Hollywood Undead

(wszystko poza Linkin Park)

Hollywood Undead

Postprzez Arti w 01 Paź 2011 20:43

last.fm napisał(a):Hollywood Undead to 6 zamaskowanych kolesi z LA. Ich muzyka jest inspirowana od Hip-Hopu przez Punk aż po Death Metal.
Zaczynali dość zwyczajnie - jak każda kapela - dwóch kumpli (J-Dog i Tha Producer) postanowiło urozmaicić swoje dotychczas szare życie. Powoli do składu doszło 5 innych członków. Gdy już mieli sporawy skład, zaczęli się zastanawiać w jakim kierunku pójdą. Na początku chcieli grać hardcore (wszyscy członkowie zespołu grali kiedyś w core’owych bandach i są utalentowani instrumentalnie i wokalnie), lecz jednogłośnie stwierdzili, że kapel HC i MC jest zdecydowanie za dużo, więc zabrali się za drugi gatunek, który kochają - rap. Ale nie zwykły rap. Tutaj można wyraźnie usłyszeć różne inspiracje hardcorem, punkiem, metalem. W prawie każdym kawałku słychać gitarę Charliego Scene’a.
Chłopaki zdobyli niesamowitą popularność odkąd się pojawili na MySpace. Ich muzyka była darmowa, w żadnym wypadku komercyjna. Ich kawałki były ściągane ponad 1000 razy dziennie przez co Hollywood Undead wbił się w TOP 3 artystów muzycznych na MySpace. Nagrali jeden, niskobudżetowy, ale klimatyczny klip „No.5” i rozpoczęli koncertowanie w LA i bliższych rejonach. Po paru tygodniach od nakręcenia klipu - Shady Jeff odszedł z zespołu. W 2006 wydali jeszcze kilka kawałków, lecz nagle nastała cisza jeśli chodzi o nich. Już wielu się bało, że odejście Shady’ego spowoduje rozpad zespołu, lecz chłopacy zamknęli się w studio i nagrali płytę „Swan Songs”, która wydana została 2 września 2008 roku. Płyta otrzymała status złotej.

W roku 2010, z zespołu odszedł Deuce (dawny Tha Producer), jednak szczegóły tej sytuacji nie są znane, gdyż sam zespół nie poinformował o tym wydarzeniu. Deuce został zastąpiony przez Daniela Murillo, byłego członka zespołu Lorene Drive.

Dyskografia:
- Swan Songs - 2008
- Desperate Measures - 2009
- American Tragedy - 2011

Kilka teledysków:

_________________________________________________________________________________________________________________

Z wrodzonej złośliwości zakładam ten temat za Mart :P Kolejny rap metalowy zespół, ale ukierunkowany bardziej w stronę tego pierwszego. Bardzo fajnie im to wychodzi mieszanie stylów, jak na całą masę rapcore'owych zespołów są dość oryginalni ze względu na wokal zahaczający trochę o emo. Ostatnio jeden z częściej słuchanych przeze mnie bandów :)

Ulubione kawałki:
- Undead
- California
- Been To Hell
- Apologize
- Comin In Hot
- I Don't Wanna Die
- Hear Me Now
- Levitate

Wiem, że kilka osób zna więc poproszę o opinie :D
A ósmego dnia Bóg stworzył samochód... i zobaczył, że jest on dobry!
Awatar użytkownika
Arti
Spamer Roku 2011

Dołączenie: 10 Lip 2010 09:27
Miejscowość: Białystok

Hollywood Undead

Postprzez Nook w 01 Paź 2011 21:57

Wiem, że robię się już nudny z tym swoim narzekaniem, ale muszę to napisać :P Zespół w mojej ocenie jest cienki jak wężowa rzyć. Muzycznie jakby ognia i przysłowiowych cojones brakowało, to raz, a dwa, panów raperów wysłałbym na jakiś korespondencyjny kurs pływania po bitach, bo ich flow jest tak masakrycznie kwadratowy, że aż ręce opadają. Barwa głosu pana śpiewaka ujdzie, choć w kwestii umiejętności to i tak nic nadzwyczajnego. Cyrkowy image pominę milczeniem. Reasumując, przestraszna słabizna (imvho).
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Re: Hollywood Undead

Postprzez Josee w 02 Paź 2011 08:31

podoba mi się ta kapela. słucham ich od momentu wydania przez ZwieR.Z'a remixu Wretches And Kings/Undead, czyli stosunkowo niedawno. plusem dla mnie jest ten ich " Cyrkowy image " jak pisze Nook. robią sobie jajca z muzyki i wg mnie im to wychodzi ;)
"When the rich wage war it's the poor who die"
Awatar użytkownika
Josee

Dołączenie: 07 Wrz 2010 19:34

Re: Hollywood Undead

Postprzez stu w 02 Paź 2011 08:50

Poza Hear Me Now, które mi się podoba to żaden z powyższych kawałków mnie nie zaciekawił. Dla mnie zespół, grający coś już bardzo ale to bardzo oklepanego. Do tego nie wyróżnia się kompletnie niczym w aspekcie muzycznym a mordy w maskach mi jakoś nie imponują. Osobiście... podziękował
Awatar użytkownika
stu

Dołączenie: 09 Sie 2009 20:38
Miejscowość: Wodzisław

Hollywood Undead

Postprzez Mart w 02 Paź 2011 09:09

Arti, nie wybaczę Ci ;P

Kilka osób poleciło mi HU więc przesłuchałam i nie żałuję. Wpadli mi w ucho i na razie nie chcą wypaść ;) Szczególnie spodobały mi się kawałki "Undead", "Levitate" i "Hear Me Now"
"Na pewno czułeś kiedyś wielki strach
Że oto mija twój najlepszy czas
Bezradność zniosła Cię na drugi plan
Czekanie sprawia ze gorzknieje cala słodycz w nas.."
Awatar użytkownika
Mart
Debiut Roku 2011

Dołączenie: 16 Maj 2011 14:33
Miejscowość: Skierniewice

Hollywood Undead

Postprzez Nightwolf w 02 Paź 2011 12:39

Znam tylko Swan Songs, a poznałam (co za zaskoczenie) przez trailer do nowego Conana. Płyta wpada w ucho ale się nie zakochałam.
Awatar użytkownika
Nightwolf

Dołączenie: 30 Mar 2011 16:02

Hollywood Undead

Postprzez _Ev_ w 03 Paź 2011 00:06

Znam tylko American Tragedy. Single, co prawda są, brzydko mówiąc, przerżnięte na wszystkie strony przez radio, więc mi się nieco przejadły.
Ponadto lubię prawie że dyskotekowe Levitate i Pour Me.

Zapoznam się kiedyś z resztą, gdy znajdę czas i ochotę ;)
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

zwieR.Z. napisał(a):Ewelina, chłopie, wrzuć na looz.

:lol2:
Awatar użytkownika
_Ev_

Dołączenie: 18 Lip 2010 23:13
Miejscowość: Lublin

Hollywood Undead

Postprzez Kozer w 04 Paź 2011 22:53

Levitate to jest cudo :) Poza tym bardzo lubię słuchać twórczości zespołu. Może Nook powiedział dobrze, że są ciency, niemniej mi wpadają w ucho a jednak to się liczy ;)
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Hollywood Undead

Postprzez kruk. w 06 Paź 2011 09:11

Słucham kilku kawałków, jakoś specjalnie mi się nie podobało (wydawało mi, że wszystkie piosenki to to samo tylko w innym rytmie). Been To Hell jako jedyne mi sie jako tako podoba.
woob woob woob :3
Awatar użytkownika
kruk.

Dołączenie: 25 Mar 2010 17:45
Miejscowość: Köln - Warszawa

Hollywood Undead

Postprzez numetalpl w 06 Paź 2011 09:36

Zespół znam, lecz nie słuchałem ze względu na maski, strasznie slipknotem zaleciało, aczkolwiek odpaliłem te dwa ostatnie songi, i dość przyjemne granko, rap z gitarami, całkiem spoko im to wyszło, może oblece ich dyskografie, tylko gdzie ten wpływ emocoru ?
Image
numetalpl

Dołączenie: 04 Sie 2010 15:43

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości