Poets of the Fall

(wszystko poza Linkin Park)

Poets of the Fall

Postprzez Nook w 14 Paź 2011 13:41

Frycas:
Najcięższe kawałki masz na płycie "Revolution Roulette". Jeśli to Cie nie satysfakcjonuje, zespół możesz sobie odpuścić ;)
Ostatnio edytowany przez Nook, 14 Paź 2011 17:48, edytowano w sumie 1 raz
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Poets of the Fall

Postprzez Frycas w 14 Paź 2011 17:39

zespół możesz sobie odpuścić

Ciekawie grają ,ale właśnie mi się jakoś wokal nie podoba..
Najcięższe kawałki masz na płycie "Revolution Roulette"

Przesłuchałem kilka na You Tubie z tej płyty i jakoś tylko podpadło mi Miss Impssible.
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

Re: Poets of the Fall

Postprzez _Ev_ w 14 Paź 2011 23:41

Frycas napisał(a):Ciekawie grają ,ale właśnie mi się jakoś wokal nie podoba..

Hm... No właśnie nie wiem czemu, ale zwykle facetom głos Marko nie podchodzi...

Może przegnę tym wpisem, ale jestem zdania, że w porównaniu do Marko, duża część wokalistów brzmi, za przeproszeniem, jak chłopaczki przed mutacją :P
Poza tym na żywo śpiewa bardzo czysto, i nie ma zbyt dużej różnicy między jego głosem "na żywo" i na nagraniach albumowych. I z tego co wiem (jeżeli jestem w błędzie, to niech mnie ktoś poprawi, bo nie chcę tu nakłamać), to Marko przez jakiś czas uczył się śpiewu klasycznego.

Frycas napisał(a):
Najcięższe kawałki masz na płycie "Revolution Roulette"

Przesłuchałem kilka na You Tubie z tej płyty i jakoś tylko podpadło mi Miss Impssible.

Miss Impossible jest świetne. Ogólnie kawałek od razu skojarzył mi się z twórczością zespołu "Oedipus" - chodzi mi tu o energię - jest bardzo podobny.
Imo, RR jest ich najlepszym albumem, natomiast najbardziej spójnym, jeśli chodzi o klimat, jest Twilight Theater, ulubionym Signs of Life, a najczęściej (ostatnio) przeze mnie słuchanym - Carnival of Rust.

no nie patrzcie tak na mnie, ostatnio znowu mam na nich straszną fazę i chwilami zachowuję się jak FK :oops: (chociaż staram się jak mogę, żeby tego nie pokazywać)
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

zwieR.Z. napisał(a):Ewelina, chłopie, wrzuć na looz.

:lol2:
Awatar użytkownika
_Ev_

Dołączenie: 18 Lip 2010 23:13
Miejscowość: Lublin

Poets of the Fall

Postprzez Mart w 30 Gru 2011 20:11

Grają lekko, melodycznie. Można sobie odpłynąć. Ja jednak wolę mocniejsze granie, więc Revolution Roulette najbardziej przypadło mi do gustu.

Albumowo ustawiłabym w kolejności Revolution Roulette, Carnival of Rust, Twilight Theater i Signs of Life. Oczywiście jest to tylko moje zdnie ;)

Z kawałków lubię Roses, Carnival of Rust, More, Miss Impossible, Dreaming Wide Awake a najbardziej Psychosis :)
"Na pewno czułeś kiedyś wielki strach
Że oto mija twój najlepszy czas
Bezradność zniosła Cię na drugi plan
Czekanie sprawia ze gorzknieje cala słodycz w nas.."
Awatar użytkownika
Mart
Debiut Roku 2011

Dołączenie: 16 Maj 2011 14:33
Miejscowość: Skierniewice

Poets of the Fall

Postprzez Kozer w 09 Sty 2012 02:02

Mi też bardziej podchodzi Revolution Roulette, chociaż póki co mam bardziej pojedyńczych faworytów aniżeli całe płyty. Save Me, Carnival of Rust i Lift :)
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11

Poets of the Fall

Postprzez Vesper w 24 Sty 2012 15:58

Dla zainteresowanych mam tu małą niespodziankę, pewnie nie wszystkim przypadnie do gustu... Ale może akurat ktoś będzie w odpowiednim nastroju ;)

Image
Awatar użytkownika
Vesper

Dołączenie: 24 Maj 2008 17:15

Poets of the Fall

Postprzez _Ev_ w 24 Sty 2012 16:34

Do mnie pijesz? :P Ciut przydużo falsetu jak dla mnie, aczkolwiek po którymś przesłuchaniu uszy już nie bolą. podejrzewam,że się przyzwyczaję. w tekst się nie wgryzałam jeszcze, za dużo mam na głowie :P
Image

Headshot napisał(a):Big Sister - The new reality show only on linkinpark.pl by dEVil_inside

zwieR.Z. napisał(a):Ewelina, chłopie, wrzuć na looz.

:lol2:
Awatar użytkownika
_Ev_

Dołączenie: 18 Lip 2010 23:13
Miejscowość: Lublin

Poets of the Fall

Postprzez Vesper w 24 Sty 2012 16:41

Nieee, żadnych ukrytych wiadomości nie zawarłem w tym poście ;p
Image
Awatar użytkownika
Vesper

Dołączenie: 24 Maj 2008 17:15

Poets of the Fall

Postprzez Kozer w 25 Sty 2012 17:32

Tak jak mówiłem - melodia wydaje mi się bardzo znana, sprawia wrażenie oklepanej :) Poza tym jak Ev powiedziała - ten falset w ilościach zbyt dużych jak na PoTF :)
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Poets of the Fall

Postprzez Melliana w 25 Sty 2012 21:44

Moje pierwsze wrażenie - nie podoba mi się. Za bardzo mdłe i nijakie. Faktycznie melodia oklepana, falset w ilościach hurtowych i takie to nie wiadomo jakie.

Może mi się jeszcze przekonam, ale chwilowo jestem na nie.
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołączenie: 27 Wrz 2009 19:34
Miejscowość: Toruń

Poets of the Fall

Postprzez Nook w 13 Mar 2012 17:54

Wrażenia "na gorąco" po Temple of Thought:

- "Skin" - jeden z najlepszych numerów na płycie i w ogóle w repertuarze Poetów. Kawałek mnie sponiewierał. Zmysłowy, nastrojowy, świetny. Geniusz, moim zdaniem.
- "Morning Tide" - uwielbiam kawałki z motywami morskimi; numer dotarł do mnie niemal tak mocno jak "Skin"
- "The Lie Eternal" - początek skojarzył mi się z "Marchewkowym Polem" z repertuaru Lady Pank, też jeden z moich ulubieńców :)

To tyle w kwestii "najnajnaj" kawałków. Więcej, jak się oswoję :) Wrażenia, jak do tej pory, baaaardzo pozytywne :)
Ostatnio edytowany przez Nook, 13 Mar 2012 21:25, edytowano w sumie 1 raz
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Poets of the Fall

Postprzez Kozer w 13 Mar 2012 20:35

Mi spodobało się Morning Tide, The Lie Eternal, oczywiście mój faworyt czyli The Happy Song. Do tego bardzo fajny Temple of Tought i Kamikave Love. Płyta jak najbardziej udana :)
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Poets of the Fall

Postprzez Melliana w 14 Mar 2012 13:49

Chyba mnie nie zachwyciło tak jak się tego wcześniej spodziewam. Płyta niezła, ale nie powalająca.

Nook napisał(a):"Skin" - jeden z najlepszych numerów na płycie i w ogóle w repertuarze Poetów. Kawałek mnie sponiewierał. Zmysłowy, nastrojowy, świetny. Geniusz, moim zdaniem.

tu się zgadzam. to chyba najlepszy kawałek na tej płycie.

Podoba mi się jeszcze "Morning Tide" i przekonałam się do "Cradled in Love".

I to by było na tyle z opinii "na gorąco".
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołączenie: 27 Wrz 2009 19:34
Miejscowość: Toruń

Poprzednia

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości