Co nam się dzisiaj śniło :D

(prywatnie)

Postprzez Dead_Slayer w 20 Sty 2012 12:31

Robaczek odwiedzila forum. :D
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Dołączenie: 27 Sie 2010 20:24
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez Mart w 20 Sty 2012 20:54

Byłam w grupie groźnych bandytów o.O Poszliśmy na basen popływać. Jak się zbieraliśmy do wyjścia, przechodził ktoś i nas poznał. Zaczęliśmy uciekać, ale przed bramą wjazdową złapał nas dyrektor basenu.
Co za durny sen.
"Na pewno czułeś kiedyś wielki strach
Że oto mija twój najlepszy czas
Bezradność zniosła Cię na drugi plan
Czekanie sprawia ze gorzknieje cala słodycz w nas.."
Awatar użytkownika
Mart
Debiut Roku 2011

Dołączenie: 16 Maj 2011 14:33
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez Dead_Slayer w 21 Sty 2012 10:31

Dosc sprośny sen zwiazany z moją znajomą i jakims nieznanym mi chlopakiem. A w drugiej czesci moja przyjaciolka byla Stochem i razem cieszylismy sie z jej medali (mocno się cieszyliśmy :D )
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Postprzez _Ev_ w 21 Sty 2012 11:26

ech, dziś znowu miałam bliżej nieokreślony sen, wktórym szukałam wyjścia z jakiegoś budynku, który miał masę korytarzy i drzwi. No i znowu przewinęło się przez mój sen duuuużo znajomych twarzy...
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

zwieR.Z. napisał(a):Ewelina, chłopie, wrzuć na looz.

:lol2:
Awatar użytkownika
_Ev_

Dołączenie: 18 Lip 2010 23:13
Miejscowość: Lublin

Postprzez Nook w 21 Sty 2012 19:46

A mi się śniło nieznane mi bliżej miasto w Polsce (które pojawia się w snach u mnie co jakiś czas) - piękna, jakby zabytkowa architektura, piękny rynek i ulice, a samo miasto położone nad wielką rzeką. Było bardzo zielono, ciepło, świeciło słońce, acz nic konkretnego się nie działo - ot, spacerowałem sobie, obserwowałem ludzi, budynki i cieszyłem się pogodą.
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Postprzez Kozer w 22 Sty 2012 15:40

Sandomierz?

Mi się śniło, że na studniówce zespół mnie poprosił, bym z nimi zagrał i zaśpiewał. Dziwne.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11

Re: Co nam się dzisiaj śniło :D

Postprzez Nook w 22 Sty 2012 21:32

Kozer napisał(a):Sandomierz?

A żebym to ja wiedział? A, i jeszcze w tym mieście znajduje się lotnisko :P
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Postprzez Borderland w 25 Sty 2012 22:53

A mi się śniło, że walczyłem z kolesiem, który wyglądał jak ja, tylko był ubrany przeciwstawnie tj. używał białego i niebieskiego. Wygrałem...
Life's a piece of shit, when you look at it
Life's a laugh and death's a joke it's true.
Awatar użytkownika
Borderland

Dołączenie: 28 Maj 2009 10:47

Postprzez Anu w 27 Sty 2012 13:40

Żałuję, że tak mało zapamiętałam z tego snu. Ostatnio rzadko miewam tak sensowne i złożone, wiem, że tam było więcej fabuły, nawet obudziłam się w nocy i usiłowałam sobie przypomnieć, ale nie dało rady -.-'

Byłam w świecie, który wyglądał jak gigantyczne centrum handlowe - ale nie chodzi mi tu o sklepy, a o to, że nie było otwartej przestrzeni, tylko w środku wszystko, alejki krzyżujące się zwykle pod kątem prostym, czasami jakiś plac z fontanną... Ale nie to było najlepsze: w tym świecie przyszłość nie stanowiła żadnej zagadki. Jakby ludzie odkryli mechanizmy rządzące ludzką psychiką i kierujące decyzjami, ale nie tylko, bo przecież przyszłość jest też uwarunkowana zbiegami okoliczności i przypadkami. A w tym świecie wszystko było przewidziane w najmniejszych szczegółach. Przykład: przechodzisz obok budynku i od razu wiesz, czy kiedykolwiek do niego wejdziesz, a jeśli tak, to czy to wejście odegra jakąś rolę w twoim życiu. Albo: przy wejściu na jakąś uliczkę stoi tabliczka. Na tabliczce widnieje cyfra, liczba dzieci, jakie kiedykolwiek urodzą się w tejże uliczce. Podchodzisz do tej tabliczki i widzisz na niej liczbę twoich dzieci, które urodzą się w tej uliczce. Utkwił mi w pamięci obraz kobiety, która bardzo chce mieć dziecko, chodzi od alejki do alejki, od tabliczki do tabliczki, i wszędzie widzi liczbę zero.
W jednym miejscu znajdowało się coś pełniącego rolę skrzynki na listy, z tą różnicą, że bez problemu można było z niej wszystko wyciągnąć. Ludzie stwierdzili, że takie szczegółowe przewidywanie przyszłości, czyli to, co robią z nimi ci u góry (władza?), jest od czapy i sami chcą móc wpływać na swój los. Każdy z osobna wrzuca do tej pseudoskrzynki na listy jedną karteczkę z kina, każdy z innym filmem. Od tego, kto jaką karteczkę wyciągnie, będzie zależało, co ma zrobić ze swoim życiem. I dopiero tu zaczyna się bezsens: w tej skrzynce ląduje masa innych papierów, i (skąd mi się to wzięło :szok: ) puszka (taka jak od farby) zwierająca zapach choinki, z doczepionymi dyndającymi stopami.
Nie pamiętam, jaką karteczkę wrzuciłam, ale wyciągnęłam bodajże... Książkę telefoniczną? Jakąś bzdurę.
Wyraźnie w tym śnie widziałam dwie znajome osoby, jedną ze szkoły, jedną z internetu, ale nie mam zupełnie pojęcia dlaczego właśnie te osoby. Mniejsza o to. Obudziłam się zanim sen się skończył, a gdy zasnęłam znów, śniło mi się, że dalej nie śpię. >.<
Image
Awatar użytkownika
Anu

Dołączenie: 30 Maj 2011 15:14
Miejscowość: Australijskie Skierniewice

Postprzez _Ev_ w 27 Sty 2012 16:13

Anu napisał(a):Nie pamiętam, jaką karteczkę
wrzuciłam, ale wyciągnęłam bodajże... Książkę telefoniczną?

Będziesz studiować farmację :P

A tak na poważnie, nie myślałaś o pisaniu książek? Z takimi snami... :P

A ja nie pamiętam, co mi się dziś śniło.
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

Awatar użytkownika
_Ev_

Postprzez Kozer w 27 Sty 2012 22:09

Mi się śniło, że na mojej studniówce był Jeremy Haffner z Oedipus :lol: I że weszliśmy na wideoczat Oedelonu, pogadaliśmy chwilę a potem poszliśmy pić :P
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Postprzez Borderland w 27 Sty 2012 22:30

A ty co tak z tą studniówką? Uwierz mi, impreza jak każda inna, w sumie to istnieją chyba nawet lepsze, takie w małym gronie, z darmowym alkoholem, z strojem codziennym jako docelowym itp.
Awatar użytkownika
Borderland

Postprzez KimKolwiek w 28 Sty 2012 11:13

Mi się śniła trzecia studniówka.
Ile można?! :roll:
Image
Awatar użytkownika
KimKolwiek

Dołączenie: 22 Lut 2009 09:32
Miejscowość: Płock

Postprzez Anu w 28 Sty 2012 14:26

dEVil_inside napisał(a):A tak na poważnie, nie myślałaś o pisaniu książek? Z takimi snami... :P

Pisanie książek to jedno z moich niespełnionych marzeń. Szczerze mówiąc, nawet kilka razy się do tego zabierałam, miałam pomysł, zapisywałam parę stron po czym dochodziłam zawsze do tego samego wniosku: jestem totalnym beztalenciem jeśli chodzi o dobieranie słów i brakuje mi wyobraźni >.<

Byłam na moim starym placu zabaw, przy bloku, w którym mieszkałam ponad 5 lat temu. Było też kilka znajomych osób, nie jestem pewna, kto to był, ale wiem, że biegaliśmy w kółko i rzucaliśmy się śnieżkami. Do momentu, w którym zabrakło śniegu. Potem kręciliśmy się na karuzeli - nawiasem mówiąc, tej karuzeli chyba już tam nawet nie ma... - i czułam się niesamowicie beztrosko. Jak w dzieciństwie. Nic więcej do pełnego szczęścia nie było mi potrzebne. I wtedy koleżanki zatrzymały karuzelę, powiedziały, że już nie chcą się kręcić i zostawiły mnie samą. Tak, to był dołujący sen.
Oprócz tego śniła mi się masa pierdół, łącznie z tym, że główny bohater kreskówki Laboratorium Dextera planował zagładę świata, mimo że nie oglądałam tej bajki od jakichś 10 lat.
Image
Awatar użytkownika
Anu

Dołączenie: 30 Maj 2011 15:14
Miejscowość: Australijskie Skierniewice

Postprzez Borderland w 29 Sty 2012 12:22

Anu napisał(a):
dEVil_inside napisał(a):A tak na poważnie, nie myślałaś o pisaniu książek? Z takimi snami... :P

Pisanie książek to jedno z moich niespełnionych marzeń. Szczerze mówiąc, nawet kilka razy się do tego zabierałam, miałam pomysł, zapisywałam parę stron po czym dochodziłam zawsze do tego samego wniosku: jestem totalnym beztalenciem jeśli chodzi o dobieranie słów i brakuje mi wyobraźni >.<
Być może powinnaś najpierw zacząć na potęgę czytać książki z gatunku, w którym chcesz tworzyć. Jeśli to okaże się niewystarczające, zostaje jeszcze jedna opcja, zebranie wokół siebie ludzi dobrych w dziedzinach, w jakich ty jesteś słaba i stworzenie teamu realizującego twoją wizję. Ja robiłem tak kilka razy, czasem się udawało.

Moje sny też są całkiem realistyczne. Kiedyś śniło mi się, że byłem żołnierzem walczącym w drugiej wojnie światowej i ten sen zapadł mi w pamięć, gdyż cały czas czułem przedmioty, które dotykałem w tym śnie(a z całą pewności niczego w tym czasie nie macałem). Innym razem zdarzyło mi się czuć smak piwa, które piłem we śnie.
Awatar użytkownika
Borderland

Postprzez Nightwolf w 29 Sty 2012 19:24

wczoraj śniło mi się że nagraliśmy z kumplem stoner rockowy kawałek, po czym doszliśmy do wniosku że będzie to tylko ciekawostka na naszej stricte blackmetalowej płycie Oo
Awatar użytkownika
Nightwolf

Dołączenie: 30 Mar 2011 16:02

Postprzez Wendeta w 30 Sty 2012 18:17

Śniło mi się jak moja najlepsza przyjaciółka wyrzuca mnie z samolotu. Kiedy tak spadałam widziałam całe moje życie przed oczami i co najdziwniejsze nigdy nie upadłam na Ziemie. Jednym z momentów życia było jak jeździłam na rowerku mojej rocznej siostry :D
Image
Awatar użytkownika
Wendeta

Dołączenie: 16 Wrz 2011 16:26
Miejscowość: Tokio/Los Angeles

Postprzez Kozer w 02 Lut 2012 15:51

Śniło mi się coś totalnie sprzecznego. Jechałem samochodem i nagle pojawił się przede mną łuk w lewo. Pobocza były mocno zamarznięte i ośnieżone, jezdnia dosyć sucha. I pierwszy paradoks - momentalnie skręciłem i zacząłem hamować. Tym pięknym manewrem straciłem panowanie i prawym bokiem uderzyłem w barierki. Kolejny paradoks - wysiadam z Renault Laguny, samochodu który uważam za ohydny i masakrycznie wadliwy. Patrzę na prawy bok a ten bez najmniejszej skazy, co komentuję 'Laguna to ma jednak trwałem blachy', tak naprawdę uważam, że Laguna ma strasznie delikatne blachy.

Dziwny sen.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez Mart w 03 Lut 2012 11:49

W końcu zapamiętałam jakiś sen. Tej nocy nawet 3.

Siedzę na strychu jakiegoś starego domu. Wala się tam pełno rupieci. Znajduję skrzynkę i otwieram. Pełno w niej dużych, czarnych pająków. Zamykam szybko, by się nie wydostały i szukam kartki, by napisać co się znajduje w skrzynce i żeby nikt jej nie otwierał. Skrzynka się jednak otworzyła i wylazł z niej wielki pająk. Chciałam go zabić, ale uciekł...
Grrrr. Nienawidzę tych stworzeń. :|

Szkoła. Angielski w sali z dziwnie poustawianymi ławkami. Rozmawiamy o czymś z naszą nauczycielką, a tu nagle przemienia się w moją beznadziejną nauczycielkę historii z gimnazjum :facepalm: Zaczyna wszystkich rozsadzać.
Na szczęście szybko kończy się ta lekcja. Później odkrywam w mojej szkole nowe miejsca. Są to sale z ping-pongiem, sale wspinaczkowe, tor przeszkód, sala do gry, której nie znam i kilka innych dziwactw. Wszystkie te sale były dziwnie połączone i się zgubiłam, ale pan od w-fu mi wskazał drogę.
Poszłam z kilkoma osobami na lekcję biologii. Korytarze były takie inne. Kręciły się w kółko :shock: I w końcu nie poszliśmy na biologię :troll: Później z sali wychodzi nasza pani i się tak na nas patrzy... :P

Ktoś z domowników się kręcił się po domu i przeszkadzał mi w spaniu. I tak trwając w półśnie pisałam na gg z Grześkiem ;)
Awatar użytkownika
Mart
Debiut Roku 2011

Postprzez _Ev_ w 05 Lut 2012 15:53

śniło mi się, że moja siostrzenica skaleczyła się w palec nożykiem do obierania warzyw (który u nas w domu jest strasznie tępy), ot, zacięła sobie palec, ale krwi było nieproporcjonalnie dużo, jakby sobie ten palec co najmniej odcięła. Krew, łzy i histeria, bo nie dała mi się pod kran zaprowadzić i opatrzyć nieszczęsne skaleczenie.
Image

Awatar użytkownika
_Ev_

Postprzez Nightwolf w 05 Lut 2012 16:02

a dziś roztrzaskałam swój nowy telewizor. Wszystko było tak realistyczne że odetchnęłam z ulgą gdy po przebudzeniu zobaczyłam że wszystko jest na swoim miejscu. Mam nadzieję że to nie będzie proroczy sen.
Awatar użytkownika
Nightwolf

Postprzez Darth Dream w 05 Lut 2012 16:25

Mi się śniło, że dostałem 5 za egzamin z mikroekonomii :D Ale okazało się, że to była pomyłka i naprawdę mam 3 (nawiasem mówiąc, w rzeczywistości było 3,5). Śniły mi się też paradoksy Giffena i efekty Veblena :mrgreen: .
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez Nightwolf w 05 Lut 2012 16:28

Darth Dream napisał(a):Mi się śniło, że dostałem 5 za egzamin z mikroekonomii :D Ale okazało się, że to była pomyłka i naprawdę mam 3 (nawiasem mówiąc, w rzeczywistości było 3,5)

Image ;)
Awatar użytkownika
Nightwolf

Postprzez Dead_Slayer w 05 Lut 2012 17:20

Byłem prześladowany przez rodziców i grupę jakiś innych ludzi, bo wydało się, że z kumplami zabiliśmy jakąś dziewczynę i zakopaliśmy gdzieś. I, że zabraliśmy jej 10 tyś złotych.
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Postprzez Mart w 10 Lut 2012 11:27

Rocznica bierzmowania, ksiądz rozdawał nam prawdziwą biżuterię, pióra wieczne... Otrzymałam srebrny pierścień z dużym, prostokątnym brązowym kamieniem.
Kolega, który kiedyś mi się podobał zabrał mi indeks i aby go odzyskać musiałam go pocałować. :|
A pierścień był przeklęty. Po jego założeniu zachowywało się tak, jakby szatan opętał :lol:
Leżałam, ściągałam i zakładałam go. Działy się ze mną różne rzeczy. Aby mi pomóc przyszła moja polonistka i zaczęła coś mówić tonem, którym dyktuje notatki. Nie słuchałam jej xD

Tak że tego... Wolałabym dostać pióro wieczne.. :P
Awatar użytkownika
Mart
Debiut Roku 2011

PoprzedniaNastępna

Powróć do O nas

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość