reszta piosenki :P
a tu nagle o 1:56 znowu wypadamy z rytmu i mamy 2 ścieżki.
po tym delikatnym wyciszeniu, niepotrzebnie dałeś znowu mocną gitarę...
albo skróć wyciszenie, albo wytnij gitarę i perkusję, bo ja, żeby usłyszeć tą delikatną melodię, musiałam pogłośnić sobie dźwięk w słuchawkach, więc nie było to przyjemne, gdy coś mi wybuchło przy uszach.
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Re: bartaz - Reality - mój najnowszy utworek

Postprzez Sori w 13 Sie 2009 15:41

Bartaz, po co tak często resetujesz jeden utwór?! Utwór to zamknięta całość i ma za sobą "współpracować", łączyć się. Naprawdę, nie mam pojęcia, czemu to robisz. Analiując dokładniej Reality - początek jest dobry, potem ciekawa, cicha melodia i świetna gitara. Dalej znowu cicho i znów gitara, tym razem średniawa.

Mam dla Ciebie wskazówki -> wywal cały początek i koniec utworu, niech zostanie tylko fragment 0:35 - 1:55 - wierz mi, jest naprawdę fajny.

EDIT: Poprzedni utwór słyszałem, aczkolwiek nie odczułem potrzeby komentowania go, ponieważ brzmiał podobnie do ITW.
EDIT2: Nie uważasz, że trochę za wcześnie na oficjalną stronę?
no alarms and no surprises
Awatar użytkownika
Sori

Dołączenie: 08 Kwi 2009 18:39

Powróć do Muzycznie i wizualnie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości