Hunter

(wszystko poza Linkin Park)

Hunter

Postprzez Mart w 16 Paź 2011 15:02

Hunter - polska grupa muzyczna wykonująca muzykę z pogranicza thrash i heavy metalu. Powstała w 1985 roku w Szczytnie z inicjatywy Pawła Grzegorczyka i Grzegorza Sławińskiego. W latach 2004-2009 zespół był gospodarzem festiwalu muzyki metalowej Hunter Fest.

Obecny skład zespołu
- Paweł "Drak" Grzegorczyk – wokal prowadzący, gitara elektryczna (od 1985)
- Piotr "Pit" Kędzierzawski – gitara elektryczna, wokal wspierający (od 1999)
- Michał "Jelonek" Jelonek – skrzypce (od 2002)
- Konrad "Saimon" Karchut – gitara basowa (od 1999)
- Dariusz "Daray" Brzozowski – perkusja (od 2009)

Dyskografia
- Requiem (1995)
- Medeis (2003)
- T.E.L.I... (2005)
- HellWood (2009)

Przykładowe utwory:

Przekonałam się do nich. Im więcej słucham, tym bardziej mi się podobają. Wspaniałe teksty, klimat.
Najbardziej lubię "Kiedy umieram", "Labitynt Fauna", "Zbawienie", "Siedem", "Loża szyderców" i "Krzyk kamieni"
Żałuję, że nie poszłam na koncert gdy grali w moim mieście.
"Na pewno czułeś kiedyś wielki strach
Że oto mija twój najlepszy czas
Bezradność zniosła Cię na drugi plan
Czekanie sprawia ze gorzknieje cala słodycz w nas.."
Awatar użytkownika
Mart
Debiut Roku 2011

Dołączenie: 16 Maj 2011 14:33
Miejscowość: Skierniewice

Hunter

Postprzez Kozer w 16 Paź 2011 15:17

A koncert był genialny ;) Mało osób więc czuło się większą bliskość zespołu :D Fajni ludzie, grają świetną muzykę z genialnymi, oryginalnymi tekstami. Ja uwielbiam Łosiem, Labirynt Fauna, T.E.L.I :)
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Hunter

Postprzez bbartek w 16 Paź 2011 18:49

Chciałem założyć temat o tym zespole, ale w końcu tego nie zrobiłem i, jak widać ktoś mnie, w końcu, uprzedził. :P

Zespół jest świetny, jeden z najlepszych metalowych w Polsce. Strasznie mi przypadła do gustu ich ostatnia płyta. Do reszty nie mogę się jakoś przekonać, ale takie kawałki, jak "Kiedy Umieram", czy "T.E.L.I" są, po prostu, świetne.
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Hunter

Postprzez gompka^ w 29 Kwi 2012 22:00

Moja dziewczyna ich uwielbia. Przyznam się, że jeszcze 2 lata temu powiedziałbym że to jedyny zespół z PL którego słucham, teraz słucham głównie polskiej muzyki xD. Z Huntera jednak na daną chwilę 'miałbym ochotę' włączyć tylko "ŚmierciŚmiech', no ewentualnie płytę "Hellwood". Jednak całkiem przyjemna muzyka ogólnie, klimat mają fajny ; )
gompka^

Dołączenie: 22 Maj 2009 16:47
Miejscowość: Toruń

Hunter

Postprzez McK w 10 Maj 2012 13:00

Ostatnio trochę za czołem słuchać ich, podoba mi się ich styl, fajny tekst, wokal, riffy gitarowe i super wejścia Jelonka na skrzypcach. Na YT obejrzałem ich koncert w Stodole, i był ogień ^ ^ . Po wyższe kawałki też lubię. Zobaczę ich także na Ursynaliach 2012.
Awatar użytkownika
McK

Dołączenie: 16 Kwi 2012 13:16
Miejscowość: Włocławek

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości