Carousel

(dyskusje o poszczególnych utworach)

Carousel

Postprzez piotrek.gt w 07 Wrz 2010 21:37

Dosyć niedawno zająłem się maniakalnym przesłuchiwaniem kawałków z Hybrid Theory EP, ale ten jest chyba moim ulubionym z całego zestawienia. Szczególnie uderza we mnie tekst i wykonanie refrenu, według mnie trudno znaleźć lepszy w całej twórczości LP. Rap Mike'a jak zwykle pierwsza klasa, ale partia Chestera jest przecudowna :D A jak wy sądzicie? ;)
Image
Awatar użytkownika
piotrek.gt

Dołączenie: 14 Sty 2010 18:08
Miejscowość: Gdańsk

Carousel

Postprzez WeLoveCookies w 07 Wrz 2010 22:02

To jedna z moich ulubionych piosenek LP xD Kiedyś głowę bym dała że to było na MTM i nie wiem czemu tak myślałam xD Ale fakt piosenka jest świetna.
Awatar użytkownika
WeLoveCookies

Dołączenie: 01 Lip 2010 21:21

Carousel

Postprzez Mateusz_OL w 01 Paź 2010 19:38

Ten kawałek jest mi obojętny, ani mnie nie denerwuje,ani za bardzo nie przyciąga.
Awatar użytkownika
Mateusz_OL

Dołączenie: 11 Lip 2010 15:53

Carousel

Postprzez Dead_Slayer w 21 Paź 2010 07:27

Świetny kawałek. Jak wszystkie LP z HT EP. Ale zauważyłem że wszystkie są bardzo podobne do siebie i troche monotonne (te stare). Właściwie to ciężko jest mi powiedzieć coś wyrózniającego o tej piosence.

piotrek.gt - A w jakiej częsci gdańska mieszkasz??
Image
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Dołączenie: 27 Sie 2010 20:24

Carousel

Postprzez Dinnaroth w 23 Paź 2010 15:07

Fajny kawałek. Mnie w szczególności podoba się refren śpiewany przez Chestera. Ogólnie kawałki, które LP nagrywało na początku były trochę zbyt podobne do siebie. Ale ocena: 7+/10.
Because of you
I never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side
So I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust
Not only me, but everyone around me
Because of you
I am afraid
Awatar użytkownika
Dinnaroth

Dołączenie: 03 Maj 2010 20:24
Miejscowość: Kraków

Re: Carousel

Postprzez Borderland w 26 Paź 2010 20:37

Jakiś taki pospolity, niczym się nie wyróżnia, jest solidnie zrobiony. Ale jakiejś eksplozji emocji nie wywołuje.
Life's a piece of shit, when you look at it
Life's a laugh and death's a joke it's true.
Awatar użytkownika
Borderland

Dołączenie: 28 Maj 2009 10:47

Carousel

Postprzez Darth Dream w 05 Lut 2011 13:35

Szczególnie uderza we mnie tekst i wykonanie refrenu, według mnie trudno znaleźć lepszy w całej twórczości LP. Rap Mike'a jak zwykle pierwsza klasa, ale partia Chestera jest przecudowna :D A jak wy sądzicie? ;)

Tak powinien reagować każdy "normalny" ( :P ) fan LP na tą piosenkę, bo przecież Carousel to nic innego jak pierwowzór Faint - ukochanego kawałka większości zapatrzonych w Chestera nastolatków.
Dlatego dziwią mnie trochę opinie takie jak:
Świetny kawałek. Jak wszystkie LP z HT EP. Ale zauważyłem że wszystkie są bardzo podobne do siebie i troche monotonne (te stare).

Ogólnie kawałki, które LP nagrywało na początku były trochę zbyt podobne do siebie.

Fakt, dynamiczny, przebojowy Carousel, w którym Chaz wydziera się w refrenie bardzo przypomina spokojny, hip-hopowy Step Up, a przede wszystkim kojarzy się nam z tym elektronicznym instrumentalem na końcu Part of Me, prawda? :mrgreen:
Nie, żebym próbował być wredny. LP faktycznie wtedy bardziej się skupiali na rapie i elektronice, niż gitarze i wrzaskach, ale bez przesady. Carousel to nie ta sama bajka, co, dajmy na to, She Couldn't.
Jakiś taki pospolity, niczym się nie wyróżnia, jest solidnie zrobiony. Ale jakiejś eksplozji emocji nie wywołuje.

A to rozumiem, bo pamiętam, że Borderland nie przepada za Faintem ;) .

A tak oprócz tego, to utwór jest dobry i cieszę się, że wywalili te takie obciachowe skrecze z mostka, które były w wersji demo, bo dzięki temu nie czuję się zażenowany, gdy słucham ostatecznego wykonania z HT EP.
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Carousel

Postprzez piotrek.gt w 05 Lut 2011 15:32

Darth Dream napisał(a):Tak powinien reagować każdy "normalny" ( :P ) fan LP na tą piosenkę, bo przecież Carousel to nic innego jak pierwowzór Faint - ukochanego kawałka większości zapatrzonych w Chestera nastolatków.

Patrzcie jakich to ciekawych rzeczy można się o sobie dowiedzieć na tym forum xD

Według mnie piosenki z HT EP znacznie się od siebie różnią. Oczywiście zachowują podobny schemat jak większość piosenek w początkowym okresie twórczości LP, ale posiadają sporo własnych wyróżników. Po paru odsłuchaniach już mi się nie myliły :D
Image
Awatar użytkownika
piotrek.gt

Dołączenie: 14 Sty 2010 18:08

Carousel

Postprzez Darth Dream w 05 Lut 2011 16:15

Patrzcie jakich to ciekawych rzeczy można się o sobie dowiedzieć na tym forum xD

Huh, trochę źle się wyraziłem ;) Doskonale zdaję sobie sprawę, ile masz lat, panie Piotrze, ale przypadkowo wykręciłem to zdanie w taki sposób, że mogło sugerować coś innego. Bynajmniej nie miałem na myśli tego, że jesteś nastolatkiem :D Trochę zgeneralizowałem, fakt, ale teraz bym musiał się rozpisać, żeby wytłumaczyć, o co konkretnie mi chodziło, a jakoś nie mam ochoty. Trudno mi ubrać myśli w słowa.

A co do drugiego akapitu, to miałem tak samo :) .
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Powróć do Utwory

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości