Marna poezja

Marna poezja

Postprzez DuDi w 27 Sty 2009 17:15

Cóż być może nie mam talentu, nie każdy go posiada, ale to parę moich wierszy, które udało mi się nabazgrać:

Kiedy wieczór spowiła mgła
Wszystko oczerniałe,
Tyś! Jak gwiazda, jasny blask
Najjaśniejszy pośród dam...

Pani! Czysta, jasna piękna
Niczym zbiorowisko gwiazd...
Rozjaśniłaś mi noc czarną,
To Twój najmocniejszy brzask.

Światło twe mym przewodnikiem,
Poprzez szlaki dzikich mórz.
Jesteś moim ratownikiem!
Pośród szalejących burz...

Tylko Ciebie wielbić chcę,
Miłością czystą jak biel!
Tylko Ty rozwiewasz troski me.
Miłością czystą jak biel!

Kiedy z bliska czuję Cię,
Mroki nocy znikają wnet.
Tylko Ty rozumiesz mnie,
Uczuciem pięknym jak sen!

Teraz gdy opuściłaś mnie,
Powrócił dawny Cień...
Mroki opętały serce me,
Miłość odchodzi co dzień...

Wracają lęk i ból,
Silne cierpienie w rozpaczy!
Na wiadomość, że
Me serce już Cie nie zobaczy.

O ciemnowłosa, boska Pani
Władczyni gwiezdnych dróg,
Ty jedna blaskiem serca razisz;
ukojeniem Tyś dla wielkich Mórz!

Świat pełen przeciwności,
Kar, przemocy i krwi!
Jam pierwszy ku wierności,
a Ty zamykasz serca drzwi?

Jak ogień wieczny płonie
Szalenie, ku niebu gna!
Ja wiem, że nie dogonię,
Ma miłość wiecznie trwa...

Gwiazdom, które blakną w Ciemności,
I jaśnieją czując Twą dłoń...
Jak moje życie w Wierności,
Do tej, która skradła mi skroń.

Samemu odbywam karę,
Bezlitośnie nękany przez ból
Cierpienie ma swoją wiarę!
Na Swych barkach będę to czół.

Lecz ma nadzieja Trwa,
Póki wieczny ogień płonie...
Na zawsze jest nadzieja,
I nigdy nie utonie.

Wierze, że tak jak dawniej
Nasze serca zejdą się
Wciąż pamiętam wyraźnie
Wspólne noce i dnie.

Noc cicha, zimna, głucha.
Samotny wśród przestrzeni,
Ogień z kominka bucha,
Widnieje blask czerwieni.

Ciągle w moich oczach,
Bezprawnie czując ból,
Przed sobą mam Twój obraz i
Dotyk Twój chcę czuć.

To tylko magiczna chwila,
Jeden promienny blask,
Pocałunek, który nas zbliża,
Prawdziwy w sercu mym brzask.

Teraz czuję wyraźniej
Uczucie miłości do Tej,
Która jeszcze nie wie dokładnie,
Że moje serce jest Jej.

Ty jesteś moim światem
Bez Ciebie nie chce już żyć!
Być może jestem wariatem,
Dla Ciebie mogę nim być!

Żyjąc w niepewności,
W niezgodzie z całym światem.
Czując odrobinę miłości
Na zawsze chcę być kochanym...

Prosiłbym o pomoc :P Za nic nie mogę doczepić pasujących tytułów do tych wierszy. Może ktoś podsunie jakiś tytuł, do któregoś z wierszy?
Niech Nas Nienawidzą ByLe Się NaS BaLi From Hell Rhodium™ -> http://helbreath.org / http://fhr.pun.pl

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do opisu.
Awatar użytkownika
DuDi

Dołączenie: 26 Sty 2009 19:06
Miejscowość: Lublin

Marna poezja

Postprzez Darth Dream w 28 Sty 2009 14:57

Uważam, że nie ma poezji lepszej i gorszej. W tych wierszach wyraziłeś jakieś swoje uczucia... Nie można tego oceniać w kategoriach: dobrze, źle. Fajnie, że tworzysz.
A jeśli chodzi o tytuły - to nie obowiązek. Nie musi być tytułów (albo tytułem może być pierwsza linijka). Myślę, że dobry tytuł, jeśli koniecznie chcesz, żeby był, przyjdzie sam. Z czasem. Uwierz mi.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Marna poezja

Postprzez niqus w 28 Sty 2009 16:56

DuDi, jeśli chcesz, mogę pokazać ci jakie błędy zrobiłeś w budowie wiersza. natomiast nie będę go oceniać, bo na głębi emocjonalnej się nie znam :D
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Marna poezja

Postprzez DuDi w 28 Sty 2009 18:32

Jeżeli widzisz jakiś błąd, to nie jest błąd, który jest błędem typowym dla pisowni językowej czy poprawności stylistycznej :D
Jestem ciekaw, o które błędy Ci chodzi... Pisałem to w MS-ofisie więc ortografii się czepiać nie można [chyba :P]
Każdy utwór literacki [epika czy liryka nie ma znaczenia] jest całkowicie "wolny i wyłącznie zależny od autora, jego stylu oraz myśli i tego co chce przesłać".
Niech Nas Nienawidzą ByLe Się NaS BaLi From Hell Rhodium™ -> http://helbreath.org / http://fhr.pun.pl

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do opisu.
Awatar użytkownika
DuDi

Marna poezja

Postprzez niqus w 28 Sty 2009 18:50

DuDi, ok, tylko jak piszesz wiersz, to zdecyduj się na jakąś jednolitą formę, bo inaczej wychodzi niezły bałagan.

weźmy pierwszy wiersz:
pierwsza strofa nie ma rymów, jest nawet bez jakiegokolwiek rytmu
(a poza tym napisałeś "Najjaśniejszy pośród dam" podmiotem jest kobieta czy mężczyzna? xD)
w drugiej strofie już jest rytm, ale z rymami jest problem...
a
b
c
b
czyli coś tu jest nie tak, nie sądzisz?

trzeciej nie mam się jak czepić, bo nawet sylabami się zgadza.

natomiast czwarta to chyba pomyłka.
refren? no to teraz już nie wiem... wiersz biały? zwykły? PIEŚŃ?!

w piątej znowu zgubiłeś rytm i ilość sylab i chyba próbowałeś ostatnim wersem nawiązać do poprzedniej strofy, ale jakoś nie wyszło.

kolejna: powrót rymów i znowu brak rytmu

ostatnia jest jeszcze znośna, chociaż też kuleje rytm

mam nadzieję że nie zniechęciłam zbytnio tym gramatycznym paplaniem ;)
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Marna poezja

Postprzez Darth Dream w 28 Sty 2009 20:18

Oj, niqus, nie bądźmy tacy skrupulatni, to raz. ;)
Dwa, zwrotki nie muszą być identyczne pod tymi względami, o których pisałaś. Robi się wtedy nudno i monotonnie. Uwielbiam mieszanie form. Może i to wygląda "krzywo" ale jest ciekawiej. Najpierw jest rytm, później go nie ma - super! Jedna zwrotka z rymami parzystymi, następna z nieparzystymi (albo w ogóle bez) - jeszcze lepiej!
Oczywiście i tak trzeba to ładnie poukładać, ale nie można być schematycznym.
A najważniejszy jest przekaz emocjonalny. :P
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Marna poezja

Postprzez niqus w 28 Sty 2009 20:29

ok, można mieszać z rymami, ale jednak bez rytmu nie będzie wiersza :P
nawet białe mają rytm.
natomiast z refrenem przesadził, bo jak tworzy wiersz, to nie tworzy pieśni, nie?

czasem nie sztuka napisać co ci ślina na język przyniesie, ale też czasem ubrać to jakoś ładnie i przyzwoicie zaprezentować. trzeba się trochę wysilić :P

dlatego mówiłam, że przekazu emocjonalnego nie komentuję, bo się nie znam i nie chce autora urazić :P
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Re: Marna poezja

Postprzez DuDi w 29 Sty 2009 14:15

niqus napisał(a):weźmy pierwszy wiersz:
pierwsza strofa nie ma rymów, jest nawet bez jakiegokolwiek rytmu

I tak miało być pierwsza strofa miała być chaotyczna...
niqus napisał(a):(a poza tym napisałeś "Najjaśniejszy pośród dam" podmiotem jest kobieta czy mężczyzna? xD)

Jak może i zauważyłaś na końcu poprzedniego wersu nie ma znaku interpunkcyjnego czyli jest to "przerzutnia?", a podmiotem dla ścisłości jest "BLASK" jaki? Najjaśniejszy ;] - zdaje się, że to przymiotnik :P
niqus napisał(a):a
b
c
b
czyli coś tu jest nie tak, nie sądzisz?

trzeciej nie mam się jak czepić, bo nawet sylabami się zgadza.

W drugiej strofie jest jeden rym "*ask" oraz [kurcze nie pamietam jak to sie dokladnie nazywalo tak fachowo] związek między danymi sylabami :P

niqus napisał(a):natomiast czwarta to chyba pomyłka.
refren? no to teraz już nie wiem... wiersz biały? zwykły? PIEŚŃ?!

Wiesz może jak się nazywa "celowe powtórzenie tego samego wersu w środku utworu?"
niqus napisał(a):
w piątej znowu zgubiłeś rytm i ilość sylab i chyba próbowałeś ostatnim wersem nawiązać do poprzedniej strofy, ale jakoś nie wyszło.

kolejna: powrót rymów i znowu brak rytmu

ostatnia jest jeszcze znośna, chociaż też kuleje rytm

mam nadzieję że nie zniechęciłam zbytnio tym gramatycznym paplaniem ;)

Nie zniechęciłaś lecz odwrotnie :P Jesteś pierwszą osobą, która skrytykowała to co napisałem pod względem "technicznym"
Nie wiem co Ty rozumiesz pod pojęciem Wiersz, ale ja rozumiem tu "wolność i swobodę uczuć, emocji oraz wolne pióro" czyli
"pisz to co myślisz i tak jak czujesz...". Wiersz jest typowym przykładem Liryki, w której zanika [częściowo] rytm całego utworu.
Być może jak już napisałem nie mam talentu [szczerze powiedziawszy wolę pisać epikę oraz coś w rodzaju Fantazy, masz rację pierwszy wiersz - może okazać się - pieśnią nuconą przez jednego z bohaterów mojego utworu - na 95% tak będzie] i nie obrażam się krytyką czy tym, że ktoś wytknął mi błędy. Mam dopiero 17 lat czyli wszystko przede mną po prostu stało się coś takiego w moim życiu co trudno mi określić i napisałem - nie koniecznie to co mi ślina przyniosła - to co stało się między relacjami zarówno moimi [chodzi o dziewczynę] jak i przyjaciół, którym zbytnio też się nie powiodło w swoich związkach...

P.S. Skoro drążymy temat - proszę Cię o "przegląd techniczny" pozostałych utworów - w najbliższym czasie pojawią się nowe - oraz jak możesz bądź wygenerujesz sobie troszkę czasu wolnego o interpretację utworów. Chciałbym wiedzieć czy czytelnik ma szansę na to, żeby odebrać wiersz tak jaki miałem zamiar, żeby tak odebrał...

Awatar użytkownika
DuDi

Postprzez niqus w 29 Sty 2009 19:00

DuDi napisał(a):
niqus napisał(a):(a poza tym napisałeś "Najjaśniejszy pośród dam" podmiotem jest kobieta czy mężczyzna? xD)

Jak może i zauważyłaś na końcu poprzedniego wersu nie ma znaku interpunkcyjnego czyli jest to "przerzutnia?", a podmiotem dla ścisłości jest "BLASK" jaki? Najjaśniejszy ;] - zdaje się, że to przymiotnik :P

tak, to przymiotnik, lecz sam widzisz, że coś tu nie tak, skoro musiałeś mi to dopiero tłumaczyć ;)
DuDi napisał(a):W drugiej strofie jest jeden rym "*ask" oraz [kurcze nie pamietam jak to sie dokladnie nazywalo tak fachowo] związek między danymi sylabami :P

może nie zauważyłeś, ale wzięłam to pod uwagę, dlatego napisałam że masz w tej zwrotce rymy "a B c B" (widzisz? B się powtarza :P)

DuDi napisał(a):Wiesz może jak się nazywa "celowe powtórzenie tego samego wersu w środku utworu?"

Refren.
Anafora jest to powtórzenie wyrazu, lub zwrotu w środku ZDANIA/WERSU, natomiast epifora jest to powtórzenie na końcu ZDANIA/WERSU

DuDi napisał(a):Nie zniechęciłaś lecz odwrotnie :P Jesteś pierwszą osobą, która skrytykowała to co napisałem pod względem "technicznym"
Nie wiem co Ty rozumiesz pod pojęciem Wiersz, ale ja rozumiem tu "wolność i swobodę uczuć, emocji oraz wolne pióro" czyli
"pisz to co myślisz i tak jak czujesz...". Wiersz jest typowym przykładem Liryki, w której zanika [częściowo] rytm całego utworu.

ja, pod pojęciem wiersza rozumiem utwór liryczny charakteryzujący się niewielką liczbą strof, podzielonych na kilka wersów (zazwyczaj każda strofa ma taką sama liczbę wersów) z wyczuwalnym rytmem i rymami. oczywiście są też wiersze białe, które chociaż nie posiadają rymów, to mają rytm.

dobrze wiedzieć, że potrafisz przyjąć krytykę, a nie płakać i narzekać że świat cię nie rozumie xD (spotykałam takie przypadki i stwierdziłam, że są one niereformowalne xD)
DuDi napisał(a):Być może jak już napisałem nie mam talentu [szczerze powiedziawszy wolę pisać epikę oraz coś w rodzaju Fantazy, masz rację pierwszy wiersz - może okazać się - pieśnią nuconą przez jednego z bohaterów mojego utworu - na 95% tak będzie] i nie obrażam się krytyką czy tym, że ktoś wytknął mi błędy. Mam dopiero 17 lat czyli wszystko przede mną po prostu stało się coś takiego w moim życiu co trudno mi określić i napisałem - nie koniecznie to co mi ślina przyniosła - to co stało się między relacjami zarówno moimi [chodzi o dziewczynę] jak i przyjaciół, którym zbytnio też się nie powiodło w swoich związkach...

no to jak na twoje 17 lat to całkiem niezła poezja ^^
jeśli chcesz robić to, co Tolkien (czyli pieśni, albo raczej poematy śpiewane) to musisz się bardziej dostosować do określonych reguł, bo inaczej wprowadzasz niepotrzebny bałagan i dezorientację u odbiorcy :]
możesz nie wierzy, ale widać, gdy ktoś pisze z własnych doświadczeń, tak jak widać, gdy ktoś mówi o czymś o czym nie ma pojęcia ;)
(to był raczej komplement xD znaczy widać, że wkładałeś serce w pisanie )

DuDi napisał(a):P.S. Skoro drążymy temat - proszę Cię o "przegląd techniczny" pozostałych utworów - w najbliższym czasie pojawią się nowe - oraz jak możesz bądź wygenerujesz sobie troszkę czasu wolnego o interpretację utworów. Chciałbym wiedzieć czy czytelnik ma szansę na to, żeby odebrać wiersz tak jaki miałem zamiar, żeby tak odebrał...

jak tylko znajdę czas, bo jak na razie mam sesję na karku i robię zbyt wiele rzeczy na raz xD
co do interpretacji, to chyba najwyżej zaangażuję w to moją przyjaciółkę, która uwielbia poezję, bo ja nigdy nie wiem "co autor miał na myśli" xD (dla mnie to pisząc o wizjach na szczycie Mont Blanc mógł zastanawiać się, co będzie na obiad :P)

sama chętnie poznałabym twoją prozę, bo fantasy lubię i często jestem proszona o recenzję amatorskich opowiadań ;)
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Postprzez DuDi w 31 Sty 2009 12:31

Czytając to co napisał Tolkien czyli jego wiersze, pieśni czy poematy śpiewane w środku powieści fantasy patrzyłem na to co dana osoba przekazuję, a nie jak jest zbudowany każdy z utworów. Z moją prozą było różnie [nie chce tu się bronić, ale niestety wszystko co tworzyłem od 3 lat przepadło gdyż padł mi dysk twardy, a ja nie zrobiłem żadnego rękopisu :[ za co jestem na siebie wściekły ]. Muszę się kiedyś zebrać i zacząć pisać tak już na poważnie jak dobre 2-3 lata temu kiedy to siadałem przed monitorem i dosłownie 6 godzin pisałem...

Odbiegając od tematu ostatnimi czasy chcąc przetestować zdolności "nowej matury z języka polskiego" zrobiono ową maturę z wierszy W.Szymborskiej komu? Właśnie Autorce wierszy W.Szymborskiej i zgadnijmy jaki był rezultat??

Autorka wierszy napisała to co chciała przekazać oraz jakie mają być przesłania, morały itp. z jej utworów, lecz nie było to zgodne z kluczem do matury związku z czym Szymborska matury nie zdała z własnych wierszy. Udowodniono tym, że klucze są zbędne oraz w [żeby nie kłamać] 3/4 niezrozumiałe dla maturzysty. Jest nikła szansa na to, że maturzysta trafi akurat na to co jest napisane w kluczu gdyż klucz zawiera tylko to co zawarte jest w tekście. Czyli po prostu nowa matura z polskiego ma polegać na streszczeniu tekstu, ale w taki sposób, żeby nikt nie odebrał tego jako streszczenie - przepraszam bardzo, ale to jest *beep*. Mam znajomą, która tworzy bardzo składne, rozbudowane zdania oraz potrafi napisać wypracowanie jakby fragment powieści, ale profesor od języka polskiego powiedział jej wprost: "Wszystko jest idealnie i poprawnie tylko żadne z tych zdań nie jest zgodne z tym co zawiera klucz. Piszesz tak, jakbyś miała zamiar pisać powieść, ale matury nie zdasz bo nie streściłaś tekstu..."

P.S. Sorry za ten offtopic :)

Awatar użytkownika
DuDi

Marna poezja

Postprzez niqus w 31 Sty 2009 14:56

DuDi, wiesz czym można odróżnić poetę-amatora i poetę doświadczonego?
obaj piszą o uczuciach, ale ten drugi potrafi to ubrać w piękną formę.
nie czepiam się tego, że tworzysz "pięknej formy" bo do wszystkiego dochodzi się z czasem.

teraz w takim razie sięgnij jeszcze raz po Tolkiena, otwórz sobie na podróży Aragorna z hobbitami na Amon Hen i przeczytaj balladę o Berenie i Luthien patrząc bardziej na formę, nie na treść.

jak tylko masz czas, to pisz. jak na razie najlepszą radą jaką mogę ci dać, to żebyś po kilka razy czytał wszystko co napisałeś od początku i nie zawsze ufał słownikowi worda :P
często sięgaj po synonimy

jeszcze jedno... czytasz poezję? dużo poezji?

co do offtopa: jestem przypadkiem dokładnie tym samym co twoja koleżanka, tylko że ja nie zamierzałam się podporządkować, przez co nie dostałam się na wymarzoną filologię angielską

wszyscy mówią że mam gigantyczną wiedzę z języka polskiego i że starą maturę zdałabym na 100% :lol:
niestety urodziłam się za późno ;)
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Postprzez DuDi w 31 Sty 2009 15:56

Tylko i wyłącznie czytam prozę. Niestety, ale ballady czy dramaty, czy wiersze nie są w moim guście :/ Kiedy widzę przed sobą wiersz jedyne co mi przychodzi na myśl to jego interpretacja nic więcej. Epika i proza to jest coś dla mnie :D Jak skończę pierwszy rozdział mojej "nowej, ale starej" -powieści- heh jak można to nazwać raczej powieść to nie jest - jeszcze - to wklepie to tutaj. Zobaczysz mój świat i moje kredki. Być może razem go pokolorujemy :D Jak zrobię parę błędów - dobra kilkadziesiąt :P - bądź wpadniesz na jakiś genialny pomysł, który wykorzystam :D

Awatar użytkownika
DuDi

Marna poezja

Postprzez niqus w 31 Sty 2009 16:16

czasami treść to nie wszystko... patrz: palindromadery, lub poezja barokowa.

pierwsza moja myśl: jak możesz brać się za pisanie wierszy, nie lubiąc ich czytać?
skoro nie lubisz wierszy czy dramatów, to po co napisałeś to 'niestety'?
i moja rada: jak chcesz pisać poezję, to zacznij ją czytać :P
i patrz nie tylko na treść!!

jak coś przyślesz, to chętnie ocenię, ostrzegam tylko: jestem dość surowa :P
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Postprzez DuDi w 01 Lut 2009 11:54

:P Czytam nie czytam, ale po prostu musiałem napisać taka była konieczność... Nie znam przyczyny po prostu wziąłem kartkę długopis i poszło samo... Wczoraj o 0:34 coś jakoś mnie natchnęło wyjąłem stary słownik językowy [zawierający języki takie jak: Gondorski, Rohański, Elficki, Entów, Czarodzieji, Krasnali, a nawet orków, troli czy choćby samej mowy Mordoru :P] i tak z niczego zacząłem czytać. Chyba znów przeczytam już ze 4 raz Władce Pierścieni :) tym razem zwracając uwagę na budowę wierszy :D

Awatar użytkownika
DuDi

Marna poezja

Postprzez Saika w 08 Lut 2009 20:44

W odpryskach krwawych
Nie-siebie zobaczysz:
Dzban z dnem rozbitym
W nurcie strumienia
Zgaszona świeca
To Ty.

Mocniej, szybciej
Rozbij tryby
Których nie ma!
Czysta materia!

(heh to "na żywioł")
Saika

Marna poezja

Postprzez Hs_Cz@rnY w 21 Lut 2009 17:58

Jestem tu sam pośród ciemności,
Chciałbym mieć siłę by oddychać,
Bez Ciebie.
Wewnątrz siebie upadam na kolana,
Teraz wiem, że będe krwawił w ciszy,
Wiem, że będe krwawił samotnie.

Saika fajny wierszyk ;P
To jeden z moich... więcej mam ich na blogu i wciąż dodaje/pisze nowe a w zapasie też mam trochę ;)
Łapię Chwile Ulotne Jak Ulotka. Ulotne Chwile łapię jak Fotka ! Jak czasy podstawówki 'Zbite butelki, nabite lufki'
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Dołączenie: 13 Maj 2008 10:33
Miejscowość: Takie tam zadupie

Marna poezja

Postprzez Saika w 21 Lut 2009 18:42

Saika fajny wierszyk ;P

Oż speszyłam się normalnie! Dzięki! :D
Ej, skąd taki pesymizm? Bo mi się Twój wiersz też spodobał. Strasznie osobisty... More! :D

Możesz sobie znikać
Śnić do obłędu!
Przebudzenie
Nie będzie największym spośród twoich zmartwień.
Lecz tylko pustka
Którą bezsensownie starasz się zapełnić.

Odpryskiem światła
Który przecież mroku nie odmieni.
Strachem będziesz
Na który chcesz być tak nieczuła.
Wątpliwością
Która nie pozwala zmienić się w motyla.
Larwą Anioła
Która nigdy skrzydeł nie rozwinie...

A może jednak?
Może jednak jesteś sama sobie wrogiem?
Więc się obudź!
I nie pozwól grzechu wmówić sobie.

Szklana kula rozbita
Trzeba było ostrożniej
Z niebios krwawe odłamki
Tną rzeczywistość jak noże
(...)
Nie chcę niczego więcej
Tylko światła w tunelu
Słońca, co mrok rozjaśnia
Prostej drogi do celu

Heh sorki za te wierszydła o tematyce depresyjno-melancholijnej... Może kiedyś stworzę coś weselszego...

W idealnej pustce
Szklanego widzenia
Nie czuję klatki umysłu
Panoptikonów twierdzenia
I na moment odczuwam co to znaczy:
Satori
I głęboko w to wierzę:
Że nie zaboli.
Saika

Postprzez Hs_Cz@rnY w 22 Lut 2009 00:50

Saika napisał(a):Oż speszyłam się normalnie! Dzięki! :D
Ej, skąd taki pesymizm? Bo mi się Twój wiersz też spodobał. Strasznie osobisty... More! :D

Mówię chcesz więcej zapraszam na blog mój: http://hsczarny-iceheart.blogspot.com

No i znowu fajne wierszyki ;p
A czemu pesymizm.. Eh... bo tak ciężkie czasy miałem i nadal mam ;/
Łapię Chwile Ulotne Jak Ulotka. Ulotne Chwile łapię jak Fotka ! Jak czasy podstawówki 'Zbite butelki, nabite lufki'
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Marna poezja

Postprzez Saika w 22 Lut 2009 14:55

Bloga już odwiedziłam- i muszę przyznać, że bardzo fajny.
A czemu pesymizm.. Eh... bo tak ciężkie czasy miałem i nadal mam ;/

Smutne. Eh, dlaczego los potrafi być tak wredny?

No i znowu fajne wierszyki ;p

Ha ha i znów poszłam na żywioł. :mrgreen: Dzięki za komplementy, ale to naprawdę zadna rewelacja. ;)
Saika

Postprzez Hs_Cz@rnY w 22 Lut 2009 16:15

Saika napisał(a):Bloga już odwiedziłam- i muszę przyznać, że bardzo fajny.

Dzięki :D Staram się, a niedługo wrzucę kolejne wierszyki :P

Saika napisał(a):Smutne. Eh, dlaczego los potrafi być tak wredny?

No cóż, tak jest i tyle... A najgorsze jest to że to tak przychodzi z nie nacka i czasem naprawdę trudno się podnieść

Saika napisał(a):Ha ha i znów poszłam na żywioł. :mrgreen: Dzięki za komplementy, ale to naprawdę żadna rewelacja. ;)

No i brawo :)) Nie ma za co dziękować podobają mi się i tyle :D Czekam na więcej <lol2> :)
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Marna poezja

Postprzez Saika w 22 Lut 2009 16:29

Dzięki :D Staram się, a niedługo wrzucę kolejne wierszyki :P

Super! Zuch chłopak! :D

No cóż, tak jest i tyle... A najgorsze jest to że to tak przychodzi z nie nacka i czasem naprawdę trudno się podnieść

Owszem, paskudna sprawa... I wtedy naprawdę ciężko o optymizm. I trzeba się sporo namęczyć, by nie zwariować...

No i brawo :)) Nie ma za co dziękować podobają mi się i tyle :D Czekam na więcej <lol2> :)

Ej bo się pyszałkiem stanę! ;) Jeszcze raz dzięki! I mam "jeszcze":

W cieniu Twych katedr
Ja, atom z twego Tronu
Oślepłem
Światłością altruizmu
Nie pozwalającą obracać się
Mrocznym materiom mej duszy
W pierwotnym chaosie
Mrocznego Ładu
Poznać naprawdę
Być jego częścią
Ja
Bóg dla siebie
Saika

Marna poezja

Postprzez Hs_Cz@rnY w 22 Lut 2009 16:36

Przy blasku księżyca,
wśród nocnej ciszy,
mówię do Ciebie,
lecz Ty mnie nie słyszysz,
i nawet nie wiesz,
że ktoś o tej porze myśli o Tobie,
i spać nie może.

No też nie jest zły^^
Zuch chłopak ze mnie ;)
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Marna poezja

Postprzez Saika w 22 Lut 2009 17:12

No też nie jest zły^^
Zuch chłopak ze mnie ;)

Oczywiście! Zawsze tak twierdziłam! :D

Poznać naprawdę
Być jego częścią
Ja
Bóg dla siebie

Egoistka ze mnie... ;)

Szklany mur
Krwawa ściana
Siłą krzyku
Rozbić świat
I inaczej
Na to patrzeć
Inne oko
Inny ład

Banał... ;)
Saika

Marna poezja

Postprzez Hs_Cz@rnY w 22 Lut 2009 19:19

Hehe egoistka <lol>

Jest mi tak ciężko...
Nie mogę dosięgnąć nawet swojej duszy...
Poświęciłem wszystko co mogłem dla jednej osoby...
Przez te wszystkie noce nie mogłem oddychać...
Ale ty o tym nie wiesz...
Powiedz, że jest zamrożony, ze to się nie dzieje naprawdę...
Nie czuje niczego oprócz przeraźliwego zimna...
Czas dla mnie się zatrzymał...
Mogę jednocześnie umrzeć...
Próbowałem tyle razy i nic nie wyszło...

Ten już naprawdę dołujący ;(
Awatar użytkownika
Hs_Cz@rnY

Marna poezja

Postprzez Saika w 22 Lut 2009 19:26

Aż mi się zimno zrobiło... Nie fizycznie (he he tu cieplusio) ale psychicznie. (Bo o to Ci chodziło, prawda?) Eh dobrze, że to akurat mam za sobą... Może dlatego tak mnie ruszyło po teledyskach do "Crowling" i "Numb" (co by nie mówić- końcówka sprawiła, że zaliczam go do lepszych w dorobku LP) Ale to nie wątek o teledyskach...

Papierowe niebo spadło
Ziemia umknęła spod nóg
Twarzą w pył
I teraz
Bez punktu odniesienia
W pustkę
Co sił
Nie, to nie krzyk
Mantra
Saika

Następna

Powróć do Literacko

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości