Oscary 2011

(film, teatr, książki, komiksy...)

Oscary 2011

Postprzez Sori w 28 Lut 2011 23:31

Pal licho "Incepcję" i innych "Fighterów"... Jestem tu tylko po to, by pochwalić się tym (a przy okazji promować dobrą muzykę):

Image
Trent Reznor - prawdziwy geniusz - w końcu zostaje należycie nagrodzony za swoją kreatywność i ambicję (jakby ktoś jeszcze nie był świadom, za co - oto The Social Network). Filmu jeszcze nie oglądałem, ale soundtracku słucham nałogowo i powiem jedno: naprawdę mu się należało - TSN to prawdziwa perełka wśród nadętych, symfonicznych OSTów. Polecam każdemu, kto nie boi się elektroniki i nie jest nałogowym fanem Dream Theater. ;)

Żeby nie spamować, temat utworzyłem zbiorczy, tzn. jeśli kogoś jeszcze interesuje 83. ceremonia wręczenia Oscarów za rok 2010 niech pisze tutaj - i nie muszą to być koniecznie posty o wspaniałości powyżej przedstawionego werdyktu Akademii (wspaniałości, bo posty sprzeciwiające się będą kasowane :P). Jak chcecie możecie i pisać o arcynudnym (ponoć) "Jak zostać królem".

EDIT: Link do wyników wszystkich kategorii:
http://pl.wikipedia.org/wiki/83._ceremonia_wręczenia_Oscarów
no alarms and no surprises
Awatar użytkownika
Sori

Dołączenie: 08 Kwi 2009 18:39

Oscary 2011

Postprzez radioactivemouse w 01 Mar 2011 15:46

osobiście mam ściągnięte The Social Network lecz niespecjalnie mnie zaciekawiło i wyłączyłam po jakiejś pół godzinie, wcześniej przewijając czy by nie było jakiego lania się czy czegoś ... ta, jestem tą, która lubi wojenki, strzelanie z pistoletów i wszelkie matrixy. a tu cicho. soundtracku nie słuchałam, ale jak mówisz że elektronika to też podziękuję, mimo wszystko przeważa stwierdzenie każdy swój gust ma, a o gustach się nie dyskutuje. nie powiem, że go czasem nie olewam. :D

Natomiast wysokobudżetowa produkcja Christophera Nolana, Incepcja z 8 nominacji, zdobyła również cztery statuetki za najlepsze zdjęcia, najlepszy dźwięk, najlepszy montaż dźwięku i efekty specjalne.

ojaojaojaojaoja, trzymajcie mnie po spadnę <3
oglądałam film dwa razy, dwa razy ściskałam przez dwie godziny pluszaka, dwieście razy szczerzyłam się do Arturka, pięć razy śmiałam się, kiedy Eames prezentował Ariadne, co to zryw. Fabuła może sama w sobie nie jest specjalna, ale i tak kocham. trzyma w napięciu a głównie o to mi chodzi. : d
Image
Awatar użytkownika
radioactivemouse

Dołączenie: 19 Lut 2011 17:32

Oscary 2011

Postprzez Dead by linkin w 01 Mar 2011 17:41

O tak, Trentowi się ten Oscar naprawdę należał, a ja od początku podejrzewałem, że statuetkę zgarnie - konkurencja w tym roku słaba.
Ponadto żałuję, że "The Social Network" nie zgarnęło Oscara za najlepszy film. Dzieło Finchera to klasa, coś, czego raczej nie polecam fanom pustych filmów akcji. Sam David Fincher powinien zostać nagrodzony za reżyserię. Cóż, najwyraźniej ten film był za ambitny dla Akademii...
Watch what you think, THEY can read your mind!
Awatar użytkownika
Dead by linkin

Dołączenie: 05 Cze 2010 17:12
Miejscowość: Szczecin

Powróć do Kultura

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości