Korn - Get Up (zwieR.Z. Remix)

(audio/video)

Postprzez zwieR.Z. w 10 Sty 2012 22:56

Postanowiłem spróbować swoich sił w konkursie Korna i zgłosiłem się ze swoją interpretacją "Get Up". Bardzo spodobała mi się melodia oryginału, jednak te wszystkie dubstepowe koszmarki przewijające się przez cały utwór kompletnie nie pozwalały mi się nim cieszyć. Prawdę mówiąc, wersja Korna już sama w sobie brzmi jak remix, dlatego też moim głównym celem było uproszczenie tego kawałka i zastąpienie całej masy elektroniki bardziej naturalnymi dźwiękami.
Jak już wspomniałem, jest to konkurs, zatem będę ogromnie wdzięczny za wszystkie głosy. Posłuchać i zagłosować możecie pod tym adresem: http://www.talenthouse.com/creativeinvi ... 9b8ceb/388
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Postprzez Kozer w 11 Sty 2012 12:30

Hm... Jako fan dubstepu i nowego brzmienia KoRna z góry wiedziałem, że wersja pozbawiona tego mocno elektronicznego brzmienia może mi nie podejść. Właczyłem, zacząłem słuchać i nie jest źle - wpada w ucho, wokal brzmi tutaj bardziej nastrojowo. Jeden, duży, wielki, ogromny minus - 'shut the fuck up, get up' - koszmar, nie pasuje tutaj, psuje wszystko od góry do dołu. Gdy przyszedł moment na ten fragment nagle mnie otrzeźwiło o pojawiło się pytanie - co to kurde jest? Jeśli nie patrzeć na to - cała reszta przedstawia się bardzo dobrze i jest jak najbardziej warta uwagi, zasługuje na wysokie miejsce ;)
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez Nook w 11 Sty 2012 19:12

Mogę sie podpisać pod tym co Kozer napisał (może za wyjątkiem tego lubienia dubstepowego Korna :P). W newralgicznych momentach (wspomniane "STFU! Get Up!") brakuje dynamiki i całość się strasznie rozłazi. Nastrojowe momenty - w porządku, te czadowe już niezbyt. Pozbyłbym się też tego reverbu z wokalu i ze wszystkich innych instrumentów (za wyłączeniem wszelkiego rodzaju padów, stringsów, chórów czy innych rzeczy symfonicznych), które tego nie potrzebują. Brzmienie powinno się "odmulić" i konkretnie zyskać na dynamice :)
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Powróć do Muzycznie i wizualnie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości