Dźwięki Budzika

(wszystko i nic)

Dźwięki Budzika

Postprzez robaczek w 20 Sie 2009 10:28

wiadomo, że rano trzeba wstać i ten okropny budzik dzwoni... macie na niego jakieś sposoby? uprzyjemniacie sobie jakoś tą przykrą "spodziewajkę"?

ja odkryłam, że najlepiej sprawdzają się melodie zaczynające się spokojnie, bo nie przyprawiają mnie rano o zawał. w tej chwili ustawiłam sobie Wake, nadaje się idealnie - najpierw spokojne a potem głośne (gdybym jednak nie wstała) i trwa też nie za długo ;)
ale czasami brat robi mi dowcipy i kiedy sobie śpię w najlepsze, potrafi puścić mi albo Breaking Benjamin, Blow Me Away albo Disturbed, Down With The Sickness :| gwarantuję, że pobudka nie jest miła :P
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

Dźwięki Budzika

Postprzez niqus w 20 Sie 2009 10:39

ja zawsze budzę się minutę-pięć przed moim budzikiem, więc nie często dane jest mi go słyszeć xD

aktualnie mam ustawiony standardowy dźwięk budzika nokii, ale jak jeszcze miałam motorolę, to miałam ustawione Disturbed - The Night
rozsadzało czaszkę xD
a DWTS też kiedyś miałam xD
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Dźwięki Budzika

Postprzez Kozer w 20 Sie 2009 11:20

Ja już nie ustawiam sobie piosenek LP na dzwonek. Powód? Gdy słucham tego innym razem kojarzy mi się z niemiłą pobudką(zawsze jest niemiła, przez sam fakt bycia pobudką) i dużo czasu mija, zanim piosenka w mojej podświadomości znormalnieje. Tak była z A Place For My Head niestety
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Dźwięki Budzika

Postprzez heresy w 20 Sie 2009 11:33

niqus, mam tak samo jak ty :) To przez naszą podświadomośc xD
Przeważnie staram się ustawiac coś spokojnego. Aktualnie ustawione mam Massive Attack - Teardrop
In the memory, you will find me.
Awatar użytkownika
heresy

Dołączenie: 30 Maj 2009 13:45
Miejscowość: A Place For My Head

Dźwięki Budzika

Postprzez Kava w 20 Sie 2009 11:39

Ja nienawidzę każdego dźwięku moich budzików. Teraz mam ustawiony old phone (stary telefon - i też tak brzmi). Ja sobie po prostu nie ustawiam żadnych piosenek mp3 jako dźwięk alarmu, bo wiem że wystarczy kilka obudzeń, żebym ich nie nawiedziła i miała dość. Chociaż chciałam sobie raz ustawić Qwerty ^^
Awatar użytkownika
Kava

Dołączenie: 09 Sie 2009 09:26

Dźwięki Budzika

Postprzez Darth Dream w 20 Sie 2009 11:41

Ja tez często budzę się nim budzik zadzwoni, ale jeśli się spóźnię, ze snu ostatnio wyrywa mnie solo na gitarze z utworu As I Am. Może trochę nieprzyjemny sposób, ale mi to zupełnie obojętne, co dzwoni, byle dzwoniło.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Dźwięki Budzika

Postprzez robaczek w 20 Sie 2009 12:29

no, ja zwykle chodzę tak późno spać, że rano bez pomocy nie wstanę :P potrzebuję budzika... ale kiedy ustawię sobie piosenkę, którą lubię, łatwiej mi wstać. a i tak budzą mnie wibracje w komórce, których nie da się wyłączyć :evil: a marzy mi się sam dźwięk... ech ;]
Awatar użytkownika
robaczek

Dźwięki Budzika

Postprzez KimKolwiek w 20 Sie 2009 12:33

Ja mam jakiśtam dźwięk budzika (standardowy). W sumie najważniejsze, że mnie budzi xD.
Ale nigdy nie kładę telefonu pod poduszką. Bo gdybym tak zrobiła, to najprawdopodobniej wyłączyłabym budzik i poszła dalej w kimono ;D. Dlatego mój telefon leży na stole, a ja muszę się podnieść, żeby go wyłączyć ;]
Image
Awatar użytkownika
KimKolwiek

Dołączenie: 22 Lut 2009 09:32
Miejscowość: Płock

Dźwięki Budzika

Postprzez Darth Dream w 20 Sie 2009 15:19

Ale nigdy nie kładę telefonu pod poduszką. Bo gdybym tak zrobiła, to najprawdopodobniej wyłączyłabym budzik i poszła dalej w kimono ;D. Dlatego mój telefon leży na stole, a ja muszę się podnieść, żeby go wyłączyć ;]

Stosuję identyczną taktykę, ale nawet ona nie zawsze skutkuje. :P
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Dźwięki Budzika

Postprzez Don't-care w 20 Sie 2009 20:36

Chwilowo budzi mnie 'Daleka Droga Do Domu' Comy.
Długi czas miałam ustawioną piosenkę Nightmare 'The World'.
U mnie zależy to od nastroju i chwilowych upodobań, bo nawet 'Nothing Else Matters' Mety jest w stanie mnie obudzić :]
Don't-care

Dołączenie: 08 Maj 2008 20:14

Dźwięki Budzika

Postprzez LFKP w 05 Wrz 2009 01:03

kiedyś miałam refren "Red To Black" (FM). teraz mam "QWERTY", daje po uszach, ale tylko to jest w stanie mnie obudzic :D
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Dołączenie: 28 Maj 2008 21:46
Miejscowość: Szczecin

Dźwięki Budzika

Postprzez piotrek.gt w 07 Lut 2010 17:05

Ja od niedawna jako budzik mam ustawiony dźwięk syreny okrętowej xD na maxa głośny i w***wiający ale nie ma takiej opcji żeby przy nim nie wstać. Tak więc budzi mnie i przy okazji cały dom :D
Image
Awatar użytkownika
piotrek.gt

Dołączenie: 14 Sty 2010 18:08
Miejscowość: Gdańsk

Dźwięki Budzika

Postprzez robaczek w 07 Lut 2010 17:23

ha ha ha :D trochę Cię rozumiem...
mój tata ma motorolę i ustawił sobie na budzik "pętle latynoskie" i wszyscy wstają wcześniej niż on... ^^
Awatar użytkownika
robaczek

Dźwięki Budzika

Postprzez MrPavvelo w 28 Lut 2010 18:59

ja mam na budziku "Foreword" Linkin Parku i jestem zadowolony, bo jeszcze mnie nie zdenerwował tak bardzo jak poprzednie.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Re: Dźwięki Budzika

Postprzez Kozer w 28 Lut 2010 22:51

piotrek.gt napisał(a):Ja od niedawna jako budzik mam ustawiony dźwięk syreny okrętowej xD na maxa głośny i w***wiający ale nie ma takiej opcji żeby przy nim nie wstać. Tak więc budzi mnie i przy okazji cały dom :D

Miałem go w starym Sagemie. To było :shock: rano się budziłem ze strachem... on był przerażający...

Mam Radio/Video SOADu. Na narastającym. Czyli ten lekki wstęp to narastanie i akurat jest full na wejście gitar :D Efekt piorunujacy.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dźwięki Budzika

Postprzez Shirania w 01 Mar 2010 07:52

Odkąd zorientowałam się, że automatycznie budzę się na pierwszy dźwięk tej piosenki (ba, jeszcze przed :lol:) mam na budziku HIM - Heartkiller.
Jeszcze nadaje mi się Hall Of The Mountain King Apocalyptiki XD.

Ogólnie budzi mnie mama, ale kiedy ustawiam budzik, to i tak zazwyczaj budzę się przed nim...
Shirania

Dołączenie: 28 Lut 2010 16:44

Postprzez Darth Dream w 01 Mar 2010 23:02

A mnie już od dłuższego czasu najpierw budzi bardzo przenikliwy, natarczywy dzwonek o godz. 6.00 a o 7.00 utwór z repertuaru Dream Theater - Wither [John Petrucci Vocal Demo], który później powtarza się jeszcze 2 razy. Poczwórne budzenie skutkuje :lol: .
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Dźwięki Budzika

Postprzez aqua w 06 Mar 2010 15:31

Mnie budzi Linkin Park - Wake - lubię ten spokojny początek :) Natomiast pozostałej części utworu nigdy nie słyszę, ponieważ wyłączam go po ok 5 sekundach...
"These wounds, they will not heal
Fear is how I fall"
Awatar użytkownika
aqua

Dołączenie: 23 Sty 2009 18:31
Miejscowość: Łódź

Dźwięki Budzika

Postprzez morsmordre w 06 Mar 2010 18:21

Ja już nie ustawiam sobie piosenek LP na dzwonek. Powód? Gdy słucham tego innym razem kojarzy mi się z niemiłą pobudką(zawsze jest niemiła, przez sam fakt bycia pobudką) i dużo czasu mija, zanim piosenka w mojej podświadomości znormalnieje

Ze mną jest tak samo.

Ja mam jakiś obrzydliwy dźwięk nokii.
To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące.
Awatar użytkownika
morsmordre

Dołączenie: 27 Lut 2010 13:30
Miejscowość: Cieszyn

Dźwięki Budzika

Postprzez MrPavvelo w 16 Kwi 2010 17:53

Ja już nie ustawiam sobie piosenek LP na dzwonek. Powód? Gdy słucham tego innym razem kojarzy mi się z niemiłą pobudką(zawsze jest niemiła, przez sam fakt bycia pobudką) i dużo czasu mija, zanim piosenka w mojej podświadomości znormalnieje

to prawda. jak ktoś sobie ustawi na budzik obojętnie jaki utwór, to po jakimś czasie go znienawidzi, więc ulubionych zespołów nie polecam, choć sam mam ustawiony LP. :)
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Postprzez visenna24 w 16 Kwi 2010 19:59

Kava napisał(a):Ja nienawidzę każdego dźwięku moich budzików. Teraz mam ustawiony old phone (stary telefon - i też tak brzmi). Ja sobie po prostu nie ustawiam żadnych piosenek mp3 jako dźwięk alarmu, bo wiem że wystarczy kilka obudzeń, żebym ich nie nawiedziła i miała dość. Chociaż chciałam sobie raz ustawić Qwerty ^^

Jakbym ustawiła sobie Qwerty jako budzik to na bank rano dostałabym zawału. Wolę się budzić przy spokojniejszych klimatach ;) . Miałam kiedyś jako budzik ustawione „Stairway to Heaven” Led Zeppelin. Niestety, przez to zraziłam się do tego utworu, przez długi okres nie mogłam go słuchać bo kojarzył mi się tylko z porannym wstawaniem. Dlatego teraz mam ustawioną jakąś standardową melodyjkę z telefonu.
Sooner or later, a man who wears two faces forgets which one is real

He who makes a beast out of himself, gets rid of the pain of being a man
Awatar użytkownika
visenna24

Dołączenie: 20 Lut 2010 12:40
Miejscowość: Lublin

Dźwięki Budzika

Postprzez bbartek w 16 Kwi 2010 20:28

A ja jako budzik mam ustawione Little Boxes :D Bardzo fajnie się wstaje przy tym słodkim głosiku Chestera w tej piosence. ;)
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Postprzez robaczek w 16 Kwi 2010 21:37

bbartek napisał(a):A ja jako budzik mam ustawione Little Boxes :D Bardzo fajnie się wstaje przy tym słodkim głosiku Chestera w tej piosence. ;)

też tak miałam, ale potem ta melodia pałętała się za mną przez cały dzień, więc zmieniłam na Wake. ale teraz myślę nad czymś innym, bo ostatnio przespałam budzik (urywa melodię przed tym mocniejszym kawałkiem :( ). ale na pewno będzie to LP, bo kiedy ich słyszę, lepiej mi się wstaje :D
zastanawiam się nad Cure For The Itch, ale to mam ustawione na dzwonek, więc może mi się mylić :>
Awatar użytkownika
robaczek

Dźwięki Budzika

Postprzez Biały_sznurówek w 16 Kwi 2010 21:45

Ja sobie zwykle ustawiam No More Sarrow :D i kładę komórke w odległości 2m od łóżka żebym nie mógł jej niczym co bym miał pod ręką wyłączyć.
Biały_sznurówek

Dołączenie: 07 Paź 2009 10:52

Dźwięki Budzika

Postprzez Kozer w 16 Kwi 2010 21:47

O dokładnie. Swego czasu działało, oj działało :D
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Następna

Powróć do Off-topic

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości