Leave Out All The Rest

(dyskusje o poszczególnych utworach)

Lubisz ten kawałek?

Tak
36
94%
Nie
1
2%
Nie wiem / trudno powiedzieć
1
2%
Nie słyszałem/-am go
0
Brak głosów

Razem głosów : 38

Leave Out All The Rest

Postprzez Darth Dream w 25 Sie 2009 15:52

Ciekawa balladka, ale trochę szarawa i mdła. Niemniej brawa za próbę. I w końcu Czesio nie razi. Ocena 6,5/10.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Leave Out All The Rest

Postprzez robaczek w 25 Sie 2009 16:28

wiesz co dream, ciągle tylko czepiasz się wokalu Chestera. nie jest tak źle, da się tego słuchać i nie fałszuje. głos też ma w porządku, ani nie skrzeczy, ani nie piszczy. są lepsi od niego, jasne, ale są też gorsi. więc proszę, przestań pisać, że tam, gdzie nie śpiewa, liczy się to na plus. może nie zawsze wypada super itd, ale generalnie dobrze, że jest :>

LOATR bardzo mi się podoba, uważam, że to jedna z lepszych piosenek na tej płycie. i tekst skłonił mnie do głębszych przemyśleń, i łatwo wpada w ucho :)
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

Leave Out All The Rest

Postprzez kasiula w 25 Sie 2009 19:19

Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie ta balladka. dream, Chester nie razi, bo to jest jeden z tych przypadków, gdzie wręcz urzeka swoim głosem :) Dream, jeżeli zakładasz te tematy, żeby jeździć po Chesterze jak po łysej kobyle, to PROSZĘ CIĘ, skończ z tym ...
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Dołączenie: 05 Sie 2009 18:37
Miejscowość: Ostróda

Leave Out All The Rest

Postprzez macius12 w 25 Sie 2009 19:59

Według mnie najwieksza komercyjna piosenka z całego MtM (oprócz WID oczywiście:))
Piosenka całkiem spoxa Czesiek jak słodko w niej zaśpiewał:)
Zip styl
Awatar użytkownika
macius12

Dołączenie: 21 Paź 2008 19:22

Re: Leave Out All The Rest

Postprzez robaczek w 25 Sie 2009 20:03

kasiula napisał(a): Dream, jeżeli zakładasz te tematy, żeby jeździć po Chesterze jak po łysej kobyle, to PROSZĘ CIĘ, skończ z tym ...

kasiula, wyluzuj. te tematy są po to, żeby dyskutować i wypowiadać swoje zdanie o konkretnych kawałkach. na pewno dream nie zakłada ich po to, żeby po kimś jeździć! (przynajmniej taką mam nadzieję :P). po prostu mówi, co myśli.
Awatar użytkownika
robaczek

Postprzez kasiula w 25 Sie 2009 20:05

macius12 napisał(a):Według mnie najwieksza komercyjna piosenka z całego MtM (oprócz WID oczywiście:))
Piosenka całkiem spoxa Czesiek jak słodko w niej zaśpiewał:)

Taaaak. Komercja, komercja i jeszcze raz komercja. Niestety xD Chyba tylko Robert Pattinson był bardziej rozleklamowany w tym całym "Zmierzchu". Piosenka ok, lecz nie dajmy się zwariować. Media czynią z fajnych piosenek prawdziwe shity. Podobnie było z Shadow Of The Day, gdzie dosłownie co 5 minut leciała w radio. Ja to już nie mogę słuchać tego wstępu do niej. Piosenka po prostu mi się przejadła.
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Postprzez kasiula w 25 Sie 2009 20:12

Robak napisał(a):
kasiula napisał(a): Dream, jeżeli zakładasz te tematy, żeby jeździć po Chesterze jak po łysej kobyle, to PROSZĘ CIĘ, skończ z tym ...

kasiula, wyluzuj. te tematy są po to, żeby dyskutować i wypowiadać swoje zdanie o konkretnych kawałkach. na pewno dream nie zakłada ich po to, żeby po kimś jeździć! (przynajmniej taką mam nadzieję :P). po prostu mówi, co myśli.

Dobrze, niech mówi co myśli, nikt mu tego nie broni :| Ale, proszę Cię, racz zauważyć, że on w każdym temacie zaczyna od czegoś w tym stylu :
"Ojej, jak się cieszę, że w tym kawałku nie ma Czesia !!! Huray !!! Przynajmniej uszy nie puchną... "

Może niepotrzebnie się irytuję, ale zrozum, wkurza mnie jego gadanie. Nie lubię ludzi, którzy niby są fanami jakiegoś zespołu, a tak naprawdę nie cierpią głosu jego głównego wokalisty. Wybaczcie mi moje gadanie, ale nie przestanę gnębić "pseudofanów" :geek:
Mam nadzieję, że dream mnie aż tak bardzo nie znienawidzi, bo ostatnio prawie cały czas biadolę na jego temat :P
Ostatnio edytowany przez kasiula, 25 Sie 2009 20:27, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Leave Out All The Rest

Postprzez robaczek w 25 Sie 2009 20:25

ok, ale bycie fanem nie oznacza bezwzględnego i ślepego uwielbienia. zawsze znajdzie się ktoś lepszy. nikt nie jest idealny. choć to może denerwować (no dobra, dream trochę przegiął).

i skończmy już ten offtop, nie chcę dostać osta :P
Awatar użytkownika
robaczek

Postprzez kasiula w 25 Sie 2009 20:29

Robak napisał(a): nikt nie jest idealny. choć to może denerwować (no dobra, dream trochę przegiął).

No i TERAZ dopiero się zgadzamy :|
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Leave Out All The Rest

Postprzez KimKolwiek w 25 Sie 2009 20:30

Kurczęę, nie myślałam, że do tego dojdzie, ale popieram kasiulę :D

Koocham Leave Out All The Rest. Moja ulubiona piosenka wespół z Faintem.
Rozpływam się jak jej słucham... ;D
Śpiewam sobie często, ale zwrotki nisko i czasem nie daję rady xD
I na basie potrafię zagrać (banalna) ;].
Image
Awatar użytkownika
KimKolwiek

Dołączenie: 22 Lut 2009 09:32
Miejscowość: Płock

Postprzez kasiula w 25 Sie 2009 20:35

ewelina93lp napisał(a):Kurczęę, nie myślałam, że do tego dojdzie, ale popieram kasiulę :D

Dziękuję bardzo :D
Ps. Prędzej czy później zawsze do tego dochodzi ;)
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Leave Out All The Rest

Postprzez Zaki w 26 Sie 2009 01:14

Super utwór. Tak ballada rockowa. Dzięki tej piosence zaakceptowałem i polubiłem nowy styl LP. Ocena: 9/10

I nie zgodzę się, że Chester nie jest chodzącym ideałem. Jak dla mnie to najlepszy wokalista jakiego kiedykolwiek słyszałem. Ma bardzo ciekawy głos i odnoszę wrażenie, że potrafiłby zaśpiewać prawie każdy utwór.
"Cry to yourself,
Nothing will help,
It's too late to change what's been done"

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Dołączenie: 26 Cze 2009 01:30
Miejscowość: Warszawa

Postprzez kasiula w 26 Sie 2009 11:34

Zaki napisał(a):
I nie zgodzę się, że Chester nie jest chodzącym ideałem. Jak dla mnie to najlepszy wokalista jakiego kiedykolwiek słyszałem. Ma bardzo ciekawy głos i odnoszę wrażenie, że potrafiłby zaśpiewać prawie każdy utwór.

Właśnie tak (!!) ;)
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Leave Out All The Rest

Postprzez niqus w 26 Sie 2009 11:57

Zaki, kasiula, wypowiadacie się, jakby LP było jedynym dobrym zespołem na świecie, albo przynajmniej, jakby Chester był jedynym znanym wam wokalistą :/

wiem, że ocenianie czyjegoś śpiewu to raczej kwestia gustu, ale dopuście do siebie myśl, że są inni, lepsi muzycy, którzy mają lepszą skalę, albo melodyjność...
moim zdaniem, wokalista Disturbed, David Draiman, śpiewa o wiele lepiej od Chaza; albo wokalista Tool/APC...
open your minds, kids :P
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Leave Out All The Rest

Postprzez Don't-care w 26 Sie 2009 12:04

moim zdaniem, wokalista Disturbed, David Draiman, śpiewa o wiele lepiej od Chaza; albo wokalista Tool/APC...

A Sully ? :<

LOATR mi zwisa i powiewa :D
dam 6/10 ;]
Don't-care

Dołączenie: 08 Maj 2008 20:14

Leave Out All The Rest

Postprzez niqus w 26 Sie 2009 12:11

Sully jest niestety na trochę podobnym poziomie co Chester ^^'
ale i tak go kocham >3<

hm lubię sobie czasem pośpiewać LOATR, ale szczerze mówiąc, też mnie nie porywa xD
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Postprzez kasiula w 26 Sie 2009 12:13

niqus napisał(a):Zaki, kasiula, wypowiadacie się, jakby LP było jedynym dobrym zespołem na świecie, albo przynajmniej, jakby Chester był jedynym znanym wam wokalistą :/

wiem, że ocenianie czyjegoś śpiewu to raczej kwestia gustu, ale dopuście do siebie myśl, że są inni, lepsi muzycy, którzy mają lepszą skalę, albo melodyjność...

Co do Disturbed i Tool to się całkowicie zgadzam ;)
Ale zauważ, że to jest strona FANÓW LP i tu się przeważnie wychwala członków TEGO zespołu :!: a nie innych. Gdybym chciała się popodniecać śpiewem wokalisty Disturbed to pisałabym to na stronce poświęconej JEGO zespołowi :evil:
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Leave Out All The Rest

Postprzez niqus w 26 Sie 2009 12:29

wyluzuj :|

wiesz co odróżnia 'fana' od 'fanatyka'?
chociaż to pierwsze wywodzi się z tego drugiego, to często prawdziwy fan potrafi wymienić zarówno plusy, jak i minusy ulubionego zespołu...

a poza tym - forum lp.pl to coś więcej jak miejsce, gdzie możesz się "podniecać" głosem Chestera...
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Postprzez kasiula w 26 Sie 2009 12:46

niqus napisał(a):wyluzuj :|

wiesz co odróżnia 'fana' od 'fanatyka'?
chociaż to pierwsze wywodzi się z tego drugiego, to często prawdziwy fan potrafi wymienić zarówno plusy, jak i minusy ulubionego zespołu...

a poza tym - forum lp.pl to coś więcej jak miejsce, gdzie możesz się "podniecać" głosem Chestera...

NIE PODNIECAM SIĘ, jak to wdzięcznie nazywasz, głosem Chestera :twisted:
Po prostu mówię, że mi się podoba jak śpiewa :|
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Leave Out All The Rest

Postprzez niqus w 26 Sie 2009 12:57

napisałaś:
Gdybym chciała się popodniecać śpiewem wokalisty Disturbed to pisałabym to na stronce poświęconej JEGO zespołowi

więc wywnioskowałam, że analogicznie po to głównie jesteś na forum lp.pl...

ale skończmy z tym offtopem tutaj, jakby co, możesz mi odpowiedzieć w Pogaduchach

/niqus/ Kasiula - nie interesuje mnie twoje "zastanowię się"
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Postprzez Kajman_LP w 26 Sie 2009 16:33

Jedna z moich ulubionych z MTM 8-)
Świetny kawałek ode mnie ocena 10/10 ^^
Image
Awatar użytkownika
Kajman_LP

Dołączenie: 17 Sie 2009 12:10

Leave Out All The Rest

Postprzez fanka_xD w 23 Wrz 2009 22:25

Coraz częściej słyszy się, że LP to komercja - może i tak. Ale my - fani powinniśmy znaleźć w tym też dobre strony... ;) Może ilość miłośników "naszego" zespołu wzrośnie! :P

A co do piosenki: jak cała reszta "dzieci" LP - boska! :D A głos Chestera wprost powala (jak zawsze)! :D I oczywiście 10/10! :)

I jeszcze jedno... Niejaki dream92 podobno często krytykuje głos Chaz'ego. :| Jeżeli tak - to według mnie nie ma prawa nazywać siebie FANEM LP. Bo albo jest fanem i docenia cały zespół, albo jest pseudo fanem, no ewentualnie jest jedną z osób, którym podobają się niektóre piosenki LP: w tym przypadku piosenki bez udziału Chestera. Ale to nie usprawiedliwia go do krytykowania wokalisty... :!: I skoro uważa, że głos pana Bennington'a jest taki okropny, to niech sam spróbuje zaśpiewać tą i inne piosenki, nie zmieniając oczywiście pierwotnego, nazwę to: "zarysu" piosenki; tzn. wtedy kiedy Chezzy krzyczy - ma krzyczeć, jak śpiewa łagodnym, spokojnym głosem - dream92 też ma tak śpiewać.
To tyle... :P

Pozdro dla FANÓW.
• ' Im bliżej poznaję ludzi , tym bardziej kocham zwierzęta . ' xd
Awatar użytkownika
fanka_xD

Dołączenie: 11 Wrz 2009 14:35

Leave Out All The Rest

Postprzez MrPavvelo w 27 Lut 2010 21:07

jak dla mnie beznadziejne i za lekkie, skoro LP grał "połączenie hip-hopu z metalem" to niech tak zostanie. moim zdaniem to utwór podchodzący bardzo pod komercję i pop-rock
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Leave Out All The Rest

Postprzez Melliana w 27 Lut 2010 21:14

Mam jakąś dziwna słabość do tej piosenki... :?
Normalnie zapewne raziło by mnie że Chester śpiewa tak słodziutko, ale w tym wypadku tak nie jest.
Akurat w Leave out all the rest zupełnie mi to nie przeszkadza.
Jak dla mnie największym atutem tej piosenki jest tekst, skłania do przemyśleń...
I ogólnie piosenka mi się bardzo podoba i tylko krew mnie zalewa jak sobie pomyśle, że została zmaltretowana w "Zmierzchu" ;/
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołączenie: 27 Wrz 2009 19:34
Miejscowość: Toruń

Leave Out All The Rest

Postprzez bbartek w 27 Lut 2010 21:47

moim zdaniem to utwór podchodzący bardzo pod komercję i pop-rock

A moim zdaniem utwór ani trochę nie podchodzi pod komercję. Dobra, był wykorzystany w "Zmierzchu" (za co kur**, za co? :!: ), ale gdyby Linkinom zależało tylko na kasie to graliby ciągle to samo, co grali na HT i M. Bo po co zmieniać coś co wychodzi im świetnie, i jest to pewny zysk? Zmienili swój styl, nie wiedzieli czy tym samym ta płyta wypali i czy będą zarabiali tak jak przy dwóch pierwszych płytach, prawda?

Ja podobnie jak Melliana mam słabość do tego kawałka, jeden z najlepszych na MTM. Nawet nie wiem czemu. ^^ Bardzo dobry refren, głos Chestera też świetny, i do tego fajny teledysk. :D 8/10
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Następna

Powróć do Utwory

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości