Clawfinger

(wszystko poza Linkin Park)

Clawfinger

Postprzez piotrek.gt w 31 Paź 2011 20:12

W skrócie:
Szwedzki zespół grający rapcore i nu metal. Założony został w 1988 przez Zaka Tella i Jockego Skoga w Sztokholmie.
W 1993 roku zespól występował na europejskich festiwalach, grając jako support przed grupami Anthrax oraz Alice in Chains.
Clawfinger posiada w dorobku 7 albumów studyjnych z których wszystkie moim skromnym zdaniem utrzymują ten sam genialny poziom.
Dzięki zdobyciu złotego bączka dwukrotnie wystąpili na Przystanku Woodstock ;)

Zacząłem ich słuchac dzięki mojej koleżance i mogę zaryzykowac stwierdzenie iż zakochałem się w tym zespole xD
Swoja grą reprezentują wszystko to co uwielbiam w muzyce rapcorowej: mocny instrumental, dynamiczny wokal i odczuwalne zaangażowanie we wlasnych utworach.

Dobra, przejdźmy do sedna:

Image
Awatar użytkownika
piotrek.gt

Dołączenie: 14 Sty 2010 18:08
Miejscowość: Gdańsk

Clawfinger

Postprzez Nook w 31 Paź 2011 20:37

Wstyd nie znać. Zespół stworzył podwaliny pod łączenie rapu z krótko ciętymi riffami. Świetne, energiczne granie. Wszystkie te bezpłciowe zespoliki z Hameryki próbujące rapować pod mocne gitary nie są godne nawet podawać im ręczników :troll: Zak Tell ma kozackie flow i nienajgorszy skill wokalny. No i teksty zawsze są o czymś - bardzo celne, zangażowane czy innym razem bardzo szydercze, zdystansowane czy ironiczne.

Najlepsze albumy:
"Clawfinger" - kwintesencja stylu zespołu, zawiera takie killery jak "Biggest & The Best" czy "Hold Your Head Up", są również ciekawe, klimatyczne utwory w stylu "I'll Guess I'll Never Know", "Two Sides" czy "Don't Wake Me Up".

"A Whole Lot Of Nothing" - najbardziej eksperymentalny album zespołu, Zak i s-ka mocno kombinują z elektroniką nie tracąc jednocześnie swojego największego atutu czyli pierd**nięcia. Najlepsze kawałki: "Two Steps Away", "Out To Get Me", czy "Don't Look At Me".
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości