Plany co do przyszłości.

(prywatnie)

Plany co do przyszłości.

Postprzez Nook w 28 Sie 2010 20:48

1. skończyć bezboleśnie studia
2. znaleźć pracę z ludzką płacą.
3. wyprowadzić się z mojego rodzinnego zagłebia ciemnoty, zacofania i supermarketów-na-każdej-ulicy.
4. wybudować własne studio nagraniowe :)
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Re: Plany co do przyszłości.

Postprzez `Shinoda w 28 Sie 2010 22:54

Btw. Co takiego ma robić manager? I tak wgl to, wdg mnie trza by było chyba " zaufanego" znalezc co? On załatwia koncert a jak przychodzi co do czego troche ludzi czeka na koncert a tu idiota nie załatwił sceny... xD O co w tym all chodzi? :D
`Shinoda

Dołączenie: 27 Lut 2010 13:20
Miejscowość: Oleśnica

Postprzez Vesper w 28 Sie 2010 23:32

`Shinoda napisał(a):Ale Ja rozumiem.. 50 osób na 1 pierwszy koncert- luzik.. Ale chodzi o to że zapłacę za scene 4000 zł a przyjdzie ludzi 50 za 20 zł sztuka.. To jest poprostu bez sensu..

A czego się spodziewasz? Że od razu przyjdą tłumy i zarobisz kupę kasy? Może się mylę, ale wydaje mi się że na początku trzeba ciężko pracować pomimo trudności ze sceną, fanami itp.
Image
Awatar użytkownika
Vesper

Dołączenie: 24 Maj 2008 17:15

Plany co do przyszłości.

Postprzez niqus w 29 Sie 2010 00:02

Nook, ambitnie :]
i życzę powodzenia ze studiem ;D
a tak na marginesie - dla kogo ono ma być? dla twojej przyjemności, czy chcesz zarabiać udostępniając je muzykom?

`Shinoda, na miłość boską, mam wrażenie że z każdym następnym postem piszesz coraz więcej błędów i skrótów. Nikt cię nie ściga, więc możesz poświęcić na pisanie więcej niż 20 sekund.
Jeżeli następna wypowiedź nie będzie staranniej napisana, to daję ci warna.

a teraz odpowiedź na twoje pytanie:
menager powinien zajmować się wszystkim (prócz pisania i wykonywania muzyki xD).
to on jest od organizacji miejsca, transportu, obsługi, pilnuje finansów, umawia terminy, negocjuje stawki, promuje zespół, zatrudnia ludzi itp.
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Postprzez Nook w 29 Sie 2010 00:09

niqus napisał(a):Nook, ambitnie :]
i życzę powodzenia ze studiem ;D
a tak na marginesie - dla kogo ono ma być? dla twojej przyjemności, czy chcesz zarabiać udostępniając je muzykom?

Chciałbym przede wszystkim realizować własne zajawki, ale opcja odpłatnego udostępniania innym muzykom również wchodziłaby w gre. No, ale to dość odległa perspektywa, myślę...
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Postprzez `Shinoda w 29 Sie 2010 01:13

Niqus, wszystko rozumiem. Nie chcę dyskutować ani się kłócić, ale ogólnie, na początek kariery , bez managera się obejdzie. Jeden z członków może na początku być troche bardziej "zaangażowany" może pracować jako manager.. Bo jeszcze większy łomot by był jakby doszły finanse Managera .. Ale mniejsza już z nim.

Powiedz mi, czy nie byłby to głupi pomysł zacząć od koncertach w klubach? Bo ludzie by nie przychodzili dla mojej kapeli tylko po to że się bawić :). A tak o wiele szybciej było by się wybić, tańsza cena sceny itp, więcej osób, Jak sądzisz?
`Shinoda

Plany co do przyszłości.

Postprzez niqus w 29 Sie 2010 09:15

co do pytania o kluby - oczywiście, że to dobry pomysł na start. Przyjdzie wielu ludzi, większość może tylko po to, żeby potańczyć, ale część z nich na pewno pomyśli sobie "hmm, fajnie grają, ciekawe co to za zespół" i tak, ziarnko do ziarnka, uzbierasz sobie fanów ;D

co do menagera - może się tym zajmować ktoś z zespołu, ale weź pod uwagę to, że on powinien zajmować się graniem i układaniem muzyki, a nie dyskutowaniem finansów. Dodatkowo: dobry menager to skarb, z nim można się bardzo szybko wybić, o ile jest sprytny i poukładany
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Postprzez `Shinoda w 30 Sie 2010 00:41

A co do sprzedaży biletów jest jakaś inna możliwość prócz sprzedazy w eventimach czy koncertomaniach i innych śmieciach gdzie biorą 50% ? Prywatnie w mieście sam moge sklep otworzyć ale gorzej z "nie co dalej" są inne sposoby? Własna strona czy coŚ?
`Shinoda

Plany co do przyszłości.

Postprzez niqus w 30 Sie 2010 10:28

teraz pytasz mnie o szczegóły, o których już nie mam pojęcia ;)
nie jestem muzykiem, nigdy czegoś takiego nie organizowałam
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Plany co do przyszłości.

Postprzez Nook w 30 Sie 2010 10:58

Namieszaliście chłopakowi w głowie, że ja nie moge :lol:

Drogi 'Shinoda. Przede wszystkim już teraz zacznij coś grać, bo później nie będziesz miał na to czasu. Im wcześniej zaczniesz, tym lepiej dla Ciebie. Bazę fanów najprościej budować przez internet, chociażby poprzez społecznościówki wszelkiego rodzaju. Na szczeblu lokalnym jest trudniej, ale to nie jest niemożliwe. Jeśli będziesz dobry, to i fani, myślę, to docenią. Nie myśl juz teraz o takich rzeczach jak menago, koncerty, bilety - na to trzeba przede wszystkim sobie ciężko zapracować. Rób muzykę, a dopiero potem myśl o splendorze, wywiadach, teledyskach i całej hordzie groupies na tyłach autobusu Twej kapeli :P
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Postprzez `Shinoda w 30 Sie 2010 12:02

No spoko spoko xD. Koniec tematu. Ale chciałbym jeszcze znać odpowiedź na ostatnie pytanie które może być trudniejsze.. W jaki sposób zespoły dawają bilety do eventimach itp? I Jak robią te bilety... Bo słyszałem że 50% dla sklepów a 50% dla zespolu..
`Shinoda

Plany co do przyszłości.

Postprzez MrPavvelo w 30 Sie 2010 12:15

'Shinoda, chodź po domach i sam sprzedawaj bilety albo tuż przed koncertem.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Postprzez `Shinoda w 30 Sie 2010 19:12

Jezu nie chce się kłócić ...

Jakie są sposoby sprzedaży biletów procz sklepów internetowych ? Bo na początkujący zespół z neta nikt nie kupi.. Można jakoś na miejscu żeby "nie było oszustwa " ?
`Shinoda

Plany co do przyszłości.

Postprzez Nook w 30 Sie 2010 19:37

Zwykle dogadujesz się z ludźmi które udostępniają Ci miejsca do zagrania koncertu. Jakiś pub, sala koncertowa, lokalny dom kultury itp. I to właśnie oni prowadzą sprzedaż biletów. Rownie dobrze możesz przekazać jakąś pulę do szkolnych sklepików czy innych miejsc - takie rzeczy też widziałem, więc sądze, że to też dobry sposób.
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Plany co do przyszłości.

Postprzez lulcia4 w 31 Sie 2010 03:06

u nas założyli ale hip-hopowy -beznadziejny bit, tekst, skład zespołu ale i tak już załatwili se wytwórnie płytową i występowali ale przed małą publicznością
lulcia4

Dołączenie: 07 Kwi 2010 21:18

Poprzednia

Powróć do O nas

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości