Dołącz do nas!

(przeczytaj zanim zaczniesz się udzielać!)

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 07 Lip 2010 09:09

Puzzle rozwiązane

Najwyraźniej fani nabierają wprawy w rozwiązywaniu kolejnych zagadek, ponieważ z ostatnią uporali się bardzo szybko.Ułożone puzzle możecie zobaczyć pod tym adresem. Jak widać, po dokładnym przyjrzeniu się możemy zobaczyć następujące słowa:
A
Thousand
Suns
\\
September

lub też:

A
Thousand
Suns
\\
Septwenty

Zdaniem lpassociation.com może być to międzynarodowa data wydania płyty.
A Wy co myślicie?
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołączenie: 27 Wrz 2009 19:34
Miejscowość: Toruń

Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 09 Lip 2010 10:00

Nowa linkinpark.com

Oficjalna strona Linkin Park znów zmieniła wystrój. Jak możemy się domyślać ma to związek ze zbliżającymi się premierami singla i płyty. Tym razem na stronie dominuje czarny kolor, możemy też zauważyć logo, którego część zawierały ostatnie puzzle od Mike'a - można je nazwać lekko szczerbatym.

Co sądzicie o nowej stronie LP?
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Dołącz do nas!

Postprzez pixie w 09 Lip 2010 12:07

Linkini na LP.com:

Na oficjalnej i odnowionej stronie LP możemy zobaczyć foty całej szóstki.

Wyglądają jak puzzle i zmieniają się w ułożonej przez nich kolejności na stronie głównej.

Jeśli chcecie zobaczyć ich w całości zapraszam tutaj.
image_id: 5667
Awatar użytkownika
pixie

Dołączenie: 05 Lip 2010 12:05

Dołącz do nas!

Postprzez zwieR.Z. w 09 Lip 2010 12:51

Ale przecież Kozer już napisał newsa o nowym wyglądzie strony i jest on już u nas na głównej. Nie widzę sensu żeby pisać drugi raz praktycznie o tym samym, aczkolwiek news jest zrobiony dobrze.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Dołącz do nas!

Postprzez pixie w 09 Lip 2010 22:50

Nie nie mi chodziło o same portrety nie o stronę.
Awatar użytkownika
pixie

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 12 Lip 2010 19:55

LP Featuring You-Responses
Na blogu Mike'a pojawiła się kolejna notatka w której odpowiada na pytania fanów. Tym razem dotyczą one oczywiście konkursu "Linkin Park Featuring You". Oto tłumaczenie:

Jest już wiele świetnych pomysłów w konkursie LP Featuring You. Widzimy też parę podobnych pytań i komentarzy. Oto kilka odpowiedzi:

1. Dlaczego wpisy z mojego kraju/grupy wiekowej nie są kwalifikowane?
Gdyby zależało to ode mnie i moich kolegów z zespołu rywalizować mógłby każdy. Ale ze względu na zasady MySpace/WBR i kilka innych spraw prawnych, jest to niemożliwe. Jest nam przykro z tego powodu. Ale dobra wiadomość to taka: Nic nie może was powstrzymać przed zrobieniem piosenki. Jeśli będzie dobra, zespól (i wszyscy inni) najprawdopodobniej ją usłyszą. Może nie wygrasz konkursu, ale nadal możesz stać się znanym z powodu bycia świetnym!

2. Potrzebuje więcej fragmentów studyjnych do zrobienia mojej piosenki!
Przepraszam! Sednem wyzwania jest stworzenie czegoś z tych okrojonych części. Ścieżki które dostaliście są tylko urywkami piosenki. Jeśli potraficie zrobić z tego coś oryginalnego i świetnego macie szansę na wygraną. Jeśli natomiast potrzebujecie więcej materiału aby poskładać to i stworzyć coś co brzmi jak cała oryginalna piosenka Linkin Park to gubicie sendo sprawy... Mamy już jedną taką piosenkę nazywa się The Catalyst i ukaże się drugiego sierpnia.

3. Dlaczego wybraliście MySpace, a nie jakąś inną znaną stronę?
Jak większość z was wie, MySpace jest świetnym miejscem dla muzyków i zespołów. Najczęściej kiedy słyszę o niepodpisanej ambitnej grupie muzyków jestem odsyłany na ich stronę MySpace. Więc jeśli nie masz jeszcze takie strony, po prostu ją załóż. Przecież możesz to zrobić.

4. Kto sędziuje w tym konkursie?
Zespół ma ostatnie słowo. Ale nie jesteśmy w stanie wysłuchać wszystkich remixów, więc jeśli chcesz abyśmy usłyszeli twój musisz go zareklamować. Nie oznacza to spamowania tu i na linkinpark.com Rozpowszechniaj swój utwór wszędzie, wtedy więcej ludzi, zwłaszcza tych spoza naszej sieci ją usłyszy i na nią zagłosuje (jeśli im się spodoba). Piosenka/remix cieszący się dużym zainteresowaniem z pewnością przyciągnie naszą uwagę.

To ostatnie zdanie w oryginale brzmi "A song/mix with a lot of traffic is sure to get our attention." i trochę nie mam pomysłu jak je przetłumaczyć. W ogóle jestem otwarta na ewentualne poprawki. ;)
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołącz do nas!

Postprzez zwieR.Z. w 12 Lip 2010 21:31

W tym ostatnim zdaniu chodziło właśnie o dużą liczbę wyświetleń, więc w sumie trafnie to przetłumaczyłaś.
Postawiłem kilka przecinków, wyeliminowałem jakieś powtórzenie i dodałem na stronę. Dobra robota ;)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 14 Lip 2010 10:30

Jak zgłosić swoją wersję "The Catalyst" do konkursu

W najnowszym wpisie na swoim blogu Mike wyjaśnia jak należy zgłaszać remixy do konkursu:
Należy wejść po ten adres i dodać aplikacje Indaba Music do waszego profilu MySpace. Następnie idźcie do strony konkursu Linkin Park i tam wykonujcie kolejne czynności, aby dodać plik. Tylko ścieżki zgłoszone w oficjalnym konkursie mogą rywalizować o główną nagrodę.
Jeśli nie masz własnego oprogramowania do tworzenia muzyki możesz nagrywać za pomocą mixerów przewidzianych w aplikacji Indaba Music.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołącz do nas!

Postprzez zwieR.Z. w 14 Lip 2010 10:56

No i znowu złapaliśmy się za tego samego newsa w tym samym czasie ;p Oczywiście w przeciwnym wypadku tekst powędrowałby na główną.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 15 Lip 2010 14:06

Pierwsze zdjęcie z planu i nowa wiadomość od Mike'a.

Wreszcie możemy zobaczyć pierwsze zdjęcie z planu teledysku "The Catalyst". Widzimy na nim Hahna i umazanego farbą Chestera oraz nieznanego mężczyznę. Znajdziecie je pod tym adresem.

Natomiast tutaj możecie obejrzeć krótką, bo trwającą zaledwie 38 sekund, wiadomość od Mike'a. Dotyczy ona oczywiście konkursu "Linkin Park, Featuring You".
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołącz do nas!

Postprzez Zaki w 15 Lip 2010 17:24

Ten nieznany mężczyzna to David Sarno czyli członek ekipy odpowiedzialnej za kręcenie klipu do "The Catalyst" :)
"Cry to yourself,
Nothing will help,
It's too late to change what's been done"

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Dołączenie: 26 Cze 2009 01:30
Miejscowość: Warszawa

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 16 Lip 2010 14:36

Chester na płycie Carlosa Santany

Jakiś czas temu dowiedzieliśmy się, że Chester będzie jednym z gości na nowej płycie Carlosa Santany "Guitar heaven: The greatest guitar classics of all time". Dziś podano oficjalną tracklistę i potwierdzono udział klawiszowca i współzałożyciela The Doors Ray'a Manzarek'a z którym Chester wykona piosenkę ''Riders Of The Storm".
Pełna pełna lista utworów przedstawia się następująco:

“Whole Lotta Love” featuring Chris Cornell (Led Zeppelin)
“Sunshine Of Your Love” featuring Rob Thomas (Cream)
“Can’t You Hear Me Knockin’” featuring Scott Weiland (The Rolling Stones)
“Dance the Night Away” featuring Pat Monahan (Van Halen)
“While My Guitar Gently Weeps” featuring india.arie and Yo-Yo Ma (The Beatles)
“Bang A Gong” featuring Gavin Rossdale (T. Rex)
“Smoke On the Water” featuring Jacoby Shaddix (Deep Purple)
“Photograph” featuring Chris Daughtry (Def Leppard)
“Back In Black” featuring Nas (AC/DC)
“Little Wing” featuring Joe Cocker (Jimi Hendrix)
“Riders On the Storm” featuring Chester Bennington and Ray Manzarek (The Doors)
“I Ain’t Superstitious” featuring Jonny Lang (Howlin’ Wolf, Jeff Beck Group)
“Fortunate Son” featuring Scott Stapp (Creedence Clearwater Revival)

Płyta ukaże się 21 września.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołącz do nas!

Postprzez Melliana w 16 Lip 2010 19:48

Z góry przepraszam za podwójnego posta...

8 milionów fanów Linkin Park na Facebook'u.

Grono fanów Linkin Park na Facebooku ciągle rośnie. Obecnie liczy już ponad 8 milionów. Z tej okazji Mike dodał wpis o następującej treści:

W kwietniu napisałem notke świętującą cztery miliony fanów Linkin Park na facebook'u. Dziś, tylko trzy krótkie miesiące później z radością ogłaszamy, że liczba ta uległa podwojeniu. Do naszych ośmiu milionów fanów na Facebook'u: dziękuje
Jeśli jeszcze nie dodałeś nas na Facebooku, a chciałbyś, zrób to tutaj.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołącz do nas!

Postprzez zwieR.Z. w 16 Lip 2010 20:34

Z góry przepraszam za podwójnego posta...

Spoko, o ile drugi post jest naprawdę ważny, albo napisany w nieco dłuższym odstępie czasu, to jest to jak najbardziej dozwolone ;)

Oba newsy dodane na główną.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 18 Lip 2010 14:40

The Catalyst już w sprzedaży

W ofercie sklepu fan.pl pojawił się oczekiwany singiel Linkin Park. Składa się on z dwóch utworów a jego cena to 11.99. W nasze ręce trafi on jednak dopiero 30 sierpnia.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołącz do nas!

Postprzez pixie w 19 Lip 2010 22:24

Okładka The Catalyst:

Mike na swojej stronie opublikował okładkę singla ,, The Catalyst", który jak wiadomo ukaże się 2 sierpnia.

Aby ją zobaczyć zapraszam tutaj.
Ostatnio edytowany przez pixie, 20 Lip 2010 01:00, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
pixie

Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 19 Lip 2010 22:40

Eee khy khy. Zwierzu, ja bym już się nie pierniczył i dał warna. Bez tłumaczenia. Niech sami wiedzą co co robią źle.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Dołącz do nas!

Postprzez pixie w 20 Lip 2010 01:02

Kozer więcej się nie dało napisać. Choćbym chciała.
Awatar użytkownika
pixie

Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 20 Lip 2010 09:00

Nadal tego nie skomentuje. Po co w ogóle to pisałaś?
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Dołącz do nas!

Postprzez zwieR.Z. w 20 Lip 2010 10:34

Za dobre chęci ostrzeżeń nie będę wlepiał, choć jak tak dalej pójdzie i skończy mi się cierpliwość, to zacznę to podciągać pod spam.
pixie/asiu12 - news o tym od niedzieli jest na stronie głównej, a jasno było powiedziane, że informacje mają być nowe.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Dołącz do nas!

Postprzez pixie w 20 Lip 2010 11:16

Zaraz zaraz oj to przepraszam możliwie że go nie zobaczyłam choć uważnie przeglądałam każdy news.
Awatar użytkownika
pixie

Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 20 Lip 2010 16:07

Bardzo dziwne. Chcesz być newsmanką a sama nie wiesz co jest na głównej. I nie rozumiem jak można przeoczyć newsa - nawet jak mnie trochę nie ma i nie sprawdziłem, czy było coś nowego to znajdując jakąś wiadomość poza LP.pl sprawdzam czy i tu jej nie ma.

Kiedy wreszcie przestaniesz wrzucać stare/skopiowane newsy? To już nie jest śmieszne.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Dołącz do nas!

Postprzez pixie w 20 Lip 2010 18:50

Słuchaj Kozer ja zawsze sprawdzam czy nie ma tego co znalazłam na głównej stronie i to nie jest śmieszne, sprawdzam każdy link. Tobie pewnie się nigdy to to nie zdarzyło.Wiem co zrobiłam i kłócić się nie będę bo nie ma o co dopiero teraz zobaczyłam ten news. Naprawde.
Awatar użytkownika
pixie

Dołącz do nas!

Postprzez Kozer w 21 Lip 2010 00:06

Proszę, uwolnij mnie...

Na stronie zespołu pojawiło się ciekawe intro multimedialne. Po wpisaniu adresu jesteśmy witani słowami 'Proszę, uwolnij mnie. Rozmowa jest kluczem'. Następnie możemy wejść na stronę bądź połączyć się z naszym kontem na Twitterze i wysłać wiadomość. Po wysłaniu możemy usłyszeć krótką melodię, która być może jest jest urywkiem jednego z utworów.

Sprawdźcie na LinkinPark.com.
Jeżeli chcecie pominąć intro, klikajcie tutaj.

Nie mam zielonego pojęcia o co w tym chodzi. I chyba muszę sięgnąć po jakiś slownik synonimów i wyrazów bliskoznacznych bo zaczyna brakować mi zamienników.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Dołącz do nas!

Postprzez Zaki w 22 Lip 2010 11:00

Mike dementuje plotki

Mike na swoim Twitterze zostawił dwie następujące wiadomości.

Pierwsza:
saw description of 6 of our new songs online. it said "other 6 are hard rock." ha. nobody has heard anything but the first 6

Widziałem w sieci opis 6 naszych nowych utworów. Jest tam napisane, że "6 pozostałych to hardrock". Ha, nikt nie słyszał nic oprócz pierwszych 6.

Druga:
Who said there were 12, anyway? I didn't.

Kto powiedział, że będzie tam 12 utworów? Tak czy owak, nie ja.

Oznacza to, że serwis musiquemag.com odpowiedzialny za recenzje pierwszych 6 ścieżek dokonał małej nadinterpretacji i należy traktować jego doniesienia z lekkim przymróżeniem oka.
"Cry to yourself,
Nothing will help,
It's too late to change what's been done"

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Dołączenie: 26 Cze 2009 01:30
Miejscowość: Warszawa

PoprzedniaNastępna

Powróć do Regulamin

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości