Jakich wokalistów/zespołów nie lubicie??

(wszystko poza Linkin Park)

Postprzez mlodyworus w 29 Kwi 2011 17:20

Każdy ma jakieś znienawidzone gwiazdy ... ja nie trawię żadnej PoPowej gwiazdki typu. Bieber, Selena Gomez, Katy Perry. Po prostu udają takie nie wiadomo co i robią wielkie HALO! wokół swojej osoby, a gazety publiczne zapominają o tych gwiazdach, które nie grają Popu albo Rocku. Jeszcze nie widziałam by jakaś piosenka LP z A Thousand Suns znalazła się w notowaniu gdziekolwiek ... może ''The Catalyst'' ale tylko raz ...
mlodyworus

Dołączenie: 17 Mar 2011 16:26

Postprzez chmuurek w 29 Kwi 2011 17:55

Hm...
Na pewno nie trawię muzyki Limp Bizkit. Nie wiem czemu. Są jacyś tacy "płascy".
Rhapsody: muzyka taka sobie, a teksty to już wgl. przemilczę...
Jak będę miał więcej czasu to jeszcze wymienię. Na razie to tyle.
Awatar użytkownika
chmuurek

Dołączenie: 09 Wrz 2009 21:14

Postprzez Nook w 29 Kwi 2011 18:13

Zajebisty temat :lol:

Nie znoszę 99% współczesnych brytyjskich zespołów rockowych + indie rockowców za bezpłciowość. Nie lubię też muzyki reggae (ragga czy regałową muzykę w futurystycznym settingu lubię), stoner rocka/metalu, dużej części progresywnego rocka itp.

Z konkretnych zespołów nie cierpię The Mars Volta, At The Drive-In, Guns'n'Roses, Led Zeppelin, Pink Floyd i z naszych rodzimych zespołów - Hey.

Jeśli coś mi się przypomni, to dopiszę.
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Postprzez bbartek w 29 Kwi 2011 19:19

Jeszcze nie widziałam by jakaś piosenka LP z A Thousand Suns znalazła się w notowaniu gdziekolwiek ... może ''The Catalyst'' ale tylko raz ...

Już to gdzieś pisałem. Ludzie, zacznijcie słuchać lepszych stacji niż RMF FM itp. W Esce Rock ostatnio często leci Burning In The Skies i, o ile się nie mylę, to nie dawno w notowaniu NRD był na pierwszym miejscu. :roll:

Tak samo jak Nook nie lubię muzyki reggae i zespołów indie rock z Wysp. W 100% się zgadzam, że te zespoły brytyjskie typu indie rock są bezpłciowe.
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Postprzez Nightwolf w 29 Kwi 2011 19:30

Nie cierpie progresywnego rocka, power metalu, black metalu w odmianach: NS, depressive (poza dwoma wyjatkami) i wszelkiego syfu w stylu funeral doom i tej nowej polskiej fali, prawicujacego ska. I J-Rock konkretnie mi nie lezy (chodzi o muzyke... nie o Visual Kei)
konkretne zespoly: Coma, Hey, Sabaton, Mgla (za zzynanie), Furia, Massemord, Dusze Wypuscil... te 3 ostatnie sa tworzone przez tych samych ludzi a jesli chodzi o ostatni: to kto wymyslil tak debilna nazwe?
Awatar użytkownika
Nightwolf

Dołączenie: 30 Mar 2011 16:02

Postprzez ChazyCzesiek. w 29 Kwi 2011 20:15

ja nie cierpię...hmm.
no to tak:
-Coma
-Behemoth
-pendulum
ii ogólnie nie cierpię muzyki trance,i tych wszystkich puczy,puczy.
You love the things I say I'll do -
The way I'll hurt myself again just to get back at
you
You take away when I give in
My life
My pride is broken
Awatar użytkownika
ChazyCzesiek.

Dołączenie: 15 Sie 2010 14:26

Postprzez Nightwolf w 29 Kwi 2011 20:30

Tak sie spytam co do Behemoth: nie cierpisz przez Dode czy dlatego ze Nergal zmienia poglady co chwile? ;)
Awatar użytkownika
Nightwolf

Postprzez Kozer w 29 Kwi 2011 22:23

L-Havoc napisał(a):Tak sie spytam co do Behemoth: nie cierpisz przez Dode czy dlatego ze Nergal zmienia poglady co chwile? ;)

a może przez muzykę?
(akurat ja lubię, grają bardzo dobrze)

reggae nie cierpię :) Pewnie nie lubię jeszcze czegoś, ale muszę sobie przypomnieć :)
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez Frycas w 29 Kwi 2011 22:25

U mnie można całą listę zrobić i jak będę miał czas to zrobię. Teraz dam tylko kilka przykładów ;]
Gatunki muzyczne jakich nie lubię:
-pop
-techno
-disco polo
-death metal , ogólnie wszystkie te gatunki ze sobą powiązane np. black metal
-reggae
-polski hip-hop, porażka.

Zespoły ?
- Disturbed
- Behemoth
- Scorpions
oraz zespoły grające "czystego" rocka.

Wokaliści ?
JB. Nie , nie jest to związane z modą na nie lubienie go. Śpiewa badziewnie.
Jonathan Davis , dziwnie śpiewa ;]
Chris Cornell , patrz up.
wiele "gwiazdek" popu oraz Disneya.
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

Re: Jakich wokalistów/zespołów nie lubicie??

Postprzez ChazyCzesiek. w 29 Kwi 2011 22:43

L-Havoc napisał(a):Tak sie spytam co do Behemoth: nie cierpisz przez Dode czy dlatego ze Nergal zmienia poglady co chwile? ;)

po prostu nie pasuje mi taka muzyka.
takie ,że się tak brzydko wyrażę "darcie mordy" mnie nie fascynuje.
i tak szczerze nie ogarniam w ogóle co oni śpiewają ;p
You love the things I say I'll do -
The way I'll hurt myself again just to get back at
you
You take away when I give in
My life
My pride is broken
Awatar użytkownika
ChazyCzesiek.

Dołączenie: 15 Sie 2010 14:26

Postprzez Nightwolf w 29 Kwi 2011 22:54

sorry za spam ale jestem tu jedyna "stara" metalowa?
tak do tematu: te wszystkie ambienty i darkambienty doprowadzaja mnie jeszcze do szalu. i pamietam czasy gdy nic tak nie wkurzalo jak Tokio Hotel :roll:
Awatar użytkownika
Nightwolf

Postprzez _Ev_ w 29 Kwi 2011 23:07

Czego nie lubię? Nie lubię śpiewających małych dzieci :P w każdej postaci. A resztę... Jeżeli czegoś nie lubię, to pozostaje mi to obojętne, może sobie nawet grać w mojej obecności, nie "parzy" mnie to w uszy czy coś :P
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

zwieR.Z. napisał(a):Ewelina, chłopie, wrzuć na looz.

:lol2:
Awatar użytkownika
_Ev_

Dołączenie: 18 Lip 2010 23:13
Miejscowość: Lublin

Postprzez KimKolwiek w 29 Kwi 2011 23:38

odnajduję się w prawie każdym gatunku, więc nie będę się tu jakoś specjalnie wynurzać
nie lubię
- Tokio Hotel; w ogóle śpiewanie po niemiecku mi nie podchodzi
- Feel - argumentacja zbędna. (najgorzej, gdy mi się coś ich 'wkręci', mam ochotę zrobić sobie krzywdę)
- Coma - może jestem za głupia, ale jej teksty są wg mnie bezsensowne i nie trzymają się kupy
- Marina - absolutne hejterstwo, bardzo mnie drażni ta pani
Image
Awatar użytkownika
KimKolwiek

Dołączenie: 22 Lut 2009 09:32
Miejscowość: Płock

Postprzez Nook w 30 Kwi 2011 09:46

L-Havoc napisał(a):sorry za spam ale jestem tu jedyna "stara" metalowa?

Obawiam się, że nie (cokolwiek masz na mysli pisząc "stara") :P
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Postprzez niqus w 30 Kwi 2011 09:53

L-Havoc, jeśli masz na myśli wiek, to obawiam się, że ani nie jesteś jedyna, ani "stara" ;)
natomiast jeśli masz na myśli lubienie starszego metalu, to nie potrafię powiedzieć

dziwny temat
mam wrażenie, że niektórzy wypisują tu rzeczy "dla zasady"

ja nie potrafię nie lubić jakiegoś konkretnego gatunku, czy wykonawcy, bo wychodzę z założenia, że każdy zespół nagrał przynajmniej 1 piosenkę, która mogłaby mi się spodobać
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Postprzez mlodyworus w 30 Kwi 2011 11:32

Już to gdzieś pisałem. Ludzie, zacznijcie słuchać lepszych stacji niż RMF FM itp. W Esce Rock ostatnio często leci Burning In The Skies i, o ile się nie mylę, to nie dawno w notowaniu NRD był na pierwszym miejscu. :roll:

Masz może częstotliwość tego radia, bo chętnie bym posłuchała. Mam dość tej radiowej śmiry ... :D
mlodyworus

Postprzez Nightwolf w 30 Kwi 2011 11:36

wlasnie oldskulowy metal (z naciskiem wlasnie na BM, DM, heavy i thrash mniej) bardziej :P coz...jak bylam w liceum sluchalam duzo. teraz juz mniej ale jakis sentyment zostal. no i wtedy narodzilo sie przekonanie ze w BM najbardziej irytujacy sa... sluchacze.
Awatar użytkownika
Nightwolf

Postprzez _Ev_ w 30 Kwi 2011 12:20

mlodyworus - znajdź sobie ich stronę internetową (google nie gryzie) i tam są podane częstotliwości dla poszczególnych miast. Ale nie oszukujmy się - mają słabe nadajniki. Na ich stronie są też linki do słuchania online.

[/offtop]
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

zwieR.Z. napisał(a):Ewelina, chłopie, wrzuć na looz.

:lol2:
Awatar użytkownika
_Ev_

Dołączenie: 18 Lip 2010 23:13
Miejscowość: Lublin

Postprzez MrPavvelo w 30 Kwi 2011 18:12

Ja nie lubię zespołów, które w tekstach/zachowaniu/ubiorze wyrażają, to z czym się nie zgadzam. Co do muzyki, to nie lubię takiej, która leci ogólnie często w telewizji i radiu. Najczęściej jest to śpiew pod podkład perkusji i jakiejś nędznej, głupiej melodii, co mnie kompletnie nie przekonuje. Ogólnie to raczej to, co słyszę mi się podoba. Chyba, że będzie jakiś element, który będzie beznadziejny (np. wokal).
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Postprzez Darth Dream w 01 Maj 2011 11:11

- Coma - może jestem za głupia, ale jej teksty są wg mnie bezsensowne i nie trzymają się kupy

Muzyki się słucha dla muzyki, nie dla tekstów ;) .

Mi samemu trudno napisać, kogo nie lubię... Parę miesięcy temu doszedłem do wniosku, że każda muzyka jest dobra. Czasem podoba mi się to, czego w innej chwili nie cierpię. Chyba wszystko zależy od nastroju/pory dnia/pory roku i innych okoliczności. Generalnie leję na takie sprawy jak image zespołu, poziom teledysków, teksty i inne pierdoły. Liczą się dla mnie tylko dźwięki. Jak słucha się fajnie, to jest OK, nawet jeśli piosenka jest banalna. Na ogół jestem ostrożny, gdy ktoś pyta, czego nie lubię. Muszę znać całą dyskografię konkretnego wykonawcy, żeby z czystym sumieniem powiedzieć, że mi się ta muzyka nie podoba. Opinie wystawiane na podstawie kilku piosenek nie mają gruntownych podstaw, więc staram się z tym wstrzymywać (ale te kilka piosenek Happysad, które znam, strasznie działają mi na nerwy :D ).

Na dzień dzisiejszy mógłbym Wam tu wymienić parę tuzinów zespołów, których słuchanie sprawia mi ból, ale nie wiadomo, co to będzie z tym jutro :) . Mogę co najwyżej bezpiecznie wspomnieć o Feel, bo zapoznałem się z pierwszą płytą i była kiepska. Druga podobno jest lepsza (tak mówiono) ale nie mam na nią czasu.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez Nook w 01 Maj 2011 11:39

Darth Dream napisał(a):Muzyki się słucha dla muzyki, nie dla tekstów ;) .

:lol:
Będziesz tak twierdził nawet jeśli teksty będą ukierunkowane na ideologię z która się radykalnie nie zgadzasz?
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Postprzez Darth Dream w 01 Maj 2011 11:50

Jasne, dlaczego nie? ;) Jest parę piosenek, których tekst kłóci się z moimi poglądami, głównie dotyczącymi religii, ale to tylko piosenka, więc nie ma co się podniecać.

Teksty Comy też mnie nie powalają, lubię tylko 3 czy 4, ale mi nie przeszkadzają, wcale a wcale. Większość tekstów piosenek nie trzyma się kupy, ja na nie nie zwracam większej uwagi (chyba, że to naprawdę czysta poezja jest, jak w Zobaczysz Hey).
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez Nook w 01 Maj 2011 12:18

Ja znowu mam tak, że ewidentnie głupich czy jawnie obraźliwych tekstów nie jestem w stanie słuchać choćby muza była dobra, choć to czy zespół ma głupie teksty to pojęcie względne. Na ten przykład z tekstami Comy czy KATa nie mam problemu, choć większosć ludzi śmieje się z tych pierwszych (bo zakręcone), a bulwersuje drugimi (bo cycki i szatan) :)
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Postprzez mlodyworus w 01 Maj 2011 21:02

Darth Dream napisał(a):Muzyki się słucha dla muzyki, nie dla tekstów

Czyli jeśli podoba ci się przykładowo ''Friday'' Rebecci Black to nie denerwuje cię to że śpiewa o tym, że ma dylenat czy usiąść z przodu czy z tyłu auta. Bezsensowny tekst dowolnej piosenki cię nie denerwuje?
mlodyworus

Postprzez KimKolwiek w 01 Maj 2011 21:37

Darth Dream napisał(a):Muzyki się słucha dla muzyki, nie dla tekstów ;) .

muzykę oceniam pod wieloma aspektami. ;) tekst też się liczy, choć nie zawsze. poza tym lubię sobie podśpiewywać przy słuchaniu. ;D

Darth Dream napisał(a):Czasem podoba mi się to, czego w innej chwili nie cierpię. Chyba wszystko zależy od nastroju/pory dnia/pory roku i innych okoliczności.

jakbyś mi to z ust wyjął. ;)
Image
Awatar użytkownika
KimKolwiek

Dołączenie: 22 Lut 2009 09:32
Miejscowość: Płock

Następna

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości