Out Of Ashes - opinie

(czyli co panowie robią poza LP)

Out Of Ashes - opinie

Postprzez zwieR.Z. w 01 Paź 2009 21:53

Czas przyjrzeć się albumowi nieco dokładniej.

Fire - utwór w wersji koncertowej spodobał mi się od razu. Na krążku wypadło odrobinę słabiej, a najbardziej szkoda mocnego przyciszenia partii, które na koncercie wykonywał Ryan. Mimo tego, kawałek naprawdę bardzo solidny. 8/10
Crawl Back In - trochę musiałem się do niego przekonywać. Średnio podoba mi się pierwsza połowa, a najbardziej gryzie mnie wejście drugiej gitary przy pierwszym "I wanna crawl back in". Potem jest już jednak tylko lepiej, a końcówka miażdży. 7/10
Too Late - po pierwszych urywkach myślałem, że kawałek rozwali mnie na łopatki, ale wrażenie okazało się odrobinę słabsze. Największy minus za mostek, który średnio się komponuje z resztą utworu. 8/10
Inside Of Me - świetna energia, tylko aż prosi się o dwa razy dłuższe zwrotki. 9/10
Let Down - zwrotki nie wyszły najlepiej. Częściowo wręcz zalatuje mi to MIDI. W zasadzie tak naprawdę dobrze wyszedł jedynie refren, bo i mostek trochę uproszczony w stosunku do wersji live. Trzeba jednak wyróżnić świetny wokal podczas całego utworu. 6/10
Give Me Your Name - świetny podkład, bardzo dobry wokal, ale trochę traci to swój urok w refrenie. Taki jakiś rozlazły, słabo wpadający w ucho. 7/10
My Suffering - całkiem solidny, żywy kawałek. 7/10
Condemned - pozytywne zaskoczenie, bo po snippecie myślałem, że na jednym przesłuchaniu tego utworu się skończy. 7/10
Into You - będę musiał trochę przemontować ten utwór, bo strasznie gryzie mnie układ ostatnich refrenów (ostro-delikatnie-ostro). Gdyby nie to, to byłby to zdecydowanie mój ulubiony utwór na płycie. 8/10
End Of The World - nic mnie tu nie denerwuje, ale też nic (prawie) nie przyciąga. 5/10
Walking In Circles - najlepszy utwór na płycie, nie mam nic do zarzucenia. 10/10
In The Darkness - całkiem przyjemnie się słucha, ale mnie nie powala. 6/10
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Out Of Ashes - opinie

Postprzez kasiula w 01 Paź 2009 23:41

Ja niestety chyba na razie powstrzymam się od opinii na temat Out Of Ashes :P
Mam taki zwyczaj, że zanim zacznę coś oceniać, to najpierw muszę się porządnie w to wsłuchać ;p Jak dla mnie 2 dni to zdecydowanie za mało na wsłuchanie się w cały album, ale może wypowiem się w jakiś sposób o utworach, które były nam już znane stosunkowo wcześniej. Mam tu na myśli oczywiście Crawl Back In, Fire, My Suffering i Inside Of Me :lol: Wszystkie te 4 piosenki od razu przypadły mi do gustu, nie mam do nich zbyt wielu zastrzeżeń. No, może tylko to, że w Crawl Back In za szybko zaczyna się refren :roll: Moim zdaniem pierwsza zwrotka powinna być przynajmniej tak długa, jak chociażby <w tym przypadku> następna. Takie szybkie przejście w refren niezbyt mnie urzekło. Natomiast co do Fire, zwieR.Z.u, masz całkowita rację :D
Wersja live, z "wyeksponowaną" partią Ryana, zdecydowanie bardziej mnie zafascynowała :lol: Wszystko brzmiało jakoś tak "z życiem", natomiast na studyjniaku po trochu wyszła niejaka monotonia :|

A !!
Zapomniałam o najważniejszym !!
Chciałam zwrócić Waszą uwagę na jedną bardzo niepokojącą mnie sprawę, mianowicie:
Wszystkie kawałki na Out Of Ashes są ZDECYDOWANIE za KRÓTKIE :!: :!: :!:
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Dołączenie: 05 Sie 2009 18:37
Miejscowość: Ostróda

Out Of Ashes - opinie

Postprzez bartaz w 02 Paź 2009 18:49

No więc tak:
Fire - Podoba mi się, aczkolwiek po drugim refrenie poprostu ideał :D
CBI - na początku Amir nie potrzebnie sie 'wbił' z gitarą. Potem już dobrze się zgrała jego sólówka (ale czemu taka krótka!), poza tym super :)
Too Late - zwrotki niezbyt ciekawe ale refren nadrabia zaległości.
IOM - Idealny! Nic dodać, nic ująć
Let Down - to samo co z Too Late
Give Me Your Name - klapa! Refren kompletnie zwalony.
My suffering - Refren super, Chester ma jeszcze tę moc w głosie.
Condemned - Chester bardzo mnie zaskoczył stylem wokalu. Brawo Chester!
Into you - mój ulubiony kawałek z płyty, i to wejście z gitarą...piękne :D
End of The World - przypomina mi stare zespoły rockowe, co nie jest jego wadą.
Walking In Circles - 10/10 (nie trzeba wyjaśniać)
In the Darkness - równie dobry jak WIC, a nawet lepszy, te późniejsze refreny..super!
bartaz

Out Of Ashes - opinie

Postprzez sochagol w 03 Paź 2009 16:56

Podobnie jak Kasiula, nie mam wyrobionego zdania na temat tej płyty, ale muszę o jednym napisać. Let Down z albumu to totalne dno. W ogóle mi się nie podoba. Sto razy bardziej wolę tą(tę) wersję: http://www.youtube.com/watch?v=0i4xTDw_in0

Reszta jak na razie ok, ale z ostateczną oceną jeszcze się wstrzymam. :P
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Dołączenie: 22 Cze 2009 11:57
Miejscowość: Konin

Re: Out Of Ashes - opinie

Postprzez kasiula w 03 Paź 2009 17:34

sochagol napisał(a):Podobnie jak Kasiula...

No to teraz podobnie jak Ty - i ja muszę stwierdzić, że Let Down w wersji akustycznej zdecydowanie bardziej mi się podobało. W nowej odsłonie tej piosenki moim zdaniem strasznie zawodzi instrumental. Wokal jest na dość wysokim poziomie, jednak przesadna ilość chórków i powtórzeń mnie przeraża. I te końcowe wydłużanie na siłę.... :roll:
I jeszcze w 55 minucie taka zwałka...
Strasznie brakuje mi tam fragmentu z pierwotnej wersji :/

Condemned.
Nie wiem jak wy, ale ja po pierwszym przesłuchaniu tej piosenki zauważyłam UDERZAJĄCE PODOBIEŃSTWO :!: z utworem B12 zespołu Grey Daze.
I nadal je widzę, CO MNIE BARDZO NIEPOKOI.
Nie mam pojęcia, może Chester w ten sposób próbuje nawiązać do korzeni ??
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Postprzez Melliana w 03 Paź 2009 19:18

sochagol napisał(a):Let Down z albumu to totalne dno. W ogóle mi się nie podoba.

Masz absolutną racje!!! Przyznam się że ja z trudem wysłuchałam do końca, to jest po prostu totalna porażka. Nie wiem jak to określić, ale jest jakaś "przesłodzona". Refren jeszcze jakoś się ratuje, ale zwrotki mnie przerażają. Wersja akustyczna była genialna, natomiast ta, no cóż nie będę się powtarzać...
Jak na razie najbardziej przypadły mi do gustu "Walking in circles" i "In the darkness".
Co do reszty, jeszcze wole się nie wypowiadać...
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołączenie: 27 Wrz 2009 19:34
Miejscowość: Toruń

Out Of Ashes - opinie

Postprzez bartaz w 03 Paź 2009 20:00

Ejjj no, nie przesadzajcie, refren fajnie wyszedł z podkładem Julien-k :P I to mi się w nim podoba :D
bartaz

Out Of Ashes - opinie

Postprzez Halucynka w 04 Paź 2009 11:08

Wszystkie piosenki są świetne oprócz Give me your name. Jest ta piosenka jakaś taka.. rozlazła? Nie wiem.
w Condemned, jak ktoś już tu napisał, powalił mnie wokal Chestera. Świetne : )
Halucynka

Dołączenie: 15 Cze 2009 17:44

Out Of Ashes - opinie

Postprzez Kozer w 05 Paź 2009 17:50

Płyta niesamowicie przepełniona pozytywna energią. W ogóle energią. Świetnie wywołuje szybsze bicie serca, zarazem nieźle wycisza. Po pierwszych kawałkach na MySpace nie spodziewałem się takich świetnych utworów jak Walking In Circles czy In The Darkness.

No to rozłóżmy płytę na części pierwsze:

Fire - całkiem miły utworek, ale nie przypadł mi do gustu. Nie ma tego czegoś. Po prostu nie w moim typie, dlatego dam 7/10

Crawl Back In - i znów śpiewka z gitarką. Niepotrzebna :P Natomiast końcówka - miażdży, rozwala, wbija w fotel i powoduje dziwne palpitacje serca. I chyba na to trzeba czekać cały utwór. 9/10

Too Late - tutaj sytuacja odwrotna. Nieźle wygląda na początku i dalej nie zaskakuje. 8/10

Inside of Me - jeden z tych 'pozytywnie brzmiących' utworów. Ani wokal ani muzyka nie są jakieś super, jednak w połączeniu dają oszałamiający efekt. 10/10

Let Down - Fantastyczny utwór. Lekko zamulające zwrotki, ale warto czekać :) 8/10

Give Me Your Name - na początku nie wpadło mi w ucho, ale z czasem bardzo się spodobało. 8/10

My Suffering - dynamiczny, z werwą, daje kopa. Tak ma być ;) świetny kawałek. Niestety zraziło mnie użycie tej samej 'sztuczki' w dwóch piosenkach, mianowicie głos Chaza na drugim planie na początku zwrotku. To samo zrobiono w Inside of Me. 9/10

Condemned - faktycznie, podobny do B12. Ale całkiem fajny, przyjemny kawałek. 9/10

Into You - no, kolejny pozytywny utwór. Bardzo mi sie podoba. 9/10

End of The World - w pewnym momencie słuchania płyty na głos zapytałem sam siebie co to za utwór, przyciągając tym samym uwagę innych. Spodobało się ;) 8/10

Walking In Circles - Szok, fantazja, zabójcza konsternacja, niesamowite, niewiarygodne, wbija w fotel, daje kopa, zapiera dech w piersiach... Ma ktoś jescze coś fajnego na temat tej piosenki? :D 10/10

In The Darkness - obok powyższej piosenki jedna z najlepszych piosenek. Nie powtarzam się. Obie piosenki powodują, że reszta musiała dostać słabsze oceny, bo by mi skali zabrakło ;) 10/10
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez kasiula w 08 Paź 2009 20:14

kozer napisał(a):Condemned - faktycznie, podobny do B12. Ale całkiem fajny, przyjemny kawałek. 9/10

Tak. Niestety :|

A ja znowu drążę temat Let Down. Już po kolejnym tygodniu jej słuchania nic się nie zmieniło w mojej ocenie. Na maksa nie trawię tej piosenki :/
Dodatkowo dobił mnie jeszcze fakt, iż w refrenie, zamiast :
"I don't wanna live my life again"

jest :
"I don't wanna live that life again"

Porażka xD

Walking In Circles.
Muszę przyznać, że na Out Of Ashes jest to mój zdecydowany faworyt. Można powiedzieć, że "zakochałam się w tej piosence od pierwszego wejrzenia". Piękna, melodyczna, posiadająca klimat. No i ten przyprawiający o dreszcze głos Chestera !! Po prostu miodzio xD
Według mnie jest to utwór dla wrażliwych ludzi <czyt. dla mnie ;p >, ma w sobie niesamowite przesłanie. Już od tygodnia nie mogę się skupić na lekcjach, tak rozpływam się przy Walking In Circles. Ostatnio nawet dostałam pierwszą 3 z odpowiedzi, tak więc widać efekty hipnotyzującego działania tego utworu :D

* NIESTETY DLA MNIE JAK NA RAZIE DWOJAKIEGO :mrgreen:
Ostatnio edytowany przez kasiula, 08 Paź 2009 23:03, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Out Of Ashes - opinie

Postprzez LFKP w 08 Paź 2009 21:50

płyta daje pozytywnego kopa i jestem nią po prostu oczarowana ^^ mniam ^^

oceny:
Fire - dobra na początek, wprowadza gładko w resztę płyty. 8,5/10
Crawl Back In - tutaj pokazany jest już pazur...ek ^^ . 8,5/10
Too Late - uspokajająca, kojąca... piękna ^^ - 10/10
Inside Of Me - energia, szybkośc i mocny głos Cheza. 9/10
Let Down - w przeciwieństwie do "niektórych" :P podoba mi się ta wersja :) spokojnie daję 9,5/10
Give Me Your Name - taka o, do posłuchania ot tak, czegoś jej brak xD 8/10
My Suffering - cudo ^^ moja ulubiona piosenka na płycie. ostra, szybka, do skakania i fazowania pod sceną xD 10+/10
Condemned - dziwna jest xD taka... zalatująca mhrokiem :D 8,5/10
Into You - nie ma co więcej dodawac. 10/10
End Of The World - 9,5/10
Walking In Circles - za mną też chodzi ten utwór, ale aż takich odpływów jak kasiula nie mam xD 10/10
In The Darkness - najdłuższa i najspokojniejsza na koniec. Chez ma tu taki miękki głos, że aż kolana się uginają ^^ zachęca do przesłuchania płyty jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze raz... :) 9,5/10
Image
Awatar użytkownika
LFKP

Dołączenie: 28 Maj 2008 21:46
Miejscowość: Szczecin

Postprzez kasiula w 08 Paź 2009 23:07

LFKP napisał(a):Walking In Circles - za mną też chodzi ten utwór, ale aż takich odpływów jak kasiula nie mam xD

Oj żałuj, kochana :D

LFKP napisał(a):In The Darkness - najdłuższa i najspokojniejsza na koniec. Chez ma tu taki miękki głos, że aż kolana się uginają ^^ zachęca do przesłuchania płyty jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze raz... :) 9,5/10

To było zamierzone !!! :mrgreen:
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Out Of Ashes - opinie

Postprzez Zaki w 26 Paź 2009 21:11

Moje ulubione kawałki na tej płycie to:
Oczywiście:
Walking In Cycles - Dopeczepił się do mnie ten kawałek już po przesłuchaniu snippet'u i do tej pory nie może się ode mnie odczepić. Słuchałem go prawie cały czas będąc na Krecie i w połączeniu z widokami, które zapamiętałem już zawsze będzie w mojej pamięci przywoływać coś pięknego :) 10/10
Crawl Back In - Całkiem dobry, daje kopa. Za pare dni dostane na urodziny gitare. Będzie to pierwszy kawałek, jaki będę usiłował grać :) 9,5/10
Fire - Bardzo fajny, i muzycznie i wokalnie. Bardzo mi się podobał, jednak po dokładnym zapoznaniu się ze słowami, podoba mi sie już mniej... Już tyle powstało piosenek o miłości, że za kolejne powinno się płacić grzywnę :) 8/10
Morning After - Mistrzostwo... Zwłaszcza to przedłużenie refrenu wpada w ucho i uzależnia Gitarka też wymiata :) 9,7/10
My Suffering - Słucha się fajnie na ulicy, ale jednak na dłuższą metę czegoś brakuje. 6/10
Let Down - Bardziej podobała mi się wersja Chestera z LPTV, ale ta z OoA też jest niczego sobie. Można pośpiewać w deszczowe dni będą samemu w domu :D
Reszta utworów mnie nie zachwyciła... jeszcze :D
"Cry to yourself,
Nothing will help,
It's too late to change what's been done"

Image
Awatar użytkownika
Zaki

Dołączenie: 26 Cze 2009 01:30
Miejscowość: Warszawa

Out Of Ashes - opinie

Postprzez sochagol w 01 Lis 2009 20:20

Ostatnio spodobał mi się Let Down, który tak zjechałem na początku. Ciekawe...
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Out Of Ashes - opinie

Postprzez Melliana w 01 Lis 2009 20:50

Socha, coś w tym jest bo ja też na początku twierdziłam ze "let down" jest fatalne, a teraz nawet mi się podoba (tzn. refren, bo zwrotek cały czas nie trawie).
Na własnym przykładzie dochodzę zatem do nieprzyjemnego wniosku, że po wielokrotnym przesłuchaniu człowiekowi zaczyna się wszystko podobać...
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Out Of Ashes - opinie

Postprzez sochagol w 01 Lis 2009 20:55

Po prostu zyskuje przy bliższym poznaniu, mam tu na myśli konkretne wsłuchanie się i to wielokrotnie :)
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Out Of Ashes - opinie

Postprzez Melliana w 01 Lis 2009 21:02

Może i tak. ;) Ja tłumacze sobie to też tym, że po pierwszym przesłuchaniu uderzyła mnie różnica pomiędzy tą wersją a tamta którą znałam wcześniej, a że ta wcześniejsza mi się bardzo podobała to tą uznałam za fatalna, ale faktycznie przy bliższym "spotkaniu" zyskuje. Chociaż i tak wole wersję akustyczną.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Out Of Ashes - opinie

Postprzez kasiula w 01 Lis 2009 22:58

Heh xD
sochagol, Melliana - to dziwne, ale nasze obecne upodobania wiele się od siebie nie różnią ;p
powiem nawet więcej: są bardzo, ale to bardzo podobne :D
o_O.
to nawet dobrze się składa, bo również doszłam do wniosku, że "Let Down" ma jednak w sobie to "coś" - ten nieodparty urok, który mnie do niej przekonał :D
teraz przesłuchując Out Of Ashes z chęcią słucham "Let Down", natomiast coraz częściej omijam np. "Fire" xD
nie mam pojęcia, czym to jest spowodowane, bo obie piosenki bardzo lubię :roll:
nie zmienia to jednak faktu, że na mojej TOPliście niestrudzenie króluje "Walking In Circles" :D
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Out Of Ashes - opinie

Postprzez KimKolwiek w 26 Lis 2009 23:37

Ta płyta jest dla mnie ostrym niewypałem. Przesłuchałam ją może 4-5 razy. W ogóle do mnie nie przemawia. Nie obraziłabym się, gdyby nigdy się nie pojawiła. Straciłam szacunek do Chestera :|

Fire - nudzi mnie. Jest jakaś taka.. prosta. Sama nie wiem co mi się w niej nie podoba, ale mi się nie podoba i koniec. Chociaż na tle innych i tak wypada nawet korzystnie. 3/10
Crawl Back In - nie jest źle, ale szału nie ma. 3/10
Too late - przesłodzona. w ogóle brak entuzjazmu 2/10
Inside of me - ma nawet fajnego kopniaka, ale ta solówka czy jak to tam zwał (to pod koniec) - strasznie mnie wkurza. 4/10
Let down - cios poniżej pasa. Jak można zrobić coś takiego tak pięknej piosence.. Kocham wersję z youtube'a (gdzieś tam ją wcześniej zapodał Damian) ale o tej najchętniej bym zapomniała. (Teledysk - bez komentarza) 1/10
Give me your name - ktoś nade mną napisał, ze ta piosenka jest rozlazła. Popieram. 2/10
My suffering - jedna z najlepszych. 4/10
Condemned - ciekawa, jakaś taka inna od reszty. Ale tu również szału nie ma. 3/10
Into you - nie przemawia do mnie. 2/10
End of the world - i ta również. 2/10
Walking in circles - najlepsza. 5/10
In the darkness - 2/10

Może nie doceniam tej płyty, ale na razie świetnie mi się bez niej żyje.
Image
Awatar użytkownika
KimKolwiek

Dołączenie: 22 Lut 2009 09:32
Miejscowość: Płock

Out Of Ashes - opinie

Postprzez bartaz w 27 Lis 2009 20:00

Ewel, jak śmiesz! xD

Nie wiem czemu tak cie ta płytka wkurza...

PS. Chester w jednym wywiadzie mówił że jak ktoś nie polubi "Give Me Your Name" to go udusi xD Czy coś w tym rodzaju :D
bartaz

Postprzez kasiula w 27 Lis 2009 20:38

a dokładniej:
"Jeśli ktoś nie lubi "Give Me Your Name", mam ochotę go zabić, rozkwasić twarz."

udusić to za mało powiedziane ;)

a wracając do tematu:
piosenka naprawdę świetna.
napisana pod wpływem prawdziwych uczuć. prosto z serca. bez zbędnych masek.
nic, tylko pozazdrościć.

Ewel nie musi lubić OoA. nie każdemu przecież podpasowała.
wystarczy, że ja ją ubóstwiam *_*

a tak swoją drogą...
nie wiem jak to w ogóle możliwe, ale tak się składa, że akurat Give Me Your Name słucham najrzadziej...
o_O. chyba już najwyższy czas to naprawić .
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Out Of Ashes - opinie

Postprzez bartaz w 27 Lis 2009 23:47

Ja też słucham go rzadko, aczkolwiek raz a porządnie :D
bartaz

Out Of Ashes - opinie

Postprzez Mr.Pablo w 28 Lis 2009 09:52

Fire-hmm początek strasznie zanudza ale potem się nieźle rozkręca;].Podoba mi się utwór,ale najlepiej zagrali go na koncercie;]7/10
Crawl Back In-Moim zdaniem najlepszy utwór na tej płycie.Wreszcie usłyszałem solówkę gitarową w piosence Chestera xD 9/10
Too late-chyba pomysłu nie mieli,no cóż jak się jest zdenerwowanym to dobrze to posłuchac.4/10
Inside of me-No podobne mam zdanie co do tej piosenki jak do CBI,ma dobrego kopa no ale solówka fe 6/10
Let down-zawiodłem sie całkowicie,tak zarąbista piosenka i ja zeszpecili 2/10
Give me your name-hehehe 7/10
My suffering-po prostu super nutka/8/10
Condemned-heh fajniuśka nutka 6/10
Into you-coś za dużo do mnie nie mówi 3/10
End of the world-fajna nutka kiedy jedzie się autem ;] 7/10
Walking in circles-podoba mi się ale oczywiście mogło by byc lepiej 8/10
In the darkness-te odgłosy na początku są piekne xD.Piosenka głównie fajna 6/10

Płyta podoba mi się ale liczyłem że będzie więcej utworów z czasów Meteory :(.Oceniam płyte na 6/10,mam nadzieję że nowy album LP będzie o wiele lepszy niż Out Of Ashes ;]
Każdego dnia, dziękuję Bogu za to, że Cię mam,
Za to, że jesteś przy mnie bym nigdy nie czuł się sam,
Każdego dnia, nadajesz memu życiu nowy sens,
Z Tobą mogę iść po jego kres.
Awatar użytkownika
Mr.Pablo

Dołączenie: 29 Sie 2009 10:09
Miejscowość: Krakow

Postprzez kasiula w 28 Lis 2009 11:56

ChesterBE napisał(a):Płyta podoba mi się ale liczyłem że będzie więcej utworów z czasów Meteory :(.Oceniam płyte na 6/10,mam nadzieję że nowy album LP będzie o wiele lepszy niż Out Of Ashes ;]

ekhm...
przepraszam, ale co wspólnego ma Meteora i Dead By Sunrise... ??
bo ja nie widzę związku... :roll:

przecież to solowy projekt Chestera.
zupełnie różniący się stylem od LP, a tym bardziej od samej Meteory.
Chester chciał stworzyć coś własnego, osobistego.
i to nie miało mieć związku z LP!
nie wiem dlaczego to porównujesz.
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Out Of Ashes - opinie

Postprzez niqus w 28 Lis 2009 12:21

kasiula, ChesterBE napisał "z czasów Meteory", czyli tak jak Morning After, które powstało na długo przed pomysłem założenia DBS :P
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Następna

Powróć do Solowe projekty

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości