Eris is my homegirl

(wszystko poza Linkin Park)

Eris is my homegirl

Postprzez numetalpl w 25 Wrz 2011 09:58

Zespół raczej garażowy, ale kto oglądał Must be the music, ten wie o kogo chodzi, mimo to może jednak ktoś podyskutuje na ich temat ? jako fan defkoru, powiem że poza czystym wokalem, zespół dał czadu, to że rozwalił wszystkich innych uczestników to raz, że jurorów i publiczność to dwa. Gość umie sie drzeć, oczywiście zaprezentował kilka gatunków krzyku, zaczynając od screamu, przez defkorowe kłi ! kłi ! na growlu kończąc, dla mnie bardzo spoko. Co myślicie ?

Image
numetalpl

Dołączenie: 04 Sie 2010 15:43

Eris is my homegirl

Postprzez chmuurek w 25 Wrz 2011 10:07

Przesłuchałem ich demo "Trollin' Hard" (trzy utwory) i przyznam, że są dobrzy. Brakuje takich zespołów na polskiej scenie.
Awatar użytkownika
chmuurek

Dołączenie: 09 Wrz 2009 21:14

Eris is my homegirl

Postprzez numetalpl w 25 Wrz 2011 10:10

Jeżeli chodzi o defkor, to brakuje, aczkolwiek jest kilka metalkorowych bandów, które notabene są dobre i godne polecenia, Suicide Seed, Sight to Behold. Polecam.
Image
numetalpl

Eris is my homegirl

Postprzez Nook w 25 Wrz 2011 13:24

Dla mnie żenada. Absolutnie nie kumam fenomenu.

Muzyka na zasadzie:

*nakurw-nakurw-nakurw-nakurw-przywalimy-brejkdałna-w-losowym-momencie-jedziemy-z-inną-piosenką-znowu-przywalimy-brejkdałna-JEBUT!*

Kompozytorskie ZERO. Ludzie sie chyba jarają tylko dlatego, że jacyś ekstremalnie grający kolesie przyszli do mainstreamowej TV się pokazać. Nie, dzięki.
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Eris is my homegirl

Postprzez numetalpl w 25 Wrz 2011 16:18

Ludzie sie jarają, bo chłopaki mają kopa, i kopią dupska wszystkim DNOM które lecą w radiach i w telewizyjnych vivkach, w końcu ta muzyka wkroczyła na antene : DDDD
Nawet żałuję że nie ogladałem tego, ciekaw jestem kto występował przed nimi, w każdym razie jeżeli byłoby więcej takich bandów w tym programie, to będę oglądał.
I o co chodzi Ci z tym : w losowym momencie lecimy z inna piosenką : ?? jeżeli o przejście w clean voice, to było to idealne, drugi najlepszy moment w utworze, oczywiście nie mówie tutaj o całym czystym śpiewaniu, bo wyszło przeciętnie, ale o samym przejściu, po growlu gaśnie elektryk i idzie perka, po czym gdy kolo przekracza granice śpiew-krzyk, wchodzi łagodne brzdękanie, które tez jest fajną melodyjką, wpadającą w ucho, generalnie przy tej częsci czystej szło by sie pogibać, gdyby tylko ja dopracować, zaraz po tym następuje punkt kulminacyjny, najlepszy moment, znane właśnie z tej muzyki, kłiiiii !!! naprawdę genialne, jest cała masa zespołów deathcorowych które wykorzystują ten motyw, ale im wyszło to niesamowicie. Osobiście jaram się, no co fakt to fakt, zero koncertów mają na koncie, zareklamować się troszke chcieli, ale to dobrze, wokalista jest kozak, więcej takich ludzi na naszej scenie.

P.S
Propsy dla Kory, bo jako jedyna się orientowała, z tym core'em.
Image
numetalpl

Eris is my homegirl

Postprzez Kozer w 25 Wrz 2011 21:17

numetalpl napisał(a):defkorowe kłi ! kłi

Ten rodzaj wokalu nazywa się pig squel :)

Zespół ciekawy, wokalista już teraz umie sporo, muzycznie też grają ciekawie no i nieźle mieszają muzykę, zobaczymy co bedzie dalej :)
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Re: Eris is my homegirl

Postprzez Nook w 25 Wrz 2011 21:47

numetalpl napisał(a):I o co chodzi Ci z tym : w losowym momencie lecimy z inna piosenką : ??

Osobiście w muzyce lubię jak jest w niej jakaś symetria lub jakiś w miare logiczny ciąg (jeden motyw wynika z drugiego, drugi z trzeciego itp.). We wszelkich cośtam-korach i innych tego zwyczajnie nie ma. Jeśli zespół nie potrafi płynnie przejść w jedną część piosenki z drugą, a cały utwór to zlepek niepowiązanych ze sobą fragmentów, to najmocniej przepraszam, ale to jest dla mnie podręcznikowy przykład mizernych zdolności kompozytorskich muzyków. Tak skonstruowana muzyka zupełnie do mnie nie przemawia. Zresztą mój stosunek do tego gatunku zawiera się w poniższym artykule:

101 zasad deathcore'u (po angielsku) :lol:
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Eris is my homegirl

Postprzez Kozer w 26 Wrz 2011 01:05

Ja natomiast nie lubię symetrii, składu, układów ababcb, lubię chaos, nieprzewidywalność. Kwestia gustu.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Eris is my homegirl

Postprzez numetalpl w 26 Wrz 2011 08:05

Tak wiem, że pig squel, po polsku po prostu świnia, ale kłii kłii jakoś mi się wbiło do głowy, i tak to nazywam. Także lubie chaos w muzyce.
Image
numetalpl

Eris is my homegirl

Postprzez Nook w 26 Wrz 2011 16:25

Sądzę, że większą sztuką jest wyciśnięcie wszystkiego czego sie da z prostej, ograniczonej formy, aniżeli zlepienie czegoś z zupełnie niepasujących ze sobą elementów (tak jak ma to miejsce w muzie EIMH i innych tego typu). Z mojej strony EOT.
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Eris is my homegirl

Postprzez thisisinfa w 01 Paź 2011 22:49

chłopcy mają talent , mają potencjał i mają możliwości bo przeszli dalej , trudno jednak stwierdzić już teraz czy się wybiją ale jeśli zajdą daleko w programie , to poza nim także
Awatar użytkownika
thisisinfa

Dołączenie: 09 Wrz 2011 11:48

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości