KoRn

(wszystko poza Linkin Park)

KoRn

Postprzez Kozer w 02 Lis 2011 19:46

kolo10017 napisał(a):A jak podoba wam się nowa, dupstepowa odsłona KoRna?

Prawie całą poprzednią stronę wałkujemy ten temat :D
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Re: KoRn

Postprzez Frycas w 02 Lis 2011 20:14

Kozer napisał(a):

Przecież ona premierę ma dopiero w grudniu.. Już wyciekła? :shock:
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

Postprzez kolo10017 w 02 Lis 2011 22:07

Kozer napisał(a):

A fakt, potężny lag na stronie i nie zauważyłem :poker:
IMO płytka będzie świetna, tak jak te 2 kawałki co już wyszły
Image
Awatar użytkownika
kolo10017

Dołączenie: 03 Sie 2010 12:51

KoRn

Postprzez kronos1194 w 03 Lis 2011 17:28

Nie, nie będzie :troll:

Fakt, GU i NC mi się podobają... ale to może być jedna z gorszych płyt w historii KoRn'a (nie najgorsza!). Po prostu (MOIM ZDANIEM!) jest to pójście na łatwiznę i na dobrą sprawę takie coś szybko się znudzi... bardzo szybko. Nie uważam, że to przez odejście Head'a - RWYA uważam za dobra płytę (nie najlepszą w ich karierze ale za solidną).
Kurna ja to nie wiem... lubię LP, zaczynam interesować się bliżej zespołem, BOOM! zmiana stylu na gorszy...
Lubię KoRn'a, zaczynam interesować się bliżej zespołem, BOOM!...

(TO MOJE ZDANIE - kminicie? subiektywne)
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

Dołączenie: 29 Cze 2009 19:12

Postprzez kolo10017 w 04 Lis 2011 13:51

zmiana stylu na gorszy pojęcie względne :)
Image
Awatar użytkownika
kolo10017

KoRn

Postprzez bbartek w 04 Lis 2011 21:08

Lubię KoRn'a, zaczynam interesować się bliżej zespołem, BOOM!...

Zależy od kiedy KoRna lubisz, bo moim zdaniem ten "prawdziwy" KoRn skończył się z wydaniem Untitled - najgorsza płyta, której nawet dubstep nie pobije. Tak się składa, że właśnie wtedy poznałem KoRna (Evolution to był pierwszy kawałek, jai usłyszałem, jeden z nielicznych z Untitled, które są w miarę fajne). :roll:

Co do zmiany stylu, to nie podoba mi się to, nie mogę uwierzyć, że taki zespół, jak KoRn bawi się z dubstepem. Mimo wszystko, dwa pierwsze utwory podobają mi się bardzo i strasznie nie mogę doczekać się tej płyty.
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

KoRn

Postprzez kronos1194 w 04 Lis 2011 22:52

Fakt, Untitled jest bardzo słabą płytą... ale tak jak powiedziałem, RWYA dla mnie płytą jest dobrą. Moim zdaniem KoRn'owi przydałby się odpoczynek. Tak zejść ze sceny na przynajmniej 2 lata, może by to pomogło.
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

KoRn

Postprzez monk ft skrillex w 04 Lis 2011 23:28

monk ft skrillex

Dołączenie: 08 Paź 2011 21:32

KoRn

Postprzez monk ft skrillex w 04 Lis 2011 23:28

bbartek, co to za laska w czerwonych włosach na tym twoim gifie
monk ft skrillex

Dołączenie: 08 Paź 2011 21:32

KoRn

Postprzez bbartek w 04 Lis 2011 23:56

Wątpię, żeby ktokolwiek, kto interesuje się dubstepową płytą KoRna, nie słyszał nowego kawałka JD, jako DJ-a. :P
Przy okazji, nie mogę się doczekać tego kawałka w wersji studyjnej, bo na żywo brzmi świetnie.

bbartek, co to za laska w czerwonych włosach na tym twoim gifie

Toż to skandal i wielki grzech nie znać Hayley Williams! :ayfkm:
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

KoRn

Postprzez Kozer w 06 Lis 2011 01:32

bbartek napisał(a):Wątpię, żeby ktokolwiek, kto interesuje się dubstepową płytą KoRna, nie słyszał nowego kawałka JD, jako DJ-a.

Dzień dobry, ja nie słyszałem :P

bbartek napisał(a):Toż to skandal i wielki grzech nie znać Hayley Williams!

I pisać o tym w złym temacie, jako podwójny post. Ostrzeżonko.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

KoRn

Postprzez chmuurek w 17 Lis 2011 20:17

Jest już nowy utwór KoRn'a zatytułowany "Sanctuary". Jest bardzo dobry jednakże słabszy od singlowego "Get Up!" i "Narcissistic Cannibal" Ogólnie to nie mam zastrzeżeń. Jakby ktoś nie słyszał:
http://www.youtube.com/watch?v=IRGsyuos ... _embedded#!
Awatar użytkownika
chmuurek

Dołączenie: 09 Wrz 2009 21:14

KoRn

Postprzez Frycas w 17 Lis 2011 21:27

Chcę widzieć jak ta płyta się sprzeda.. Jak na razie to tylko Narcissistic Cannibal jakoś przełykam..
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

KoRn

Postprzez bbartek w 17 Lis 2011 23:47

Chcę widzieć jak ta płyta się sprzeda.. Jak na razie to tylko Narcissistic Cannibal jakoś przełykam..

Spokojnie, sprzeda się. :) Są fani KoRna, którym to się podoba, a jeszcze dochodzą fani dubstepu i poszczególnych artystów, którzy na tej płycie się znajdą. ;)

Kawałek nie podchodzi mi ani trochę. Tak, jak dwie pierwsze piosenki były świetne, tak ta mi się nie podoba ani trochę. Mam nadzieję, że to najgorsza piosenka na płycie, bo jeśli tak będzie brzmiała reszta, to ta płyta będzie naprawdę kiepska. :roll: Trochę mi ten optymizm i chęć usłyszenia płyty przeszła.
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

KoRn

Postprzez bbartek w 22 Lis 2011 21:50

Przepraszam za post pod postem, ale w sieci pojawiły się sample z nadchodzącej płyty! :D

Można je przesłuchać pod tym adresem:
http://www.amazon.com/The-Path-Of-Total ... _7?s=music

Już tylko 14 dni! :fuckyea:
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

KoRn

Postprzez Frycas w 22 Lis 2011 22:26

Zapowiada się... ciekawie. Tego się nie spodziewałem po tej płycie. Coraz większe chęci na jej przesłuchanie. Widzę ,że nie będzie to najgorszy album z dorobku KoRna ;p
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Postprzez kolo10017 w 28 Lis 2011 15:35

Album już w sieci. Ogólnie całkiem udany, nigdy nie pałałem jakimś zamiłowaniem do Korna, ale połączenie z dupstepem daje rade.
Image
Awatar użytkownika
kolo10017

KoRn

Postprzez Nook w 28 Lis 2011 18:17

Single były bardzo obiecujące, ale ta płyta jest megasłaba. Nuuuuudy. Jedyne zaskoczenie w "Bleeding Out" (te dudy!), ale jeden kawałek w konteście całego długograja to za mało. Ten zespół (dla mnie osobiście) już się skończył.
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

KoRn

Postprzez chmuurek w 29 Lis 2011 00:08

Spodziewałem się najlepszego (!) albumu KoRna. Trochę się przeliczyłem, co nie oznacza, że album jest zły. Jest bardzo dobry. Poniżej krótka ocena poszczególnych utworów:

01. Chaos Lives In Everything 8/10
02. Kill Mercy Within 8-/10
03. My Wall 7/10
04. Narcissistic Cannibal 10/10 (Najlepsza piosenka z albumu!)
05. Illuminati 8-/10
06. Burn The Obedient 7/10
07. Sanctuary 8/10
08. Let’s Go! 7+/10
09. Get Up! 10/10
10. Way Too Far 10/10
11. Bleeding Out 9/10
12. Fuels The Comedy 10/10
13. Tension 8/10
Awatar użytkownika
chmuurek

Dołączenie: 09 Wrz 2009 21:14

KoRn

Postprzez bbartek w 29 Lis 2011 00:31

Muszę nie zgodzić się z Nookiem. Płyta jest bardzo dobra, na pewno nie najlepsza (no przepraszam, ale takich albumów jak Follow The Leader, Untouchables czy Take A Look In The Mirror nie miała szansy pobić), ale mi się podoba bardzo. Oczekiwałem po niej dużo i się nie zawiodłem. Co ciekawe, najbardziej mi się podoba kawałek bonusowy. Na Tension w wersji studyjnej czekałem od kiedy pojawiła się wersja live, czyli gdzieś z 2 miesiące będą. Do tego single i My Wall i Chaos Lives In Everything. Tak, jak myślałem. Najlepsze kawałki na tej płycie są ze Skrillexem.

Zaczynam się co raz bardziej przekonywać do dubstepu. :D
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

KoRn

Postprzez Kozer w 29 Lis 2011 01:38

Ta płyta nie jest aż taka mocno dubstepowa ;) Jednak obecność Korna oczyszcza trochę te wubwubanie ;) Poza tym spodziewałem się, że będzie większe uderzenie, a tak... póki co wydaje się średniawa. Faktycznie Tomku - Bleeding Out jest niezłym zaskoczeniem :)
Image
Awatar użytkownika
Kozer

KoRn

Postprzez Nook w 29 Lis 2011 14:45

Też spodziewałem się wiekszego wykopu, a przede wszystkim większej różnorodności. Wiekszość kawałków podczas słuchania zlewała mi sie w jedno i nie zaskoczyła niczym. Może spodziewałem się za duzo, nie wiem. W każdym razie nie mam ochoty dawać tej płycie drugiej szansy.
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Postprzez Arti w 29 Lis 2011 23:37

Lekko rozczarowałem się płytą, potencjał był większy, ale z drugiej strony nie obiecywałem sobie zbyt dużo. W pierwszej połowie płyty wiele jest kawałków zbyt podobnych do siebie, zlewających się z innymi, wieje od nich nudą... Od 'Get Up!' robi się już przyzwoicie, gdyby cała płyta tak brzmiała to oceniałbym ją znacznie wyżej. Najbardziej do gustu przypadły mi single, a poza nimi do pierwszej trójki wbiłbym 'Bleeding Out'. W kontekście do pozostałych osiągnięć Korna jest to płyta poprawna, lepsza od ostatnich trzech (nie liczę świetnego MTV Unplugged), ale zdecydowanie słabsza od tego co grali aż do TALITM. Przydałoby się, żeby więcej utworów miały taką moc jak 'Get Up!' :roll: Lecz ogólnie rzecz biorąc solidny materiał, wg. mnie zasługuje na mocne 7/10.
A ósmego dnia Bóg stworzył samochód... i zobaczył, że jest on dobry!
Awatar użytkownika
Arti
Spamer Roku 2011

Dołączenie: 10 Lip 2010 09:27
Miejscowość: Białystok

KoRn

Postprzez Kozer w 08 Gru 2011 19:47

Posłuchałem tej płyty jeszcze kilka(naście) razy i muszę zweryfikować swoje zdanie.

Co do uderzenia: nie jest duże dla całego krążka, chociaż bas daje równo na każdym kawałku. Utwory na pierwszy rzut ucha nie są tak wyraziste, ale tutaj winowajcą jest tylko i wyłącznie Skrillex - jego muzyka jest moim zdaniem zdecydowanie lepsza, zawiera więcej unikatowych melodii, wyróżniających się. W kawałkach z KoRnem też pokazał, że potrafi stworzyć coś świetnego, dwa single promujące album to właśnie kawałki ze Skrillexem. Po nich spodziewaliśmy się całej takiej płyty, a reszta dubstepowych muzyków tworzy raczej coś innego :)

Utwory są bardzo fajne, w głowie grają mi już nie tylko single, płyta mi się niezmiernie podoba! Eksperyment wyszedł na duży plus :)
Image
Awatar użytkownika
Kozer

KoRn

Postprzez kronos1194 w 16 Lut 2012 13:16

Dawno nikt się nie wypowiadał to ja się wypowiem
Z początku, nowy album KoRn'a, nawet przypadł mi do gustu. Ale tak jak pisałem wcześniej... coś takiego szybko może się znudzić - no i się znudziło. Album jest dobry, ale zaliczyłbym go do najgorszych w historii zespołu - na równi z Untitled. Lubię elektronikę jako tło - jak np na Untouchables - ale tutaj, gdy gra pierwsze skrzypce jest dla mnie po prostu nudna... wszystkie utwory zlewają mi się w jedno i przez co mamy jeden suuuuupeeerrr meeegggaaa długi jak i nudny utwór. Na pewno to przez to, że ja muzyki elektronicznej za bardzo nie lubię... te wszystkie dubstepy, techna, house itp są dla mnie jednostajne i z trudnością w ogóle odróżniam te gatunki od siebie... Dobra, a teraz może ocena:

Chaos Lives in Everything 6/10
Kill Mercy Within 6/10
My Wall 6/10
Narcissistic Cannibal 8/10
Illuminati 6/10
Burn The Obedient 6/10
Sanctuary 9/10
Let’s Go 6/10
Get Up! 8/10
Way Too Far 7/10
Bleeding Out 9/10
Fuels The Comedy 6/10
Tension 7/10

Oceny idealnie obrazują moje odczucia... wszystkie są zbliżone do siebie... masakra.
Jeśli miałbym uporządkować dotychczasowe albumy KoRn'a (jakie znam) od najlepszego do najgorszego.. wyglądałoby to tak:

Issues
Untouchables
Follow The Leader
Remember Who You Are
Korn
See You On The Other Side
Untitled
The Path of Totality
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

Poprzednia

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości