Mistrzostwa Świata 2010 w RPA

(Kubica, Smolarek, Gołota...)

Postprzez FafciuSamoZUO w 06 Lip 2010 18:02

Dzis polfinal . Holadia vs. Urugwaj . Obydwa zespoly maja mocny atak ale co do obrony mam watpliwosci . Suarez&Forlan vs. Robben&Sneijder . Ja lubie obydwie druzyny wiec przynajmiej jedna z druzyn ktorym kibicowalem bedzie w finale :D . Ja sile Holandi upatruje nie tylko w gwiazdach ale tez w Eljero Eliji . Swietny pilkarz . Mysle ze po turnieju znajdzie nowego pracodawce . Holandia moze zostac niespodziewanie wyeliminowana pzez Urusow tak samo jak to bylo na EURO2008 ( Rosja G.Hiddinka ) . To by byla niespodzianka Urugwaj po 60 latach w finale mistrzostw swiata . :shock:

Mimo to stawiam na Holandie jesli nie dojdzie do karnych , ale pamietajmy tez ze liczy sie forma dnia . Jutro prawdziwy szlagier nie moge sie doczekac .
Image
FafciuSamoZUO

Dołączenie: 06 Lip 2010 17:02

Postprzez zwieR.Z. w 06 Lip 2010 18:33

Nie mam nic do Urugwaju, ale od początku mistrzostw jestem za Holandią. Mam nadzieję, że RvP wreszcie zabłyśnie na miarę swoich możliwości, choć jak w każdym meczu najmocniej trzymam kciuki żeby nie skończył z kolejną kontuzją ;)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Postprzez Kozer w 06 Lip 2010 19:06

Ja podobni jak Zwierz od początku stawiam na Holendrów, ponadto sądzę, że Urugwaj za tą rękę z Ghaną powinien z miejsca wylecieć z MŚ.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez FafciuSamoZUO w 06 Lip 2010 19:25

Tez mie wkurza ta reka , ale co poradzisz . Maradona , Henry ... Miejmy nadzieje , ze wprowadza t powtorki , bo teraz to juz musza . Fajnie by bylo gdyby EURO 2012 , bylo pierwszm turniejem na ktorym byly , by powtorki . Apropos Robina vP , Ja tez nie chce zeby byl kontuzjowany . Wkurza mnie ze Arsenal bez Henrego nie moze nic wywalczyc , bo zawsze cos . Oranje tez lubie i mysle ze wygraja , ale jak mowilem jak nie wpada to nie wpada . Bo niby jak wytlumaczyc porazke Hiszpanii z USA i Szwajcaria no i Portualii z Polska ? :D

Moj wymarzony final LM to Arsenal vs. ManU
Image
FafciuSamoZUO

Postprzez zwieR.Z. w 06 Lip 2010 20:03

Oranje tez lubie i mysle ze wygraja , ale jak mowilem jak nie wpada to nie wpada . Bo niby jak wytlumaczyc porazke Hiszpanii z USA i Szwajcaria no i Portualii z Polska ? :D

Porażkę Portugalii z Polską można wytłumaczyć bardzo łatwo - w Chorzowie Polska była od Portugalii o dwie klasy lepsza. To było najlepsze spotkanie naszej kadry, jakie w życiu widziałem.

Co do ręki Suareza to nie widzę w tym nic złego.Gdyby nie dostał czerwonej kartki, to moglibyśmy się czepiać, ale koleś poświęcił się dla dobra drużyny, dostał zasłużoną czerwień, a to już problem Ghany, że nie potrafiła wykorzystać karnego.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez FafciuSamoZUO w 06 Lip 2010 20:17

zwieR.Z. napisał(a):Co do ręki Suareza to nie widzę w tym nic złego.Gdyby nie dostał czerwonej kartki, to moglibyśmy się czepiać, ale koleś poświęcił się dla dobra drużyny, dostał zasłużoną czerwień, a to już problem Ghany, że nie potrafiła wykorzystać karnego.

Reka od zawsze byla czescia futbolu . Raz ja sedzia zauwazyl raz nie . A co do karnych , to kompletnie nie moglem sie polapac w meczu Hiszpania - Paragwaj . Dawno nie widzialem takiej stuacji . Faulowany Faulowal , Strzelajacy nie trafili , sedzia nie uznal . A wlasnie czemu ? :?:

zwieR.Z. napisał(a):Porażkę Portugalii z Polską można wytłumaczyć bardzo łatwo - w Chorzowie Polska była od Portugalii o dwie klasy lepsza. To było najlepsze spotkanie naszej kadry, jakie w życiu widziałem

Dobra tu przyznam racje , ale Hiszpania przegrala pechowo . A na powtorke z Chorzowa poczekamy chyba przynajmniej dekade . Zal mi Smudy . :cry:
Image
FafciuSamoZUO

Postprzez zwieR.Z. w 06 Lip 2010 21:25

A wlasnie czemu ? :?:

Bo zawodnicy jeszcze przed strzałem zaczęli wbiegać w pole karne. Najśmieszniejsze jest to, że przy karnym dla Paragwaju zawodników w "szesnastce" było dwa razy więcej ;p
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez FafciuSamoZUO w 06 Lip 2010 22:36

Piekny meczyk . Ta bramka Robbena troche szczesliwie , ale wygrali zasluzenie . Podobala mi sie niesamowicie walka Urugwaju . Sneijder ma juz 4 gole . Dziwna bramka Forlana , chyba obronca zaslonil Stekelenburgowi pilke . Van Bronckorst - bramka cudo . Za druga bramke nie winilbym Muslery . Po prostu rykoszet i pech , a wyciagnal sie jak struna . Po bramce 3-2 dzialo sie duzo . Lubie gdy na jedej polowie przebywa 21 pilkarzy ;) . Nie wiem jaki bedzie wynik jutrzejszgo meczu ale wiem , ze final w ktorym kibicuje latajacym holendrom bedzie niesamowity ! :)

zwieR.Z. napisał(a):Bo zawodnicy jeszcze przed strzałem zaczęli wbiegać w pole karne. Najśmieszniejsze jest to, że przy karnym dla Paragwaju zawodników w "szesnastce" było dwa razy więcej ;p

Pozdro dla pana sedziego . :P
Image
FafciuSamoZUO

Postprzez zwieR.Z. w 06 Lip 2010 23:28

Ta bramka Robbena troche szczesliwie

Dlaczego szczęśliwie? Zrobili dobrą akcję, a Robben świetnie uderzył.
Sneijder ma juz 4 gole .

5, bo tego samobója Melo FIFA ostatecznie zapisała Holendrowi.

Co do wyniku to oczywiście jestem bardzo zadowolony, a Gio walnął bramkę mistrzostw ;)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez Kozer w 06 Lip 2010 23:47

Będzie ciekawie :D Jestem uradowany, chociaż wiem, że jeśli w finale przyjdzie Oranje zagrać z Niemcami, to moze być bardzo ciężko coś ugrać :)

Ale to jutro się dowiemy o i jak ;)
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Postprzez kruk. w 07 Lip 2010 22:47

Finał: Holandia - Hiszpania
Mecz o 3-cie miejsce: Niemcy - Urugwaj

Szykuje się fajny finał :)
woob woob woob :3
Awatar użytkownika
kruk.

Dołączenie: 25 Mar 2010 17:45
Miejscowość: Köln - Warszawa

Postprzez atemes w 08 Lip 2010 10:35

Finał szykuję się fajny. Albo będzie kanonada bramek, albo zobaczymy ich co na lekarstwo. Stawiam na Hiszpanów, bo mają w miarę wyrównany skład i słaby mecz mają już za sobą (Szwajcaria 1 - 0 Hiszpania). Każda drużyna musi mieć jakiś słabszy mecz na turnieju, a Holendrzy na razie grają bardzo dobrze, wiec kryzys może dopaść ich właśnie teraz. Obym się jednak mylił i obyśmy zobaczyli fajny mecz.
But I won't let this build up inside of me
I won't let this build up inside of me
Awatar użytkownika
atemes

Dołączenie: 19 Gru 2008 16:03
Miejscowość: Katowice

Postprzez FafciuSamoZUO w 08 Lip 2010 11:14

W meczu Hiszpania - Niemcy najbardziej podobala mi si obrona Casillasa po strzale z powietrza ( chyba Krossa ) oraz atak pozycyjny Hiszpanii . W meczu o 3 miejsce stwawiam na Niemcow . fakt , ze do skladu urusow wroci Suarez , ale u Niemcow powroci Muller .
W finale kibicuje Holandii , ale mysle , ze wygra Hiszpania . Praktycznie nie da im sie odebrac pilki . Sa naprawde swietni .
Image
FafciuSamoZUO

Postprzez Mateusz_OL w 11 Lip 2010 16:13

Niemcy mają brąz,a szkoda bo byłem za Urugwajem,Forlan strzelił piękną bramkę, a później zabrakło mu trochę szczęścia bo trafił w poprzeczkę z rzutu wolnego :( .Dziś finał i liczę na Holendrów,choć będą mieli bardzo trudne zadanie.

Paul wskazał na Hiszpanów :)
Awatar użytkownika
Mateusz_OL

Dołączenie: 11 Lip 2010 15:53

Postprzez FafciuSamoZUO w 11 Lip 2010 18:42

To mnie denerwuje . Szlag mnie jasny trafia . Ile te Niemce moga wygrywac . Moja babcia , az podskakiwala jak Urugwaj strzelal . A jak ta poprzeczka byla to bluznila . Ale mecz byl piekny .
Ta glupia osmiornica znowu miala racje . Wiecie , ze jacys hiszpanie chca zaplacic 30 tys. euro za to , ze ma byc maskotka jakiegos festiwalu . Ale dzis wygra Holandia i to zwierzatko sie pomyli .
Image
FafciuSamoZUO

Re: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA

Postprzez Darth Dream w 11 Lip 2010 20:49

A ja lubię reprezentację Niemiec :P to świetna solidna drużyna, na mundialach nie zawodzą od lat. nic mnie nie obchodzi, kto tam gra, czy jacyś Polacy czy Brazylijczycy - to po prostu świetna ekipa ludzi, którzy mają w papierach niemieckie obywatelstwo. Między innymi 8-) .

Ośmiorniczka już kiedyś się pomyliła, w finale Euro 2008 :mrgreen: . W sumie nie ma co traktować jej poważnie, bo ona zawsze wybiera drużynę z koszyka po swojej prawej stronie.

Mogę się pochwalić, iż podczas tego mundialu ani jednego meczu nie obejrzałem w całości. Fragmentami, owszem, raz to nawet zobaczyłem całą jedną połowę :D . Ogólnie mam piłkę nożną gdzieś, chyba jestem nienormalny. Piotr Nurowski w lutym tego roku w wywiadzie dla Tempa powiedział, że każdy normalny facet pasjonuje się piłką nożną :lol: .
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez Kozer w 11 Lip 2010 21:27

Black Dream napisał(a):Mogę się pochwalić, iż podczas tego mundialu ani jednego meczu nie obejrzałem w całości. Fragmentami, owszem, raz to nawet zobaczyłem całą jedną połowę :D

mogę się pochwalić dokładnie tym samym. właśnie obejrzałem całą pierwszą połowę - zobaczymy czy obejrzę cały.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez zwieR.Z. w 11 Lip 2010 23:29

Jezu, kiedy wreszcie zabiorą tego łysego Angola z dala od profesjonalnego futbolu?
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Re: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA

Postprzez Borderland w 11 Lip 2010 23:45

Hurrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Bravo Hiszpania, nareszcie dostali to na co zasłużyli, tak długo czekali....
Sam mecz zbyt porywając nie był, ale z czasem się rozkręcał. Brawa dla Casillasa.
Hiszpania jest wielka
Life's a piece of shit, when you look at it
Life's a laugh and death's a joke it's true.
Awatar użytkownika
Borderland

Dołączenie: 28 Maj 2009 10:47

Postprzez Kozer w 12 Lip 2010 00:17

zwieR.Z. napisał(a):Jezu, kiedy wreszcie zabiorą tego łysego Angola z dala od profesjonalnego futbolu?

Ciężko mi wyliczać co ten kretyn nawyczyniał przypominają mi się na teraz dwie akcje, prawie że jedna po drugiej - brak wolnego za faul na Elii
- brak rożnego po odbiciu się piłki od muru...

czy ten człowiek jest slepy...

Według mnie ten mecz nie powinien skończyć się w dogrywce a w karnych...
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez zwieR.Z. w 12 Lip 2010 00:44

czy ten człowiek jest slepy...

Może przekupiła go ośmiornica... Ale jednak stawiam na ślepotę - w Premiership sędziuje równie dennie.

Strasznie szkoda Holandii, bo myślę, że nie byli dziś gorsi od Hiszpanów. A ta sytuacja Robbena... Byłem pewien, że piłka po nogach Casillasa w dalszym ciągu leci do siatki :/
Niby Fabregas rozprowadził decydującą akcję, ale mimo wszystko bardziej smuci mnie kolejne niepowodzenie Robina. To moi dwaj ulubieni piłkarze, ale jednak stawiałem na RvP.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez Kozer w 12 Lip 2010 08:33

jest nadzieja, że po finale Webb poczuje się na tyle spełniony, że przejdzie na emeryturę.

Ale to w sumie nasza wina. Polaków. Po Euro tak mu nakręciliśmy karierę - zainteresowanie nim, w Polsce był wrogiem publicznym, aż FIFA chciała mu dać ochronę. I tym samym zwróciliśmy na niego uwagę - FIFA sobie o nim przypomniała, zaczął dostawać ważniejsze mecze bo był poniekąd sławny.

Shit happens. mogli go już ukartrupić :P
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Postprzez FafciuSamoZUO w 12 Lip 2010 10:21

No szkoda . Holandia nie byla gorsza . Robben mial dwie sytuacje sam na sam . Nie potrzebna czerwona kartka . To moglo miec wplyw na rozluznienie w obronie . Trzeci raz przegrali w finale :( . Ale mecz mi sie nie podobal . Caly czas faule nie wykorzystane okazje 100-procentowe . FIFA powinna cos zrobic z Webbem . Na szczescie nie bylo jakis kontrowersyjnych sytuacji , a przy tym Slepoku to wszystko jest mozliwe . Liniowi dawali rade . Ogolnie mistrzostwa nie byly jakies rewelacyje . Pozytywnie zaskoczyl Urugwaj . Bardzo podobaly mi sie ich mecze . Argentyna zawiodla pod tym wzgledem jak odpadla , a Brazylia wcale ne lepsza nie wspominajac o Wlochach i Francuzach . Krol strzelcow znowu ma tylko 5 bramek . Wielu pilkarzy na pewno zmieni pracodawcow mysle , ze bedzie o czym pisac w temacie ,, transfery ''.
Najlepszy mecz byl ten o 3 miejsce . Koncowka genialna z ta poprzeczka . Mysle , ze RPA organizacyjnie wyrobilo sie ie liczac paru wpadek na poczatku . Ciekaw jestem opinii pilkarzy o finalowej Jabulani . Podobno inna . Moze dlatego pilkarze nie trafiali . Moim zdaniem najlepszym pilkarzem turnieju byli Thomas Muller i Xavi .
Image
FafciuSamoZUO

Postprzez zwieR.Z. w 12 Lip 2010 11:58

Caly czas faule

Fakt, dużo tego było, ale denerwują mnie opinie o tym, że Holandia grała brutalnie. Oprócz kopnięcia w klatkę piersiową Alonso nie było chyba ani jednego groźnego faulu. Było za to mnóstwo kartek, bo showman Webb wyciągał kartoniki przy prawie każdym przewinieniu.
Moim zdaniem najlepszym pilkarzem turnieju byli Thomas Muller i Xavi .

Gdybym miał wybierać piłkarza turnieju, to chyba postawiłbym na Forlana lub Muellera.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez Mateusz_OL w 12 Lip 2010 12:37

jest nadzieja, że po finale Webb poczuje się na tyle spełniony, że przejdzie na emeryturę.

liczę na to :D

Finał był taki sobie,bywały gorsze mecze na tych MŚ.Webb za bardzo szalał z tymi kartkami i mam wrażenie że kilku Hiszpanom też powinien pokazać żółte kartoniki.
Holandia miała swoje szanse,Robben mógł starać się przenieść piłkę nad Casillasem,ale niestety trafił w jego nogę.

A ja lubię reprezentację Niemiec :P to świetna solidna drużyna, na mundialach nie zawodzą od lat. nic mnie nie obchodzi, kto tam gra, czy jacyś Polacy czy Brazylijczycy - to po prostu świetna ekipa ludzi, którzy mają w papierach niemieckie obywatelstwo. Między innymi 8-) .

Ja Niemców nie lubię, ale masz rację. Sposób w jaki rozprawili się z Anglią i Argentyną moim zdaniem naprawdę zasługuje na szacunek.
Awatar użytkownika
Mateusz_OL

Dołączenie: 11 Lip 2010 15:53

PoprzedniaNastępna

Powróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości