Linkin Park - Meteora

(dyskusje o albumach)

Linkin Park - Meteora

Postprzez niqus w 02 Cze 2009 15:28

skoro chodzi na dvd to pewnie płyta dvd.

jeśli to jest rozszerzone wydanie meteory, sprawdź czy masz obie płyty.
jaki kolor ma pudełko? niebieski czy beżowy?
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Linkin Park - Meteora

Postprzez siasialska w 02 Cze 2009 20:47

niebieski :) i mam dwie płyty, na DVD chodzą okej.
Jak wsadzam płytę z muzyką to na płycie NIE MA ŻADNYCH PLIKÓW MUZYCZNYCH, ale inne - filmiki z wywiadami itd. a na DVD od razu lecą najnormalniej piosenki :P
Druga płyta z DVD, otwiera się normalnie :D
siasialska

Dołączenie: 01 Cze 2009 19:46

Linkin Park - Meteora

Postprzez niqus w 03 Cze 2009 09:49

bo to jest takie śmieszne zabezpieczenie, żebyś nie piraciła ^^
ja osobiście nie znam sposobu na to
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Linkin Park - Meteora

Postprzez siasialska w 03 Cze 2009 18:55

jakby ktoś wiedział, w jakim programie można to po normalnemu otwierać to mówcie :)
siasialska

Dołączenie: 01 Cze 2009 19:46

Linkin Park - Meteora

Postprzez heresy w 05 Cze 2009 13:06

Jeśli chodzi o Meteorę to śmiało mogę powiedziec że darzę ją pewnego rodzaju czcią. Jest dla mnie niesmiertelna podobnie jak kawałek Numb od którego wszystko się zaczęło
In the memory, you will find me.
Awatar użytkownika
heresy

Dołączenie: 30 Maj 2009 13:45
Miejscowość: A Place For My Head

Linkin Park - Meteora

Postprzez HIV w 13 Cze 2009 23:51

Każda płyta Linkin Park jest inna ale myślę że Meteora była ich największym sukcesem.
HIV

Dołączenie: 13 Cze 2009 23:48

Linkin Park - Meteora

Postprzez Ohtar w 15 Cze 2009 21:30

Dla mnie najlepsza jest Meteora, potem Hybrid Theory. Styl, jaki mają teraz mniej mi odpowiada niz hybryda rapu i rocka z dwóch pierwszych płyt.

Z Meteory dla mnie najlepsze chyba jest 'Faint'.

No i mieli też naprawde fajny image plyty, to graffiti itp.
Ohtar

Dołączenie: 06 Maj 2009 00:46

Linkin Park - Meteora

Postprzez robaczek w 16 Cze 2009 16:46

jeśli chodzi o okładkę, to moim zdaniem najlepsza jest HT, ale to tylko moje skromne zdanie ;)

Meteora jest pośrednia, przynajmniej ja to tak odbieram. lżejsza niż HT, ale do M2M też jej daleko. mam do niej specjalny sentyment, bo to były pierwsze piosenki Linkin Park jakie poznałam...
pamiętam, jak prosiłam kolegę, żeby przegrał mi całość na kasetę... wtedy jeszcze były kasety :D
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

Linkin Park - Meteora

Postprzez heresy w 16 Cze 2009 19:51

o taaak ja też to pamiętam:) nie miałyśmy z koleżanka neta i każdy nowo zdobyty utwór był jak prawdziwy rarytas :) to były czasy :)
In the memory, you will find me.
Awatar użytkownika
heresy

Dołączenie: 30 Maj 2009 13:45
Miejscowość: A Place For My Head

Re: Linkin Park - Meteora

Postprzez LFKP w 26 Cze 2009 22:41

Robak napisał(a):pamiętam, jak prosiłam kolegę, żeby przegrał mi całość na kasetę... wtedy jeszcze były kasety :D

ja prosiłam kuzynów xD
oj tak... kasety ^^ moją pierwszą osobiście zakupioną była właśnie "Meteora" :)
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Dołączenie: 28 Maj 2008 21:46
Miejscowość: Szczecin

Linkin Park - Meteora

Postprzez robaczek w 27 Cze 2009 18:37

nie wydaje się Wam, że kiedy tak się wspomina te kasety, że jesteście stare? bo mi, gdy tylko zaczynam o tym myśleć... kiedy byłam dzieckiem itd xD

ja nie kupiłam żadnej kasety, miałam tylko tą przegraną. potem odkupiłam od kolegi płytę i chowałam ją przed mamą, bo nie jest zwolennikiem takiej muzyki, i wtedy nie pozwalała mi jej słuchać... :P
ahh jak sobie przypomnę jakie to było uczucie, razem z bratem słuchać w nocy, tak po cichutku... :D
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

Linkin Park - Meteora

Postprzez niqus w 27 Cze 2009 18:41

przenieście tą rozmowę do pogaduch
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Postprzez Darth Dream w 21 Lip 2009 14:32

dream92 napisał(a):1. "Foreword" 1/10
2. "Don't Stay" 4/10
3. "Somewhere I Belong" 6/10
4. "Lying from You" 4/10
5. "Hit the Floor" 3/10
6. "Easier to Run" 5/10
7. "Faint" 4/10
8. "Figure.09" 4,5/10
9. "Breaking the Habit" 6/10
10. "From the Inside" 3/10
11. "Nobody's Listening" 7,5/10
12. "Session" 6/10
13. "Numb" 6,5/10
Średnia: 4,65

Drobne poprawki :D

1. "Foreword" 3/10
2. "Don't Stay" 7,5/10
3. "Somewhere I Belong" 7,5/10
4. "Lying from You" 7/10
5. "Hit the Floor" 6/10
6. "Easier to Run" 6/10
7. "Faint" 5/10
8. "Figure.09" 7,5/10
9. "Breaking the Habit" 7,5/10
10. "From the Inside" 4/10
11. "Nobody's Listening" 7/10
12. "Session" 6,5/10
13. "Numb" 6,5/10
Średnia: 6,23
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Linkin Park - Meteora

Postprzez LDC w 22 Lip 2009 11:06

Dream, widzę, że szalejesz z poprawkami :D co się stało, olśnienie na trasę koncertową???
a ja znowu pozwolę sobie skomentować ;)

progres jest, i to nie mały ;)
moje ulubione z Meteory- Don't Stay, Somewhere I Belong, Hit The Floor i Lying My Way (skok o 3 punkty) się w twoich oczach poprawiły, ale co z Faint?? Dalej jest mierne , zresztą tak samo jak 'Bleed It Out' w temacie o MTM. Wytłumacz się!! ;)

dla porównania moja lista:

1. "Foreword" 2/10
2. "Don't Stay" 8/10
3. "Somewhere I Belong" 8,5/10
4. "Lying from You" 7,5/10
5. "Hit the Floor" 9/10 :arrow: CHANGE 10/10
6. "Easier to Run" 4,5/10
7. "Faint" 7/10 :arrow: CHANGE 5,5/10
8. "Figure.09" 7,5/10
9. "Breaking the Habit" 7/10
10. "From the Inside"5/10
11. "Nobody's Listening" 7/10
12. "Session" 4/10
13. "Numb" 7/10
Ostatnio edytowany przez LDC 24 Lip 2009 14:52, edytowano w sumie 2 razy
LARGE HADRON COLLIDER!!!
Awatar użytkownika
LDC

Dołączenie: 03 Lip 2009 18:03
Miejscowość: Legnica, dolnośląskie

Linkin Park - Meteora

Postprzez Darth Dream w 23 Lip 2009 14:38

Ekhem..
Faint ma za krótkie i zbyt szybko rozwijające się intro jak na mój gust. Wolę powolniejsze wejścia, leniwie się rozkręcające. Okropna melodia na początku, później jakieś chaotyczne wrzaski... Uee... Nu metal is dead... Wolę wersję z Jayem-Z.
A, no i głupi tytuł. kojarzy mi się ze słowami "fajny" i "fant" a także "fanta". :P

Oceny skoczyły, bo dojrzałem w tym albumie pewien porządek i logiczny sens. Może nie jest to aż tak poukładana płytka jak u Dream Theater, Pink Floyd, Pain of Salvation czy Marillion, ale na pewno ciekawa.

A te Twoje noty trochę niskie są, LP to Twój ulubiony zespół? I ciekawe, jaka musi być piosenka, żebyś jej dała "10".
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez LDC w 23 Lip 2009 17:28

dream92 napisał(a):A te Twoje noty trochę niskie są, LP to Twój ulubiony zespół? I ciekawe, jaka musi być piosenka, żebyś jej dała "10".

niskie!? wyższe, niż większość twoich! i tak, LP to mój ulubiony zespół, a za nimi Green Day i kilku zupełnie innych stylistycznie wykonawców.
i jeszcze, co do ocen- 2 dla foreword, bo już gdzieś mówiłam, że nie lubię intr (bo raczej nie intrów?), wszystkie "energetyczne" piosenki- Don't Stay, Hit The Floor, Faint, Figure.09 mimo że są w miarę różne (nie będę się rozwodzić nad rzeczami w stylu rytm, wokale, brzmienie perkusji, basów itd.), wszystkie mają wysokie noty, bo lubię je za energię, której mi dodają; Numb, SIB i BTH są też w miarę wysoko, bo: a) dażę je sentymentem- to moje pierwsze piosenki LP, b) mają wyjątkowo udane teksty; spokojne piosenki z tej płyty mi nie odpowiadają, o wiele bardziej wolę te z HT i MTM, więc mają niewiele punktów
a co do piosenki 10/10- myślę, że taką piosenką z repertuaru LP może być Pushing Me Away:
wspaniały tekst, świetny, prawie doskonały dla mnie wokal, linia melodyczna nie przytłacza, ale jednocześnie jakoś tam sobie działa
albo Runaway:
fajna perkusja, znowu- zajebi**y wokal i udane wejście do utworu

a Twoja piosenka na 10? Bo nie zauważyłam, żebyś Ty taką znalazł na Meteorze?
LARGE HADRON COLLIDER!!!
Awatar użytkownika
LDC

Linkin Park - Meteora

Postprzez Darth Dream w 23 Lip 2009 17:31

bartaz napisał(a):dream faint to znaczy mdleć ;p

Nie rozumiem :D

bartaz napisał(a):nie nażekaj, bo ten twój Dream Theater to jeden gatunek i łatwiej jest zrobić takie same kawałki.

No to żeś wpadł teraz po same uszy. Nie wierz we wszystko, co przeczytasz na wiki. Jakbyś słuchał DT, to byś wiedział, że oni łączą więcej gatunków niż LP (np. hard rock, soft rock, rock progresywny, metal progresywny, heavy metal, death metal, thrash metal, gothic metal, symphonic metal, rock psychodeliczny, rock elektroniczny, art rock, pop, pop-rock, rock alternatywny). Na pierwszy rzut oka powiesz - te gatunki są spokrewnione. Ale jak zaczniesz słuchać, to zobaczysz, że różnice są kolosalne.

I drobna uwaga - chyba nie wiesz, że crossover to właśnie nazwa określająca mieszaninę wielu gatunków. Mix alternatywnego rocka i nu metalu to właśnie rapcore (odmiana crossoveru), bo nu metal charakteryzuje się też m.inn. obecnością rapu :twisted:

EDIT Do tej wyliczanki dołączam jeszcze jazz, bo zapomniałem. ;)
Ostatnio edytowany przez Darth Dream, 23 Lip 2009 22:22, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez Darth Dream w 23 Lip 2009 22:33

LDC napisał(a):niskie!? wyższe, niż większość twoich!

Bo LP nie jest moim ulubionym zespołem, więc to całkiem zrozumiałe. Ale skoro tak bardzo lubisz tą kapelę, to oceny powinny być wyższe.
LDC napisał(a):a Twoja piosenka na 10? Bo nie zauważyłam, żebyś Ty taką znalazł na Meteorze?

No niestety nie znalazłem. Moja piosenka na "10" musi być wykonywana przez jeden z moich ulubionych zespołów i muszę ją lubić - i to wystarczy. :D Nie mam żelaznych reguł. Taki utwór może trwać 3 minuty a równie dobrze 1,5 godziny. Może być przekombinowany i przeładowany solówkami "na wszystkim" albo prosty, banalny. Może być łagodny, delikatny albo mocny, ciężki, energetyczny. Wszystko do zaakceptowania - byle był jakiś pomysł.

bartaz napisał(a):Ale ja nie słucham metalu bo wg. to satanistyczna muzyka.

No to dlaczego słuchasz LP? :P Przecież to sataniści, grają metal. :twisted:
Rzeczywiście, niektóre zespoły metalowe grają muzykę przesyconą satanizmem. Ale nie generalizuj.
bartaz napisał(a):Co masz na myśli mówiąc rock? Elektryczna gitara? bo nie kapie.

Rock to nie elektryczna gitara. Przede wszystkim dlatego, ponieważ rock jest gatunkiem muzycznym, a gitara instrumentem ;)
Definicję rocka masz na wiki, jest w miarę rozsądna.
A, znam taki zespół rockowy, który nie ma gitarzysty. Obecność gitary elektrycznej nie jest więc, jak widzisz, warunkiem klasyfikowania muzyki pod ten czy inny gatunek, jeśli o to Ci chodziło.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Linkin Park - Meteora

Postprzez LDC w 24 Lip 2009 00:06

czemu żadna piosenka nie dostała 10? EDIT- dostała, 'Hit The Floor'
bo tak, kiedy na niższe noty mam jeszcze jakieś kryteria, to 10/10 musi mieć po prostu to magiczne coś, żebym nie mogła się napodziwiać ;) EDIT- przesłuchałam 'Meteorę' i HTF ma właśnie takie coś

co do tego, że jako mój ulubiony zespół LP powinno zebrać maksy, to nie sądzisz, że nie powinnam ich oceniać przez pryzmat tego, że są ulubieni? oczywiście, bardzo lubię ich muzykę, doszłam do wniosku, że HTF to 10/10, ale niktóre piosenki po prostu nie dają rady :| po kim jak po kim, ale po tobie spodziewałam się obiektywizmu ;) już wspominałam, że znalazłyby się u nich piosenki na 10, ale tak samo byłoby z Green Day, a także Ayo, Pink i... o zgrozo!... Justinem Timberlakiem

na dychy zasługują też klasyki- R.E.M, Depeche Mode, U2

ale się zrobił offtop ;)
Ostatnio edytowany przez LDC, 24 Lip 2009 14:42, edytowano w sumie 1 raz
LARGE HADRON COLLIDER!!!
Awatar użytkownika
LDC

Linkin Park - Meteora

Postprzez Darth Dream w 24 Lip 2009 17:41

LDC napisał(a):co do tego, że jako mój ulubiony zespół LP powinno zebrać maksy, to nie sądzisz, że nie powinnam ich oceniać przez pryzmat tego, że są ulubieni? oczywiście, bardzo lubię ich muzykę, doszłam do wniosku, że HTF to 10/10, ale niktóre piosenki po prostu nie dają rady :| po kim jak po kim, ale po tobie spodziewałam się obiektywizmu

Hmm... Jednak nie sądzę. ;)

bartaz napisał(a):Teraz sie wydało że nie odróżniasz LP od zespołu satanowego grającego metal (np. ten twój dream theater for SATAN xD) chyba że to była ironia ;p
Po 1. Oni nie grają metalu porównaj sobie ich do np. Slipknota ;p

No to żeś mnie chłopie teraz zabił. Przecież to Ty twierdziłeś, ze metal wiąże się z satanizmem, a ja Ci pisałem, że nie jest to zasadą. Ech... Tak, to zdanie "LP to sataniści, grają metal." to była ironia, która powinna przebijać z każdego mojego posta, ale pisząc trudno ją wyrazić.

LP grają metal! Sam tak napisałeś. O, tu.
bartaz napisał(a):Nie porównuj metalu do alternatywnego rocka połączonego z rapem, nu-metalem, elektroniką, crossoverem.

Ja uważam, że LP grają metal alternatywny, czyli nie taki zwykły, tylko taki, który jest alternatywą dla zwykłego :mrgreen:
A DT nie ma nic wspólnego z satanizmem. Typowe zespoły black-, pagan- czy deathmetalowe owszem.

Żeby nie było pełnego offtopu dodam, że "Numb" mi sie już strasznie przejadł. Taka drobna uwaga... :lol:
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Linkin Park - Meteora

Postprzez LDC w 24 Lip 2009 17:54

ciężko mi was pojąć. obydwu ;)
bartaz- LP to nie szatan!!! (i jak dla mnie to jednak nie metal), skończmy ten temat, please
dream- Linkin Park to mój ulubiony zespół, ale jeśli piosenka mi się nie całkiem podoba, to nie będę naciągała do dyszki za to, że pozostałe są fajne; są ulubieni, bo lubię ich muzykę, a nie na odwrót ;)
LARGE HADRON COLLIDER!!!
Awatar użytkownika
LDC

Postprzez Saika w 24 Lip 2009 18:29

Utożsamianie metalu z satanizmem... a myślałam, że to domena mojej babci... :P
Meteora długo była moją ulubioną (!) płytą Linkinów... Była poukładana (miło, Dream, że też to zauważyłeś! :D ), "lekka i przyjemna", i odpowiadała mojemu stanowi ducha (ówczesnemu). Miała też jedną zaletę- nie była ani za "ostra" (żadnych killerów w stylu "One" Metallici) ani zbyt mdła (choć za "My December" należą się baty!) - była dokładnie pośrodku. I miała teksty, z którymi łatwo można się było utożsamić. Słuchałam hh, więc ich styl mi pasował. Plus za BTH, HTF i Forgotten.
Saika

Linkin Park - Meteora

Postprzez KimKolwiek w 24 Lip 2009 19:51

Czas na moją listę :P

Foreword - 2/10 nie lubię... intrów? intr? nie wiem, jak to odmieniać.
Don't Stay - 9,5/10 bardzo lubię, nie wiem za co.
Somewhere I Belong - 7/10
Lying From You - 9/10
Hit the Floor - 9/10
Easier To Run - 6/10
Faint - 10/10 uwielbiam. Nie mogę usiedzieć na krześle, jak tego słucham. Mam nadzieję, że Monika mi to kiedyś na perce zagra, bo uwielbiam perkusję w tym utworze.
Figure.09 - 8,5/10
Breaking The Habit - 7/10
From The Inside - 7/10
Nobody's Listening - 9,5/10 fajny flecik xD
Session - 4/10
Numb - 6/10
Image
Awatar użytkownika
KimKolwiek

Dołączenie: 22 Lut 2009 09:32
Miejscowość: Płock

Linkin Park - Meteora

Postprzez Darth Dream w 25 Lip 2009 13:36

LDC napisał(a):Linkin Park to mój ulubiony zespół, ale jeśli piosenka mi się nie całkiem podoba, to nie będę naciągała do dyszki za to, że pozostałe są fajne

No, ale to już całkiem inna sytuacja...

bartaz napisał(a):eee nu-metal to tylko gałąź metalu której prawie nie czuć w muzyce LP. Poprostu się nie zrozumieliśmy. Zresztą chodzi mi o metal taki satanistyczny, np. Slipknot, gdzie growlują i takie tam...

No to najpierw piszesz, ze grają nu metal, a później, że nie? Zdecyduj się wreszcie.
No to najpierw piszesz, że wszystkie zespoły metalowe są satanistyczne, a później rozgraniczasz? Zdecyduj się wreszcie :mrgreen:
bartaz napisał(a):Wikipedia do gróp numetalowych zalicza Limp Bizkit i LP. A LB chyba nie gra metalu co??

Wiesz co, chyba jednak grają. ;)
I powtarzam:
ja sam napisał(a):uważam, że LP grają metal alternatywny, czyli nie taki zwykły, tylko taki, który jest alternatywą dla zwykłego :mrgreen:

Miała też jedną zaletę- nie była ani za "ostra" (żadnych killerów w stylu "One" Metallici)

Ale mi to killer. :D Wszyscy mi mówią, ze to ballada. (a nawiasem, mój ulubiony kawałek Mety)
Plus za Forgotten.

Trafiłaś nie do tego wątku, co trzeba. :)
Była poukładana (miło, Dream, że też to zauważyłeś! :D )

A dziękuję.
Saika napisał(a):Utożsamianie metalu z satanizmem... a myślałam, że to domena mojej babci... :P

Jak widzisz nie.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Linkin Park - Meteora

Postprzez Saika w 25 Lip 2009 21:26

Odsyłam do wątku "Pogaduchy" :D
Saika

PoprzedniaNastępna

Powróć do Płyty

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości