LP Underground X

(dyskusje o albumach)

LP Underground X

Postprzez chmuurek w 12 Lis 2010 11:49

01 Unfornaute 7/10
02 What We Don't Know 10/10
03 Oh No 8/10
04 I Have Not Begun 9/10
05 Pale 9/10
06 Pretend To Be 9/10
07 Divided 6/10
08 What I've DOne (M. Shidona) 5/10
09 Coal 9/10
10 Halo 9/10

Średnia utworów: 8.1
Ocena albumu: 7/10

Sorry ale zawiodłem się na tej płcie ;(
Najlepsza płyta LPU? No chyba nie... 6 instrumentali i 3 utwory z wokalem i jeden remix któy był już opublikowany na specjalnej edycji MTM (a niby wszystko miało być nowe). Nie żebym nie lubiał instrumentali ale to już przesada
Ulubione utwór:
What We Don't Know
Awatar użytkownika
chmuurek

Dołączenie: 09 Wrz 2009 21:14

Re: LP Underground X

Postprzez kronos1194 w 12 Lis 2010 11:53

chmuurek napisał(a):Sorry ale zawiodłem się na tej płcie ;(
Najlepsza płyta LPU? No chyba nie... 6 instrumentali i 3 utwory z wokalem i jeden remix któy był już opublikowany na specjalnej edycji MTM (a niby wszystko miało być nowe). Nie żebym nie lubiał instrumentali ale to już przesada

Dokładnie mam takie samo zdanie o tej płycie. Również się zawiodłem, również liczyłem na coś więcej, na coś na prawdę nowego i dobrego, liczyłem na jakieś dłuższe tracki z dobrym rapem i wokalem ale również z mocnymi partiami gitar, również lubię instrumentale ale bez przesady. Linkini strasznie to wychwalali, moim zdaniem, tak jak to było w przypadku ATS, mocno przesadzili. Już wolę LPU9 nie mówiąc o tym, że takie LPU2 czy 6 bije na głowę to LPUX :/
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

Dołączenie: 29 Cze 2009 19:12

LP Underground X

Postprzez Kozer w 12 Lis 2010 12:37

W What We Don't Know Chester śpiewa jakoś dziwnym głosikiem :D

Ogólnie szału nie ma. Żaden z instrumentali mnie nie urzekł jak np. Lockjaw czy A.06 swego czasu. Fakt, płytka wnosi sporo nowego materiału, ale nie jest ona najlepsza, ledwo łapie się na to by być dobrą i to tylko dzięki temu, że daje same nowe melodie.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

LP Underground X

Postprzez Nook w 12 Lis 2010 14:18

Nie rozumiem bulwersu czy oburzenia z powodu tak dużej liczby instrumentali. Miały być dema i są dema. Biorąc pod uwagę jak LP (i w sumie lwia część artystów) pisze utwory, to nie dziwota, że wylądowało to na płytce LPUX w takiej a nie innej (niedokończonej) formie. Jestem zadowolony, tak czy inaczej.

Co do zawartości, to jest dobrze. Takie Pale jest przeboskie. Jak dla mnie LP w pigułce. Gdyby tylko track został dokończony i miał jakieś wokale (rap, melodyjne śpiewanie, darcie mordy, cokolwiek - w sumie gdybym tylko umiał śpiewać/rapować sam bym coś dokręcił :D) swobodnie mógłby stać się jednym z najlepszych utworów LP ever.

Z drugiej strony mamy takie Pretend To Be, które wespół z No Roads Left, jest najgorszym gniotem, jaki kiedykolwiek wyszedł pod szyldem Linkin Park :P
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

LP Underground X

Postprzez kronos1194 w 12 Lis 2010 14:41

Nook* tu nie chodzi o to, że jest aż tyle instrumentali, bo gdyby były one dobre to byłoby ok, ale one są puste, dlatego nie rozumiem posunięcia linkiów. Wiadomo, to demo itd ale biorąc pod uwagę co było na LPU9 uważam, że LPUX to porażka. Dlaczego? Ano dlatego, że mimo, że również na 9 były dema, również nie dokończone i nie dopracowane, ale miały ten wokal, który zawsze jakoś dodaje coś utworowi, a tu jest sobie instrumental pusty i nie dokończony no i jak tu takie LPU uważać za najlepsze? Zdania nie zmieniam, jednak LPU2 było najlepsze i wątpię by kiedykolwiek jakieś inne mu dorównało...
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

LP Underground X

Postprzez Dinnaroth w 12 Lis 2010 14:49

Nie rozumiem bulwersu czy oburzenia z powodu tak dużej liczby instrumentali. Miały być dema i są dema. Biorąc pod uwagę jak LP (i w sumie lwia część artystów) pisze utwory, to nie dziwota, że wylądowało to na płytce LPUX w takiej a nie innej (niedokończonej) formie.

Podpisuję się pod tym.

1. Unfortunate - ciekawy kawałek, bardziej brzmi jak z czasów ATS, ale mimo wszystko podoba mi się. Dużo ciekawych dźwięków. 7/10.
2. What We Don't Know - napoczątku zaleciało mi BITS, bardzo podobna gitara. Oczywiście to postało wcześniej. Bardzo mi się podoba. Ma klimat. Szkoda, że nie znalazł się na MTM. 8+/10
3. Oh No - PORAŻKA. Tak d*pnego dema to ja już dawno nie słyszałem. 1+/10
4. I Have Not Begun - GENIALNE. Naprawdę mi się podobało. Trochę podobne do WTCFM. Ale Rap Mike'a miecie. :) 9/10.
5. Pale - szkoda, że tego nie dokończyli. Dużo ciekawych dźwięków. Myślę, że to mógłby być jeden z większych hitów LP. 9/10.
6. Pretend To Be - Nawet dobre, ale gitara ma dziwne brzmienie, a Chester coś tam miałczy pod nosem. 7/10.
7. Divided - ma klimat. Szczególnie intro jest znakomite. Kolejny kawałek, którego szkoda, że nie dokończono. To byłby mój ulubiony kawałek, gdyby dodać tu rap w zwrotce i dość melodyjny, śpiew w refrenie. 9+/10.
8. What I've Done (Shinoda Remix) - g*wno, za przeproszeniem. Sorry, nie podoba mi się, zresztą pisałem o tym w temacie o MTM. druga zwrotka jest w miarę fajna. I głos Chestera w mostku. I to wszystko. 3/10.
9. Coal - świetne pod rapowany kawałek w stylu HT EP. Myślę, że dobrze by to wyszło. Szkoda tego, całkiem fajne. 8/10.
10. Halo - znów ciekawe dzwięki. Dobrze wykorzystana elektronika, potem gitara gra całkiem fajny rif. Kawałek nie brzmi jak LP. To też by było coś jakby wyszło w pełnej wersji na Meteorze. Wg mnie mogłoby być nawet singlem. Wolałbym, żeby na płycie było to niż Hit The Floor. 9/10.

No, tak... Dużo tego żałuję. Szkoda, że LP nie wybrało nie których kawałków i ich nie dokończyło, nawet teraz - były by z nich murowane hity. Ogólnie z LPUX jestem bardzo zadowolony, mimo że dowiedziałem się jak genialne piosenki zmarnowano. ;)
You are my shelter, my shoulder when I'm weary
But I'm the strongest man whenever you're close
With your loving, I'm something and you need to know
Awatar użytkownika
Dinnaroth

Dołączenie: 03 Maj 2010 20:24
Miejscowość: Kraków

LP Underground X

Postprzez Nook w 12 Lis 2010 14:50

Kronos:
Prawda, czasem niektóre kawałki aż się proszą o wokal, ale imho to wcale nie musi być wadą. Odrzuty zawsze bedą odrzutami i ciężko tu mówić o LPUX w kontekście pełnowartościowego materiału, ale jak na tego typu materiał, sądze, że jest dobrze. Oczywiście nie trzeba sie ze mną zgadzać. :lol:
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

LP Underground X

Postprzez blackout. w 12 Lis 2010 15:38

Już jestem po pierwszym przesłuchaniu, więc mogę ocenić.

01. Unfortunate (2002) 7/10 - Może być. Takie nastrojowe i mroczne. Fajne intro - można tak powiedzieć.
02: What We Don't Know (2007) 9,5/10 - Najlepsze piosenka na płycie. Jak już ktoś powiedział, Chester śpiewa tutaj takim zachrypniętym głosem. Bardzo dobra piosenka. Szkoda, że nie ma jej na Minutes to Midnight. Chociaż chyba nie pasowała by do tego albumu, a tym bardziej do ATS.
03: Oh no (Points Of Authority Demo) 6/10 - Nic specjalnego w porównaniu z innymi demami PoA. Jednak jest to dobry instrumental. Miejmy nadzieję, że zwieR.Z. uraczy nas jakimś remixem ze oryginalnymi zwrotkami z Points of Authority. ;)
04: I Have Not Begun (2009) 8/10 - Mnóstwo rapu i elektroniki. Moim zdaniem ta piosenka była troszkę inspiracją do When They Come For Me. Idealna na ATS.
05: Pale (2009) 8/10 - Piękna piosenka. Trochę smutna, tak jakoś. :? Jednak za bardzo przedłużona. Z tego instrumentalu wyszła by naprawdę dobra piosenka.
06: Pretend To Be (2008) 9,5 - prawie równie dobra co What We Don't Know. Fajnie się jej słucha. Jedno zauważyłem. Każda ich piosenka z okresu 2007-2008 jest identyczna. Całą piosenkę śpiewa Chester (w tle śpiewa Mike), na początku lekka gitara, później piosenka się rozwija. Normalnie KLONY!!! Ale o dziwo wszystkie mi się bardzo, bardzo podobają.
07: Divided (2005) 3/10 - chyba najgorszy utwór na płycie. Strasznie monotonny. Nie podoba mi się bardzo mocno.
08: What I've Done (M.Shinoda Remix) 9/10 - wiele razy słyszana, jednak bardzo mi się dalej podoba. Pokusił bym się o stwierdzenie, że jest ona o odrobinkę lepsza od oryginału. Chociaż chyba nie... :)
09: Coal (1997) 6/10 - typowa dla stylu HT EP. Nic dodać nic ująć. Świetnie wkomponowała ona się zamiast Technique, na przykład.
10: Halo (2002) - jeżeli ta piosenka miała by być na Meteorze, to była by ona pewnie mocno hip-hopowa. Jednak zapowiadał by się niezły utwór z wokalem. Pewnie tam gdzie wchodzi mocna gitara pojawiły by się znane nam, sławne krzyki Chaza.

Najlepsza piosenka : What We Don't Know
Najgorsza piosenka : Divided
Ogólnie : Rzeczywiście. Miały być dema są dema, jak napisał Nook. Ja osobiście jestem zadowolony. Rzeczywiście liczyłem na jakieś krzyki Chestera w np. Halo. Trochę mniej instrumentali i by było świetnie.
Ocena : 7,5/10
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

Dołączenie: 25 Cze 2010 20:50

LP Underground X

Postprzez Melliana w 12 Lis 2010 17:06

Szału nie ma, ale gdyby te kawałki były "szałowe" to zostałby dokończone i trafiły na normalną płytę. :P

Większość z nich (jak już parę osób zauważyło), aż się prosi o jakikolwiek wokal. Zwłaszcza "Pale", które moim znaniem jest świetne i bardzo szkoda, że jednak niekończone bo mogło być po prostu genialne.

Liczyłam na to, że "Coal" będzie na tej płytce taką "perełką", niestety przeliczyłam się.

Kozer napisał(a):W What We Don't Know Chester śpiewa jakoś dziwnym głosikiem :D

Faktycznie, trochę śmiesznie brzmi w tej piosence. ;)
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołączenie: 27 Wrz 2009 19:34
Miejscowość: Toruń

LP Underground X

Postprzez chmuurek w 12 Lis 2010 18:12

Nook - to nie bulwers ani oburzenie tylko zawiedzenie. Napisałem, że nie mam nic do instrumentali ale za dużo ich tu wepchali. Liczyłem na takie utwory jak np. Accros the Line bądź Qwerty. Są tu też piosenki które są wspaniałe (What We Don't Know, I Have Not Begun) Najbardziej żałuje brak "Greciana". Myślałem że jak ujawnili "Japana" to "Grecian" też zostanie ujawniony. Niestety tak się nie stało.
Awatar użytkownika
chmuurek

LP Underground X

Postprzez kolo10017 w 13 Lis 2010 03:13

"Andergrandy" to dema, więc za obecność wielu dem pustych czy też kijowych nie ma co się wiercić :)
Dla mnie całkiem fajna ;)

mogli wrzucić The Wizard Song :mrgreen:
Image
Awatar użytkownika
kolo10017

Dołączenie: 03 Sie 2010 12:51

LP Underground X

Postprzez numetalpl w 13 Lis 2010 11:13

Troche kaszana z tymi instrumentalami, ale żaden z was nie napisał jednej a istotnej rzeczy, mimo iz są to instrumentalówki to niezwykle klimatyczne, mam na myśli Pale, Unfortunate, Halo, ich klimat miecie, mieszana atmosfera, Pale wydaje sie być takie smutne ale jednak 'refren' jest jakiś bardziej wesoły, Halo fajnie się zaczyna, bit, dzwięk klucz ( czy co to tam jest xd), What We Don't Know zgodze się z wami że jako normalny utwór z wokalem jest najlepszy na tej płytce, I Have not Begun, czysty rap, mógłby podratować nieco ATS chociaż sądze że nie pasowałoby do całości, lekki zawód jest, miałem nadzieje na Coal i ciekawe demka z 2002 na potrzeby Meteory, ale nie narzekam na instrumentale, bo są niezwykle klimatyczne. jednak mam nadzieję że za rok dadzą także nowy materiał, ale więcej normalnych utworów. Co do PoA, PTB, Remixu Shinody- bez sens, po co umieszczać coś co już kazdy słyszał, zmarnowane 3 miejsca na płycie, a zamiast tego daliby jakieś utwory z wokalem i mocną gitarą.
Image
numetalpl

Dołączenie: 04 Sie 2010 15:43

LP Underground X

Postprzez kronos1194 w 13 Lis 2010 12:06

Wiesz, PTB był wypuszczony wcześniej by promować LPUX, więc to, że na nim się pojawi było PEWNE, demo POA nikt wcześniej nie słyszał, bo to nowe demo, a co do remixu, hm, nie wiem po co go dali :D
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

LP Underground X

Postprzez chmuurek w 13 Lis 2010 12:23

Wiesz, PTB był wypuszczony wcześniej by promować LPUX, więc to, że na nim się pojawi było PEWNE, demo POA nikt wcześniej nie słyszał, bo to nowe demo, a co do remixu, hm, nie wiem po co go dali

TRUE
Awatar użytkownika
chmuurek

LP Underground X

Postprzez numetalpl w 13 Lis 2010 12:30

Ale ile wersji było już POA, po kiego ch*ja kolejna? dla mnie bez sens a skoro PTB promowało no to 2 miejsca zmarnowane :>
Image
numetalpl

Dołączenie: 04 Sie 2010 15:43

LP Underground X

Postprzez kronos1194 w 13 Lis 2010 13:14

Dem POA było 2. Jeśli liczyć demo remixu z Reanimation to były 3 więc znów nie tak dużo :P bo teraz dali 3/4 demo :P a to, że POA ma multum wersji (bo na HT, remix z RA i z LPU2, a także mash-up z CC) to inna sprawa :P
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

LP Underground X

Postprzez chmuurek w 13 Lis 2010 14:04

Ostatnio przeglądałem wywiady i wyczytałem że Linkini mieli 18 gotowych utworów na Meteorze. Wykorzystali 13 więc któreś z tych 5 utworów mogli wrzucić na LPUX. No cóż...
Awatar użytkownika
chmuurek

LP Underground X

Postprzez kolo10017 w 14 Lis 2010 22:07

chmuurek nie zapominaj, że to LPUX więc mogli wrzucić je w wcześniejszych Undergrandach.

//kozer: miej litość!!
Image
Awatar użytkownika
kolo10017

LP Underground X

Postprzez chmuurek w 15 Lis 2010 16:43

Kolo10007 - mogli ale LP nie wiedzieli że fani tak bardzo lubią "dema"
Awatar użytkownika
chmuurek

LP Underground X

Postprzez Dinnaroth w 15 Lis 2010 21:07

Kolo10007 - mogli ale LP nie wiedzieli że fani tak bardzo lubią "dema"

Racja. Poza tym tych LPU będzie jeszcze trochę w przyszłości muszą oszczędzać na następne. ;) Stopniowo ujawnią kolejne ciekawe utwory, także i Greciana. Jak już załapali, że fani lubią dema to będą teraz dawać dema przez parę lat.
You are my shelter, my shoulder when I'm weary
But I'm the strongest man whenever you're close
With your loving, I'm something and you need to know
Awatar użytkownika
Dinnaroth

Dołączenie: 03 Maj 2010 20:24
Miejscowość: Kraków

LP Underground X

Postprzez kolo10017 w 15 Lis 2010 22:25

To jest na zasadzie, że mają powiedzmy te lepsze i te gorsze, i wstawiają równomiernie, bo co ty by było
gdyby na jednym Undergrandzie wrzucili same nie wykorzystane na płyty pełniaki, a w następnym same marne instrumentale.
Image
Awatar użytkownika
kolo10017

LP Underground X

Postprzez kronos1194 w 16 Lis 2010 07:57

Wyszło by LPUX :D żart, no ewentualnie mogłoby wyjść LPU8 :)
Tak na prawdę to nigdy nie sprawdzali czy fani lubią dema (nie liczyć tego jednego na LPU2) więc w gruncie rzeczy mogli na próbę dać kiedyś jedno :P
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

LP Underground X

Postprzez gompkeys w 21 Lis 2010 20:08

Takie sobie to LPU. Dziewiątka była lepsza. A Pale jest świetnym instrumentalem i wokal by go zjebał. Takie moje zdanie. : D
gompkeys

Dołączenie: 31 Lip 2010 23:06

Re: LP Underground X

Postprzez kolo10017 w 22 Lis 2010 02:54

kronos1194 napisał(a):Wyszło by LPUX :D żart, no ewentualnie mogłoby wyjść LPU8 :)
Tak na prawdę to nigdy nie sprawdzali czy fani lubią dema (nie liczyć tego jednego na LPU2) więc w gruncie rzeczy mogli na próbę dać kiedyś jedno :P

LPU8 rlz :D
Image
Awatar użytkownika
kolo10017

Poprzednia

Powróć do Płyty

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości