Nook i jego projekty.

(audio/video)

Nook i jego projekty.

Postprzez zwieR.Z. w 25 Sie 2011 16:06

Hehe, podejrzewałem, że to nastąpi. Gratulacje :)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Nook i jego projekty.

Postprzez Nook w 03 Paź 2011 23:21

Oddaję w Waszę ręce moje najnowsze mash-upowe dzieło. Ta epka jest szczególna, bo chciałbym się nią pożegnać. Miałem więcej nie robić tego typu kawałków, ale chęć postawienia przysłowiowej "kropki nad i" okazała się silniejsza ode mnie. Nie chciałem się tez żegnać bez słowa, więc postanowiłem stworzyć 6 nowych utworów-mieszanek. Mieszanek w większości opartych na mocnym, gitarowym uderzeniu (bo jak się "żegnać" to z wykopem ;)). Mam nadzieję, że słuchanie tych utworów da Wam taką frajdę, jak mnie tworzenie ich. Miłego słuchania! Poniżej link do downloadu i tracklista.

01. Linkin Park vs Limp Bizkit - Forgotten Stuff (v.2.0)
02. Linkin Park - A Place For My Blackout
03. Linkin Park vs Poets of the Fall - Pushing Away the End of Carnival of Rust
04. Linkin Park vs Papa Roach - Last Wretch Resort
05. Linkin Park vs Adele - Crawling In The Deep
06. Linkin Park vs Puff Daddy & Notorious B.I.G & Busta Rhymes - Victory of Wretches and Kings

http://www.multiupload.com/DH1QB1KLL1
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Nook i jego projekty.

Postprzez zwieR.Z. w 06 Paź 2011 16:13

Mash-upy niestety wychodzą Ci zauważalnie słabiej od oryginalnych kawałków i "klasycznych" remiksów. IMHO materiał jest co najwyżej przeciętny i żaden z kawałków jakoś szczególnie mnie nie przekonał. Przez cały czas miałem wrażenie, jakby w ogóle nie chciało Ci się ciąć instrumentali, a to jest przecież podstawą przy tworzeniu mash-upów. Przez to robi się jeden wielki chaos i na przykład podczas partii, które powinny być instrumentalne, Ty dajesz zwrotkę, albo podczas pre-chorusów puszczasz refren. Tonacja i tempo się zgadzają (choć z tym drugim było kilka drobnych wybitek), ale reszta już nie do końca.

Najsłabsze punkty - A Place For My Blackout (ogromny chaos) i Pushing Away the End of Carnival of Rust (różnica w tonacji była zbyt duża, a wiewiórek w muzyce nie trawię)
Najmocniejsze - Forgotten Stuff i Crawling In The Deep (refren wyszedł zajebiście, tylko szkoda, że instrumental jakiś lipny).

Ogólnie dałbym 5/10.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Nook i jego projekty.

Postprzez Nook w 17 Sty 2012 15:07

Duży news dla wszystkich zainteresowanych moją autorską twórczością. Mój remiks kawałka "Grobian" wylądował na mocno limitowanej (500 sztuk) promo-płytce DJ Dwarf XII mającego już legendarny status na scenie electro-industrialnej :WUMPSCUT: z Niemiec.

Remiks powstał w ramach corocznego konkursu, który Rudy Ratzinger (mastermind projektu) organizuje przed wydaniem każdego nowego albumu. Nowy album ma tytuł "Women and Satan First" i wyjdzie na początku kwietnia. Nagrodzeni i wyróżnieni dostaną od Rudy'ego po darmowym boksie z super-hiper-duper-limitowaną edycją płyty i całą masą różnych dodatków. Sam Rudy w kontakcie mailowym okazał się świetnym kolesiem, pochwalił pomysł i wskazał co mogę rozwinąć, co poprawić itp. :fuckyea: :weee:

Wkrótce więcej niusów, bo i też szykuje się więcej gościnnych (i nie tylko) wystepów. Następca "The Face-Off", jak Szatan da, najpewniej na wiosnę.
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Nook i jego projekty.

Postprzez Kozer w 18 Sty 2012 21:15

No człowieku, rozkręcasz się! Nie mogę się doczekać kolejnych newsów :D
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Nook i jego projekty.

Postprzez Nook w 08 Lut 2012 11:00

Halotan Sampler 03 wreszcie jest dostępny do kupienia jak i darmowego downloadu. Zawartość Samplera to przekrój przez wszystkie style polskiego Dark Independent, od oldschool EBM, poprzez electro-industrial czy noise, a na goth-rocku skończywszy. Na kompilacji znajdziecie premierowy utwór Switchface zatytułowany "My Unwanted Friend", który jest zapowiedzią EPki zatytułowanej "Might Over Matter", która powinna ujrzeć światło dzienne wiosną. Sam utwór jest dość nastrojowy, lirycznie natomiast zawiera moje przemyślenia na temat samotności :) Sampler można sobie zassać ze strony poniżej.

http://www.halotan.net/shop.php?view=full&id=50&lang=pl

Image
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Nook i jego projekty.

Postprzez chmuurek w 08 Lut 2012 20:38

Moje gratulacje! :D
Co do utworu - przyjemnie się słucha. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Dodam, że lubię słuchać twoich utworów z "The Face-Off", tak więc z niecierpliwością czekam na nową EP'ke. Mam nadzieję, że znajdzie się tam miejsce na jakiś utwór z polskim tekstem ;)
Awatar użytkownika
chmuurek

Dołączenie: 09 Wrz 2009 21:14

Nook i jego projekty.

Postprzez Nook w 09 Lut 2012 12:11

Na EPce nie przewiduję premierowych numerów po polsku, ale na dużym albumie już coś powinno być :) Sama EPka będzie wprowadzeniem do dużej płyty, która pojawi się później. Sama tracklista natomiast na 99% będzie wyglądać tak:

01. Disposable Pictures
02. My Unwanted Friend
03. Thorns
04. Might Over Matter
05. Therapy For Freaks (Shitfaced Remix by Controlled Collapse)
06. Manekiny (Volksarmee Remix)
07. March of the Rats (Acid Remix by Reactor7x)
08. Manekiny (Pantomime Remix by H.EXE)
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Nook i jego projekty.

Postprzez chmuurek w 09 Lut 2012 20:17

O! Widzę dwa remiksy "Manekinów"! Już nie mogę się doczekać :D
Awatar użytkownika
chmuurek

Dołączenie: 09 Wrz 2009 21:14

Nook i jego projekty.

Postprzez _Ev_ w 09 Lut 2012 21:15

Muszę się przyznać, że My Unwanted Friend mi się wkręciło, i to tak konkretnie :) :lubieto:
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

zwieR.Z. napisał(a):Ewelina, chłopie, wrzuć na looz.

:lol2:
Awatar użytkownika
_Ev_

Dołączenie: 18 Lip 2010 23:13
Miejscowość: Lublin

Nook i jego projekty.

Postprzez Nook w 25 Kwi 2012 19:33

Nim wyjdzie nowe wydawnictwo, mam małą powtórkę z rozrywki. "The Face-Off" jest już dostępne JAKO WYDANIE FIZYCZNE! Odsyłam na stronę mojego wydawcy - Halotan Records.

KUP "THE FACE-OFF"! :mrgreen: :weee: :D :twisted: :geek:
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Nook i jego projekty.

Postprzez zwieR.Z. w 25 Kwi 2012 19:52

Gratulacje! Zapewne nabędę sobie jedną kopię jak się trochę odkuję finansowo ;)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Nook i jego projekty.

Postprzez Nook w 17 Maj 2012 21:03

Switchface - Kolejny Dzień / Another Day v.2012

Jako, że na Switchfacebooku stuknęło mi 200 fanów, postanowiłem podzielić się "nowym" kawałkiem. Jest to rework dobrze znanego i lubianego "Another Day" pochodzącego z "The Face-Off". Chciałem się koniecznie sprawdzić w klubowym 4x4 umc-umc-jebut i mam nadzieję, że mi to jako-tako wyszło :P Dodatkową atrakcją jest nowy tekst kawałka, który został napisany/nagrany/wycharczany w języku polskim. Enjoy.
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Nook i jego projekty.

Postprzez blackout. w 17 Maj 2012 21:43

Macie jeszcze gdzieś linka do tych mash-up'ów?
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

Dołączenie: 25 Cze 2010 20:50

Poprzednia

Powróć do Muzycznie i wizualnie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości