Jakie piosenki chciałbyś zobaczyć na koncertach ATS 2010?

(występy na żywo)

Postprzez smolarek w 25 Sie 2010 23:21

W komentarzach zaczęła się dyskusja na temat jakie piosenki chcielibyśmy zobaczyć na trasie promującej ATS i czy Chester da radę z nimi. I dlatego wpadłem na pomysł, żeby założyć temat na forum, żeby i tu podyskutować o tym. Ja osobiście byłem zwolennikiem tych bardziej rapowych piosenek i znowu chętnie zobaczył bym Nobody's Listening, Step up i High Voltage. Mógłby powrócić też medley Hip-hopowy (SU/NL/IGD). Przypominam, że jest też rocznica HT (10 lat), więc chciałbym, żeby zagrali A Place for My Head i Forgotten w takiej "ciągłości" jak na płycie. Mam nadzieję, że zamiast APFMH, czy Forgotten nie zagrają By Myself za którym nie przepadam, choć jestem ciekawy, czy Chester sobie by poradził z tymi krzykami w refrenie. :) Mam nadzieję, że nie zrezygnują z One Step Closer, czy Lying From You, lub innych klasyków. Co do poradzenia sobie z tymi cięższymi piosenkami, to myślę, że da radę. Wierzę w jego słowa, że z dnia na dzień jego głos robi się coraz lepszy.

Trochę się rozpisałem, ale mam nadzieję, że ktoś przeczyta. :lol:

Teraz wasza kolej... :mrgreen:

EDIT : Zapomniałem napisać, że chętnie zobaczył bym też Across the Line i She Couldn't, ale to raczej niemożliwe i to bardziej do Setlisty marzeń.
Ostatnio edytowany przez smolarek, 25 Sie 2010 23:46, edytowano w sumie 1 raz
Image
Image
Awatar użytkownika
smolarek

Dołączenie: 25 Cze 2010 20:50

Postprzez niqus w 25 Sie 2010 23:26

ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Re: Jakie piosenki chciałbyś zobaczyć na koncertach ATS 2010?

Postprzez smolarek w 25 Sie 2010 23:40

niqus napisał(a):Setlista marzeń?

Ten temat jest inny, bo tam podajemy setlisty marzeń, a tu rozmawiamy o tym, czy Chester da radę zaśpiewać piosenki i jakie byśmy chcieli zobaczyć piosenki i tym samym jakie chcielibyście żeby powróciły z okazji rocznicy HT. Jeśli szanowne moderatorstwo chce zamknąć kolejny mój temat, to proszę bardzo.
Image
Image
Awatar użytkownika
smolarek

Postprzez niqus w 26 Sie 2010 10:29

zacznij pisać bardziej oryginalne tematy, to nie będę ich zamykać :]

poza tym - nawet nie wiesz, ile ja się kiedyś starałam, żeby zmusić użytkowników do bardziej rozbudowanych wypowiedzi i uzasadniania tego co napisali.
W każdym razie - życzę ci bardziej udanych starań
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Postprzez Darth Dream w 26 Sie 2010 11:56

smolarek ma trochę racji ;) bo rozmawiamy o konkretnej trasie koncertowej, podczas której LP zagrają dość blisko Polski - a może i w końcu samej Polsce - więc fanklub mógłby wystosować do zespołu listę 3 czy 5 pięciu piosenek, które mogliby zagrać, żeby zadowolić fanów. Userzy z forum fanów Dream Theater tak uczynili, jak w zeszłym roku DT przyjechało do Bydgoszczy ;) Zrobili ankietę, wyłonili 3 utwory i zespół włączył je do setlisty.
/niqus/ dlatego nie zamknęłam tematu, tylko czekałam na wasze wypowiedzi :P

Co prawda, LP ma chyba jakieś tam stałe setlisty, których nie zmienia, ale pogadać o tym na forum można. No i faktycznie jest 10. rocznica HT i jest więcej niż prawdopodobne, że LP będzie grało z tej płyty sporo piosenek - a przynajmniej DT tak robią na każdą okrągłą rocznicę swojego albumu 8-)
Ostatnio edytowany przez Darth Dream, 26 Sie 2010 12:01, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez smolarek w 26 Sie 2010 12:01

Black Dream napisał(a):smolarek ma trochę racji ;) bo rozmawiamy o konkretnej trasie koncertowej, podczas której LP zagrają dość blisko Polski - a może i w końcu samej Polsce - więc fanklub mógłby wystosować do zespołu listę 3 czy 5 pięciu piosenek, które mogliby zagrać, żeby zadowolić fanów. Userzy z forum fanów Dream Theater tak uczynili, jak w zeszłym roku DT przyjechało do Bydgoszczy ;) Zrobili ankietę, wyłonili 3 utwory i zespół włączył je do setlisty.

Co prawda, LP ma chyba jakieś tam stałe setlisty, których nie zmienia, ale pogadać o tym na forum można. No i faktycznie jest 10. rocznica HT i jest więcej niż prawdopodobne, że LP będzie grało z tej płyty sporo piosenek - a przynajmniej DT tak robią na każdą rocznicę swojego albumu 8-)

No, to proszę o wypowiedź na pytanie z tematu. A nie o Dream Theater. :lol:
Image
Image
Awatar użytkownika
smolarek

Postprzez Sori w 26 Sie 2010 12:13

Trudno o tym mówić przed premierą ATS. :/
no alarms and no surprises
Awatar użytkownika
Sori

Dołączenie: 08 Kwi 2009 18:39

Postprzez Darth Dream w 26 Sie 2010 12:15

No taaak, tylko że ja raczej na koncercie LP się nie pojawię, no chyba, że ich koncert zbiegnie się ze zlotem użytkowników naszego forum :P Bo inaczej mnie tam nie ma.

A jakbym już był, to dla mnie mogliby zagrać całą HT :D ale to średnio prawdopodobne (muszę tu zaznaczyć, że na 15. rocznicę wydania Images And Words, swojego najlepiej sprzedającego się albumu, DT grali go na koncertach w całości :mrgreen: ). Na pewno zagrają A Place for My Head, bo chyba lubią go wykonywać na koncertach, ale ja za nim nie przepadam szczególnie. Chciałbym usłyszeć One Step Closer, Pushing Me Away, Forgotten, Points of Authority, Cure for the Itch, In the End, By Myself, ewentualnie na dokładkę Papercut albo With You, może Crawling. Byle nie Runaway. Z Meteory - Breaking the Habit i może być ten medley z NL w środku. Na ewenta coś z pary Don't Stay - Figure.09. Z MTM Shadow of the Day, Given Up, TLTGYA, In Pieces, What I've Done, Bleed Id Out, No More Sorrow - te trzy ostatnie obowiązkowo z solówkami na perce :!: No i jeszcze QWERTY. Razem to wyniesie jakieś 1,5 godziny, pod warunkiem, że nie będą długo gadać :D A tu jeszcze utwory z ATS... Niech grają dwie godziny, co za problem, fani dostaną orgazmu i wszyscy będą zadowoleni...
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez smolarek w 26 Sie 2010 12:15

Sori napisał(a):Trudno o tym mówić przed premierą ATS. :/

Jak trudno? Przecież nie mówimy o piosenkach z ATS, ale o tych starszych z HT EP, Xero itd. Co byśmy chcieli zobaczyć z okazji 10 lat HT.
Image
Image
Awatar użytkownika
smolarek

Postprzez Darth Dream w 26 Sie 2010 12:23

Z HT EP albo Xero to raczej nic nie zagrają :P Chyba nie mają tego w zwyczaju, trzeba patrzeć realistycznie. Oczywiście, fajnie by było usłyszeć Part of Me albo And One, jakbym już tam był, ale to się raczej nie stanie.
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez smolarek w 26 Sie 2010 12:26

Black Dream napisał(a):Z HT EP albo Xero to raczej nic nie zagrają :P Chyba nie mają tego w zwyczaju, trzeba patrzeć realistycznie. Oczywiście, fajnie by było usłyszeć Part of Me albo And One, jakbym już tam był, ale to się raczej nie stanie.

A co? Ten koncert w Polsce jest potwierdzony? Ja o czymś nie wiem? :lol: A z Xero, to chciałbym Reading my Eyes jak już, a HT EP jak już to Step up (chyba, że będzie medley) i High Voltage.
Image
Image
Awatar użytkownika
smolarek

Postprzez Darth Dream w 26 Sie 2010 12:40

A co? Ten koncert w Polsce jest potwierdzony? Ja o czymś nie wiem? :lol:

Miałem na myśli ogólnie całą trasę :P .
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez smolarek w 26 Sie 2010 12:42

Black Dream napisał(a):
A co? Ten koncert w Polsce jest potwierdzony? Ja o czymś nie wiem? :lol:

Miałem na myśli ogólnie całą trasę :P .

Rozumiem, bo tak ciągle piszesz o tej Polsce... Chyba, że coś wiesz? ;) Nie, no żart. Nie róbmy Off- topu, bo temat jest o czymś innym, a nie o koncercie w Polsce.
Image
Image
Awatar użytkownika
smolarek

Postprzez Sori w 26 Sie 2010 14:50

Z Hybrid Theory EP chciałbym usłyszeć And One i High Voltage, może także Carousel? Fajnie by było, jakby w końcu zagrali to na żywo. Z następnej płytki obowiązkowo Forgotten, With You i A Place For My Head - absolutne wymiatacze, jeśli chodzi o grę na żywo. W ogóle to mogliby zagrać calutki album, ale z pewnymi zmianami - Crawling jako Krwlng z HHH na intro, a PMA koniecznie jako P5hng Me A*wy - wprost kocham wykonanie tego utworu na LiT i musiałbym go po prostu usłyszeć ponownie. Ciekawi mnie też, jak Linkini poradziliby sobie z By_Myslf. Meteora - na pewno Session przechodzące w NINowskie Wish (koncert bez chociaż jednego coveru to już nie koncert) i Breaking The Habit (z wydłużonym intro, takim, jak na LPU9), nie obraziłbym się też, gdyby zagrali Lying From You i Figure.09. Z Minutki musieliby zagrać Wake, Given Up, Bleed It Out (z solówką, rzecz jasna), What I've Done, No More Sorrow (wydłużona wersja) i The Little Things Give You Away. Bez tego ostatniego nie idę. :P
no alarms and no surprises
Awatar użytkownika
Sori

Dołączenie: 08 Kwi 2009 18:39

Postprzez Dinnaroth w 17 Wrz 2010 22:05

Ja chciałbym usłyszeć:

z HT: OSC, Papercut, PMA, ITE, APFMH.
z Meteory: SIB, Numb, Faint, BTH, NL.
z MTM: GU, WID, BIO, IP, TLTGYA, LOATR.
Because of you
I never stray too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side
So I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust
Not only me, but everyone around me
Because of you
I am afraid
Awatar użytkownika
Dinnaroth

Dołączenie: 03 Maj 2010 20:24
Miejscowość: Kraków

Postprzez blackout w 18 Wrz 2010 16:11

PILNE !!!!
Ma ktoś do sprzedania bilet(y) na koncert LP w Berlinie 20.10.2010 ??
Pisać !
Awatar użytkownika
blackout

Dołączenie: 19 Sie 2010 16:29

Postprzez chmuurek w 27 Wrz 2010 16:25

Hm...

Hybrid Theory: Papercut, One Step Closer, Crawling, In The End, A Pleace For My Head
Meteora: Lying From You, Somewhere I Belong, Figure. 09, Breaking The Habit, Numb
Minutes To Midnight: Given Up, Bleed It Out, What I've Done, No More Sorrow, In Pieces
A Thousand Suns: Wreches and Kings, Waiting for the End, Blackout, The Catalyst, The Messenger
Inne: Qwerty, Reading my Eyes, Wish
Awatar użytkownika
chmuurek

Dołączenie: 09 Wrz 2009 21:14

Powróć do Live

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości