Co was dzisiaj spotkało??

(prywatnie)

Postprzez Darth Dream w 09 Sty 2012 16:48

O 12 przyszła paczka z płytką CD Moulin Rouge 2 (przesłuchałem ją już 3 razy), filmami na DVD Insygnia Śmierci 2, Podróż "Wędrowca do Świtu" i Na nieznanych wodach (różnie z nimi było, ale chciałem skompletować oryginały ;) ) i dwiema książkami: Drugie życie Bree Tanner Meyer i Zmrok - parodia Zmierzchu, ponoć kiepska, ale była za 5 PLN, więc dałem się skusić.

Pękła nam jakaś rura, lecz hydraulicy przyjadą ją naprawić dopiero jutro, bo dzisiaj już zakończyli pracę :roll: a tymczasem rachunek za wodę osiągnie horrendalną kwotę...
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez KimKolwiek w 09 Sty 2012 19:33

Jestem z siebie dumna. W godzinę kupiłam buty, pończochy, podwiązkę, bieliznę i szal.
Poprawiłam matmę.
Za tydzień ferie. :serce:
Image
Awatar użytkownika
KimKolwiek

Dołączenie: 22 Lut 2009 09:32
Miejscowość: Płock

Postprzez Kozer w 09 Sty 2012 19:38

KimKolwiek napisał(a):Poprawiłam matmę.

Aaaa! Gratulacje! :D Ja polski mam za sobą, niemiecki napisany, ale wynik poznam jutro. Boję się, że nic nie wyszło.

Poza tym jestem wyczerpany, zaraz zasnę. Mam dość.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Re: Co was dzisiaj spotkało??

Postprzez Rafau w 09 Sty 2012 20:43

KimKolwiek napisał(a):Poprawiłam matmę.

Matmy się nie poprawia, matmę się zalicza z uśmiechem na twarzy na 6 :foreveralone:

Jestem strasznie zmęczony, nie wyspałem się. Na polaku jak zwykle tylko z kolegą uczestniczyliśmy w lekcji, potem odpadłem nie miałem sił na Kochanowskiego >_>

Z anglika sprawdzian zaliczyłem na 5, weee. Również na tej lekcji rozmawialiśmy z nauczycielem o muzyce, sam gra na gitarze to było ok. Wywiązała się dyskusja na temat najważniejszego instrumentu w zespole xD
Potem głosowaliśmy i wygrał bas.(tak wiem całkowicie bez sensu, ale trochę czasu zyskaliśmy na lekcji : D)

Jutro dodatkowa fizyka, nie idę już teraz wiem, że będę zmęczony :?
They speak of love and tolerance, and thrive on people's ignorance to make you all slaves of fear.
Awatar użytkownika
Rafau

Dołączenie: 03 Sie 2011 12:36

Postprzez Melliana w 09 Sty 2012 21:47

Wygłosiłam dzisiaj swoją prezentację, której nie wygłosiłam w środę. Szłam na ten NoK z przekonaniem, że to bzdury są i ta babka mnie po prostu zje, a ona mi powiedziała, że jej się bardzo podobało i postawiła 4+.
Odjęła mi pół oceny, za niewysłanie jej bibliografii, ale co ja jej miałam wysłać? linki do stron internetowych? xD

Może ja zacznę zarabiać na pisaniu prezentacji na tematy o których nie mam zielonego pojęcia? :mrgreen:
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołączenie: 27 Wrz 2009 19:34
Miejscowość: Toruń

Postprzez Kozer w 10 Sty 2012 17:15

Melliana napisał(a):Może ja zacznę zarabiać na pisaniu prezentacji na tematy o których nie mam zielonego pojęcia?

Ja już zacząłem i nie wyszedłem na tym najgorzej :P

Z polskiego wystawiła mi 2+ bo okazało się, że poprawiłem czegoś-tam. Ale jak jej pytałem co mam poprawić, to ani słowa o tym.
Podobna sytuacja z niemieckiego może wyniknąć. Zerknąłem dziś do dziennika i też mam, nie tylko ja, coś do zaliczenia o czym nauczycielka nie wspominała.

Poza tym spałem 7,5 godziny i się chyba wyspałem. Ale w szkole czułem się tak dziwnie, jakbym zaraz miał mdleć...
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Postprzez Melliana w 13 Sty 2012 20:44

Może ja zacznę od wczoraj...
Facet od Edytorstwa Tekstów jest absolutnie zakręcony. Gdyby nie jego szalona osobowość to te zajęcia byłyby nudniejsze nawet od wykładów z filozofii.
Wczoraj podczas omawiania znaków korektorskich turlaliśmy się ze śmiechu. Bo np. dla pana doktora zbyt duża przerwa między tekstem a przypisami to... locha,
znak korektorski oznaczający zmniejszenie odstępu między wyrazami to... dzida,
znak oznaczający zmianę szyku liter w wyrazie...kwadratowy wężyk,
no i oczywiście mój ulubiony, znak oznaczający przeniesienie litery z końca linijki na początek drugiej to (uwaga, uwaga) plemnik szatana. :D

I jeszcze te jego teksty: Tutaj wstawiamy trzy dzidy a na koniec plemnik szatana.xD

Po powrocie do domu już nie było tak różowo. Musiałam ogarnąć wszystkie prace, które miałam na dzisiaj. Bo w pełni napisane miałam dwie z czterech. I tak oto do 1 w nocy pisałam referat z Historii Prasy Polskiej, a o 1:15 dziergałam notatkę na Warsztat Rzecznika Prasowego (której ostatecznie nie oddałam, nieważne).
Jeśli chodzi o referat to modliłam się, żebym jakimś cudem nie zdążyła go wygłosić, ale nie udało się. Ostatecznie dostałam 5, więc nie narzekam. ;)
W sumie to do tej pory nie wiem jak to się stało, bo nad chłopakiem, który mówił przede mną prowadzący pastwił się tak niemiłosiernie, że aż mi go było momentami żal (tzn w tych momentach w których nie myślałam o tym, że ze mną zrobi to samo). Postawiłam więc na moją starą i sprawdzoną metodę mówić dużo, szybko i udawać, że wiem absolutnie wszystko na ten temat. I poskutkowało!! :D

Jak wróciłam do domku to poszłam spać, wstałam 40 minut temu.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Postprzez Dinnaroth w 14 Sty 2012 20:59

Dzisiaj byłem na zakupach. Skorzystałem na wyprzedażach w krakowskich sklepach, dzięki czemu udało mi się kupić aż pięc ciuchów za rekordowo niską cenę. W drodze do galerii spotkałem swoją nauczycielkę religii z podstawówki. Po ponad 3 latach nie mogła mnie poznać ;)

Po powrocie z galerii robiłem zadanie z majcy. I w sumie większość zrobiłem, ale rozwiązywanie równań z dwumianem Newtona mnie przerosło i jedno zadanie nadal leży nie zrobione.
You are my shelter, my shoulder when I'm weary
But I'm the strongest man whenever you're close
With your loving, I'm something and you need to know
Awatar użytkownika
Dinnaroth

Dołączenie: 03 Maj 2010 20:24
Miejscowość: Kraków

Postprzez _Ev_ w 14 Sty 2012 21:24

duh. Dopiero mnie do domu przywiało.
Na ratownictwie mieliśmy fantoma, a gościu nieźle wymyślał scenki, w jakich mu przydarzyły się wypadki, i musieliśmy go (fantoma) ratować :P
Później małe zamieszanie, bo szkoła narobiła bałaganu, i okazało się, że przerzucili nas do pracowni w innym budynku, a facetka czekała na nas w starej.

No a jak już wracałam, to spotkałam byłą już koleżankę z roku, podobno za mną tam tęsknią... Ale stwierdziła, że takiego błysku w oku to u mnie jeszcze nie widziała - czyli chyba ze mną nie jest tak źle...

No i droga do domu marna, 40 km w półtorej godziny, przy czym pół godziny zajął sam wyjazd z Lublina. W busie była baba w białych kozaczkach, z, na moje oko, rocznym dzieckiem i pieseczkiem. Dziecko cały czas piszczalo. Nie, że ja nie lubię dzieci, ale przy moim bólu głowy, to mi nieco przeszkadzało...
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

zwieR.Z. napisał(a):Ewelina, chłopie, wrzuć na looz.

:lol2:
Awatar użytkownika
_Ev_

Dołączenie: 18 Lip 2010 23:13
Miejscowość: Lublin

Postprzez Melliana w 16 Sty 2012 17:05

Po raz pierwszy od ponad miesiąca poszłam na wykład z Historii Polski XX wieku, frekwencja jak zwykle byłą oszałamiająca - 12 osób. Ale tym razem profesor zaszalał i puścił listę. Powiedział, że Ci którzy są na tej liście będą mieli doliczone 5punktów do wyniku egzaminu. xD
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Postprzez Wendeta w 18 Sty 2012 20:46

Znalazłam 50zł na chodniku. Jaki udany traf,ale oczywiście moja siostra musiała je zabrać. :evil:
Image
Awatar użytkownika
Wendeta

Dołączenie: 16 Wrz 2011 16:26
Miejscowość: Tokio/Los Angeles

Postprzez Melliana w 25 Sty 2012 20:51

Wróciłam z protestu przeciw ACTA. Jestem cała, zdrowa i mnie nie aresztowali za udział w nielegalnym zgromadzeniu, więc jest sukces pełną gębą.
Ludzi, jak na takie miasto jak Toruń, było dużo. Ponad tysiąc osób podobno. I ogólnie całkiem fajnie to wyszło. Najpierw trochę szumu pod Kopernikiem, potem wszyscy ruszyli w miasto. Ludzie się zatrzymywali, przyłączali. Super.
I jeszcze tekst, który mnie rozwalił. Tłum krzyczy "Precz z komuną", a jakiś koleś za mną "Ale my przecież mamy kapitalizm, to chyba powinno być <precz z kapitalizmem>", ktoś inny mu odpowiada "c**j ze wszystkim". xD
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Postprzez Borderland w 25 Sty 2012 22:49

Dokonałem dzisiaj niemożliwego, zaliczyłem prawo pracy. Samo z siebie oczywiście nie było to takie trudne, ale jak do tej pory nie przykładałem się zbytnio do nauki tego przedmiotu i efektem była niezbyt ciekawa sytuacja. A jednak się udało, chociaz sam nie wiem jak.
Life's a piece of shit, when you look at it
Life's a laugh and death's a joke it's true.
Awatar użytkownika
Borderland

Dołączenie: 28 Maj 2009 10:47

Postprzez Petrus w 25 Sty 2012 23:29

Tak jak Mel, wróciłem z protestu przeciwko ACTA. W Krakowie organizator na zakończenie ogłosił liczbę 15 tysięcy osób. Cała ulica Floriańska (dosyć długa) stała się nie do przejścia (tam kończył się manifest). Rozpoczęliśmy na rynku głównym, gdzie pojawił się pan Korwin-Mikke. Spotkał się ze znacznym sprzeciwem ludu, więc zakończył przemówienie równie szybko jak je zaczął. Oprócz niedostatecznego nagłośnienia organizatorów wszystko przebiegło pomyślnie. Mnóstwo haseł, okrzyków, ale i milczenia. Naprawdę udany dla mnie dzień.
Awatar użytkownika
Petrus

Dołączenie: 31 Lip 2010 22:58

Postprzez puszka w 03 Lut 2012 22:14

Wybrałam się dzisiaj do Decathlonu aby zorientować się jakie są tam ceny łyżew i innych fajnych rzeczy. Mogłabym tam pracować, serio. Uwielbiam ten sklep i jego asortyment :3 Gdy sobie tak podziwiałam buty zimowe to o mało bym nie wpadła na pana Andrzeja Mierzejewskiego (tak, to ten z kabaretu Smile ). Kupował z żoną buciki dla córeczki. :)
Hmm, ciekawe kiedy w końcu spotkam któregoś z Wojcików, bo przecież to ja na nich poluję odkąd przesiaduję w Lublinie :D
"I know I can
Be what I wanna be
If I work hard at it
I'll be where I wanna be"
Awatar użytkownika
puszka

Dołączenie: 24 Maj 2010 20:03

Postprzez _Ev_ w 03 Lut 2012 22:19

Siostra mówiła, że blondyn często po Plazie śmiga (w sumie sama widziałam), a ten drugi Wójcik był kiedyś u niej w sklepie i coś kupował :P

Mnie dziś spotkał kiepski wieczór. Mam nadzieję, że mi przejdzie...
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

zwieR.Z. napisał(a):Ewelina, chłopie, wrzuć na looz.

:lol2:
Awatar użytkownika
_Ev_

Dołączenie: 18 Lip 2010 23:13

Postprzez Darth Dream w 03 Lut 2012 23:04

Hmm, ciekawe kiedy w końcu spotkam któregoś z Wojcików, bo przecież to ja na nich poluję odkąd przesiaduję w Lublinie :D

Czasem zastanawiam się, czy ja żyję w tym samym kraju, co ludzie wokół mnie :twisted:

Po egzaminie z matmy wpadłem do starszej siostry, niedawno wróciłem. Oglądaliśmy film z Emmą Watson (Ballet shoes) i patrzyliśmy na zdjęcia użytkowniczek naszego forum na facebooku. Siora obsmarowała 52752x i HuSkYy, skomplementowała za to Ev, Robaczka i KimKolwiek. Robaczek ma wg niej "inteligentne spojrzenie", Ev - "fajne buty". Kiedy popatrzyła na zdjęcie 52752x, była pewna, że dziewczyna ma farbowane włosy. Muszę się Kasi o to spytać, by rzucić światło na tą kwestię :D
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez Kozer w 09 Lut 2012 23:58

Ja dziś wyszedłem z domu. Tak, to już coś ;) Pomijając szok związany z odczuwalną temperaturą i wiatrem, to przejściu kilkunastu metrów doznałem szoku.

Na początek zobaczyłem eLkę. No, jeszcze to wyjaśnię, czasem na moim totalnym przedmieściu pojawi się auto szkoleniowe, jadąc z kimś lub po kogoś. Ale tym razem nie - samochód ćwiczył zawracanie w bramie, co mnie mooocno zaskoczyło, bo przecież na mieście jest sporo miejscówek do takich ćwiczeń i nie trzeba się fatygować aż na mój Feliksów. Truptam dalej i kolejny szok - samochód szkoły Rondo z Łowicza, gdzie uczyła się na przykład nasza Meliana czy moja dziewczyna ;) Samochód z Łowicza na przeciwległym końcu Skierniewic to dopiero zdziwienie. Ale jaki będzie totalny szok domyśla się pewnie Monisia czytając to - na fotelu pasażera siedzi nie kto inny jak Siekiera, znany każdemu z Ronda(i nie tylko jak widać na moim przykładzie) instruktor, uczący wcześniej wspomniane dziewczyny. Przechodziłem obok wykręcającego samochodu z oczami jak pięciozłotówki.

A poza tym przemarzłem idąc do przyjaciółki, u niej się wytrząsłem z zimna, potem poszliśmy na pizzę i odwiozła mnie samochodem(pierwsza przejażdżka z nią, brr). Teraz po pizzy piję litrami.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez Melliana w 10 Lut 2012 12:48

Kozer napisał(a): Ale jaki będzie totalny szok domyśla się pewnie Monisia czytając to - na fotelu pasażera siedzi nie kto inny jak Siekiera, znany każdemu z Ronda(i nie tylko jak widać na moim przykładzie) instruktor, uczący wcześniej wspomniane dziewczyny.

He he he he :D
Każdy kto w obrębie powiatu łowickiego robił prawo jazdy musi znać Siekierę - to instruktor legenda. :D
Nigdy nie zapomnę jego tekstów w stylu:
Ej, Czarnula, może byś tak jeszcze z raz nie zdała? Byśmy sobie jeszcze z tydzień pojeździli. Z Tobą się tak fajnie jeździ.
No i oczywiście dzielenie kursantek na ładne i "szczury/paszczury"...
Ale co on robił na Kozerowym końcu świata to ja nie wiem.

Jeśli już o instruktorach mowa, to wczoraj na parkingu widziałam mojego pierwszego instruktora (Kozer wie o co i o kogo chodzi). Odezwały się we mnie mordercze instynkty, ale na szczęście je poskromiłam. :evil:
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Postprzez Kozer w 10 Lut 2012 13:44

Melliana napisał(a):Jeśli już o instruktorach mowa, to wczoraj na parkingu widziałam mojego pierwszego instruktora (Kozer wie o co i o kogo chodzi). Odezwały się we mnie mordercze instynkty, ale na szczęście je poskromiłam.

W tym momencie Cię podziwiam, że wytrwałaś w spokoju :D

Melliana napisał(a):Ej, Czarnula, może byś tak jeszcze z raz nie zdała? Byśmy sobie jeszcze z tydzień pojeździli. Z Tobą się tak fajnie jeździ.

bajerant :D jego teksty są kultowe :P
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez Petrus w 13 Lut 2012 21:17

Rozpoczęcie ferii od wczesnej pobudki i wolontariacie po warsztatach Gospel (czyli doprowadzanie szkoły do ogólnego porządku). Swoją drogą, koncert zrobił na mnie (jak co roku) ogromne wrażenie.
Awatar użytkownika
Petrus

Dołączenie: 31 Lip 2010 22:58

Postprzez Melliana w 13 Lut 2012 23:06

Kozer napisał(a):W tym momencie Cię podziwiam, że wytrwałaś w spokoju :D

Zrobię krzywdę ekhemi będą mnie ścigać jak za normalnego człowieka. Po co mi to?

Kozer napisał(a):bajerant :D jego teksty są kultowe :P

Wiesz co jest najciekawsze? O ile większość jego kursantów go uwielbia, to E.(która też z nim jeździła) wspomina godziny spędzone z nim w L-ce jak najgorszy koszmar.

Wróciłam dzisiaj do Torunia. Przytargałam ze sobą torbę o wadze i rozmiarach małego słonia. Ledwo żyłam jak weszłam do mieszkania.
Następna taka podróż nie wcześniej niż za miesiąc, nie mam na to zdrowia.;)
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Postprzez KimKolwiek w 14 Lut 2012 20:02

Rafau napisał(a):Wywiązała się dyskusja na temat najważniejszego instrumentu w zespole xD
Potem głosowaliśmy i wygrał bas.(tak wiem całkowicie bez sensu, ale trochę czasu zyskaliśmy na lekcji : D)

wiem, zep ost ze średniowiecza, ale...
te, synek, JAKIE BEZ SENSU?!
:P

Dostałam płytę ze studniówki. Słodki jezu...
Trzeba się tego pozbyć jak najszybciej i nigdy do tego nie wracać.
Image
Awatar użytkownika
KimKolwiek

Dołączenie: 22 Lut 2009 09:32
Miejscowość: Płock

Postprzez Kozer w 14 Lut 2012 20:46

KimKolwiek napisał(a):Dostałam płytę ze studniówki. Słodki jezu...

Jakbym widział swoją reakcję na zbliżający się krążek :P

Dziś byłem u dermatologa. Przyszedłem z samego rana, numerek 15. Posiedziałem, liczyłem że wejdę wcześnie a tu stopniowo dochodzili nowi ludzie z wcześniejszymi numerami. Zdenerwowałem się i poszedłem do babci. Wróciłem do lekarza na ostatnią chwilę, moja wizyta trwała całe 2 minuty -.-
Potem pojechałem spotkać się z dziewczyną, wracając na pociąg dopadł mnie dziki ból żołądka i zaatakował pęcherz. Nie było innej opcji jak iść do ŁOKu. Ledwo się udało. wracając pociągiem jechałem z ciocią, pogadałem, potem w Skc spotkałem siostrę przyjaciółki, dalej poczłapałem do domu na pieszo, totalnie zdechły.
I dowiedziałem się, że rodzina powiększyła nam się o Krzysia :D Brat, ale cioteczny :P
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez Melliana w 14 Lut 2012 23:07

ekhemi

o co Ci chodzi? przecież tak ładnie wygwiazdkowałam :P
//kozer: Ale nadal można było się domyśleć co to. Nie używamy przekleństw w żadnej formie.
/Melliana/ bez przesady, nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. To, ze Ty postanowiłeś nie używać przekleństw w żadnej formie to nie znaczy, że wszyscy muszą. btw, i chyba po to się wstawia tam te gwiazdki, żeby wszyscy wiedzieli o co chodzi bez użycia pełnego słowa, nie? :P

KimKolwiek napisał(a):Dostałam płytę ze studniówki. Słodki jezu...

ja nigdy nie oglądałam swojej płyty ze studniówki...

Zaczął się nowy semestr, a razem z nim nowe zajęcia, nowi wykładowcy i jak się okazuje także nowi ludzie. Tzn ludzie studiują już od października, ale ja ich dopiero dzisiaj poznałam. xD
Image
Awatar użytkownika
Melliana

PoprzedniaNastępna

Powróć do O nas

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość