Piraci z Karaibów

(film, teatr, książki, komiksy...)

Lubisz ten film?

Tak
16
94%
Nie
1
5%
Nie mam zdania
0
Brak głosów

Razem głosów : 17

Piraci z Karaibów

Postprzez niqus w 13 Lut 2010 13:53

a mnie właśnie najbardziej we "Władcy" denerwował xD no i w pierwszej części Piratów, bo był taką rozlazłą ciepłą kluchą, natomiast później trochę się wyrobił i już mi tak nie przeszkadzał.

a propos pana Bloom'a i Piratów z Karaibów:
kilka lat temu, byłam na organizowanej w jednym kinie w moim mieście, nocy filmów z Johnnym Deppem. Oczywiście 2 z 3 filmów to musieli być Piraci. Gdy podczas pierwszej części pojawił się Bloom po raz pierwszy, kilka młodszych dziewcząt zapiszczało, na co odpowiedzią były chichoty reszty widowni. Gdy pojawił się Johnny (ta pamiętna scena jak Jack wpływa do portu na tonącej łódce) cała sala zaczęła bić brawo, jednak owacje były głośniejsze, gdy Jack prawie zrzucił Will'a ze statku ;D
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Piraci z Karaibów

Postprzez Saika w 13 Lut 2010 14:43

Bo to jest KAPITAN Jack Sparrow i żaden obszczymórek nie ma z nim szans - choćby to był Orlando vel Will. :D
Saika

Re: Piraci z Karaibów

Postprzez musta.enkeli.666 w 13 Lut 2010 15:00

niqus napisał(a):a mnie właśnie najbardziej we "Władcy" denerwował xD no i w pierwszej części Piratów, bo był taką rozlazłą ciepłą kluchą, natomiast później trochę się wyrobił i już mi tak nie przeszkadzał.

no widzisz, u mnie jest na odwrót. Chyba obejrzałam za dużo filmów z jego udziałem... bleh :evil:

niqus napisał(a):Gdy pojawił się Johnny (ta pamiętna scena jak Jack wpływa do portu na tonącej łódce) cała sala zaczęła bić brawo, jednak owacje były głośniejsze, gdy Jack prawie zrzucił Will'a ze statku ;D

bo to są jedne z najlepszych scen :) Jack rządzi ;)
"Syyttömänä syntymään sattui hän
Tähän maahan pohjoiseen ja kylmään"
Awatar użytkownika
musta.enkeli.666

Dołączenie: 10 Lut 2010 17:51
Miejscowość: Koszalin

Piraci z Karaibów

Postprzez Darth Dream w 16 Maj 2011 22:30

Jako że zbliża się premiera czwartej części, pomyślałem, że warto odświeżyć pamięć i kupiłem na DVD pierwsze 3 filmy, które oglądałem później cały weekend. Zdążyłem już zapomnieć, że gra tu Bill Nighy (wampir Victor z Underworld i Rufus Scrimgeour z Harry'ego Pottera) i Zoe Saldana (Avatar). Podtrzymuję to, co pisałem wcześniej: druga i trzecia część są lepsze od pierwszej. Mają dużo bardziej rozwiniętą i skomplikowaną fabułę. Słyszałem, że Na nieznanych wodach ma pod tym względem przypominać Klątwę Czarnej Perły, co mnie nieco martwi, no, ale film z Johnnym Deppem nie może być zły, prawda? ;) Zresztą, wcale nie twierdzę, że pierwsza część jest słaba. Wątki poboczne są w nim lepiej rozwinięte a drugoplanowe postacie lepiej zarysowane niż w powieści Zmierzch (na przykład), choć na ogół to filmy mają prostą fabułę, a książki bogatszą. Warto mieć DVD, bo każda część jest opatrzona komentarzem scenarzystów, reżysera bądź aktorów, czasem powiedzą coś ciekawego (Keira Knightley jest strasznie gadatliwa, jak to rozpieszczona nastolatka :D ). A jak już jesteśmy przy Keirze - martwi mnie jej nieobecność w "czwórce", bo na kim będę oko zawieszał? Penelope Cruz to nie to samo :( .

Zarezerwowałem bilet na prapremierę Piratów 4, w czwartek o 13.45. Już nie mogę się doczekać :twisted:
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez Saika w 18 Maj 2011 09:55

Mnie też ta zmiana martwi, ale co tam. Pociesza mnie tylko fakt, że wszystkie wcześniejsze części trzymały poziom (Klątwa czarnej Perły to miał być tylko kolaż pirackich motywów, konieczność snucia tych wszystkich wielopoziomowych intryg, zawierania sojuszy itp pojawiła się przy kontynuacjach) więc mam nadzieję, że część IV nie będzie wyjątkiem... Bo taki Shrek się spsuł totalnie.
Planuję wypad do kina w piątek... Kto jest tego dnia w Pozku i chce obejrzeć Piratów? :mrgreen:
Saika

Piraci z Karaibów

Postprzez robaczek w 18 Maj 2011 10:32

ja neguję czwartą część. dla mnie Piraci skończyli się, kiedy Will i Elizabeth przestali w nich uczestniczyć, tak więc nawet nie zamierzam obejrzeć tej części. przynajmniej na razie, może mi się przecież to zmienić.

co do jedynki, że niby jest gorsza... otwiera całą serię, więc siłą rzeczy nie może być lepsza. pierwsza część Władcy Pierścieni też nie jest porywająca, po prostu film musi się rozkręcić, a dalej to już kontynuacja...
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

Piraci z Karaibów

Postprzez Darth Dream w 22 Maj 2011 10:49

Fajna jest czwarta część ;) Penelope Cruz trochę przypomina faceta (choć może tylko się zasugerowałem pierwszą sceną z jej udziałem) i ma mało seksowny głos, no ale nie od tego zależy moja ocena filmu :mrgreen: Było sympatycznie i chyba wybiorę się po raz drugi za jakiś czas.

Ciekawe, że wszyscy widzowie obecni na seansie powychodzili podczas napisów końcowych. Pamiętałem, że pod koniec każdej części jest jeszcze krótka scenka zaraz po napisach, więc cierpliwie poczekałem i się nie zawiodłem :)
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Piraci z Karaibów

Postprzez Dead_Slayer w 29 Maj 2011 21:05

Jest coś?! A ja też wyszedłem!

Ogólnie żadna częśc nie pobije pierwszej. Pozostałe 2 super. 4 tak samo jednak było za mało morza... No i boli mnie brak wspaniałego duetu durni, billa, elizabeth i kolesia z papugą. Pozbyli się tych kilku postaci, które nadawały temu filmowi jeszcze więcej śmiechu.
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Dołączenie: 27 Sie 2010 20:24
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez robaczek w 29 Maj 2011 21:19

grzesczes1 napisał(a):Jest coś?! A ja też wyszedłem!

Ogólnie żadna częśc nie pobije pierwszej. Pozostałe 2 super. 4 tak samo jednak było za mało morza... No i boli mnie brak wspaniałego duetu durni, billa, elizabeth i kolesia z papugą. Pozbyli się tych kilku postaci, które nadawały temu filmowi jeszcze więcej śmiechu.

well, that's why i'll never gonna see this :P
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

Postprzez Anu w 30 Maj 2011 16:43

Hahah, byliśmy na tym w kinie z klasą xd
Znaczy się, na 4 części. Jak dla mnie nie gorsza od poprzednich.

W ogóle to kocham je wszystkie, głównie za postać Sparrowa <3 W ostatniej części mi trochę Orlanda brakowało, ale co tam. Syreny za to były 8D
Image
Awatar użytkownika
Anu

Dołączenie: 30 Maj 2011 15:14
Miejscowość: Australijskie Skierniewice

Piraci z Karaibów

Postprzez Dead_Slayer w 31 Maj 2011 16:24

well, that's why i'll never gonna see this

Lepiej zobaczyć, a potem samemu ocenić. Na Twoim miejscu robaczku, bym poszedł...
Awatar użytkownika
Dead_Slayer

Dołączenie: 27 Sie 2010 20:24

Piraci z Karaibów

Postprzez piotrek.gt w 02 Lip 2011 18:03

Dokładnie, lepiej wyrobić swoją własną opinie na solidnych fundamentach ;)

Jak już pewnie wspomniałem, uważam że ostatnia część jest zdecydowanie gorsza od poprzednich, tworzących idealną trylogię.
Moim zdaniem taki stan rzeczy zawdzięczamy pozbyciu się paru wyżej wymienionych postaci które razem z Jackiem Sparrowem i Hectorem Barbossą tworzyły wyjątkowy klimat tej serii.
Ale nie zmienia to faktu że zakończenie filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach jest po prostu świetne :D
Image
Awatar użytkownika
piotrek.gt

Dołączenie: 14 Sty 2010 18:08

Poprzednia

Powróć do Kultura

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości