Kontrust

(wszystko poza Linkin Park)

Kontrust

Postprzez Kozer w 02 Sty 2011 02:49

Kontrust(wym. Kontrast) to zespół z Austrii powstały w 2000 roku. Nie można powiedzieć, że zespół jest austriacki, bo w jego skład wchodzi Polka, Niemiec oraz Austriacy. Zanim wokalistka - Agata Jarosz dołączyła do ekipy w 2005 roku Kontrust był znany garstce osób. Chłopaki nagrali wtedy dwie ePKi, potem razem już z Agatą - Welcome Home - album stylem przypominający Guano Apes. Ich kariera nabrała większego tempa i zaczęli aktywnie koncertować(oczywiście również w Polsce). Rok, a nie, dwa roki(xD) temu, bo w 2009, wydali drugą płytę - Time to Tango. Zmienił się trochę i styl - jak sami mówią - grają tribal crossover.

Wydali 6 singli, sa to: Phonosapiens, Go, Smash Song, On The Run, Bomba, Zero. 4 ostatnie pochodzą z ostatniej płyty.

Skład zespołu to:

* Agata Jarosz – śpiew
* Stefan Lichtenberger – śpiew
* Robert Ehgartner – gitara
* Gregor Kutschera – gitara basowa
* Roman Gaisböck – perkusja, sample
* Manuel Haglmüller – perkusja

A teraz co ich wyróżnia? Poza stylem bliskim Guano Apes, podoba mi się ich ciekawe podejście, aranżacje, przykładowo teledysk do Bomby to według mnie świetne, humorystyczne dzieło.

Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Konstrust

Postprzez Frycas w 02 Sty 2011 16:07

Co to za spam ?
Konstrust:
Zespół to nie mój typ. Nie podoba mi się jak wiele takich wykonawców.
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

Konstrust

Postprzez _Ev_ w 20 Sty 2011 15:59

Słucham ich ostatniego albumu drugi raz i... jest nawet nawet :) podejrzewam, że jak mi się osłucha, będzie jeszcze lepiej :D jak na razie - Dancer In The Sun najbardziej "wpadło mi w ucho" :D

Kozer, wybacz, że Cię poprawiam, ale w temacie napisałeś "KonStrust" :P
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

zwieR.Z. napisał(a):Ewelina, chłopie, wrzuć na looz.

:lol2:
Awatar użytkownika
_Ev_

Dołączenie: 18 Lip 2010 23:13
Miejscowość: Lublin

Kontrust

Postprzez Kozer w 20 Sty 2011 23:34

Ough, racja :D dzięki ;)

No mi ostatnio też Dancer In The Sun też mąci w głowie :D
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Kontrust

Postprzez _Ev_ w 20 Sty 2011 23:47

za mną refren chodził cały dzień :P
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

Awatar użytkownika
_Ev_

Kontrust

Postprzez Kozer w 21 Sty 2011 23:49

dokładnie, to "da da dancer in the sun" mnie zwaliło z nóg.

Poza tym jeszcze 1k1 ostatnio meczę.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Kontrust

Postprzez Kozer w 07 Maj 2011 12:01

Ja i Diablina od wczoraj wariujemy, bo Kontrust wydał swój ostatni album ponownie pod nazwą Czas na Tango. Ma on przewagę polskich tekstów :D

Według mnie brzmi bardzo fajnie, spodziewałem się czegoś brzmiącego nieco dziwnie, ale o dziwo Agata ładnie sobie poradziła z doborem tekstu i dopasowaniem go do niezmienionej melodii :D

Świetny ukłon w stronę Polaków :D
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Kontrust

Postprzez Nook w 07 Maj 2011 12:13

Wczoraj cośtam posłuchałem i jestem na nie. Strasznie irytująca (mnie osobiście) maniera i mizerny skill wokalistki + plemienne ozdobniki to zdecydowanie nie moje klimaty. Zbyt zalatujące to Guano Apesami i Soulfly. Więcej oryginalności by się przypadało, choć zdaję sobie sprawę, że w tym gatunku wszystko już wymyślono i ciężko tutaj z prochem wyskoczyć.
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Kontrust

Postprzez _Ev_ w 14 Wrz 2011 13:38

Kozer zna moją opinię :D przeszkadza mi "ą i ę" Agaty, momentami też tekst. Ale...nie jest źle :D

EDIT: Ale jednak wolę wersje z oryginalnym wokalem :P

EDIT 2: na początku roku chyba będzie koncert, tylko DLACZEGO W POZNANIU...?? -.-
Image

Awatar użytkownika
_Ev_

Kontrust

Postprzez Kozer w 14 Wrz 2011 17:22

Nie wiem czemu, ale będę na pewno :)
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Kontrust

Postprzez _Ev_ w 14 Wrz 2011 17:34

a ja właśnie nie wiem czy będę :/

A Ty masz bliżej...
Image

Awatar użytkownika
_Ev_

Kontrust

Postprzez Kozer w 16 Wrz 2011 12:58

No wiem, wiem. Jednak mieszkanie w centrum ma swoje zalety. Ciekawe czy koncert kameralny czy będą bawić się wszyscy. No i liczę na spotkanie, ale z tym chyba nie będzie problemu ;)
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Kontrust

Postprzez _Ev_ w 16 Wrz 2011 13:33

no według tego co jest na kontrust.pl to ma być na finale WOŚP... Chyba się Owsiakowi spodobali :P
Image

Awatar użytkownika
_Ev_

Kontrust

Postprzez Kozer w 23 Wrz 2011 17:17

Zdecydowanie tak, myślę że to będzie współpraca korzystna dla obu stron. Owsiak wypromuje ich markę w Polsce, przy okazji zbierze trochę kasy i oczywiście da okazję do posłuchania ich na żywo :D
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Kontrust

Postprzez _Ev_ w 05 Paź 2011 20:50

no ja chyba nie dam rady być tam wtedy... :(

Ruszyło głosowanie na złotego bączka! http://wosp.org.pl/woodstock/zloty_baczek_duza_scena
Ze wszystkich moich trzech adresów zagłosowałam.
Image

Awatar użytkownika
_Ev_

Kontrust

Postprzez numetalpl w 06 Paź 2011 09:40

Totalny shit, nie dla mnie
Image
numetalpl

Dołączenie: 04 Sie 2010 15:43

Kontrust

Postprzez Kozer w 06 Paź 2011 16:24

Hmm... nie wiem czy za obrazę zespołu też mogę dać Ci ostrzeżenie, ale nazywając Kontrust gównem(bo jak widać na użycie pięknej polszczyzny odwagi Ci zabrakło) poczułem się mocno urażony, więc w tym momencie dostajesz ostatnie możliwe ostrzeżenie i bana.

I niech to będzie przykład dla innych. Każdy ma swój gust i ocenia wedle niego, ale na forum obowiązuje, również każdego, obowiązek kultury. Jeśli udzielacie się na forum, używajcie rozumu.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Kontrust

Postprzez piotrek.gt w 17 Paź 2011 19:58

Słucham odkąd na chwilę przed tegorocznym PW koleżanka poleciła mi ich ostatnią płytę Time to Tango. Od pierwszego przesłuchania bardzo mi się spodobała. Agata ma też bardzo fajny wokal, jednak moim zdaniem to dzięki głosowi Stefana ich muzyka jest taka dynamiczna. Ogólnie stanowią bardzo zgraną pare wokalną ;) Mocniejszy instrumental dodatkowo nadaje pazur, a to jest coś co lubię :D Ich występ na Woodstocku rownież mi się bardzo podobał :)
Image
Awatar użytkownika
piotrek.gt

Dołączenie: 14 Sty 2010 18:08
Miejscowość: Gdańsk

Kontrust

Postprzez _Ev_ w 30 Kwi 2012 09:20

jest nowa płyta!
dla mnie niestety nie przebija Time To Tango, które było genialne. Brakuje mi tego pierwiastka, który sprawiał, że, np. słuchanie TTT to była padaka jakaś :lol:
ALE! Nie jest tak źle jak się spodziewałam po snippetach - szczerze mówiąc byłam załamana. (nigdy więcej słuchania urywków!)
Jedyne co mogę powiedzieć, to to, że Sock N Doll razem z płytą brzmi ciut lepiej, bo sam jeden, to...no nie podoba mi się.
Faworytów jako takich jeszcze nie mam, w najbliższym czasie zobaczę co się przyjęło, a co nie :) no, może szczególną uwagę zwrócił mi odmóżdżający refren Monkey Boy (uahahaha uaha! :P). A no, i The Butterfly Defect :)
Image

Awatar użytkownika
_Ev_

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości