Jak sobie poradzić z emocjami

(wypowiedz się)

Re: Jak sobie poradzić z emocjami

Postprzez Borderland w 31 Gru 2010 12:07

Ja sam z natury jest cholerykiem, mimo iż jestem rakiem. Generalnie wszystko biorę do siebie, lubięsię odszczeknąć i brakuje mi dystansu. Co prawda jeszcze nie pobiłem kumpla bo mnie zabił w grze, ale zdarzyło mi się rzucać osobami, które mnie wnerwiły o scianę(ale nie robiłem tego od dawna)

Uważam iż wyrzucenie z siebie emocji tak długo jak nie wiąże się z krzywdzeniem innych i nie jest przesadne nie jest niczym złym. Czasem po prostu lepiej jest to z siebie wywalić.

Oby tylko nigdy nie osiągnąc takiego poziomu:

http://www.youtube.com/watch?v=CyhF-LaIkXs :mrgreen:
Life's a piece of shit, when you look at it
Life's a laugh and death's a joke it's true.
Awatar użytkownika
Borderland

Dołączenie: 28 Maj 2009 10:47

Postprzez Darth Dream w 31 Gru 2010 15:33

A ja jestem bliźniakiem. Nie wiem, czy znak zodiaku ma związek z tym, czy radzę sobie ze swoimi emocjami, ale jeśli ma, to pewnie oznacza, że bliźniaki mają skłonności do depresji i miewają zmienne nastroje jak baba w ciąży.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez niqus w 31 Gru 2010 17:15

dobra, możecie się przenieść z tą dyskusją o znakach zodiaku tutaj:
post89765.html#p89765
a teraz wracajcie do temetu
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Postprzez kolo10017 w 02 Sty 2011 21:18

Borderland napisał(a):Ja sam z natury jest cholerykiem, mimo iż jestem rakiem. Generalnie wszystko biorę do siebie, lubięsię odszczeknąć i brakuje mi dystansu. Co prawda jeszcze nie pobiłem kumpla bo mnie zabił w grze, ale zdarzyło mi się rzucać osobami, które mnie wnerwiły o scianę(ale nie robiłem tego od dawna)

Uważam iż wyrzucenie z siebie emocji tak długo jak nie wiąże się z krzywdzeniem innych i nie jest przesadne nie jest niczym złym. Czasem po prostu lepiej jest to z siebie wywalić.

Oby tylko nigdy nie osiągnąc takiego poziomu:

http://www.youtube.com/watch?v=CyhF-LaIkXs :mrgreen:

Chyba muszę na Ciebie nasłać hardcorowego Koksa aby sobie z tobą porozmawiał ;)
Image
Awatar użytkownika
kolo10017

Dołączenie: 03 Sie 2010 12:51

Postprzez Borderland w 05 Mar 2011 16:20

A jak sobie można poradzić z wyrzutami sumienia? Bo ja teraz nie mogę się pozbyć myśli, że skrzywdziłem pewną osobę która wprawdzie na to zasłużyła, ale zastosowałem nadmierne środki.
Awatar użytkownika
Borderland

Postprzez robaczek w 05 Mar 2011 16:37

pewnie ilu ludzi, tyle metod... ja staram się myśleć egoistycznie i nie pozostawiam sobie czasu na zastanawianie się. spotykam się ze znajomymi, oglądam filmy... no, robię wszystko, żeby nie myśleć. i kładę się spać późno, żeby od razu zasnąć.
ale to tylko odkłada to w czasie. najważniejsze to myśleć, że postąpiło się słusznie (chyba).
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

Postprzez Borderland w 05 Mar 2011 18:46

No właśnie nie postąpiłem. Wiesz sprawiedliwość wymaga tego, aby kara była adekwatna do winy. Ja złamałem tę zasadę i czuję się z tym okropnie.
Ostatnio edytowany przez Borderland, 05 Mar 2011 18:50, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Borderland

Postprzez robaczek w 05 Mar 2011 18:49

to sobie wmów, że postąpiłeś. zrobić Ci pranie mózgu? xD
Awatar użytkownika
robaczek

Postprzez Number łan w 05 Mar 2011 19:18

Nie ma szans, wyrzuty zawsze będą, ja mam je bardzo często :( . Głównie w sprawach szkolnych... Jaki jestem happy jak ich przez klika dni nie mam.
Image
Awatar użytkownika
Number łan

Dołączenie: 01 Lut 2011 23:07

Postprzez robaczek w 06 Mar 2011 11:49

e tam, ja się doprowadziłam do stanu, w którym moje sumienie śpi. choć na początku też cierpiałam, ale w końcu mi przeszło!
Awatar użytkownika
robaczek

Postprzez Dead_Slayer w 07 Maj 2011 10:38

Troszkę odnowię temacik. Jak ja radzę sobie z emocjami? Najczęściej rzucam mięsem (jak to mówi mój nauczyciel wychowania fizycznego). Przeklinam ile mogę. Jakaś ładna wiązanka i najczęściej jest mi już lepiej. Może to brzydki nawyk ale tak mam. Ale tego sposobu radzenia sobie z emocjami nie można zbytnio używać, gdy są to innego rodzaju emocje niż zdenerwowanie.
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Dołączenie: 27 Sie 2010 20:24
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez Gonzo. w 13 Maj 2011 12:10

Ja też tak mam :D. Zawsze leci potok niekoniecznie cenzuralnych słów i zawsze jest mi lepiej.
A co do tego panowania nad emocjami... Czasem jest baaaardzo ciężko. Szczególnie, gdy trafi się na osobę, która kompletnie nie umie się stosownie zachować. Biorąc przykład z ostatnich wydarzeń, np. gdy osobnik zaczyna ci pluć, wyzywać itd.
Jak tu nie reagować i się uspokoić? -.- Takie akcje są ponad siły, chyba każdego...
Gonzo.

Dołączenie: 22 Lip 2009 13:08

Postprzez Mart w 22 Maj 2011 18:19

Znajomi uważają mnie za cichutką osobę, taką spokojną. Nie uzewnętrzniam swoich uczuć, gotuję się w środku :P Gdy jestem wściekła, przeklinam w duchu.
"Na pewno czułeś kiedyś wielki strach
Że oto mija twój najlepszy czas
Bezradność zniosła Cię na drugi plan
Czekanie sprawia ze gorzknieje cala słodycz w nas.."
Awatar użytkownika
Mart
Debiut Roku 2011

Dołączenie: 16 Maj 2011 14:33
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez Anu w 06 Cze 2011 18:25

Hmm. Gdy jestem w domu, rzucam krzesłami albo zaczynam sprzątać - taak, od razu przechodzi xD Albo idę spać. Chociaż to akurat nie zależy od nastroju...
Za to gdy jestem w towarzystwie... Ej, ja się nie wkurzam, przecież jestem oazą spokoju :P

A na poważnie - o, jeszcze lubię się na siostrze wyżywać xD
Image
Awatar użytkownika
Anu

Dołączenie: 30 Maj 2011 15:14
Miejscowość: Australijskie Skierniewice

Postprzez Saika w 06 Cze 2011 22:20

Ale przecież radzić sobie trzeba nie tylko z gniewem. Czasem to może być urażona duma, nieśmiałość, strach... Jak z tymi "innymi" emocjami sobie radzicie?
Saika

Postprzez Dead_Slayer w 07 Cze 2011 16:04

Wydaje mi się, że strach dość dobrze odczuwam, lecz są sytuacje gdzie serce mi tak mocno bije, że ukryć się tego nie da... Z nieśmiałością gorzej, bo człowiek nigdy nie wie co zrobić z rękami, nogami i wogóle. Ogólnie jestem człowiekiem śmiałym, może nawet za bardzo, więc nie mam często tego problemu... Gdy ktoś mnie obrazi to moja taktyka jest najczęściej prosta: wpie*dol.
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Postprzez Hs_Cz@rnY w 16 Cze 2011 11:33

Sajcia a co to jest strach bo już zapomniałem?

Na nieśmiałość jest dobry alkochol albo coś innego co odurza :P Mówiąć poważnie, to dopóki się człek nie przełamie jakoś w sobie to nie ma innego sposobu.

Urażona duma hmm iść wyładować się gdzieś i tyle :)
Łapię Chwile Ulotne Jak Ulotka. Ulotne Chwile łapię jak Fotka ! Jak czasy podstawówki 'Zbite butelki, nabite lufki'
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Dołączenie: 13 Maj 2008 10:33
Miejscowość: Takie tam zadupie

Postprzez FafciuSamoZUO w 20 Cze 2011 20:48

Hs_Cz@rnY napisał(a):Urażona duma hmm iść wyładować się gdzieś i tyle

Większość chyba wybiera zemstę , ale myślę , że to jak przeżywamy to co nas dotyka zależy jak wspierają nas nasi bliscy. Chodzi o wsparcie .
Image
FafciuSamoZUO

Dołączenie: 06 Lip 2010 17:02

Postprzez Hs_Cz@rnY w 20 Cze 2011 23:23

Trzeba też sobie radzić bez wsparacia... Nie zawsze Ci bliscy mogą być obok nas, pomóc nam itp. itd.
Łapię Chwile Ulotne Jak Ulotka. Ulotne Chwile łapię jak Fotka ! Jak czasy podstawówki 'Zbite butelki, nabite lufki'
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Dołączenie: 13 Maj 2008 10:33
Miejscowość: Takie tam zadupie

Postprzez Gonzo. w 21 Cze 2011 16:22

Wiadomo, przeważnie wszystko zależy od nas, trzeba umieć sobie samemu poradzić, bo ludziom nie do końca można ufać i liczyć na wsparcie.
Więc każde takie negatywne uczucia trzeba umieć stłumić/pokonać. Chociaż jest ciężko...
Gonzo.

Dołączenie: 22 Lip 2009 13:08

Postprzez numetalpl w 28 Cze 2011 20:15

WYDRZEĆ SIĘ ! i to dosłownie ; ) ja miewam takie nastroje to generalnie od razu growluje i screamuje, tudzież polecam strzelać riffami na elektryku ; ) Gitara jest bardzo dobra na wyładowanie, raz tak sie wkurzyłem że zerwałem 3 struny po nawalaniu piórkiem : D czego żałowałem, bo dopiero co dzien w przed wymieniałem. Alkohol ? - dla frajerów, osoba która ucieka w alkohol/narkotyki, daje tylko przykład człowieka który nie umie sobie poradzić inaczej i jest słaby psychicznie, bo oczywiście najlepiej jest sie naprać, a potem rano odbijać kaca
Image
numetalpl

Dołączenie: 04 Sie 2010 15:43

Postprzez Dead_Slayer w 28 Cze 2011 21:17

Hmmm... Gitara... Wypróbuję! ;)
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Postprzez Frycas w 11 Lip 2011 12:54

Ja ostatnio w swojej wyrwałem ze złości. Teraz nie chce mi się po nowe jechać ;d
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

Poprzednia

Powróć do Poważne dyskusje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości