Living Things

(dyskusje o albumach)

Nowy album?

Postprzez mlodyworus w 26 Kwi 2011 11:40

Podobno już nagrywają nowy materiał, powrócili do studia szybciej niż zawsze ... a znając Chestera i jego poczucie humoru, bardzo możliwe, że Chaz jak zwykle coś palnął ...
mlodyworus

Dołączenie: 17 Mar 2011 16:26

Nowy album?

Postprzez Melliana w 26 Kwi 2011 13:33

mlodyworus napisał(a):Podobno już nagrywają nowy materiał, powrócili do studia szybciej niż zawsze ...

Serio? Dobrze, że nam powiedziałaś bo byśmy nie wiedzieli. :P

mlodyworus napisał(a):a znając Chestera i jego poczucie humoru, bardzo możliwe, że Chaz jak zwykle coś palnął ...

Kiedy mówił o tym tylko Chester też uważałam, że nie powinno mu się do końca wierzyć. Przekonałam się, że to prawda gdy to samo zaczął mówić Mike.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołączenie: 27 Wrz 2009 19:34
Miejscowość: Toruń

Nowy album?

Postprzez Dominik90pl w 22 Maj 2011 12:02

Według mnie powinni wydać album coś w stylu new divide lub In The End oby dwie te piosenki mają dobry styl 8-) 8-)
Dominik90pl

Dołączenie: 22 Maj 2011 11:58

Nowy album?

Postprzez Frycas w 24 Maj 2011 08:35

Według mnie powinni wydać album coś w stylu new divide lub In The End oby dwie te piosenki mają dobry styl

Czegoś takiego by nie nagrali. Style tych dwóch piosenek do siebie nie pasują. Rapcore i industrial ? Tak lekko nie pasuje, co nie ?
Podobno już nagrywają nowy materiał, powrócili do studia szybciej niż zawsze ...

Mówili ,że w trasie go 'próbują' nagrać.
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

Nowy album?

Postprzez Dinnaroth w 24 Maj 2011 16:11

Mówili ,że w trasie go 'próbują' nagrać.

Tak, ale od czasu trasy po USA siedzą i nagrywają. Powitali studio. ;)
You are my shelter, my shoulder when I'm weary
But I'm the strongest man whenever you're close
With your loving, I'm something and you need to know
Awatar użytkownika
Dinnaroth

Dołączenie: 03 Maj 2010 20:24
Miejscowość: Kraków

Nowy album?

Postprzez Frycas w 24 Maj 2011 19:31

Przecież to jest wiadome ,że kiedy wrócą z trasy 'przesiądą' się na studio. W ogóle jestem cały czas zamyślony co tym razem wykombinują. Trochę za szybko się do tego zabrali.
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Nowy album?

Postprzez bbartek w 03 Cze 2011 19:39

Tak się zastanawiam... Linkini niby "weszli" do studia, żeby znów zacząć nagrywać. A może my tą informację źle przyjęliśmy? Może chodziło jedynie o nagranie Issho Ni i zrobienie remixu Iridescent? Myślę, że ciężko jest pogodzić trasę koncertową i nagrywanie nowego materiału na płytę. Zawsze mieli odstęp kilku lat od wydawania płyt, więc czemu teraz ma się to zmienić? Wiadomo ile razy już było, że Chester czy ktoś inny coś palnął, a później okazywało się, że to nie prawda. Myślę, że musimy poczekać na wypowiedź Shinody (bo on się chyba na ten temat nie wypowiadał, prawda? :roll: Albo, że o czymś zapomniałem) o nowej płycie, żeby być pewnym, że weszli do studia, żeby nagrać materiał na nową płytę. :)
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Nowy album?

Postprzez chmuurek w 04 Cze 2011 14:00

Shinoda również mówił, że płyta wyjdzie szybciej. Jeżeli mówi prawdę to myślę, że płyta wyjdzie gdzieś w połowie 2012 roku.
Awatar użytkownika
chmuurek

Dołączenie: 09 Wrz 2009 21:14

Nowy album?

Postprzez bbartek w 04 Cze 2011 17:20

Shinoda również mówił, że płyta wyjdzie szybciej.

To widać o czymś zapomniałem. Jak Mike mówił, że płyta wyjdzie szybciej, to tak prawdopodbnie będzie. ;)
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Nowy album?

Postprzez FafciuSamoZUO w 04 Cze 2011 20:00

Tak naprawdę to i M2M i ATS miały wyjść szybciej . Tak chcieli ale nie wyszło . Może teraz wyjdzie szybciej, ale jak dla mnie 3 lata to minimum .
Image
FafciuSamoZUO

Dołączenie: 06 Lip 2010 17:02

Nowy album?

Postprzez Melliana w 05 Cze 2011 15:22

bbartek napisał(a):Myślę, że musimy poczekać na wypowiedź Shinody (bo on się chyba na ten temat nie wypowiadał, prawda? :roll:

Jak byście czytali nasze newsy to byście wiedzieli, ze mówił. :P
http://linkinpark.pl/news/nowy-album-wc ... ewamy_1141

bbartek napisał(a):Jak Mike mówił, że płyta wyjdzie szybciej, to tak prawdopodbnie będzie. ;)

Tu nie chodzi o to, że oni sobie postanowili wydać płytę wcześniej niż zwykle. Po prostu teraz wydaje się im , że może się to udać. A moim skromnym zdaniem, jak na dobre wejdą do studia to będzie tak jak zawsze, czyli wcale nie wcześniej.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Nowy album?

Postprzez bbartek w 06 Cze 2011 21:28

Jak byście czytali nasze newsy to byście wiedzieli, ze mówił.
http://linkinpark.pl/news/nowy-album-wc ... ewamy_1141

Czytam newsy na bieżąco. :) Po prostu zapomniałem o tym, że Mike się wypowiadał na temat nowej płyty.
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Nowy album?

Postprzez Frycas w 15 Cze 2011 21:09

Szperając po necie znalazłem Ciekawy artykuł. Łapcie tłumaczenie

"Element elektroniczny zdominował nasze brzmienie - skomentował Bennington ostatni album LP, "A Thousand Suns". - Od teraz będziemy robili rzeczy, których nie próbowaliśmy nigdy wcześniej - ciągle będziemy obracali się w ciężkich brzmieniach, ale daleko nam będzie od powtarzania oczywistych aranżacji czy przesterowanych gitar.

Wokalista (Chester) już teraz zapowiedział, że na nowej płycie nie znajdzie się nic, co moglibyśmy usłyszeć na "A Thousand Suns".

- Będziemy musieli znaleźć nowy sposób na bycie agresywnym. Gdy okaże się, że pewne patenty powtarzały się już na poprzedniej płycie, wyrzucimy je do kosza - dodał. - Dzięki temu pozostaniemy kreatywni. W końcu nie jesteśmy maszynam
i"

I tak mu nie wierzę..
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Nowy album?

Postprzez Mr.Pablo w 15 Cze 2011 21:30

A może zapodasz link do tego artykułu?
Każdego dnia, dziękuję Bogu za to, że Cię mam,
Za to, że jesteś przy mnie bym nigdy nie czuł się sam,
Każdego dnia, nadajesz memu życiu nowy sens,
Z Tobą mogę iść po jego kres.
Awatar użytkownika
Mr.Pablo

Dołączenie: 29 Sie 2009 10:09
Miejscowość: Krakow

Nowy album?

Postprzez Viper w 16 Cze 2011 20:12

Ciężkie brzmienia na nowej płycie? Coś nie chce mi się w to wierzyć, ale oby to była prawda :)
Viper

Dołączenie: 26 Kwi 2011 13:50
Miejscowość: Poznań

Nowy album?

Postprzez blackout. w 17 Cze 2011 14:35

Najlepszym rozwiązaniem dla zespołu, byłoby wydanie płyty na której zawarliby jakieś 2 piosenki w jakimś nowym stylu + reszta z poprzednich płyt. Np. tak :

1. jakiś instrumental (coś w stylu Wake, A.06 lub Pale)
2. utwór w stylu HT (w stylu Papercut)
3. ballada typu MTM (w stylu LOATR)
4. piosenka w stylu ATS (dużo elektroniki)
5. utwór w stylu Meteory (w stylu Faint, mocne, ale chwytliwe)
6. nowy styl
7. styl HT (w stylu Pushing me Away)
8. nowy styl
9. mocny utwór w stylu MTM (jak Given Up, No More Sorrow)
10. styl Metory (np. w stylu Somwhere I Belong)
11. styl ATS
12. popisy Mr. Hahna
13. balladka w stylu In Pieces lub utwór w stylu HT (w stylu One Step Closer)

Trochę się rozpisałem, ale to by moim zdaniem była idealna płyta. I nie chodzi o to, że jak w stylu OSC to skopiowane tylko zmieniony tekst, ale podobny schemat, mocne gitary, troszkę rapu (w przypadku OSC).
dawniej smolarek
Image
Image
Awatar użytkownika
blackout.

Dołączenie: 25 Cze 2010 20:50

Nowy album?

Postprzez kronos1194 w 17 Cze 2011 17:26

Chyba cie... To w ogóle nie pasowałoby do siebie, ni jak. Tak pomieszany i to jeszcze w tak różnym stylu album byłby chwytliwy przez pierwsze 10 przesłuchań...
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

Dołączenie: 29 Cze 2009 19:12

Nowy album?

Postprzez Viper w 17 Cze 2011 18:07

Do tego mają dojść jeszcze kontrowersyjne teksty... Ciekawe co z tego wyjdzie :roll:
Viper

Dołączenie: 26 Kwi 2011 13:50
Miejscowość: Poznań

Nowy album?

Postprzez Melliana w 18 Cze 2011 14:54

kronos1194 napisał(a):Chyba cie... To w ogóle nie pasowałoby do siebie, ni jak. Tak pomieszany i to jeszcze w tak różnym stylu album byłby chwytliwy przez pierwsze 10 przesłuchań...

I został by zjechany, jako robiony "pod publikę".

Viper napisał(a):Do tego mają dojść jeszcze kontrowersyjne teksty... Ciekawe co z tego wyjdzie :roll:

"Polityka, wiara i inne sprawy", jak to powiedział Chester w wywiadzie dla Kerrang!, nie jestem pewna czy idą w dobrą stronę, ale zobaczymy. Mój stosunek do ich przyszłej twórczości przeszedł ostatnio w fazę "a niech sobie robią co chcą" i już się niczym nie przejmuje. Oni i tak zrobią coś co im samym będzie się bardzo podobało, a opinia reszty świata zapewne mało ich obejdzie, tak jak w przypadku ATS.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Nowy album?

Postprzez numetalpl w 18 Cze 2011 17:22

Cięzkie brzmienia ? to przecież będzie prawdopodobnie kontynuacja ATS, więc jaja a nie ciężkie brzmienia, elektronika nigdy mnie nie pociągała w dużych ilościach ( ten utwór z ATS co jest sama elektronika, robot boy czy coś takiego, może pomyliłem nazwę, nie wiem, ATS nie słucham wgl to masakra jakaś ), co to wgl za ciężkie brzmienie zrobione z tysięcy dzwięków, zmodyfikowana gitara, do tego jeszcze wokal który co 10 sekund jest zmodyfikowany, ja jestem w każdym razie elektronice na nie :D
Image
numetalpl

Dołączenie: 04 Sie 2010 15:43

Nowy album?

Postprzez kolo10017 w 19 Cze 2011 18:15

Oj tam, oj tam. Żadnej kontynuacji ATS nie zrobią (btw to świetna płyta wystarczy chcieć wczuć się w jej klimat). Znowu zrobią coś nowego i znów to będzie świetne.
Image
Awatar użytkownika
kolo10017

Dołączenie: 03 Sie 2010 12:51

Nowy album?

Postprzez numetalpl w 19 Cze 2011 19:21

A dla mnie to najgorsza płyta, nawet płytka z Jay-Z przy tym to cudo ;p
Jakby wrócili do rockowego grania jak w MtM to byłoby wspaniale, bo do starszego grania już nie ma co myśleć nawet, osobiście kolejnej zelektronizowanej płytki nie zniosę, a co do klimatu, przesłuchałem ATS tylko 2 razy, i nie chodzi o to że mi się nie chciało, ale o to że to po prostu właśnie nie moje klimaty, ani riffu, ta płyta dosłownie tonie w muzyce elektronicznej, a ten utwór co pisałem wyżej robotboy czy jak mu tam, gorszego syfu sie nagrac nie dało i wsadzić na tą płytę :) scream chyba tylko w Blackout ( piosenka podoba mi się tylko do momentu zanim Joe zmienia głos Chaza, fatalka ) jest o ile dobrze pamiętam, Iridescent to najlepszy kawałek na płycie jak dla mnie, to jest dopiero klimat, i wokal z uczuciami i emocjami, a nie jakieś bawienie się głosem i modyfikowaniem go na 100 sposobów, rozumiem jakieś scratche ( nie wiem jak to się pisze :P ) fajne motywy np początek papercut, a zwłaszcza końcówka to cudo jest, gitara ze scratchami, fajnie brzmi, ja elektronice w nadmiarze, trance, techniawom,house, i tym innym shitom dla 14 latków mówię stanowcze NIE, ale to tylko moja opinia i moje zdanie :)
Image
numetalpl

Nowy album?

Postprzez kronos1194 w 19 Cze 2011 20:43

Aż z ciekawości zapytam... numetalpl, a co sądzisz o Reanimation? :P
Image
Awatar użytkownika
kronos1194

Dołączenie: 29 Cze 2009 19:12

Nowy album?

Postprzez numetalpl w 20 Cze 2011 14:34

To tylko płytka z remiksami HT, a nie płyta jako nowy materiał, więc nic szczególnego ; p
Image
numetalpl

Nowy album?

Postprzez FafciuSamoZUO w 20 Cze 2011 20:06

Te ciężkie brzmienia to może być coś w stylu Blackout , więc ...

Na pewno będzie inna , ale jak daleko mogą się posunąć ? < Chester Bennington i Nergal w ich nowym utworze - Luciferia >
Image
FafciuSamoZUO

Dołączenie: 06 Lip 2010 17:02

PoprzedniaNastępna

Powróć do Płyty

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości