Nowa szkoła i ogólnie nasze szkolne problemy

(wypowiedz się)

Postprzez 11chester11 w 16 Cze 2011 19:00

W sumie właśnie idę do gimnazjum i mam poje*aną klasę. Podstawówka połączona jest z gimnazjum i wszystkich znam. Ale kilka lat temu były problemy i dyrekcja zarządziła że nie wolno się przepisać, a o klasie decydował los. Żeby utrzymać średnią... :/ I akurat moje pechowe szczęście pozwoliło mi być samej, w innej klasie niż moi znajomi i osobami z którymi lepiej się nie zadawać. Moja naj. przyjaciółka jest ze mną ale wyjeżdża do Niemiec i zostanę sama jak palec. Z mojej wsi nikt nie chodzi do tej klasy i po lekcje muszę iść 3 km, by wziąć i odpisać.

Jak sądzicie? Czy taki wybór jest sprawiedliwy? Zdarzyły wam się kiedyś takie problemy? I ogólnie o szkolnych problemach...
I take everything from the inside
And throw it all away
Cause I swear/for the last time
I won't trust myself with you

Dzięki wam chce mi się żyć...
Awatar użytkownika
11chester11

Dołączenie: 15 Maj 2011 11:42
Miejscowość: Mała wieś na Dolnym-Śląsku

Postprzez Dinnaroth w 16 Cze 2011 19:56

Nigdy nie miałem podobnych problemów, być może dlatego, że mieszkam w Krakowie.

Obecnie udaję się do liceum, Wybrałem trzy szkoły (tyle można): II LO, I LO, VII LO. Najbardziej chciałbym się dostać do II LO, do klasy matematyczno - geograficznej. To jest mój pierwszy wybór. Drugi to ten sam profil w I LO. Mam łącznie 160 pkt. W zeszłym roku próg w II LO do tej klasy był właśnie 160 pkt, w I LO 164 pkt. Jednak myślę, że nie powinienem mieć problemu z dostaniem się ze względu na to, że egzaminy gimnazjalne poszły w tym roku wszystkim bardzo słabo. Wystarczy powiedzić, że z humana w zeszłym roku średnia dla Polski wynosiła 33 pkt, w tym - 26 pkt. Z majcy w tamtym - bodajże 31 pkt albo 29, w tym - 25 pkt. Szczerze mówiąc bardziej martwię się o swoich dwóch przyjaciół, którzy mieli byc ze mną w klasie, ale zawalili testy i mają ledwie 146 pkt. :cry: Na TAK niski próg chyba nie ma liczyć... Choć fajnie by było. No i w końcu jest jeszcze druga rekrutacja.
You are my shelter, my shoulder when I'm weary
But I'm the strongest man whenever you're close
With your loving, I'm something and you need to know
Awatar użytkownika
Dinnaroth

Dołączenie: 03 Maj 2010 20:24
Miejscowość: Kraków

Re: Nowa szkoła i ogólnie nasze szkolne problemy

Postprzez niqus w 16 Cze 2011 21:01

kota nie ma, to myszy harcują

SZKOŁA

zamknięte
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Powróć do Poważne dyskusje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości