LPU9

(dyskusje o albumach)

LPU9

Postprzez bartaz w 24 Lis 2009 16:55

Zauważyłem, że nie ma takiego tematu więc zrobiłem :D
..............................................................................................................

Więc co sądzicie o najnowszym wydaniu LPU ?

A.06 (Orignal Long Version) - hmmm, starsznie przeciągany, tak więc wolę wersję z LPU 2.0
Faint (Demo) - ten riff po rapie Mike'a jakiś dziwny.. jakby ktoś tam sapał czy coś w tym stylu...
Sad (By Myself demo) - nie mam zbytnio dużego zdania o tym, przecież to ledwo 1 minuta
Fear (LOATR demo) - nie spodziewałem się,że to Mike miał napoczątku ją spiewać :D Nie wiem czemu ale spodobało mi się to demo.
F.09 (Demo) - moje ulubione demo z płyty. I Chester miał okazje sie wydrzeć :D
Stick ' n Move - to samo co z "Sad"
Across The Line - dopiero po kilkunastu przesłuchaniach mnie przekonał. Niezły refren...
Drawing (BTH demo)- ładny instrumental, lecz na końcu sample sie troche rozjeżdżają. Mike przekombinował xD
Drum song (TLTGYA demo) - wersja z MTM o wiele lepsza.
bartaz

LPU9

Postprzez Kozer w 24 Lis 2009 20:33

A.06 (Orignal Long Version) - głównie na to czekałem. Super, mimo że składa się z chyba 3 podstawowych części, niekiedy powtarzanych. Ale gitarka świetnie gra z perkusją.
Faint (Demo) - też mnie zaciekawił ten riff, o którym wspomniał Bartaz. Ale fajne ;P
Sad (By Myself demo) - taki pikuś
Fear (LOATR demo) - też się zastanawiałem czy to faktycznie Mike. Piękny ma głos...
F.09 (Demo) - Fajne, fajne.
Stick ' n Move - za krótkie, taki słodzik :D
Across The Line - intryguje mnie styl tego utworu. Nie zrobił na mnie wrażenia, a jednak słucham i słucham...
Drawing (BTH demo)- ogólnie to po prostu instrumental BtH, no może z kilkoma niedociągnięciami jak wspomniał bartaz
Drum song (TLTGYA demo) - bardzo mi się spodobał ;)
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

LPU9

Postprzez Zaki w 24 Lis 2009 21:28

Po zobaczeniu tracklisty tej płytki najbardziej czekałem na Drum Song, bo TLTGYA to jeden z moich ulubionych kawałków LP :) Powiem szczerze, że się nie zawiodłem. Nie jest co prawda tak dobry jak pełna wersja utworu, ale jest w nim bardziej uwidocznione to, co podobało mi się w pełnej wersji. Ogólnie oprócz "Drum Song" i "Across the Line" moją uwagę przykuło "Fear", ale tylko do pewnego momentu. Mike śpiewający "dadada" brzmi jakoś nie smacznie :D Na temat reszty kawałków się nie wypowiadam, bo przesłuchałem je może ze dwa razy i mnie nie zachwyciły.
"Cry to yourself,
Nothing will help,
It's too late to change what's been done"

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Dołączenie: 26 Cze 2009 01:30
Miejscowość: Warszawa

LPU9

Postprzez Qwerty14 w 25 Lis 2009 21:06

Więc tak pomińmy Sad i Stick'n move.
Figure.09, Faint są b. dobre. Fear i A.06 nawet nawet
Drawing poprostu instrumental :P
Drum song odpada poprostu mi sie nie podoba, ale samo TLTGYA nawet lubie
i na koniec Across the Line które moim zdaniem jest świetne i słucham tego cały czas.
Ostatnio edytowany przez Qwerty14, 26 Lis 2009 17:18, edytowano w sumie 1 raz
Qwerty14

Dołączenie: 25 Lis 2009 20:43

LPU9

Postprzez linkina_16 w 26 Lis 2009 01:28

A.06 (Orignal Long Version)- powiem szczerze,jakoś średnio mi się podoba,niby ma kopa,ale jednak...7/10
Faint (Demo)-jedno z lepszych dem na tej płytce,daję8/10
Sad (By Myself demo) -ot co,takie o normalne,6/10
Fear (LOATR demo)- emmm... jednak wolę Chestera jako wokalistę ;D chociaż nie jest najgorzej 6/10
F.09 (Demo)- to jest genialne demo,ten wrzask przy końcu,no łaaał,aż się stare czasy przypomniały,ohhh... 10/10!
Stick ' n Move- hmmm... po 1 krótkie,po 2 nie mam zdania,może byc,szału nie ma,6/10
Across The Line - ahhh,kocham tą piosenkę,ma w sobie to coś ;) od razu wpada w ucho,taka uzależniająca,no słucham jej non stop ;D geenialna! może nie brzmi z deka jak LP,ale i tak ją uwielbiam oczywiscie 10/10 !
Drawing (BTH demo)- podoba mi się,naprawdę mi się podoba, 8/10
Drum song (TLTGYA demo)- wszystko byłoby nawet ok,ale Mike,no nie popisał się wokalem,ale ogólnie jest niezła ;)
daję 7/10

ogólna ocena płytki?
jedna z najlepszych z serii LPU ;)
8.5/10 ;)
Prawie ideał,ale z kilkoma wadami.
Awatar użytkownika
linkina_16

Dołączenie: 13 Wrz 2009 22:59
Miejscowość: Trzebiatów (wyjeżdżam ze Szczecina ;P)

LPU9

Postprzez zwieR.Z. w 26 Lis 2009 17:20

Moim zdaniem nie jest to najlepsze LPU, ale i tak miazga w porównaniu z dwiema poprzednimi edycjami. Mimo wszystko nie do końca rozumiem ogólny super-mega zachwyt, bo myślałem, że te demówki będą w odrobinę bardziej zaawansowanej fazie. Największe rozczarowania to Stick 'N Move i Sad (w szczególności ten pierwszy). Zero wokali, zaledwie fragmenty nieco "gołych" instrumentali. Lekko przestarszył mnie również Drawing, który moim zdaniem brzmi masakrycznie. Wszystkie te efekty perkusji nijak się mają do głównej melodii. Ot takie chaotyczne nawalanie.
Z pozytywów to oczywiście Across The Line, które nie jest może jednym z najlepszych utworów LP, ale jak najbardziej mi się podoba. Ciekawie brzmi również Fear demo Faint oraz Figure.09.

Płyty nie będę oceniał, bo oprócz wspomnianego ATL, to obecnie jest to dla mnie raczej materiał do zmixowania, a nie do słuchania ;) Ba, już przerobiłem Faint oraz Figure.09 i myślę, że na tym się nie skończy ;p
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

LPU9

Postprzez bartaz w 26 Lis 2009 18:09

A jakie jest wg. ciebie najlepsze LPU? Mi sie wydaje że to jest najlepsze. No i "szóstka" też niezła..
bartaz

LPU9

Postprzez zwieR.Z. w 26 Lis 2009 18:20

2 i 4. 6 bym postawił na równi z 9.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

LPU9

Postprzez ZuzaBr. w 01 Gru 2009 23:20

No więc u mnie ma się TO tak:
A.06 (Orignal Long Version) - O wiele lepsze niż jego krótsza wersja ;) I faktycznie, gitarka niezła :D
7/10
Faint (Demo) - naprawdę, bardziej mi się podoba niż TO z Meteory; Fajny utwór, który ma świetny początek :)
8/10
Sad (By Myself Demo 1999 - niepozorny ale bardzo miły ;D
7/10
Fear (Leave Out All The Rest 2006) - Urzekający, Genialny, Boski!!! I głos Mike'a - (nie do opisania...)
10/10
F.09 - I tu miłe zaskoczenie ;) Sympatyczna perkusja, i Chester, który "w końcu drze pape ;D"
9/10
Stick'n Move - szkoda pisać... :(
4/10
Across The Line - Podobnie jak linkina_16 kocham tą piosenkę ;) Nie wiem co w niej takiego jest...hm... ma uroczy początek (i tu ponownie urzeka mnie Chester ;D) i z pewnością mógłby zaszczycić nas swoją obecnością na MTM xD
10/10
Drawing BTH 2002 - NIC :( Tu powinnam przytoczyć swoją wypowiedź na temat DBS-OOA-Let Down (Official Video), ale nie będę nikomu psuła smaku ;))
2/10
Drum Song (TLTGYA Demo) - Gdyby Mike tak w pewnym momencie nie jęczał, to ta piosenka śmiało mogłaby zastąpić wersję z MTM ;)
i byłabym przeszcześliwa ;D
9/10

Płytkę oceniam na 8,5/10 :D
Dobra Robota ('chłopaki') xD
Now What The Hell Are You Waitin For?!?!
Awatar użytkownika
ZuzaBr.

Dołączenie: 07 Gru 2008 16:41
Miejscowość: Poznań

LPU9

Postprzez LP fan w 05 Gru 2009 16:50

A.06 (Orginal Long Version) - Hmm niezłe, mocny kawałek, ale nie zachwycił mnie aż tak bardzo
FAINT (Demo) - Miło mi się tego słucha, naprawdę fajnie jest usłyszeć takie "odnowione" Faint. Podoba mi się
Sad ( By Myself Demo 1999)- Nie zbyt zachwycające, dopiero od ok. 40 sekundy zaczyna nabierać tempa i wtedy ma to smaczek
FEAR- (Leave Out All The Rest) - Uwielbiam jak śpiewa Mike. Bardzo fajny utwór
F.09- No cóż, to nam mówi, że Chester jeszcze potrafi, jestem pod wrażeniem. 1 z najlepszych utworów na tej płycie
Stick'n Move - Totalna klapa
Across The Line- Bardzo fajna piosenka, lubię utwory które powoli się rozkręcają a ten jest tego przykładem, do tego znakomity wokal Chestera
Drawing BTH 2002 - Wieje mi tu nudą. Nie podoba mi się
Drum Song ( TLTGYA Demo) - Nie lubię tej piosenki i z MTM i teraz tej Z LPU 9. Jakoś nic mnie do niej nie przekonuje

Jeśli chodzi o samą płytę to jest ona bardzo dobra, chłopcy się na prawdę postarali. Pełen szacun dla nich
i've
become so numb
i can't feel you there
become so tired
so much more aware
i'm becoming this
all i want to do
is be more like me
and be less like you
Awatar użytkownika
LP fan

Dołączenie: 24 Kwi 2009 18:43
Miejscowość: Łódź

LPU9

Postprzez zwieR.Z. w 05 Gru 2009 18:05

F.09- No cóż, to nam mówi, że Chester jeszcze potrafi

Przecież to było nagrywane 7 lat temu...
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Re: LPU9

Postprzez bartaz w 05 Gru 2009 18:29

zwieR.Z. napisał(a):
F.09- No cóż, to nam mówi, że Chester jeszcze potrafi

Przecież to było nagrywane 7 lat temu...

No właśnie. Ale myślę, że i dzisiaj Chester potrafił by tak się wydrzeć.

/niqus/ szyk przestawny Ty stosujesz. Jak mistrz Yoda wypowiadać pragniesz się :P
bartaz

LPU9

Postprzez heresy w 06 Gru 2009 14:40

Jak dla mnie jedno z lepszych LPU
A.06 (Orginal Long Version) - podoba mi się, szybkie, zdecydowane
FAINT (Demo) - żywiołowe i konkretne nic dodać nic ująć :)
Sad ( By Myself Demo 1999)- nic nadzwyczajnego
FEAR- (Leave Out All The Rest) - oświećcie mnie czy Mike przypadkiem nie powiedział w którymś wywiadzie że nie umie śpiewać ? jeśli tak to paskudnie kłamie :)
F.09 - wreszcie długo wyczekiwanie darcie mordy :)
Stick'n Move - kaszana
Across The Line- mimo swojej banalności słucham i nie mogę przestać :)
Drawing BTH 2002 - poprawne aczkolwiek mało zaskakujące
Drum Song ( TLTGYA Demo) - wole oryginał, ujdzie w tłoku
In the memory, you will find me.
Awatar użytkownika
heresy

Dołączenie: 30 Maj 2009 13:45
Miejscowość: A Place For My Head

LPU9

Postprzez LP fan w 08 Gru 2009 21:33

No cóż widać moja wiedza nie jest aż taka dobra na temat LP, ale ważne jest to, że się wciąż uczę prawda ? :) Sory zwieR.Z.'u nie wiedziałem
i've
become so numb
i can't feel you there
become so tired
so much more aware
i'm becoming this
all i want to do
is be more like me
and be less like you
Awatar użytkownika
LP fan

Dołączenie: 24 Kwi 2009 18:43
Miejscowość: Łódź

Postprzez kasiula w 10 Lut 2010 01:19

1. A.06 (Original Long Version 2002) - ta wersja wydaje mi się znacznie ciekawsza. dłuższa - to raz. dwa - ogólnie wywołuje u mnie bardzo dobre wrażenie. jestem za.

2. Faint (Demo 2002) - plusem jest bardziej urozmaicony wstęp (o ile mogę tak to nazwać). bardzo podobają mi się partie Mike'a, a i Chester również wtrącił swoje trzy grosze. very nice

3. Sad (By Myself demo 1999) - krótkie, fajnie, bez zbędnego przeciągania. słowem - dobry odmóżdżacz.

4. Fear (Leave Out All the Rest Demo 2006) - podczas pierwszego słuchania głos Mike'a wydał mi się strasznie mdły. dopiero z czasem dostrzegłam jego walory. dziwię się, że dopiero tak późno. refren wypadł świetnie. zastanawia mnie jednak to późniejsze "na na na.." - jakoś mi tu wadzi. zamiast tego lepszy byłby chyba sam instrumental. ale cóż, Mike to Mike - niezastąpiony :)

5. Figure 09 (Demo 2002) - woah. w to miejsce spodziewałam się zupełnie czegoś innego. niemniej jednak jestem naprawdę mile zaskoczona. bardzo mi się podoba. mimo że wielokrotnie powtarza się ten sam motyw, nie umniejsza to wartości demka. nadzwyczaj przyjemne w odbiorze. Chester też się popisał - końcówka w jego wykonaniu miażdży. nie wiem, co jeszcze powiedzieć. chyba momentami bardziej preferuję tę wersję, oryginał czasami męczy.

6. Stick n'Move (Runaway Demo 1998) - najkrótszy kawałek, niespełna minuta. fajny. idealnie nadający się do posłuchania po całodziennym dniu w szkole podczas wypakowywania książek z torby :mrgreen:

7. Across the Line (Previously unreleased 2007 Demo) - ten kawałek chyba chwycił mnie najbardziej. swojego czasu non stop nuciłam go szlajając się po domu. strasznie mi się wkręcił, wręcz obsesyjnie. oj, potrafi uzależnić. no i śpiewa sam Chester - mrau ^^ cud, miód i orzeszki.

8. Drawing (Breaking the Habit Demo 2002) - nie widzę tu niczego innowacyjnego. Breaking The Habit lubię, a to jest takie spokojniutkie, rzekłabym - do poduszki. choć niby nic, też da się podobać. warto czasem posłuchać, tak, ku wyciszeniu. mi od razu po nim mija wściekłość.

9. Drum Song (The Little Things Give You Away Demo 2006) - najdłuższy i kolejny kawałek w wykonaniu Mike'a. nie widzę w nim niczego szczególnego, aczkolwiek w pewnym sensie jest inny (chociażby przez wzgląd na wokalistę). w tym przypadku jestem już przyzwyczajona do głosu Chestera, dlatego wersja z Minutes To Midnight wydaje mi się nieco lepsza. większym walorem tutaj jest chyba instrumental. do wokalu mam pewne zastrzeżenia - trochę podupada. co nie zmienia faktu, że Mike też potrafi słodko brzmieć :)

Podsumowanie: chyba najciekawsze jak do tej pory LPU.
widać zróżnicowanie materiału. może i nie jest on jakoś wybitnie dobry, ale w końcu to tylko dema. co nie zmienia faktu, iż zostaliśmy też w pewnym sensie zaskoczeni. a czy pozytywnie? - to już kwestia indywidualna ;)
ja osobiście nie spodziewałam się podobnej składanki.
i jeszcze jedna rzecz - nie zostaliśmy zasypani wykonaniami live utworów, które i tak już bardzo dobrze znamy. w sieci jest ich pełno i każdy potrafi poradzić sobie z wyszukiwarką. to też plus.
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Dołączenie: 05 Sie 2009 18:37
Miejscowość: Ostróda

LPU9

Postprzez chmuurek w 28 Sie 2010 14:46

1. A.06 (Orginal Long Version) 9/10
2. Faint (Demo 2002) 10/10
3. Sad (By Myself Demo 1999) 6/10
4. Fear (LOALT Demo 2006) 9/10
5. F.09 (Demo 2002) 9/10
6. Stick'N Move (Runaway Demo 1998) 5/10
7. Accros The Line 10/10
8. Drawing (BTH Demo 2002) 7/10
9. Drum Song (TLTGYA Demo 2006) 7/10

Średnia Piosenek: 8/10
Ocena Płyty: 9/10
Awatar użytkownika
chmuurek

Dołączenie: 09 Wrz 2009 21:14

Postprzez Krex w 12 Wrz 2010 12:12

A.06 (Orignal Long Version) - Bardzo fajny kawałek, słyszałem go już kiedyś ale nie z płyty, tutaj nareszcie go mam na płycie. 8/10
Faint (Demo) - Całkiem, całkiem. Ale chyba wolę oryginalnego. 7/10
Sad (By Myself demo) - Takie niby nic a kawał fajnej elektroniki. Idealny przerywnik przed następną piosenką. 9/10
Fear (LOATR demo) - TO JEST TO! Najlepszy utwór na tej płycie i chyba najlepszy na całym LPU (niewiele utworów może z nim rywalizować). Nie wiedziałem, że Mike umie tak śpiewać. Demo jest lepsze od oryginału. 11/10
Stick ' n Move - Kolejny przerywnik, bardzi fajny.
Across The Line - Też bardzo fajna piosenka.
Drawing (BTH demo)- Fajne, ale raczej ciekawostka nic szczególnego.
Drum song (TLTGYA demo) - Nie wiem jak innym ale mi się podoba.
Krex

Dołączenie: 02 Sie 2010 10:09

Postprzez kronos1194 w 25 Wrz 2010 15:51

Krex napisał(a):A.06 (Orignal Long Version) - Bardzo fajny kawałek, słyszałem go już kiedyś ale nie z płyty, tutaj nareszcie go mam na płycie. 8/10
Faint (Demo) - Całkiem, całkiem. Ale chyba wolę oryginalnego. 7/10
Sad (By Myself demo) - Takie niby nic a kawał fajnej elektroniki. Idealny przerywnik przed następną piosenką. 9/10
Fear (LOATR demo) - TO JEST TO! Najlepszy utwór na tej płycie i chyba najlepszy na całym LPU (niewiele utworów może z nim rywalizować). Nie wiedziałem, że Mike umie tak śpiewać. Demo jest lepsze od oryginału. 11/10
Stick ' n Move - Kolejny przerywnik, bardzi fajny.
Across The Line - Też bardzo fajna piosenka.
Drawing (BTH demo)- Fajne, ale raczej ciekawostka nic szczególnego.
Drum song (TLTGYA demo) - Nie wiem jak innym ale mi się podoba.

Innymi słowy całą recenzje mogłeś napisać - bardzo fajne, fajne, super, a Fear wymiata. W każdym razie nie o tym chciałem tylko o A.06... jakim cudem to wcześniej słyszałeś?
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

Dołączenie: 29 Cze 2009 19:12

Postprzez kasiula w 25 Wrz 2010 16:18

kronos1194 napisał(a): W każdym razie nie o tym chciałem tylko o A.06... jakim cudem to wcześniej słyszałeś?

cudów nie ma.
internet chociażby >.<
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Dołączenie: 05 Sie 2009 18:37
Miejscowość: Ostróda

LPU9

Postprzez kronos1194 w 25 Wrz 2010 17:10

Ale zaraz, bo może źle to zrozumiałem. Słyszałeś to wcześniej w necie ale dopiero teraz kupiłeś płytkę, czy słyszałeś to przed premierą LPU9? Bo właśnie tak to zrozumiałem...
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

LPU9

Postprzez Kozer w 25 Wrz 2010 21:22

kronos1194 napisał(a):czy słyszałeś to przed premierą LPU9? Bo właśnie tak to zrozumiałem...

ja tak samo to zrozumiałem...
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

LPU9

Postprzez GamGut w 27 Wrz 2010 18:54

Ja tutaj węszę większą aferę..
Podejrzewam że..
...
kronos1194 należy do grupy hakerów która X czasu temu włamała się na dyski LP i wykradli terabajty dem'ówek, niestety bez nazw, dlatemu wie, że kiedyś A six'a słyszał ponieważ odsłuchiwał je wieki temu ale nie znał tytułu tego dema..
....
....
A czy to ważne? -.-
Szanuj słowa wypowiadane przez siebie..
/niqus/ CHILL OUT, MAN.
xD
Awatar użytkownika
GamGut

Dołączenie: 01 Sie 2010 08:12

LPU9

Postprzez kronos1194 w 27 Wrz 2010 19:54

GamGut* F**k Yeah!!! Jak się dowiedziałeś? :P
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

Postprzez Krex w 06 Paź 2010 23:02

Jak słyszałem? Ano przeglądając sobie kiedyś z ciekawości dyskografię LP i natrafiłem tam na LPU 2.5. Z YT i takich tam odsłuchałem sobię tą płytę i jest tam ona tylko, że krótsza sporo. Jest prawie identyczna.
Krex

Dołączenie: 02 Sie 2010 10:09

LPU9

Postprzez gompkeys w 07 Paź 2010 13:31

Dlatego przy tym A.06 jest dopisane 'long version' : >
gompkeys

Dołączenie: 31 Lip 2010 23:06

Następna

Powróć do Płyty

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości