Nook i jego projekty.

(audio/video)

Nook i jego projekty.

Postprzez Nook w 10 Wrz 2010 20:35

Wypada rzucić czymś i tutaj ;P Sorry za temat zbiorczy, ale raczej nie mam nic nowego do zarzucenia aktualnie. Tak czy siak, enjoy the violence.

Na początek główny "mjuzik pradżekt". Pisząc o Switchface ryzykuję, że pewnie części tutejszych użyszkodników projekt wyda się czystą abstrakcją, ale do rzeczy. Jest to projekt elektroniczny, którego powstanie zawdzięczam fascynacji klimatami synth, electro-industrial, power-noise, EBM i innymi disko jazdami dla szatana. Na koncie mam 2 demo-epki o tytułach DEMOlition Part 1 oraz DEMOlition Part 2. W produkcji od dłuższego czasu jest "trójka", ale idzie mi to dosyć mozolnie, przez co nie wiem kiedy uzbieram satysfakcjonującą mnie grupe utworów. Ale dosyć gadania. Czas na muzykę:

http://www.youtube.com/user/SwitchfaceTV
Kanał YT gdzie znajdują sie obie epki do przesłuchania. Gratis pare remiksów różnych wykonawców, które uważam za godne uwagi :P

http://www.lastfm.pl/music/Switchface
muzyka w wersji "ściągalnej".

http://www.facebook.com/pages/Switchface/114169126047
To jak ktoś chce zostać moim "lubicielem" ma mordobooku (do odsłuchu niemal wszystko co stworzyłem w ramach tego projektu)

Jest jeszcze "projekt" mniej poważny. Są to mash-upy i inne tego typu głupoty. Publikuję pod własnym nickiem.
http://www.youtube.com/user/theNOOKmixes
Ostatnio edytowany przez Nook, 13 Kwi 2011 20:51, edytowano w sumie 1 raz
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Re: Switchface / Nook

Postprzez KaT w 10 Wrz 2010 21:25

No no , powiem szczerze że nie przepadam może zbytnio za taką muzyką, a bardzo mi się podoba muza na kanale, serio. Respekt Zią
Ludzie mnie nienawidzą, bo jestem bogaty, przystojny i świetnie gram w piłkę
Cristiano Ronaldo
Awatar użytkownika
KaT

Dołączenie: 07 Wrz 2010 23:34

Switchface / Nook

Postprzez zwieR.Z. w 11 Wrz 2010 10:24

Ja już oceniać nie będę, bo sporą część z tego słyszałem i swoje opinie wyrażałem. Powiem tylko tyle, że polecam ;)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Switchface / Nook

Postprzez Nook w 14 Paź 2010 14:31

Nim wyjdzie trzecia część serii DEMOlition, podrzucam efekt mojej nudy, a jest to remiks kawałka "Nagapiłem Się" Pezeta i Małolata (gościnnie Małpa). Miłego słuchania.

http://soundcloud.com/switchface/pezet- ... switchface
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Switchface / Nook

Postprzez zwieR.Z. w 16 Paź 2010 10:41

Niby wszystko jest ok, tylko trochę energii w tym brakuje. Jak na mój gust to ten pad jest trochę za cicho i przez to melodia wydaje się być pusta. Plus już chyba tradycyjnie za fajną perkę i zabawy z głosem ;)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez Nook w 20 Paź 2010 17:33

Image

"Witajcie w mojej bajce..."

Oto 9 nowych utworów bedących rezultatem pół-rocznego wydzierania sobie włosów z klaty i rzucania klątwami o ścianę. DP3 jest chyba najbardziej eklektycznym materiałem ode mnie, jak do tej pory. I tak na przykład w jednym miejscu folkowe klimaty krzyżują się z syntetycznym chilloutem i hip-hopowymi bitami, a w innym pędzące na łeb na szyje połamane, mechaniczne bity krzyżują się z łagodnymi melodiami, które mogłyby usypiać niemowlęta. Jest tu też kilka nowych rozwiązań muzycznych - tu i ówdzie pojawiają się gitara akustyczna / elektryczna oraz obój. Typowych rozwiązań dla electro/synth/industrialu jest tutaj mało. Więcej jest tu zabawy różnymi gatunkami.

Zapraszam wszystkich do odsłuchu oraz opiniowania.

Sznurki:
Facebook
MySpace
LAST.fm
Mediafire
Przeklej.pl
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Switchface / Nook

Postprzez zwieR.Z. w 22 Paź 2010 23:35

Bardzo dobra robota, ze wszystkich Demolek ta jako całość chyba podoba mi się najbardziej. Jedyne do czego mogę się przyczepić to to, że w niektórych utworach zwyczajnie trochę za mało się dzieje. Najbardziej ugryzło mnie to w Insignificant. Na początku z dużą przyjemnością kiwałem głową w rytm muzyki, ale jednak już w okolicach czwartej minuty nie mogłem się nadziwić, że ten kawałek jeszcze się nie kończy. Poza tym zastrzeżeń brak ;)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Switchface / Nook

Postprzez Nook w 28 Paź 2010 21:20

Dzięki, stary. Zastrzeżenia zanotowane i zapamiętane.

Podrzucam przy okazji efekt mojej nudy. A jest to "remiks" The Radiance. Remiks w cudzysłowiu, bo to tylko zabawa moim arsenałem vst/i pod słynną kwestię pana Oppenheimera. Inspirowane troche piano-live wersją z obecnej trasy koncertowej LP. Klimatem wróciłem do swoich korzeni i właśnie w tym stylu chciałbym ciachnąć DP4. Póki co, miłego słuchania.

http://soundcloud.com/switchface/linkin ... face-remix
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Switchface / Nook

Postprzez Mr.Pablo w 29 Paź 2010 13:01

Ej Stary,Miazga ;D
Jak to tylko zabawa to musze ci powiedzec ze też chciałbym tak się bawic ;D
Każdego dnia, dziękuję Bogu za to, że Cię mam,
Za to, że jesteś przy mnie bym nigdy nie czuł się sam,
Każdego dnia, nadajesz memu życiu nowy sens,
Z Tobą mogę iść po jego kres.
Awatar użytkownika
Mr.Pablo

Dołączenie: 29 Sie 2009 10:09
Miejscowość: Krakow

Switchface / Nook

Postprzez Nook w 01 Lis 2010 15:59

No bo to zabawa. Bo i jak inaczej mam nazwać utwór który powstawał w zasadzie jednego wieczoru? :P

Ja tylko na chwile, pochwalić się czymś :P

"Wings" z DP2 będą wydane oficjalnie wydane jako część cyfrowej składanki "Voices From The Underground". Niemiecka rozgłośnia internetowa darkerradio (grywają electro/goth/ebm/industrial itp.) pare miesięcy temu ogłosiła konkurs dla młodych-nieznanych-i-utalentowanych. Podesłałem im 4 utwory w tym "Wings", które głosami jury dostały się do finałowej, składankowej piętnastki :)
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Switchface / Nook

Postprzez Mr.Pablo w 01 Lis 2010 17:11

Woo,gratuluje finału i życzę wygranej :)
Każdego dnia, dziękuję Bogu za to, że Cię mam,
Za to, że jesteś przy mnie bym nigdy nie czuł się sam,
Każdego dnia, nadajesz memu życiu nowy sens,
Z Tobą mogę iść po jego kres.
Awatar użytkownika
Mr.Pablo

Dołączenie: 29 Sie 2009 10:09
Miejscowość: Krakow

Switchface / Nook

Postprzez zwieR.Z. w 01 Lis 2010 19:34

Ja myślę, że już samo znalezienie się na płytce jest tą wygraną.
Gratulacje, należy Ci się ;)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Switchface / Nook

Postprzez Nook w 22 Gru 2010 18:11

http://soundcloud.com/switchface/paleburn
http://www.mediafire.com/download.php?yt832ae2phuyjhg (download w razie gdyby soundcloud robił psikusy)

Zainspirowany dyskusją w temacie o utworze "Pale", postanowiłem się wziąć za mash-up. W sumie kiedy pierwszy raz usłyszałem ten kawałek, wyobraźnia podpowiadała mi pewną melodię, której za cholerę nie mogłem sobie przypomnieć. Teraz już wiem, że to "Everything Burns" wykonywane przez Bena Moody'ego i Anastacię. Oto baaaaaardzo prowizoryczny (bo nie mam acapelli) mash-up w trzech konfiguracjach, który ukazuje jak może wyglądać takie połączenie :) Natomiast za acapelle do "Everything..." ozłocę :P Miłego (?) słuchania.
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Postprzez KaT w 22 Gru 2010 21:17

Fajne połączenie, faktycznie ciężko się tego słucha ale nie zmarnowałem tych 2 i pół minuty na odsłuchanie + nadsekundy na napisanie komenta.
Ludzie mnie nienawidzą, bo jestem bogaty, przystojny i świetnie gram w piłkę
Cristiano Ronaldo
Awatar użytkownika
KaT

Dołączenie: 07 Wrz 2010 23:34

Switchface / Nook

Postprzez Nook w 31 Gru 2010 13:26

Chciałem tylko dać znać, że od dzisiaj Switchface jest notowany na "Liście Industrialnych Przebojów" na stronie polskiego labela Halotan Records (większy bannerek w moim podpisie). Aktualizowana w każdy piątek rano na podstawie danych z lastFM. Zaglądajcie, słuchajcie, wspierajcie, sugerujcie znajomym na społecznościówkach i takie tam :)
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Switchface / Nook

Postprzez Nook w 04 Lut 2011 16:23

Podrzucam kolejny efekt mojej nudy.

Rozkminiałem dziś działanie vocodera i z tej zabawy urodziło się małe intro. Zrobiłem coś w klimacie Fallout z ATS, tyle że wokale (linia melodyczna wokalu zrobiona od zera) i kilka sampli pochodzi z In The End. Nie jest to zbyt zaawansowane technicznie, ale prostu chciałem zobaczyć co z tego wyjdzie. Może komuś się spodoba. Have fun :)

http://www.multiupload.com/X9D4H347J8
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Switchface / Nook

Postprzez _Ev_ w 04 Lut 2011 16:35

<lubię to!> :mrgreen:

Podoba mi się, naprawdę fajnie się słucha :)
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

zwieR.Z. napisał(a):Ewelina, chłopie, wrzuć na looz.

:lol2:
Awatar użytkownika
_Ev_

Dołączenie: 18 Lip 2010 23:13
Miejscowość: Lublin

Switchface / Nook

Postprzez Kozer w 07 Lut 2011 01:23

Wow, to jest dobre. Strasznie zaszło mi w pamięć mimo, że słuchałem tego parę dni temu. Fajna koncepcja, nie można się przyczepić. chcę wiecej :D
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Switchface / Nook

Postprzez Nook w 11 Lut 2011 13:41

Dzięki wielkie za opinie :) Możliwe, że coś więcej w tym stylu sie urodzi, ale nic nie obiecuję :)

EDIT:
Chciałbym się pochwalić pierwszym Switchface'owym wywiadem dla mediów lokalnych :mrgreen: Jeśli jesteście ciekawi co miałem do powiedzenia zapraszam tutaj. Życzę miłej lektury :geek:
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Switchface / Nook

Postprzez _Ev_ w 04 Mar 2011 00:15

Przesłuchałam te dwa teasery, które podrzuciłeś w temacie o tekstach piosenek i.... imo jest na co czekać :D
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

zwieR.Z. napisał(a):Ewelina, chłopie, wrzuć na looz.

:lol2:
Awatar użytkownika
_Ev_

Dołączenie: 18 Lip 2010 23:13
Miejscowość: Lublin

Switchface / Nook

Postprzez Nook w 11 Mar 2011 17:53

Coś nie-Switchface'owego tym razem. Część z Was pewnie słyszała ostatnio niesławny diss DJ-a Lethala z Limp Bizkit, którego bohaterem był Mr Hahn. W skrócie: ktos podrzucił Lethalowi filmik porównujący jego i Joe'ego i ten się wpienił. Po serii niewybrednych tweetów nt. Hahna i całego LP, koleś skleił diss, którego mozna posłuchać tu.

I z braku odpowiedzi na horyzoncie sam postanowiłem wziąć się do roboty.

http://www.multiupload.com/R9RTTHDUWY

W kawałku powyżej "wcieliłem się" w rolę Mr Hahna i starałem się tak podobierać sample by zwyczajnie Lethalowi "pojechać" . Sample nie są skreczowane, bo i nie jestem didżejem, aczkolwiek sądzę, że udało się to jakoś zamaskować. Byłoby to dłuższe gdybym miał do dyspozycji więcej ciekawych sampli. Kawałek z przymrużeniem oka, ale mimo wszystko zachęcam do ściągania i opiniowania :mrgreen:
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Switchface / Nook

Postprzez zwieR.Z. w 11 Mar 2011 19:57

Powiem tylko tyle, że liczyłem na to, iż właśnie tak to będzie brzmiało ;) Fajna robota.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Switchface / Nook

Postprzez Frycas w 11 Mar 2011 20:40

Rozwaliło mnie to :' Whats my name? Mrrrr.Hahnn" i ten koniec " Gamee Over " :)
Nook, dobra robota. Weź to temu Lethalowi podeślij jakoś ^^
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

Switchface / Nook

Postprzez chmuurek w 12 Mar 2011 11:22

Super. Naprawdę podeślij mu to jakoś :D
Awatar użytkownika
chmuurek

Dołączenie: 09 Wrz 2009 21:14

Switchface / Nook

Postprzez Nook w 25 Mar 2011 09:47

http://soundcloud.com/switchface/hellraiser

Dla tych, którzy są ciekawi nowego kierunku Switchface, udostępniłem do odsłuchu jeden nowy utwór. Jest to cover klasycznego utworu z repertuaru Suicide Commando zatytułowanego "Hellraiser". Nie jest to tak ciężkie jak w oryginale, bo postawiłem bardziej na klimat. Dodałem tez od siebie sporo nowych rzeczy. Jak ktoś nie zna oryginału, może porównać sobie tutaj.
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Następna

Powróć do Muzycznie i wizualnie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości