Linkin Park - Minutes to Midnight

(dyskusje o albumach)

Re: Linkin Park - Minutes to Midnight

Postprzez Sori w 27 Sie 2010 13:22

Od kiedy to "baaardzo słaby utwór" otrzymuje aż 5/10, a piosenka, którą "ratuje końcówka" aż 8/10?

12. The Little Things Give You Away 9/10 - nie wiem czy nie naciągnąłem ale utwór naprawde podoba mi się

W Twojej skali TLTGYA powinien dostać jakieś 18 oczek.
no alarms and no surprises
Awatar użytkownika
Sori

Dołączenie: 08 Kwi 2009 18:39

Postprzez MrPavvelo w 27 Sie 2010 13:27

Skoro słaby utwór dostaje ocenę 5/10, to co ma dostać 0?
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Postprzez chmuurek w 27 Sie 2010 13:48

Sori co się czepiasz? Uważam tak i nic nie zmienisz.
Awatar użytkownika
chmuurek

Dołączenie: 09 Wrz 2009 21:14

Postprzez Darth Dream w 27 Sie 2010 19:43

chmuurek, oni mają rację. Mógłbyś precyzyjniej uzasadniać swoje oceny :)
08. No More Sorrow 9/10 - bardzo bobre intro, podoba mi się ;D

Żeś mnie rozwalił :mrgreen:
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez _Ev_ w 27 Sie 2010 22:39

chmuurek napisał(a):03. Leave Out All The Rest 9/10 - świetny kawałek. Wkurza mnie, że znalazł się on w soundtracku Zmierchu i przyciągnął słiiiitaśnych fanóf xD

akurat LOATR był podłożony pod napisy końcowe, i to też nie na początku, tylko prawie pod koniec napisów, więc nie wiem jakim cudem przyciągnął fanów (jeszcze nigdy nie widziałam osoby w kinie która by oglądała napisy :D ). Poza tym filmy z tej serii mają świetne soundracki, więc nie wiem czy to blamaż dla LP, że się tam znaleźli.

Żeby nie offtopować, moja ocena MTM:

01. Wake - 8/10 bardzo dobre intro, jednak ma dwa minusy: troszkę nudny początek i w najlepszym momencie się kończy
02. Given Up - 9/10 świetna piosenka, fajny pomysł z brzęczeniem kluczy i klaskaniem, klimatycznie trochę odstaje od reszty piosenek na albumie
03. Leave Out All The Rest 9/10 bardzo dobra piosenka, swego czasu mordowałam ją cały czas ;)
04. Bleed It Out 5/10 od początku mi się nie podobała, nie mogę się do niej przekonać.
05. Shadow Of The Day 7/10 pierwsza piosenka, którą usłyszałam z MTM, nie najgorsza, ale też i nie najlepsza na tym albumie, wg mnie jest bardzo podobna do "With or Witout You" U2
06. What I've Done 9/10 bardzo dobry kawałek, tekst, mam słabość do tej piosenki;)
07. Hands Held High 9/10 świetny tekst, "marszowa" perkusja, końcówka też bardzo dobra, początek troszkę monotonny.
08. No More Sorrow 10/10 znów "marszowa" perkusja, długie, miłe dla ucha intro, dość agresywne wykonanie-dla mnie bomba! ;)
09. Valentine's Day 9/10 trochę dołująca (w sam raz na samotne walentynki :P ), bardzo lubię perkusję w tym utworze, +1 za końcówkę
10. In Between 8/10 Mike nawet sobie radzi, Chester robi jedynie tło-miła odmiana
11. In Pieces 8/10 do tej piosenki też jakoś nie mogę się przekonać, duży plus za solówkę
12. The Little Things Give You Away 10/10, jedna z najlepszych piosenek jakie wydało LP, jak również jedna z najlepszych ballad, jakie słyszałam
13. No Roads Left 8/10 na początku Mike strasznie cienko śpiewa, z czasem na szczęście jest lepiej. Nie wiem na ile to zasługa Mike, a ile sztucznej obróbki jego głosu, ale naprawdę refren robi na mnie wrażenie. Lekko irytują mnie gitary w zwrotkach.
Ostatnio edytowany przez _Ev_, 28 Sie 2010 08:55, edytowano w sumie 1 raz
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

zwieR.Z. napisał(a):Ewelina, chłopie, wrzuć na looz.

:lol2:
Awatar użytkownika
_Ev_

Dołączenie: 18 Lip 2010 23:13
Miejscowość: Lublin

Postprzez Darth Dream w 28 Sie 2010 07:06

05. Shadow Of The Day 7/10 pierwsza piosenka, którą usłyszałam z MTM, nie najgorsza, ale też i nie najlepsza na tym albumie, wg mnie jest bardzo podobna do "With or Witout You" U2

Nie tylko wg Ciebie, wszyscy tak mówią.
10. In Between 8/10 fajna linia wiolonczeli przez cały utwór, Mike nawet sobie radzi, Chester robi jedynie tło-miła odmiana

To tam jest wiolonczela? Nigdy nie słyszałem :shock:
11. In Pieces 8/10 do tej piosenki też jakoś nie mogę się przekonać

I następna, co nie może się przekonać do piosenki, ale daje jej 8/10 :D

Ja tam lubię wszystkie piosenki z tej płyty (oprócz tego okropieństwa What I've Done w elektronicznej wersji) i trudno by mi było je ocenić w skali, ale bez problemu rozłożyłbym każdą z nich na czynniki pierwsze, rozpatrując ich intertekstualność i inne pierdoły, aczkolwiek zajęłoby mi to mnóstwo czasu przeznaczonego na pisanie :) .
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez _Ev_ w 28 Sie 2010 07:48

To tam jest wiolonczela? Nigdy nie słyszałem :shock:
no to mi się pomyliło :P aż tak dobrego słuchu muzycznego nie mam ;)
I następna, co nie może się przekonać do piosenki, ale daje jej 8/10 :D
ale zauważ, że napisałam "duży plus za solówkę"
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

Awatar użytkownika
_Ev_

Postprzez Darth Dream w 28 Sie 2010 08:12

no to mi się pomyliło :P aż tak dobrego słuchu muzycznego nie mam ;)

wiesz, może to mi się pomyliło ;) Nie przypominam sobie, żeby tam była jakaś wiolonczela ale posłucham dzisiaj kilka razy, sprawdzę - choć wątpię.
ale zauważ, że napisałam "duży plus za solówkę"

No to to musi być ogromny plus, skoro aż 8 :D
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez _Ev_ w 28 Sie 2010 08:54

wiesz, może to mi się pomyliło ;) Nie przypominam sobie, żeby tam była jakaś wiolonczela ale posłucham dzisiaj kilka razy, sprawdzę - choć wątpię.
ja naprawdę mogę mieć coś z uszami, albo słyszę rzeczy których tam nie ma :P zaraz zrobię edycję tamtego posta i będzie po problemie ;)
Image

Awatar użytkownika
_Ev_

Postprzez Mr.Pablo w 28 Sie 2010 10:22

Zapewne chodzi Ci o ten dźwięk który też jest intrem.Nie mam pojęcia co to moze byc za instrument ale wątpię że wiolonczela ;D
Każdego dnia, dziękuję Bogu za to, że Cię mam,
Za to, że jesteś przy mnie bym nigdy nie czuł się sam,
Każdego dnia, nadajesz memu życiu nowy sens,
Z Tobą mogę iść po jego kres.
Awatar użytkownika
Mr.Pablo

Dołączenie: 29 Sie 2009 10:09
Miejscowość: Krakow

Postprzez _Ev_ w 28 Sie 2010 10:40

Tak, o to mi chodzi. W sumie to jest zbyt basowe jak na wiolonczelę... Może kontrabas? :P
Image

Awatar użytkownika
_Ev_

Postprzez MrPavvelo w 28 Sie 2010 11:04

Nie wiem na co to jest, ale chyba gra na tym Phoenix. :D
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Postprzez Darth Dream w 28 Sie 2010 16:49

Może i to brzmi jak kiepsko wyprodukowany dźwięk wiolonczeli :) Taki jak na Plays Metallica by Four Cellos Apocalyptiki.
Być może jest to jakiś instrument typowo orkiestrowy, ale na pewno nie "żywy". Zawsze mi się wydawało, że tą melodyjkę generuje Mr Hahn i dalej uważam, że "tego trzymać się trzeba".
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez gompkeys w 28 Sie 2010 17:06

No właśnie, to zrobił Hahn i koniec, nie zabierajmy chłopakowi i tak małych zasług na tym albumie : P
gompkeys

Dołączenie: 31 Lip 2010 23:06

Postprzez Nook w 29 Sie 2010 16:34

To coś w In Between to wiolonczela - co prawda generowana elektronicznie, ale zawsze (mam gdzieś bardzo podobnego soundfonta gdzieś na HDD).

Co do samej płyty, cóż... Wydaje mi się taką nieśmiałą próbą wkroczenia na inne terytoria muzyczne. A czy udaną, to już kwestia dyskusyjna. Album generalnie jest okej, ale nic ponadto. Jeśli miałbym wybierać ulubione kawałki to byłyby to Wake (bardzo dobry "otwieracz" płyty), Shadow of the Day (kawałek traktuję bardzo osobiście - przywołuje bardzo dużo wspomnień z pewnego etapu w moim życiu) oraz Bleed It Out (bez specjalnego uzasdnienia - ot, przyjemny, energiczny song :))
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Postprzez Darth Dream w 29 Sie 2010 17:55

To coś w In Between to wiolonczela - co prawda generowana elektronicznie

No i tak pewnie jest.

trudno by mi było ocenić piosenki z tej płyty w skali

ale jednak to zrobiłem, żeby mieć ściągę do survivora. Wykorzystałem skalę szkolną, bo jest najprostsza w obsłudze.

Wake - 4
Given Up - 5
Leave Out All the Rest - 4+
Bleed It Out - 4
Shadow of the Day - 5
What I've Done - 4
Hands Held High - 4+
No More Sorrow - 4-
Valentine's Day - 4+
In Between - 4+
In Pieces - 5+
The Little Things Give You Away - 6
No Roads Left - 5
What I've Done (Distorted Remix) - 3+
Given Up (Third Encore Session) - 5+

Jako że mam fazę na utwory łagodne, to na dzień dzisiejszy wyższe oceny dostały właśnie piosenki łagodniejsze (na ogół). W innym dniu pewnie bym ocenił je inaczej. Zbyt bardzo się od siebie różnią, więc trudno mi je ze sobą porównywać.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez piotrek.gt w 20 Wrz 2010 19:05

MtM uwielbiam prawie tak samo jak HT i Meteorę. Praktycznie dzięki niej poznałem zespół jakim jest LP :D Każdy może znaleźć na niej coś dla siebie bo są tu utwory zarówno łagodne, i te z niezłym kopem :)

Moje ulubione kawałki z tego wspaniałego krążka:
Given Up - no cóż mogę powiedzieć? I've GIVEEEEEN UP :mrgreen: i do tego jeszcze te krzyki Cheziego pod koniec. Po prostu zarąbiste 8,5/10
Leave Out All the Rest -Ta piosenka umie poruszyć. Po za tym ma w sobie coś magicznego 9/10
Bleed It Out - strasznie rozkręcający kawałek, wprost idealny na koncerty. Mój ulubieniec na MtM :D 10/10
What I've Done - dzięki tej piosence zostałem fanem LP. Sentyment pozostał, a w połączeniu z teledyskiem wciąż potrafi na mnie zrobić piorunujące wrażenie. 9.5/10
In Between - udowadnia że Mike gdy się postara, może być nie tylko świetnym raperem ;) 7,5/10
Valentine's Day - bardzo lubię posłuchać od czasu do czasu. Wtedy wprost nie mogę się powstrzymać od śpiewania xD najlepsza w niej jest dwugłosowa końcówka. 7/10
Hands Held High - piosenka z głębokim przesłaniem. Tutaj znowu widać że Mike jest również utalentowanym śpiewakiem. Końcówka jest po prostu niebiańska 9/10.

Płyta Minutes to Midnight jest dla mnie kolejnym powodem, dla którego warto uwielbiać Linkin Park :D żałuję że ATS nie jest utrzymana w jej stylu.
Image
Awatar użytkownika
piotrek.gt

Dołączenie: 14 Sty 2010 18:08
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez KrOOq w 03 Paź 2010 17:44

Chyba zaktualizuję oceny poszczeólnych utworów z MtM, ponieważ ostatnio naprawdę ją pokochałem ;d

1.Wake - fajne intro, ale słabsze od tego z ATS - 7/10
2.Given Up - ostry utwór, bardzo groove, no i ten krzyk na końcu - 9/10
3.Leave Out All the Rest - fajna balladka, nie zapada w pamięć - 7/10
4.Bleed It Out - tego utworu nie można zaszufladkować, doskonały Mike - 8/10
5.Shadow of the Day - trochę za bardzo rozciągnięte wokale Chestera, w ogóle numer trochę nudny - 6/10
6.What I've Done - kawałek do radia-szybko wpada w ucho,fajny refren, i poruszający tekst - 7/10
7.Hands Held High - nudny utwór, rap Mike'a zupełnie nie w jego stylu, słaby refren ale dobry tekst . Ma to coś, że nie odpycha - 5/10
8.No More Sorrow - Świetny utwór, taki flirt z metalem. Doskonałe intro, dobry wokal - 9/10
9.Valentine's Day - podchodzi pod pop, ale utwór całkiem ciekawy, bezrefrenowy, no i dobra końcówka - 7/10
10.In Between - Mike całkiem ładnie śpiewa, klimat utworu jest ciekawy, ale czegoś brakuje...może zapadającej w pamięc końcówki ? - 7/10
11.In Pieces - Boskość-doskonały tekst, dobra solówka na końcu, ciekawy refren i cąłkiem nieżły wokal, pasujący do takich numerów - 10/10
12.The Little Things Give You Away - Najpiękniejsza ballada w wykonaniu Linkinów. DOSKONAŁY wokal, KAPITALNA końcówka z gitarą w roli głównej... c-u-d-o - 11/10
13.No Roads Left - fajna nutka, acz trochę denerwująca jest gitara. Wokal natomiast bardzo przypadł mi do gustu.Po prostu mnie poruszył. - 7/10
14.What I've Done (Distorted Remix) - WTF? nie wiadomo co się tu dzieje, jakieś dziwne dźwięki.. - 3/10
15.Given Up (Third Encore Session)-,,gorsze'' Given Up, i kalecząca ten utwór cenzura.- 6/10

ocena płyty - 8/10
"Nie ma już bohaterów, Teraz królem jest błazen. Teraz jest cool, luźno, super, bomba, Zniszczono powagę."
Awatar użytkownika
KrOOq

Dołączenie: 28 Kwi 2010 21:11
Miejscowość: Świdnik

Postprzez kronos1194 w 24 Paź 2010 20:05

Nie wiem czemu ludzie narzekają tak na MTM, mi się tam płyta bardzo podoba. Uważa, że pokazuje inaczej linkinów, tak bardziej poważniej...

1. Wake 9/10 - Fajny opening i instrumental. Oddaje cały nastrój płyty. Ale i tak wole Session :D
2. Given Up 9+/10 - Gdy pierwszy raz to usłyszałem pomyślałem "WTF?", nie podchodził mi ten kawałek i jeszcze ten wrzask Chaza... "WOW!" tyle z siebie wykrztusiłem w czasie całkowitego zmieszania. Później się przekonałem do tej piosenki...
3. Leave Out All The Rest 9/10 - Od początku lubiłem tą piosenkę. Na demie, to Mike próbował swych sił wokalnych przy tym utworze, sądzę, że lepiej by im ten singiel wyszedł gdyby Chaz śpiewał tylko refren, a Mike zwrotki
4. Bleed It Out 9/10 - Fajnie, że tu leci starym lp, jednak brak czegoś temu utworowi, nie przemawia on do mnie tak jak pozostałe utwory, ale mimo to bardzo go lubię
5. Shadow Of The Day 8/10 - Bardzo fajna ballada. Miałem kiedyś fazę, że włączałem MTM tylko po to by właśnie ją usłyszeć. Na szczęście to przeszło :P
6. What I've Done 8-/10 - utwór jak najbardziej w porządku, teledysk jeszcze lepszy ale tak trochę mnie nudzi
7. Hands Held High 8/10 - oj, strasznie mnie drażnił ten utwór. Do niego przekonałem się na samym końcu. Gdyby nie te "AMEN(y)" Chaza byłby genialny.
8. No More Sorrow 8-/10 - trochę wkurzający, nudzi mnie ta piosenka okropnie. Bardziej podoba mi się wersja live gdzie jest wydłużone intro.
9. Valentine's Day 8/10 - leci popem, ale dobrym popem :P
10. In Between 8+/10 - bardzo klimatyczny utwór jednak wkurza mnie końcówka, tak od połowy robi się super nudny, jednak Mike pokazał swoje umiejętności tu!
11. In Pieces 8+/10 - znów leci popem, ale dobrym i przyjemnym popem. Trochę zdziwiłem się, że lp zrobiło taką piosenkę, ale z drugiej strony nie jest zła.
12. The Little Things Give You Away 9/10 - jak na lp strasznie długi utwór (w tamtych czasach), bardzo klimatyczny, aż chce się go ciągle słuchać podczas podróży...
13. No Roads Left 8-/10 - z początku nie wiedziałem kto to śpiewa. Później drażniła mnie ta piosenka, ostatecznie nawet mi się podoba, jednak jest coś w niej drażniącego. Sam nie wiem czy to bardziej śpiew Mike'a czy ta gitara (?)

Nie oceniam Given up TES i remixu WID, sądzę, że oba przypadki kaleczą oryginały.
Średnia ~8.3
Ocena - 8/10, ulubiony kawałek - Given Up
Ostatnio edytowany przez kronos1194, 31 Gru 2010 21:06, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

Dołączenie: 29 Cze 2009 19:12

Postprzez Dinnaroth w 29 Paź 2010 22:02

Nie oceniam Given up TES i remixu WID, sądzę, że oba przypadki kaleczą oryginały.

GU TES to Given Up w wersji live tylko bez udziału publiczności. Więc nie rozumiem o co kaman...

Ja ostatnio w końcu przekonałem się do IB. Taka fajna balladka z wokalem Mike'a. Myślę, że to pod wpływem wyjątkowo elektronicznej i lekkiej A Thousand Suns. ;)
You are my shelter, my shoulder when I'm weary
But I'm the strongest man whenever you're close
With your loving, I'm something and you need to know
Awatar użytkownika
Dinnaroth

Dołączenie: 03 Maj 2010 20:24
Miejscowość: Kraków

Postprzez kronos1194 w 30 Paź 2010 09:32

Dinnaroth napisał(a):

GU TES to Given Up w wersji live tylko bez udziału publiczności. Więc nie rozumiem o co kaman...

Właśnie bez tej publiczności wydaje się takie puste, mogłoby jeszcze być fajne ale nienawidzę jak w piosenkach pojawia się cenura bo to STRASZNIE kaleczy :/
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

Dołączenie: 29 Cze 2009 19:12

Postprzez Rysiek09 w 30 Paź 2010 23:21

1. Wake 7/10 - fajny instrumental, pasuje do tej płyty, ale brakuje mu czegoś
2. Given Up 6,5/10 - jakoś nie umiem się do tego kawałka przekonać, ale krzyk Chaza...
3. Leave Out All The Rest 8/10 - wpada w ucho, lecz po paru przesłuchaniach nudzi się
4. Bleed It Out 7/10 - bardzo ciekawy utwór, ale za krótki
5. Shadow Of The Day 6/10 - za bardzo przypomina mi U2
6. What I've Done 9/10 - najlepszy utwór na płycie, od tej piosenki zaczęła się moja przygoda z LP
7. Hands Held High 7,5/10 - miła odmiana, gdyż na płycie jest mało rapu, "Amen" tu bardzo pasuje
8. No More Sorrow 7,5/10 - fajne intro, podobna do starszych piosenek i chyba to mi się w niej podoba :)
9. Valentine's Day 8,5/10 - bardzo mi się podoba, genialna końcówka
10. In Between 7,5/10 - piękny wokal Mike, ładna ballada
11. In Pieces 7/10
12. The Little Things Give You Away 9/10 - piękna piosenka, oby kiedyś jeszcze stworzyli coś podobnego...
13. No Roads Left 6/10 - strasznie słaby wokal, szkoda, bo psuje to całą piosenkę
14. What I've Done (Distorted Remix) 1,5/10 - wogóle nie przypadł mi do gustu, nic mi się w nim nie podoba
15. Given Up (Third Encore Session) - 6,5/10 - właściwie to niczym się nie różni od oryginału (poza cenzurą)
Rysiek09

Dołączenie: 21 Wrz 2010 15:53

Postprzez piotrek.gt w 31 Paź 2010 21:53

Rysiek09 napisał(a):What I've Done 9/10 - najlepszy utwór na płycie, od tej piosenki zaczęła się moja przygoda z LP

witaj w klubie ;)
Image
Awatar użytkownika
piotrek.gt

Dołączenie: 14 Sty 2010 18:08
Miejscowość: Gdańsk

Poprzednia

Powróć do Płyty

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości