Horoskopy

(prywatnie)

Re: Horoskopy

Postprzez Anu w 08 Lip 2011 11:31

No dobra, to ja też chcę. Zaro piąty zero ósmy ;>
Image
Awatar użytkownika
Anu

Dołączenie: 30 Maj 2011 15:14
Miejscowość: Australijskie Skierniewice

Horoskopy

Postprzez Nook w 08 Lip 2011 15:28

Anunununu:

Jeśli to piąty sierpnia, to prosze bardzo. Lew.

Niechaj się nie poddaje zmysłowości i namiętnościom lecz stara się wznieść ponad nie.

Rezolutny, zdecydowany — zacięcie trzyma się swych zasad i przekonań oraz wytrwale dąży do realizacji swych planów życiowych.

Nie odstępuje od swych zasad, chociażby miał nawet przez to ponieść straty.

Jest to człowiek serdeczny, kochający, wspaniałomyślny. Cechują go potężne wzruszenia i uczucia i najczęściej mocna wola. Lecz gdy nie jest rozwinięty — nie potrafi wówczas opanować samego siebie i staje się zbyt impulsywny, a uczucia znoszą jego wolę i opanowują świadomość.

Pośpieszny, impulsywny, niespokojny zawsze jest w ruchu. Już we wczesnej młodości okazuje niezwykłą pewność siebie i zdolności wszechstronne. Gdy raz zadecyduje, że jakaś sprawa jest słuszna nie odstępuje jej nigdy.

Jest to urodzony kierownik i przywódca innych ludzi. Chociaż najczęściej usposobiony jest konserwatywnie, okazuje wielka aktywność życiową, a organizm jego odznacza się wielkim zapasem sił życiowych.

Najczęściej żyje dość długo, ale powinien się wystrzegać chorób gorączkowych, ostrych, zapalnych, a także w wieku późniejszym zwracać uwagę na serce, które jest najwrażliwszym organem jego ciała.

Zwolennik wszelkiego piękna — nie jest pozbawiony idealizmu. Stały i pewny jest w swoich czynach, a praca wytrwała doprowadzi go w końcu do upragnionego celu.

Na ogół wiedzie mu się w życiu.

Wady. Jest usposobiony nieufnie, sceptycznie, nie wierzy ludziom i wykazuje zbytnią opozycyjność.

Do czego powinien dążyć? Przede wszystkim do spotęgowania swej woli, co mu się najczęściej udaje.

Zamiast poddawać się swym instynktom i namiętnościom, powinien dążyć do tego, aby żyć w wyższych światach umysłu i ducha, a wówczas rozwinie i zrealizuje zarówno swe duże zdolności, jak i wrodzoną szlachetność i wspaniałomyślność.
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Postprzez Anu w 08 Lip 2011 16:39

Dzięki, dzięki ^^ Chyba coś w tym jest O.o
Image
Awatar użytkownika
Anu

Dołączenie: 30 Maj 2011 15:14
Miejscowość: Australijskie Skierniewice

Horoskopy

Postprzez DKA w 08 Lip 2011 18:10

Jestem ciekaw co o mnie piszą :D 24.05. ;)
Awatar użytkownika
DKA

Dołączenie: 04 Maj 2010 18:56
Miejscowość: Piece/Rybnik

Horoskopy

Postprzez kasiek w 10 Lip 2011 00:32

no ja też jestem ciekawa co o mnie piszą :) 01.10
Awatar użytkownika
kasiek

Dołączenie: 23 Maj 2011 20:22
Miejscowość: Górzno

Horoskopy

Postprzez Nook w 10 Lip 2011 16:20

DKA - 24.05 czyli Bliźniak.

Żyje na rozstajnych drogach, nie wiedząc którą ma wybrać.

Jest to człowiek dowcipny, inteligentny, miewa doskonale pomysły, a dzięki swemu zamiłowaniu do pracy umysłowej nieraz zdobywa dużą wiedzę i mądrość.

Kto urodził się dzisiaj myśli bardzo dużo i więcej żyje swymi myślami aniżeli uczuciami i pierwsze odgrywają w jego życiu większą rolę.

Przez cale swe życie dąży do tego, aby się rozwijać, poznać samego siebie i analizować swe wrażenia i uczucia. Pragnie on opanować swe uczucia i rozwinąć silną wolę.

A mimo to - jest jednak dość chwiejny i waha się pomiędzy ufnością i wiarą, a sceptycyzmem. Rzadko przebywa w jednym miejscu przez czas dłuższy i chętnie zmienia miejsce swego pobytu. Nieraz pragnąłby nawet być w dwóch miejscach naraz.

Nie odznacza się wielka wytrwałością i konsekwencją: zanim zakończy jakąś sprawę i doprowadzi coś do skutku - już zabiera się znowu do czegoś zupełnie innego, a to z powodu swego niezdecydowania.

Jego niepokój nerwowy, i chęć czynienia kilku rzeczy naraz potęguje się z wiekiem.

Wady. Jest niezdecydowany, zawsze „siedzi na dwóch stołkach" i nie zawsze potrafi się skoncentrować i pracować wydajnie i z korzyścią dla siebie.

Najczęściej nie wie co ma wybrać, bo w życiu nieustannie stają przed nim, otwierają się nieustannie dwie drogi, dwa sposoby postępowania, podwójne możliwości i przeżycia podwójnego rodzaju. Pociągają go też jednocześnie rozmaitego rodzaju zainteresowania i rozmaite rodzaje studiów.

Nerwowy, niespokojny, drażliwy - łatwo się unosi a wskutek rozproszenia jakie okazuje - trudno mu się koncentrować.

Gdy rozwinie się wyżej moralnie, może osiągnąć wielką mądrość. Lecz człowiek stojący na niskim szczeblu drabiny moralnej - ceni przede wszystkim tylko swój mózg i nie wierzy w nic poza materialnymi wydarzeniami codziennego życia.

kasiek - 1.10 czyli Waga.

Zmysłowy, wrażliwy, pragnie być samodzielnym.

Usposobienie jego jest dość melancholijne i zamknięte w sobie. Wyróżnia się przy tym swą wrażliwością — zwłaszcza reaguje na uczucia sympatii lub antypatii i sam odczuwa je silnie.

Subtelny, dobroduszny, harmonijny lubi dobre towarzystwo ludzi kulturalnych i wysoko wykształconych — a w swych przywiązaniach jest stały.

Wyróżnia się swym poczuciem kolorytu i dobrym smakiem. Jest zmysłowy i uczuciowy — a zmysły jego są bardzo subtelne zwłaszcza smak i powonienie.

Bystry, zręczny, nierzadko okazuje skłonności do miłosierdzia i przejmuje się troskami innych.

Przy tym wszystkim jest to człowiek odważny, zacięty nierzadko o skłonnościach do gwałtowności lub destrukcyjnych. Mimo spokojne i harmonijne zachowanie się nazewnątrz — skłonności te przejawiają się od czasu do czasu.

Trzeba dodać, że urodziny dzisiejsze wykazuje dwie krańcowości. Jedna z nich to człowiek uganiający się za przyjemnościami, a jednocześnie okazujący wielkie zamiłowanie do ceremonii, formalności życiowych, tradycji i przyjętych obyczajów.

Druga zaś — to człowiek subtelny, niezwykle uzdolniony, uduchowiony, poszukujący jedności w całym bycie i dążący do syntezy. Ten ostatni typ odznacza się niezwykłą intuicją, która nawet może przejść w jasnowidzenie — w miarę wzrastającego uduchowienia.

Co mu grozi? Jego najlepsze uczucia i skłonności zostaną niedocenione przez otoczenie.

Grozi mu również utrata dziedzictwa, albo też strata osoby kochanej — ewentualnie jej choroba.

Jest to dlań bardzo bolesne — bowiem człowiek urodzony dzisiaj czy to kobieta czy mężczyzna — źle się czuje w samotności, mając wrażenie, że jest czymś niekompletnym, zbytecznym lub porzuconym. Wymiana uczuć, pragnienie poświęcania się dla osoby kochanej — to podstawowe cechy charakteru takich ludzi, a małżeństwo, przyjaźń lub ścisłe współdziałanie z innymi są im koniecznie potrzebne do osiągnięcia pełni rozwoju indywidualnego.
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Horoskopy

Postprzez kasiula w 16 Lip 2011 21:16

zaryzykuję. mogę prosić 23.02.?
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Dołączenie: 05 Sie 2009 18:37
Miejscowość: Ostróda

Horoskopy

Postprzez Nook w 16 Lip 2011 21:46

23 lutego czyli Rybka.

Ma przyjaciół wysoko postawionych i okazuje talenty artystyczne.

Rozsadny, ostrożny - przejawia pewność siebie, jaką zawdzięcza swej naturze rozważnej i roztropnej. Łączy stałość charakteru z dużą inteligencją.

Jego skłonności są dość pokojowe: raczej będzie znosić nieprawości i przykrości, aniżeli walczyć o słuszną sprawę. Dzieje się to jednakże bynajmniej nie z powodu jego obojętności. Jest on bowiem na to zbyt wrażliwy, aby w życiu mógł pozostać obojętny lub nie chciał się o coś troszczyć. Owszem - nieraz zdolny jest do okazywania silnej zazdrości i niepokoju o los swych bliskich.

Jednakże w jego naturze leży dużo wrodzonej bierności - nie chce znosić niepokojów i wysiłków, jakie pociągnęłaby za sobą walka o słuszną sprawę. Ma subtelne pomysły i okazuje talenty artystyczne, a wszystko co romantyczne i uduchowione - wywiera na niego wpływ przyciągający.

Czego się strzec winien. Wiele osób tak urodzonych marnuje swe wielkie zdolności - gdyż nie są w stanie skoncentrować się i nie potrafią opanować swych zmysłowych skłonności, przebierając miarę w życiu, a również poddają się zbyt łatwo apatii lub zachowują biernie.

Gdy wola takiego człowieka jest słaba, życie może znieść ją całkowicie.

Gdy jednak wola jego się wzmacnia - wówczas łatwo robi karierę.

Ma on bowiem wielkie zdolności i talenty, które przejawiają się już u dzieci. Rodzice i wychowawcy mogą im oddać wielkie usługi przez rozwój wrodzonych zdolności i wychowanie staranne.

Charakter takiego człowieka jest najczęściej zamknięty w sobie. W życiu osiąga zazwyczaj zwycięstwo nad wrogami i powodzenie.

Wadą tych urodzin jest niewątpliwie zbyt wielka wrażliwość. Taki człowiek nie tylko odbija na sobie wszelkie wydarzenia i nastroje jak zwierciadło - ale poprostu jak gąbka - wchłania je w siebie.

Toteż na niższych stadiach rozwoju ludzie ci są dość zmienni - zależnie od wpływów jakim podlegają i nieraz może się wydawać, że ich podstawy moralne zarówno jak i zasady życiowe są dość niepewne.
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Horoskopy

Postprzez kasiula w 16 Lip 2011 22:55

nigdy jeszcze nie trafiłam na tak dobrze odzwierciedlający mnie opis. muszę przyznać, że jestem pod niemałym wrażeniem.

jeszcze jedna prośba. mogę liczyć na 24 listopada? byłabym bardzo wdzięczna :)
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Dołączenie: 05 Sie 2009 18:37
Miejscowość: Ostróda

Horoskopy

Postprzez Nook w 17 Lip 2011 11:50

24 listopada czyli Strzelec.

Przedsiębiorczy, praktyczny - niechaj unika sporów i kłótni.

Jest to człowiek skomplikowany - niełatwo zmierzyć go, przeniknąć i trudno ocenić wedle właściwej wartości. Na ogół jest bardzo przedsiębiorczy a rozmaite poczynania sprawiają mu przyjemność. W przywiązaniach swych i skłonnościach bardzo demonstracyjny - ma wielkie zamiłowanie do niepodległości i jest zwolennikiem całkowitej wolności wypowiedzenia się dla każdego.

Na ogół posiada charakter zaczepny, napastniczy, zamiłowany we współubieganiu się, zawodach, sprzeczkach — czy to w atakach orężnych lub szermierskich - czy też jedynie w polemice.

Jakie mu grożą niebezpieczeństwa? Skutkiem jego pieniactwa i kłótliwości w jakich mu życie upływa - może go spotkać niebezpieczeństwo zranienia przez innych lub też zadania ran komuś.

Czego powinien się strzec? Aby nie przysparzać sobie wrogów swym niespokojnym zachowaniem się.

Jak wychować dziecko tak urodzone? Należy do niego odnosić się z ufnością i dowierzać mu całkowicie. Dzięki swej niezwykłej intuicji - odczuwa wszystko bardzo ostro, a gdy raz straci do kogoś zaufanie - nie da się to już powetować.

Dziecko takie wypełnia wielką ruchliwość i pragnienie aktywności; należy wynaleźć mu zatem odpowiednie zajęcia i pozwolić na stwarzanie sobie rozrywek.

Jest niezwykle wrażliwe i wskutek tego łatwo może zostać ciężko dotknięte. Potrzebuje opieki życzliwej i atmosfery miłości. Jest to wdzięczna mała istotka, która się wszystkiego podejmie i będzie starał dokonać za jedno dobre słowo uznania lub miłości.

Kto urodził się dzisiaj - jest otwarty, prostolinijny, o skłonnościach filozoficznych, a zdanie jego jest zmienne. Nieraz odstępuje od poglądów urzędowych i ogólnie przyjętych.
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Postprzez Dzwonnik w 28 Lip 2011 14:15

Zajrzałem na pewna stronę:
http://linkaturs.com/news0041.php

co o tym myślicie? wg tego horoskopu trochę jeszcze pożyje :D
Dzwonnik

Dołączenie: 28 Lip 2011 14:13

Horoskopy

Postprzez kronos1194 w 17 Wrz 2011 21:41

Teraz poproszę Nook o przepowiednie dla mnie ;p 04.11
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

Dołączenie: 29 Cze 2009 19:12

Horoskopy

Postprzez Nook w 18 Wrz 2011 10:32

4.11 więc Skorpion.

Opanowany, pomysłowy, wynalazczy - dąży do osiągnięcia niezależności i zdobycia potęgi. Dotknięcie jego rąk jest delikatne, a spostrzegawczość bardzo duża.

Natchnień do swych projektów życiowych szuka wyłącznie w swym własnym wnętrzu. Jego idee są oryginalne, a wcielając je w życie okazuje duże zdolności organizacyjne, nierzadko przejawiając jednak przy tym zbytnia zaciętość i nieustępliwość.

Pełen godności - wymaga aby otoczenie stosowało się do tego; wszelka poufałość budzi w nim niezadowolenie. Dba o opinie i pragnąłby cieszyć się dobra sławą w oczach świata.

Nie daje na siebie wpływać nie ulega ani skargom ani pogróżkom i zachowuje zimna krew we wszelkich okazjach życia. Dzięki temu nieraz jest uważanym za nieczułego, ale najczęściej są to tylko pozory, które powstają na skutek jego zbytniej pewności siebie. W gruncie rzeczy jest to bowiem człowiek wrażliwy niezwykle, obdarzony dużym wyczuciem artystycznym, a nawet nieraz i wybitnymi zdolnościami.

Posiada duże zdolności dyplomatyczne i może zostać mężem stanu.

Co mu grozi? Ma licznych wrogów pragnących go wywieźć w pole. Da sobie wprawdzie z nimi rade i nie będą oni w stanie zaszkodzić mu na stałe - ale stanie się to kosztem obniżenia poziomu jego życia wewnętrznego.
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Horoskopy

Postprzez kronos1194 w 18 Wrz 2011 11:20

Mam nerwice więc opanowany nie jestem, a i mój dotyk nie jest delikatny ;p Co do reszty to tak pół na pół :P
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

Dołączenie: 29 Cze 2009 19:12

Horoskopy

Postprzez Gonzo. w 29 Lis 2011 16:19

Co do horoskopów, ostatnio mój szanowny ksiądz walnął nam zadanie domowe, w którym mieliśmy napisać, co odpowiedzielibyśmy osobie, która by w nie wierzyła. + również w okultyzm. Oczywiście z góry narzucając swoje zdanie, które powinniśmy "tylko ładnie ubrać w słowa" ;D. Twierdząc, że osoby, która ich nie odrzuca, nie dopuści do bierzmowania.
Jak dla mnie przegięcie, w końcu wiele ludzi nawet w to wierzy i w jakimś stopniu odnosi do swojego życia...
Gonzo.

Dołączenie: 22 Lip 2009 13:08

Poprzednia

Powróć do O nas

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości