Dead by April

(wszystko poza Linkin Park)

Dead by April

Postprzez DKA w 19 Wrz 2011 19:58

Dead By April - szwedzki zespół grający pop metal. Powstał w 2007 roku w Göteborgu. W maju 2009 roku grupa wydała swój pierwszy album studyjny zatytułowany "Dead By April".

wikipedia.pl

Za 2 dni wychodzi nowy album (Incomparable) który już od początku września jest w sieci. Debiut, fajny, nietypowa muzyka, gościu nieźle screamuje(growluje, nie wiem, mniejsza o to). Fajnie przeplata się melodyjny śpiew z wrzaskami i dosyć lajtowym podkładem. Nowy album to moim zdaniem klasa sama w sobie, tytułowa piosenka 'Incomparable' to z ich lepszych utworów. Ogólnie uważam, że warto się z nimi zapoznać, może nie jest to jakieś wyszukanie granie, ale mi się podoba.
Awatar użytkownika
DKA

Dołączenie: 04 Maj 2010 18:56
Miejscowość: Piece/Rybnik

Re: Dead by April

Postprzez kamil22423 w 24 Wrz 2011 20:03

Mi tam druga płytka nie podeszła, może dlatego, że przesłuchałem ją tylko raz. Za to pierwsza jest naprawdę spoko, wokalista ma jak dla mnie bardzo dobry głos, growl też niezły. A takie kawałki jak In My Arms, Carry Me czy Loosing You naprawdę zapadają w pamięć :D
Awatar użytkownika
kamil22423

Dołączenie: 18 Gru 2009 22:58

Dead by April

Postprzez numetalpl w 25 Wrz 2011 09:38

Znam, takie sobie granko In My Arms jest bardzo spoko, od biedy można posłuchać.
Image
numetalpl

Dołączenie: 04 Sie 2010 15:43

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości