nie powiem, że się tego nie spodziewałam, bo skłamię

yay. też czytałam Kaczora Donalda, jak byłam w podstawówce i już wtedy denerwował mnie seksizm tego czasopisma xD
Asterixa mam chyba 5 zeszytów, tak samo Smurfów i jeszcze kilka mniej znanych serii jak np. Timothee Titan albo... hmm nie pamiętam jak nazywała się ta seria xD ale działa się jakby w średniowieczu i głównymi bohaterami był chłopiec i niedźwiedź... O_o kreskę to miało fajną, taką miękką.
no to może w ramach promocji komiksów wśród młodzieży (kto to widział, żeby trzeba było promować komiksy

za moich czasów... xD) napomknę o czym jest Sandman...
Głównym bohaterem Sandmana jest Sen - nieśmiertelne uosobienie marzeń sennych w ludzkiej postaci. W komiksie najczęściej nazywany jest imieniem Morfeusza, choć występuje także pod innymi nazwami. Jest jednym z siedmiorga rodzeństwa, z których każde utożsamia jeden z elementów rzeczywistości: Los, Śmierć, Zniszczenie, Rozpacz, Pożądanie i Malignę, która kiedyś była Marzeniem. Sen, uwolniony po wielu latach niewoli u brytyjskiego maga z początku XX wieku, musi odbudować swoje zniszczone królestwo. Dopadają go jednak zmory z przeszłości, musi stawiać czoła konsekwencjom swoich dawnych postępków.
Sen nie jest klasycznym superbohataterem, który ratuje świat i ludzi. Działa realizując prawa Nieskończonych, często bezwzględnie, nie licząc się z nikim.
(źródło: Wikipedia xD)
od siebie dodam jeszcze, że niemal każdy zeszyt, albo często nawet każdy osobny rozdział jest rysowany przez kogoś innego, więc Sandman nie ma swojej charakterystycznej kreski

Endless Family
Stojący (od lewej): Death, Destiny, Dream, Destruction, Desire
Poniżej (od lewej): Despair, Delirium (Delight)
powiedziałabym coś-niecoś o każdym z nich, ale wtedy mój byłby tak długi, że nikomu nie chciałoby się go czytać XD
omfg! idę jutro na premierę Wolverine'a *skacze pod sufit* YESSSSSSSS!