planuję w wieku 18-20 wyjechać do niemiec i poszukać 3 czlonków do zespolu metalowego
czy jak jakis nieznany zagraniczny zespół przyjedzie do polski, mimo tego ludzie przyjdą na koncert?
zazwyczaj nieznane zagraniczne zespoły najpierw grają u siebie w kraju jako supporty (o ile są dobre), a potem pną się w górę. Jak już będą bardziej znani u siebie, to mogą próbować jako support za granicą
w każdym razie mnie się zdaje, że tak jest
Polska pod względem muzyki jest do niczego.
o kur** zagraniczny zepsol w polsce
Bo w polsce metalowych zespołów myśle że jest z 5000... a znanych? ja prywatnie tylko znam Behemotha... któego i tak nie znoszę.
a jakbym miał robić koncerty to za malutką kwotę.. Nawet marne 20 zł.
I co lepsza bym wszędzie pisał "niemiecki zespół metalowy"
to ile mogło by na mój koncert przyjść osób za te marne 20 zł? nawet chociażby 1000
1000 x 20 zł = 20 000 zł. + scena 10 000 zł + oświetlenie + ochroniaże i reszta = wyjdzię ponad 30 000 zł.. czy jest sens? strace kilka, albo nawet kilkanaście tysięcy.
Parę porad: graj w dzień, bez ochrony, może się pofarci i nikt nie ukradnie sprzętu.![]()
Polska pod względem muzyki jest do niczego..
No więc.. jednak może jakiś to sens jest ;D
Jest jeszcze + x zespołów z różnych gatunków muzycznych które i tak się nie wzbiją za daleko bo w Polsce idolów wybierają przez audiotele...
Więcej osób by przyszło na zespół z Polski a nie z naz... fu, fu z Niemiec. Jeszcze byś miał pecha i trafił byś na nacjolnalistycznych skinów i byś w szpitalu dawał koncerty.
Błagam zostań przy Polsce

Że jakbym miał zagraniczna obstawe to od razu na koncert więćej ludzi by przyszło
Black Dream napisał(a):A moje plany co do przyszłości...? W zasadzie nie ma takowych, ale są marzenia:
1. poginać na klawiszach lepiej niż Leszek Możdżer, Chopin i Jordan Rudess
2. zostać cenionym krytykiem muzycznym
3. zostać producentem albumów
4. zostać menadżerem zwieR.Z.a
bo grać na klawiszach nie umiem ;<
`Shinoda napisał(a):Dobra zmieniłem zdanie nie opuszcze ojczyznyzałoże zespół w polsce, ale nie obczajam.. Jak rozwinąć w polsce polski zespół? Jak zrobimy koncert np. we wrocku z 3 = miesiecznym wyprzedzeniem i tak przyjdzie 50 osób max.. ; x
Nie pojmuję tego.. Menadżerowi trzeba w chu* płacić.. A tym "wszystkim" mógłbym zajmować się - JA..
Jak rozwinąć w polsce polski zespół?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości