Polskie kluby w europejskich pucharach

(Kubica, Smolarek, Gołota...)

Postprzez FafciuSamoZUO w 03 Sie 2011 23:02

zwieR.Z. napisał(a):3-1 z Liteksem, zapewniona grupa w Lidze Europejskiej i jeszcze dwie szanse przed nami. Tak dobrej sytuacji to ja sobie nie przypominam.

Nie jest tak źle . Mam nadzieję , że w przyszłym sezonie Wisła pokusi się o rozstawienie w 4 rundzie ( jeśli zdobędzie mistrza )
Pary nie są tak tragiczne ... są silniejsze zespoły ale bez przesady . Na sprawienie niespodzianki BATE . Tylko trzeba ich wylosować ...

zwieR.Z. napisał(a):Niedawno zorientowałem się, że Melikson ma w wyglądzie coś podobnego do Samira Nasriego,

Wyraz twarzy podobny tylko nie ta karnacja ...

zwieR.Z. napisał(a):Szkoda, że raczej nie zobaczymy go w naszej kadrze, bo byłby ogromnym wzmocnieniem. Technicznie przewyższa każdego z naszych grajków.

Cóż bierzemy jakiegoś bardzo średniego zawodnika z bardzo średniego klubu z Bundesligi zamiast najlepszego zawodnika naszej ekstraklasy ...
W przyszłym sezonie już go raczej w Wiśle nie zobaczymy ...
Image
FafciuSamoZUO

Dołączenie: 06 Lip 2010 17:02

Postprzez zwieR.Z. w 17 Sie 2011 23:05

Za nami pierwszy mecz z APOELem. Zwycięstwo 1-0, także mamy powody do umiarkowanego optymizmu. Myślę, że wynik dobrze oddaje to co się działo na boisku. Cypryjczycy postawili twarde warunki i zbyt wielu okazji podbramkowych nie było, ale to jednak Wisła zrobiła nieco więcej by strzelić gola.
Cóż, pachnie Ligą Mistrzów, ale rewanż będzie piekielnie trudny. Wisła gra jednak dobrze w obronie i mam nadzieję, że we wtorek nie będzie inaczej.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Postprzez FafciuSamoZUO w 17 Sie 2011 23:58

Rewanż będzie trudny , ale Wisła ma świetną obronę . Moim zdaniem lepszą o APOEL-u .
Jest spora szansa . Po prostu robić to co robili w tym spotkaniu . Tylko niech urozmaicą te rożne bo to masakra jest .
Zobaczymy jak wojskowi się jutro spiszą
Image
FafciuSamoZUO

Postprzez Kozer w 18 Sie 2011 01:32

Mecz ciekawy i pokazał, że Wisła mimo swoich założeń musi wiele pracować by osiągnąć poziom lepszego APOELu. Ale w tym meczu dzielnie dawali radę i bardzo ładnie wykorzystali. Teraz muszą sobie tylko uświadomić, że czeka ich jeszcze cięższy mecz i nie mogą się w nim wyłącznie bronić.

No i przede wszystkim nie popełniać takich błędów jak kolejny, identyczny jak poprzedni scenariusz ataku na przykładzie rzutów rożnych, rozgrywane krótko i zejście przed pole karne na strzał. nie zadziałało 3 razy, po co robić to 6 raz?
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez FafciuSamoZUO w 18 Sie 2011 10:00

Kozer napisał(a):rozgrywane krótko i zejście przed pole karne na strzał. nie zadziałało 3 razy, po co robić to 6 raz?

No w sumie gdyby puścić tak Meliksona to może by coś tam przedryblował . Ale to nie jest liga Polska gdzie Maor mija sobie obrońców jak tyczki . . Najbardziej podobałoby mi się gdyby ktoś wykonywał mocno bite dośrodkowania na wysokości 0,5-1 metr I ktoś by to zamykał .
APOEL ma słabą obronę , która popełnia sporo błędów . Obrona Wisły jest już natomiast solidniejsza tyle , że istnieją małe braki w komunikacja . . Z tym że mały minus bo boczni obrońcy APOEL-u często włączają się do akcji . Tylko tyle , że mogą się nadziać na kontrę ze strony Wisły .
Jeśli Wisła nie straci gola przez pierwszą połowę to APOEL rzuci się do szaleńczych ataków . A widzieliśmy jaki mają potencjał w ataku ...

Jest szansa , której mam nadzieję z rąk nie wypuszczą . Nie wiem jak wy , ale ja czułem cholerną dumę gdy widziałem polski zespół odsłuchujący hymn LM i grający w tle band LM . TO mnie wzruszyło ...
Image
FafciuSamoZUO

Postprzez bbartek w 18 Sie 2011 20:30

Brawa dla Wisły za wczorajszą wygraną. Mecz oglądałem zerkając co kilka minut tylko, więc się nie wypowiem bardziej. :P

Dzisiaj Legia za to zremisowała ze Spartkaiem 2-2. Trochę szkoda tego meczu, bo spokojnie mogliśmy go wygrać. Ostatnie minuty, to duża przewaga Legionistów i tylko pech sprawił, że piłka nie znalazła się w bramce. Głupi błąd przy drugim golu popełnił Wawrzyniak, który całkiem odpuścił strzelca gola. Szkoda, bo w Moskwie będzie straszliwie ciężko o zapewnienie sobie awansu. Mimo wszystko, liczę na wygraną w Moskwie (lub remis 3-3, który da awans Legionistom :P ) i awans do fazy grupowej LE.
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Postprzez FafciuSamoZUO w 18 Sie 2011 20:38

Nie widzę szans dla Legii mimo ,że bardzo chciałbym żeby awansowali .
Ale z tak dziurawą obroną i brakiem lidera środka ( i nie tylko ) pola i podstawowego obrońcy oraz najszybszego skrzydłowego wygląda to marnie .
Szanse są minimalne . Byleby tylko Wisła przeszła !
Image
FafciuSamoZUO

Postprzez zwieR.Z. w 25 Sie 2011 19:16

Ale jazda, Legia wygrała 3-2 w Moskwie i awansowała! Zazwyczaj jestem niepoprawnym optymistą jeśli chodzi o polskie drużyny w pucharach, ale tym razem nawet ja nie wierzyłem i postanowiłem nie męczyć się oglądaniem w Internecie. Transmisję włączyłem dokładnie w momencie, gdy Rybus cieszył się z cudownej bramki na 2-2. Oceniając drugą połowę i końcówkę pierwszej, Legia zagrała super spotkanie i zasłużenie awansowała. Dzięki temu zwycięstwu żal po porażce Wisły zniknął. Mamy dwie drużyny w grupie i będzie co oglądać :)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez FafciuSamoZUO w 31 Sie 2011 21:31

Brawo Legia !!!!
Ależ ja się cieszę !!!

Teraz tylko nie dać się gromić. Legia ma łatwiejszą grupę. Mam nadzieję, że jeden polski zespół wyjdzie z grupy. :)
Image
FafciuSamoZUO

Postprzez bbartek w 29 Wrz 2011 23:16

Co za mecz przed chwilą się zakończył w Warszawie! Legia wygrała 3-2 z Hapoelem, zdobywając bramkę w ostatnich minutach, tak samo, jak ze Spartakiem. W pierwszej połowie Legioniści wyglądali bardzo kiepsko, nie grali nic, nie umieli nawet dobrze piłki rozegrać. Jednak, Skorża musiał im coś powiedzieć w szatni, bo druga połowa w naszym wykonaniu była naprawdę świetna. Brawo Legia, pierwsze punkty w Europie! Spokojnie można powalczyć o awans! :D

Szkoda tylko Wisły... :roll:
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Postprzez FafciuSamoZUO w 01 Paź 2011 19:09

Brawo Legia !

Hm, Wisła już nie ma szans moim zdaniem, a Legia musi wygrać z Rapidem.
I mam wrażenie, że wygrają :)
Image
FafciuSamoZUO

Postprzez zwieR.Z. w 04 Paź 2011 11:42

Wczoraj wieczorem obejrzałem mecz Legionistów i cholernie żałuję, że nie mogłem przeżyć tych emocji w czwartek, na żywo. Wygrania bardzo cieszy, bo bez niej marzenia o awansie chyba by prysnęły jak bańka mydlana. Hapoel to najsłabszy z rywali w tej grupie, więc na własnym terenie po prostu trzeba było z nimi wygrać. Martwi mnie tylko ta pierwsza połowa, bo w naszym wykonaniu była strasznie słaba i z taką grą z Rapidem nie będziemy mieli czego szukać. Trzeba koniecznie zagrać przez 90 minut tak jak w drugiej połowie z Hapoelem.

Co do Wisły, to niestety ona już praktycznie odpadła. Szkoda, gol Bitona piękny, ale jednak Twente jest poza naszym zasięgiem.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez bbartek w 20 Paź 2011 23:12

Świetny mecz dla obu polskich zespołów i dwie wygrane. Miałem takie szczęście, że mogłem sobie, nawet, obejrzeć Wisłę w telewizji. :D

I Fulham i Rapid wypadły blado na tle Wisły i Legii. Wisła całkowicie zdominowała drużynę z Londynu po czerwonym kartoniku, mimo wszystko, trochę wątpliwym. Myślę, że kartka była zasłużona, ale Nunez dołożył dużo od siebie. Długo czekaliśmy na bramkę, w pewnym momencie myślałem, że skończy się na 0-0, jednak w końcu gol przyszedł. Strasznie podobał mi się Illiev, który co chwila zagrażał drużynie Fulham i trafił w poprzeczkę. Cieszy pierwsza wygrana drużyny z Krakowa, mimo to, że ich nie lubię, jako kibic Legii. :twisted:

Za to Legia nie potrzebowała czerwonego kartonika dla rywali. Od początku ruszyli do ataku, grając agresywnie i pokazując, że nie będą łatwą przeprawą dla Rumunów. Kilka świetnych okazji z naszej strony, szkoda, że żadnej nie trafiliśmy już w pierwszej połowie, bo trzeba było się martwić do końca spotkania o wynik. W drugiej połowie Rapid zaczął grać lepiej i odważniej, jednak nie udało się trafić do siatki. No i, około 70 minuty, rzut wolny wykonywany przed Rybusa i bramka Rado. Strasznie cieszy kolejna wygrana i co raz bliższy awans do kolejnej rundy LE.

Mam nadzieję, że obie drużyny na tym nie poprzestaną. Dwa polskie zespoły w fazie grupowej LE, to naprawdę dużo i bardzo mnie ten fakt ucieszył, ale gdyby oba awansowały jeszcze dalej, byłbym zachwycony. :fuckyea:
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Postprzez zwieR.Z. w 21 Paź 2011 22:47

Brawo, obie nasze ekipy zagrały dobre spotkanie i zasłużenie wygrały swoje mecze. Szczególnie cieszy wygrana Legii, bo teraz awans jest już na wyciągnięcie ręki. Rapid jednak nie był tak straszny jak się spodziewałem po obejrzeniu dwumeczu ze Śląskiem i wierzę, że przy Łazienkowskiej Legia ponownie zwycięży. Jest duża szansa, żeby już po czterech meczach zapewnić sobie awans.

Gratulacje również dla Wisły, chociaż wyjście z grupy w dalszym ciągu nie wydaje mi się prawdopodobne. Obawiam się, że Wiślacy zawalili awans już w pierwszym spotkaniu z Odense, ale kto wie, może na Craven Cottage znowu pokuszą się o niespodziankę?
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez bbartek w 03 Lis 2011 23:14

Kolejny świetny mecz w wykonaniu Legii i zapewniony awans do kolejnej rundy! Jestem dumny z bycia Legionistą i z naszych piłkarzy, bo rozegrali kolejny świetny mecz, a Radović pokazuje, że zasłużył na swoje pierwsze powołanie do reprezentacji! :D

Do czerwonej kartki dla Rapidu gra nam się nie układała. Goście mocno naciskali i kilka razy byli bardzo blisko strzelenia bramki, ale w bramce mieliśmy, znów, świetnego Kuciaka. Legia nastawiła się na kontry i kilka bardzo groźnych poszło. Szkoda, że Ljuboja lepiej się nie zachował przy sytuacji, kiedy była pusta bramka, bo już wtedy moglibyśmy objąć prowadzenie. Po zmianie stron pewniej ruszyliśmy do ataku i przeważaliśmy aż do strzelenia bramki. Po bramce coś się stało i cofnęliśmy się, niepotrzebnie, do obrony, co poskutkowało straconym golem. Na szczęście Legioniści nie odpuścili i, trochę szczęśliwie, bo po błędzie bramkarza, Radović strzelił swojego drugiego gola. Końcówka była strasznie nerwowa, a po czerwonej kartce dla Gola zrobiło się jeszcze gorzej. Na szczęście, pod koniec świetnie wyprowadzona kontra, przez dwóch zmienników i Kucharczyk zamienił podanie Wolskiego na trzeciego gola.

Jestem strasznie szczęśliwy po wygranej i teraz pozostaje tylko czekać na losowanie par 1/16. :fuckyea:
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Postprzez zwieR.Z. w 04 Lis 2011 00:04

Radović pokazuje, że zasłużył na swoje pierwsze powołanie do reprezentacji! :D

Akurat Radović moim zdaniem zagrał dość przeciętne zawody, bo poza tymi dwiema bramkami nie zrobił niczego szczególnego. Miał wyjątkowo dużo niecelnych podań i momentami za bardzo chciał dograć koniecznie do Ljuboji. Dobrze jednak, że pomimo słabszej dyspozycji znów potrafił przesądzić o zwycięstwie.
Całe szczęście, że znów w kluczowych momentach można było liczyć na Kuciaka, bo bez niego mogło być różnie. Słowak mógłby tylko wreszcie solidnie potrenować wykopy, bo znów większość z nich lądowało na autach.
teraz pozostaje tylko czekać na losowanie par 1/16. :fuckyea:

Teraz to pozostaje powalczyć o pierwsze miejsce w grupie ;)
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez bbartek w 04 Lis 2011 00:33

Zgodzę się, Radović nie zagrał świetnych zawodów, ale dzięki niemu wygraliśmy. Znów umiał znaleźć się tam, gdzie powinien.

Teraz to pozostaje powalczyć o pierwsze miejsce w grupie

Racja powalczyć można, chociaż walczyć z PSV będzie ciężko. Drużyna z Holandii, to, jak na razie, najtrudniejszy rywal z jakim Legia się w tym sezonie mierzyła i z jakim zmierzą się jeszcze raz. Mam nadzieję, że kibice znów nie zawiodą, w meczu z Holendrami, i poniosą piłkarzy do zwycięstwa nad PSV.

Jednak będzie trzeba też powalczyć w Izraelu, a tam, na pewno, łatwa przeprawa nie będzie, co pokazał mecz w Warszawie.

Mniejsza o to, najważniejszy jest awans. Nie ważne czy z pierwszego, czy z drugiego miejsca. :)
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Postprzez zwieR.Z. w 15 Gru 2011 00:31

No i zdarzył się cud! Wisła awansowała i mamy dwie drużyny na wiosnę w fazie pucharowej :) Oglądałem końcówkę meczu Odense i przyznam, że nic nie zapowiadało wyrównania. Już nawet miałem wyłączać transmisję, ale nagle usłyszałem podnieconego Borka, a kilka sekund później zobaczyłem jak Fall pakuje piłkę do siatki dosłownie w ostatniej akcji spotkania :D Brawa dla Wiślaków, którzy do końca się nie poddawali i spotkała ich za to nagroda.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez Darth Dream w 15 Gru 2011 19:31

Znając życie, obstawiam, że jeden z polskich klubów trafi jutro na któryś z Manchesterów, a drugi na kogoś z Holandii, czyli PSV lub Twente. Ktoś chce się założyć? :mrgreen:

EDIT

No, żem spudłował trochę, ale jest niewielka szansa, że Legia zagra z MC w 1/8 :P Bardzo niewielka, bo w lutym liga portugalska jedzie na pełnych obrotach i Wojskowi, którzy dopiero będą wchodzić w rytm meczowy, marnie przepadną w pojedynku ze Sportingiem. Szkoda, że szybko będą ze sobą grać takie firmy jak Ajax i MU, albo Porto i MC. To powinny być półfinały, a nie mecze 1/16. Wisła trafiła nieco lepiej, ale i tak odpadnie, limit sukcesów w tym sezonie oba kluby już wykorzystały. W losowaniu fazy grupowej były w 4. koszyku, więc drugie miejsce to i tak wynik grubo powyżej oczekiwań (Wisła i Legia były jedynymi drużynami z ostatniego koszyka, które wyszły z grupy). Liczby nie kłamią, Legia i Wisła są najgorszymi drużynami spośród tych, które pozostały w LE wg rankingu UEFA, więc każdy wynik inny niż awans Standardu i Sportingu będzie megazaskoczeniem. Oczywiście, i tak będę trzymał kciuki, bo minimalna szansa zawsze istnieje ;) .

P.S. A jeszcze co do tego meczu z Twente - Biała Gwiazda na farcie, u wicemistrzów Holandii plaga kontuzji, w bramce jakiś kretyn, który nie umie złapać piłki po niegroźnym dośrodkowaniu i daje rożnego Wiśle w prezencie. Powinno być chyba z 4:1, gdyby drużyna Moskala wykorzystywała słabości rywala. No, ale i tak cieszę się z wygranej ;) .
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez Darth Dream w 29 Sty 2012 20:19

Do zamknięcia zimowego okna transferowego zostały 2 dni, a Legia śpi. O ile się nie mylę, jedynym pozyskanym graczem jest niejaki Albert Bruce, oprócz tego z pierwszą drużyną zaczęli trenować jacyś młodzieżowcy. Dodatkowo klub stracił jednego ze swoich najlepszych graczy, Ariela Borysiuka (a w zasadzie straci, bo transfer nie jest chyba jeszcze sfinalizowany, pozostała tylko kwestia dokonania badań lekarskich). W sumie i z Borysiukiem Wojskowi nie mają szans na przejście Sportingu, ale po co się dodatkowo osłabiać? Z taką filozofią żaden klub nigdy nie przerwie tego błędnego koła. Wzmocnień tak naprawdę zero, a piłkarza z podstawowego składu się sprzedaje. Oczywiście, 31 stycznia pewnie Legia dorwie kogoś tam (ponoć poszukują jakiegoś gracza ofensywnego), ale to i tak nic w porównaniu z drużyną z Portugalii, która zrobiła porządne zakupy. Na razie docierają skład i ponieśli parę porażek na początku tego roku, lecz powoli się z tego otrząsają i w połowie lutego będą w wyśmienitej formie. Tymczasem w stołecznej drużynie kontuzjowany jest Radović i Ljuboja. Czarno widzę. Legioniści rozwalali zimą kolejnych sparingpartnerów, ale to tylko słabeusze pokroju reprezentacji Turkmenistanu albo młodzieżówki APOELU Nikozja.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez bbartek w 31 Sty 2012 03:46

oprócz tego z pierwszą drużyną zaczęli trenować jacyś młodzieżowcy.

Osobiście znam jednego z nich - Aleksander Jagiełło. Kilka razy grałem z nim na boisku i powiem tylko, że chłopak jest niesamowity. Wielka kariera go czeka.

A w Legii, niestety, kiepsko się dzieje. Pan Miklas z resztą ITI postanowili nie dawać na transfery nic, bo przecież długi są i trzeba spłacać, a z kasy za Borysiuka pewnie jakieś ochłapy dostanie Skorża. Wielka szkoda, bo bez Radovicia i Ljuboji będzie bardzo ciężko pokonać Sporting. Trzeba liczyć na jakąś minimalną porażkę, i świetną dyspozycję Kuciaka, i na próbę wygrania w rewanżu, ale mimo wszystko czarno to widzę. Będzie ciężko, ale na pewno nie przestanę wierzyć w awans.

Co do zgrupowań i dobierania sparingpartnerów. Nie wiem kto jest za to odpowiedzialny w tym klubie, ale to totalna amatorka... :facepalm:
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Postprzez Darth Dream w 08 Lut 2012 22:05

Osobiście znam jednego z nich - Aleksander Jagiełło.

Też o nim słyszałem wiele dobrych rzeczy, ale z tego, co wiem, nie znalazł się w składzie Legii na LE :? .

Niestety, mecz o Superpuchar odwołany. Szkoda, bo byłby to jakiś sprawdzian dyspozycji, w jakiej znajdują się aktualnie Legia i Wisła, nie nic nie znaczący sparing z piątym składem Spartaka Trnava, ale "poważne" spotkanie weryfikujące umiejętności obu drużyn. Bardzo by się przydało w kontekście przyszłego czwartku.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez bbartek w 16 Lut 2012 02:18

Też o nim słyszałem wiele dobrych rzeczy, ale z tego, co wiem, nie znalazł się w składzie Legii na LE .

Może Skorża uważa, że jest jeszcze za młody? Jestem pewien, że jeśli nie w tym sezonie, to w następnym dostanie już szansę w lidze. Oby... Ale jeśli dalej tak pójdzie, i ITI będzie wyprzedawać naszych najlepszych piłkarzy, to będzie trzeba takich młodych wprowadzać. Myślałem, że na Borysiuku się skończy, a tutaj znikąd pojawia się oferta za Rybusa i BAM! Rybus w Tereku Groźnym. :roll: Dobrze, że przynajmniej zagra dwumecz ze Sportingiem i ten jeden, czy tam dwa mecze w lidze.

Śmieszne jest to, co dzieje się w klubie, który chce się liczyć w Europie. Powiem tylko jedno. To co mówi każdy kibic w Warszawie: ITI Patataj! :ffuuu:
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Postprzez zwieR.Z. w 16 Lut 2012 11:41

Myślałem, że na Borysiuku się skończy, a tutaj znikąd pojawia się oferta za Rybusa i BAM! Rybus w Tereku Groźnym. :roll:

Że Legia chciała go sprzedać jeszcze jestem w stanie zrozumieć, ale że sam Rybus się zgodził na taki transfer? Moim zdaniem to krok do tyłu. Owszem, liga może nieco mocniejsza, ale sam zespół już nie.
Śmieszne jest to, co dzieje się w klubie, który chce się liczyć w Europie.

Tak niestety było, jest i zapewne będzie. Wystarczy kilka dobrych spotkań w pucharach i nasze kluby już z pocałowaniem ręki rozdają swoich najlepszych graczy. W taki sposób nigdy niczego nie osiągniemy.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Postprzez FafciuSamoZUO w 18 Lut 2012 12:30

bbartek napisał(a):Może Skorża uważa, że jest jeszcze za młody? Jestem pewien, że jeśli nie w tym sezonie, to w następnym dostanie już szansę w lidze.

Podejrzewam, że obawia się, że chłopak się wypali. Wszystko po kolei ...
Dostanie swoją szanse najpraswdopodobniej w Pucharze Polski, a potem po kilkanaście minut w lidze
Na razie trzeba się cieszyć z tego co pokazują Żyro i Rafciu Wolski

bbartek napisał(a):i ITI będzie wyprzedawać naszych najlepszych piłkarzy, to będzie trzeba takich młodych wprowadzać

Ja uważam, że polityka transferowa Legii jest dobra. Chłopaki będą się dalej rozwijać, a w ich miejsce wskoczą młodsi. To budzi postęp.
Tak samo jak cicho było o Sobiechu i co ? Skoro teraz wbija się do pierwszego składu H96 :)

bbartek napisał(a):Śmieszne jest to, co dzieje się w klubie, który chce się liczyć w Europie. Powiem tylko jedno. To co mówi każdy kibic w Warszawie: ITI Patataj!

Nie chce nic mówić, ale jest to zdecydowanie lepsza polityka od Wisły gdzie mamy samych obcokrajowców i polscy zdolni chłopcy mają zamkniętą drogę .
Nie żebym lubił ITI

zwieR.Z. napisał(a):Moim zdaniem to krok do tyłu. Owszem, liga może nieco mocniejsza, ale sam zespół już nie.

Czy ja wiem ? Zależy jak będzie grał ...

zwieR.Z. napisał(a): nasze kluby już z pocałowaniem ręki rozdają swoich najlepszych graczy.

Tylko, że dzięki takim transferom mamy wykiształconych piłkarzy takich jak : Piszczek, Lewy , Kuba , Szczęsny , wielu piłkarzy dopiero za granicą pokazało na co ich stać
Image
FafciuSamoZUO

PoprzedniaNastępna

Powróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości