Discover Yourself

(audio/video)

Discover Yourself

Postprzez Kozer w 07 Sty 2010 16:56

O nie! Znalazłem w QWERTY i New Divide podobny dźwięk, który powtarza sie az 4 razy! To jest paranoja, zero twórczości.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Discover Yourself

Postprzez bartaz w 07 Sty 2010 18:49

A Ty znowu sie wtrącasz? matko.. ja rozmawiam z zwierzem, jakbyś nie zauważył. A poza tym znowu offtopujesz :P

A widzisz zwierzu, jednak jest jakieś podobieństwo miedzy AOW a DY :P
bartaz

Discover Yourself

Postprzez zwieR.Z. w 07 Sty 2010 19:32

Bartaz, jak Ty w taki sposób do tego podchodzisz, to w prawie każdych dwóch losowo wybranych piosenkach znajdziesz jakieś podobieństwo.
Proszę, tutaj masz fragmenty ścieżek z Angels Of War i Discover Yourself: http://www.mediafire.com/?zzwzhzymvqm
Jeżeli uważasz to za rażące podobieństwo, to naprawdę nie wiem jak wytrzymujesz, że w większości kawałków LP jest na przykład perkusja, czy gitara.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Re: Discover Yourself

Postprzez bartaz w 07 Sty 2010 19:35

zwieR.Z. napisał(a):

Bartaz, jak Ty w taki sposób do tego podchodzisz, to w prawie każdych dwóch losowo wybranych piosenkach znajdziesz jakieś podobieństwo.
Proszę, tutaj masz fragmenty ścieżek z Angels Of War i Discover Yourself: http://www.mediafire.com/?zzwzhzymvqm
Jeżeli uważasz to za rażące podobieństwo, to naprawdę nie wiem jak wytrzymujesz, że w większości kawałków LP jest na przykład perkusja, czy gitara.

Tylko, że jest mała różnica. U Ciebie jest to ten sam dźwięk, a gitara / perkusja w utworach LP jest zróżnicowana czy tam różnie przefiltrowana :P
bartaz

Discover Yourself

Postprzez zwieR.Z. w 07 Sty 2010 19:37

U Ciebie jest to ten sam dźwięk

Bądź łaskaw ściągnąć fragment, który specjalnie dla Ciebie wrzuciłem, głuchy człowieku.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Discover Yourself

Postprzez bartaz w 07 Sty 2010 19:41

Nie , nie przesłucham go :P

bo wiesz.. zauważyłem, że i tak nie dojdziemy do porozumienia. Więc wolałbym skończyć już to.
bartaz

Discover Yourself

Postprzez zwieR.Z. w 07 Sty 2010 19:47

Nie , nie przesłucham go :P

bo wiesz.. zauważyłem, że i tak nie dojdziemy do porozumienia. Więc wolałbym skończyć już to.

Jezu Chryste, jesteś nieskończenie żałosny -.-
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Discover Yourself

Postprzez bartaz w 07 Sty 2010 21:02

Wiem,że zazdrościsz,ale nie musisz tego udowadniać :P
bartaz

Discover Yourself

Postprzez zwieR.Z. w 07 Sty 2010 21:50

Nie dość, że zachowujesz się niedojrzale nawet jak na swój młody wiek, to odzywki masz na równie niskim poziomie. Zamiast zwyczajnie przyznać się do błędu, wciskasz kolejne kity (który to już raz?). Wszyscy doskonale wiedzą, że przesłuchałeś oba sample i zwyczajnie brakuje Ci honoru żeby stwierdzić, że się pomyliłeś. Zmartwię Cię, ale mediafire ma licznik ściągnięć i zaraz po publikacji linka przestał on wskazywać 0.
Nawet w tak głupiej i zupełnie nieważnej sprawie potrafisz się ośmieszyć.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Discover Yourself

Postprzez bartaz w 07 Sty 2010 22:13

Pomyśl,że ty ten link otworzyłeś,bo ja napewno NIE.

To licznik ściągnięć, nie odwiedzin. Koniec tematu.
bartaz

Postprzez Kozer w 07 Sty 2010 23:43

zwieR.Z. napisał(a):Jeżeli uważasz to za rażące podobieństwo, to naprawdę nie wiem jak wytrzymujesz, że w większości kawałków LP jest na przykład perkusja, czy gitara.

Widzę, że się rozumiemy. Poza tym zgadzam się ze Tobą Zwierzu - Bartaz nie potrafi się przyznać do błędu i niestety w irytujący sposób próbuje swoją 'żałosność' obrócić przeciwko rozmówcy. Wiedz Bartaz, że wyszło na odwrót. Aż bije głupotą i wiekiem przedszkolnym w Twojej wypowiedzi. Przypominam, że sam w swoich 'utworach' używałeś TYCH SAMYCH SAMPLI! Trwających po kilka sekund elementów! Nie dość, że ciągnęły się przez cały utwór, były motywem pierwszoplanowym(a nie tłem i to 'odleglym' jak w dziełach Zwierza) to jeszcze używałeś ich później w innych utworach. Ponadto pragnę przypomnieć z nieskrywaną satysfakcją i radosnym 'a nie mówiłem', że sam dziś nawaliłeś.

A co do udzielania się - to, jak mi się wydaje, jest forum publiczne, wszyscy to czytają, ponadto jest to temat dotyczący utworu Zwierz nie twojego i to tylko on mógłby mi zwrócić taką uwagę jako admin i twórca tematu, co zresztą niekoniecznie byłoby taktowne...
No i nie przyjmij moich słów źle, ale to czysta szczerość bez cienia złośliwości. Dodam jeszcze(również z dziecięcą szczerością) że Twoje wypowiedzi tak rażą głupotą, że same wołają o pomste do nieba( a przynajmniej o zwrócenie Ci uwagi).

Dziękuję, oklasków nie oczekuję...
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Discover Yourself

Postprzez bartaz w 08 Sty 2010 00:02

Nagadałeś sie? Dowartościowałeś sie? Świetnie,ja i tak wiem swoje.
bartaz

Discover Yourself

Postprzez Kozer w 08 Sty 2010 00:26

Nawet nie wiesz jaką świetność w sobie teraz czuje!
A tak serio to widac albo nie czytasz albo nie rozumiesz w jakim charakterze jest ta wypowiedz... Jesli bym pisal dla dowartosciowania ego to uwierz - czulbys sie dotkniety i obrazony...
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Discover Yourself

Postprzez bartaz w 08 Sty 2010 14:27

Wiesz, ja już na twoje teksty nie reaguje. Więc czy byś to zrobił dla dowartościowania czy nie i tak nie zauważe różnicy.
bartaz

Discover Yourself

Postprzez Mr.Pablo w 08 Sty 2010 21:48

HEJ!!!Dobra,przestańmy już offtopowac!!Jest to temat do oceniania utwory Zwierza.Niestety bartaz-zachowujesz sie jak dziecko z piaskownicy.Zawierz sam tworzył te utwory,i chyba ON wie lepiej o swoich utworach niż Ty.Kozer-dobrze mówisz ale mimo wszystko bartaz jest "upartym dzieckiem" i będzie to ciągnął aż świnie zaczną latac.Skończmy to bo to się robi już denerwujące.

Zwierzu.Utwór mi się jak najbardziej podoba ale, mam nadzieje że dotrzymasz słowa i zrobisz jakiś fajny energiczny,ciężki utwór :)
Każdego dnia, dziękuję Bogu za to, że Cię mam,
Za to, że jesteś przy mnie bym nigdy nie czuł się sam,
Każdego dnia, nadajesz memu życiu nowy sens,
Z Tobą mogę iść po jego kres.
Awatar użytkownika
Mr.Pablo

Dołączenie: 29 Sie 2009 10:09
Miejscowość: Krakow

Discover Yourself

Postprzez bartaz w 08 Sty 2010 21:52

Ta? To powiedz mi w którym momencie się tak zachowałem :P a zresztą mam prawo mieć zdanie na temat utworów zwierza.
bartaz

Postprzez Mr.Pablo w 08 Sty 2010 22:02

bartaz napisał(a):Ta? To powiedz mi w którym momencie się tak zachowałem :P.

o.O Ty się mnie pytasz kiedy TY się zachowujesz jak dziecko....?
bartaz napisał(a):Wiesz, ja już na twoje teksty nie reaguje. Więc czy byś to zrobił dla dowartościowania czy nie i tak nie zauważe różnicy.

bartaz napisał(a):Nagadałeś sie? Dowartościowałeś sie? Świetnie,ja i tak wiem swoje.

bartaz napisał(a):Wiem,że zazdrościsz,ale nie musisz tego udowadniać :P
---to...muszę Ci powiedziec ale zachowałeś się jak 9 latek,i pokazałeś totalny brak szacunku do starszej osoby....

bartaz napisał(a):Nie , nie przesłucham go :P

Pisałbym dalej ale szczerze mówiąc nie mam zamiaru...
Każdego dnia, dziękuję Bogu za to, że Cię mam,
Za to, że jesteś przy mnie bym nigdy nie czuł się sam,
Każdego dnia, nadajesz memu życiu nowy sens,
Z Tobą mogę iść po jego kres.
Awatar użytkownika
Mr.Pablo

Dołączenie: 29 Sie 2009 10:09
Miejscowość: Krakow

Discover Yourself

Postprzez Kozer w 08 Sty 2010 22:03

Ani jemu ani mnie nie chodzi o to, że nie masz prawa sądzić, że Zwierz użył podobnych dźwięków. Po prostu nie umiesz tego umotywować, udowodnić, próbując jakoś nas do tego przekonać zachowujesz się po prostu załośnie...
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez Darth Dream w 08 Sty 2010 23:37

bartaz napisał(a):Tylko, że jest mała różnica. U Ciebie jest to ten sam dźwięk, a gitara / perkusja w utworach LP jest zróżnicowana czy tam różnie przefiltrowana :P

Sorry za offtop, ale tak mi przyszło do głowy, że przecież Rob i Brad cały czas uderzają w te same bębny/talerze/struny, więc to ciągle te same dźwięki są, tylko w każdym utworze w innej kolejności i mają różną długość. Czasem są to dźwięki trochę podrasowane na kompie, ale jednak te same. Istnieje ograniczona liczba dźwięków, które może wydać z siebie gitara czy perka - są to liczby ogromne, ale jednak skończone. Nie ma co się czepiać, nawet jeśliby zwieR.Z. faktycznie użył tego samego dźwięku.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Discover Yourself

Postprzez Darth Dream w 06 Cze 2010 18:10

A tak nawiasem, to mam wrażenie, że w Alone i Discover Yourself jest po prostu podobny klimat. I tyle odnośnie analogii :)\
/niqus/ co to ma być? myślałam, że wyraziłam się jasno, jak podwójne posty dopuszczalne są w tematach WAŻNYCH (np. newsy)
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Poprzednia

Powróć do Muzycznie i wizualnie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości