Jakich wokalistów/zespołów nie lubicie??

(wszystko poza Linkin Park)

Postprzez bbartek w 08 Lip 2011 01:05

Wracając do Jarka powinien trochę podrzeć mordy, a nie tak przejmować się swoimi błękitnymi oczkami. Grr...

Nie wiem gdzie Ty widzisz zapatrzenie Jareda w sobie, ale dobra. :roll:
Poza tym, nie każdy ma głos, żeby "drzeć mordę". Nie trzeba, wcale, drzeć się, żeby tworzyć dobrą muzykę (a czasami darcie mordy to za mało, żeby powstało coś ciekawego i dobrego). :P

Powracając do jego wyglądu, nawet jeśli go wykorzystuje to znaczy, że jest mądry i tyle, bo wie, jak wypromować swój zespół (co idzie mu świetnie). ;)
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Postprzez krzykun w 21 Sie 2011 02:42

Przez krotki czas sluchalem grubsona i sie tego cholernie wstydze, jeszcze mi probowali "kumple" wmuwic ze tu chodzi o tekst. Ta... Akurat...

Co do muzyki ktora mnie zamula to powiedzialbym ze to z pewnoscia Hapysad bo to totalna zalamka jak mozna tak bezczescic gitare...

Mimo ze piosenki Slayera sa super to wiedzac co oznaczaja ich teksty najzwyczajniej w swiecie sie wkurzam bo.sie z tym nie zgadzam.

A od jareda sie odwalcie bo komercjalizacje rownie dobrze moznaby zarzucic nergalowi, kazikowi (no on to akurat slodkich ocu to nie ma) i wielu innym ktorzy robia gorsze rzeczy zeby na nich uwage zwrocic. Poprostu wie jak zafascynowac tlumy nastolatek... ;D
Rzeczywistość to iluzja wywołana brakiem alkoholu w organizmie.
Awatar użytkownika
krzykun

Dołączenie: 15 Maj 2011 20:36
Miejscowość: Meteora

Postprzez MrPavvelo w 01 Paź 2011 15:40

Mimo ze piosenki Slayera sa super to wiedzac co oznaczaja ich teksty najzwyczajniej w swiecie sie wkurzam bo.sie z tym nie zgadzam.

Po co się wkurzasz? Tom Araya jest katolikiem, a śpiewa There is no fucking Jesus Christ w bodajże utworze Cult. I co z tego? To jest ciekawe:

Ja wprost nie mogę znieść tego całego tłumu zespołów pop punkowych.

Ja też. Mdli mnie od jak słyszę coś w tym stylu.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

Postprzez thisisinfa w 01 Paź 2011 22:53

nie znoszę rapu , nie widze najmniejszego sensu w śpiewaniu o JP itp.. to jest beznadziejne , oczywiście nie każdy zespół tak robi , ale nie oszukujmy się , jest ich niewiele
muzyka rockowa , metalowa , alternatywna ma przynajmniej jakiś przekaz , to są moim zdaniem piosenki z duszą i takich powinniśmy się trzymać
Awatar użytkownika
thisisinfa

Dołączenie: 09 Wrz 2011 11:48

Postprzez MrPavvelo w 02 Paź 2011 16:16

Nie znosisz rapu jako tylko i wyłącznie hip-hopu czy rapu jako wokalu? :mrgreen:
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Postprzez bbartek w 02 Paź 2011 19:47

nie znoszę rapu , nie widze najmniejszego sensu w śpiewaniu o JP itp.. to jest beznadziejne , oczywiście nie każdy zespół tak robi , ale nie oszukujmy się , jest ich niewiele

Jest wielu wokalistów, którzy nie śpiewają o tym, żeby jeb** policję i innych głupotach. Chociaż sam nie przepadam za taką muzykę, szczególnie polską, to tacy artyści na naszym, i zagranicznym, rynku są.

muzyka rockowa , metalowa , alternatywna ma przynajmniej jakiś przekaz , to są moim zdaniem piosenki z duszą i takich powinniśmy się trzymać

Naprawdę? Jest wiele zespołów, które ma głupie teksty. Limp Bizkit, System Of A Down i wiele innych. Co do drugiego, to zależy jaka piosenka, bo niektóre mają duże i głębokie przesłanie, ale każda piosenka Limpów, to totalna tekstowa głupota.
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Re: Jakich wokalistów/zespołów nie lubicie??

Postprzez Nightwolf w 02 Paź 2011 21:35

thisisinfa napisał(a):muzyka rockowa , metalowa , alternatywna ma przynajmniej jakiś przekaz , to są moim zdaniem piosenki z duszą i takich powinniśmy się trzymać

imo K44 - Księga tajemnicza. Prolog ma sto razy lepszy klimat niż wszystkie zespoły tagowane jako atmospheric black metal, a moja ukochana Suma Styli ma do przekazania naprawdę sporo i nie jest to JP czy HWDP. Wiem, że stereotypem jadę, jednak patrząc na dawnych kolegów to mam wrażenie że i tak przekaz ich niewiele obchodzi, chyba że jest to odmiana NS. W każdej muzyce są szmiry i rzeczy porządne.
Awatar użytkownika
Nightwolf

Dołączenie: 30 Mar 2011 16:02

Postprzez thisisinfa w 02 Paź 2011 22:45

bbartek napisał(a):

Jest wielu wokalistów, którzy nie śpiewają o tym, żeby jeb** policję i innych głupotach. Chociaż sam nie przepadam za taką muzykę, szczególnie polską, to tacy artyści na naszym, i zagranicznym, rynku są.

No niby są ale jest stereotyp taki i nie inny , może uważałbym inaczej , ale przynajmniej u mnie wiele ludzi słucha tylko o tym JP !

Naprawdę? Jest wiele zespołów, które ma głupie teksty. Limp Bizkit, System Of A Down i wiele innych. Co do drugiego, to zależy jaka piosenka, bo niektóre mają duże i głębokie przesłanie, ale każda piosenka Limpów, to totalna tekstowa głupota.

Limp Bizkit cenie za rodzaj a nie tekst , a np Metallice za to i za to

może i mają głupie teksty , ale tego wg mnie da się słuchać , a nie rapu , no sory.... a co do Systemu to sie nie wypowiadam bo po prostu nie znam ich dobrze
Awatar użytkownika
thisisinfa

Postprzez Nightwolf w 03 Paź 2011 00:01

thisisinfa napisał(a):
No niby są ale jest stereotyp taki i nie inny , może uważałbym inaczej , ale przynajmniej u mnie wiele ludzi słucha tylko o tym JP !

Stereotyp (z gr. stereos – "przestrzenny", typos – "wzorzec", "odcisk") – konstrukcja myślowa, zawierająca komponent poznawczy (zwykle uproszczony), emocjonalny i behawioralny, zawierająca pewne fałszywe przeświadczenie, dotyczące różnych zjawisk, w tym innych grup społecznych.

Stereotyp metalowca jest taki: czarne ciuchy, satanista z gatunku "jadłeś kiedyś cota", słucha ryku diabła, brudas etc. Nie wiem co gorsze
Awatar użytkownika
Nightwolf

Postprzez thisisinfa w 06 Paź 2011 16:51

ale słucham rocka i metalu i tak nie uważam , natomiast rapu nie i mam takie zdanie a nie inne
Awatar użytkownika
thisisinfa

Postprzez bbartek w 06 Paź 2011 18:37

ale słucham rocka i metalu i tak nie uważam , natomiast rapu nie i mam takie zdanie a nie inne

No cóż jeśli ciągle chcesz wierzyć w stereotypy, to gratuluję. :roll:

Tylko się nie zdziw, jak ktoś Ci powie, że metal, to darcie mordy, czy coś w tym stylu. :)
Image
You'll Never Walk Alone!
Awatar użytkownika
bbartek

Postprzez Nook w 06 Paź 2011 18:56

Mnie dziwi coś innego. Ludzie psioczą na rap i jednocześnie lubią LP i inne takie, gdzie rap odgrywa ważną rolę. Hip(h)o(p)kryzja?

Plus w kwestii tekstów w rapie mogę stwierdzić, że to na tyle pojemny treściowo gatunek, że każdy znajdzie coś dla siebie. Eldo chyba nawet nawinął coś w stylu (cytat z pamięci): "Znajdziesz rap, jeśli chce Ci sie go szukać".
ROCK IS DEAD! LONG LIVE PAPER AND SCISSORS!
Awatar użytkownika
Nook
Użytkownik Roku 2011

Dołączenie: 27 Sie 2010 15:45
Miejscowość: Turexity.

Postprzez KimKolwiek w 06 Paź 2011 19:03

tak sobie patrzę na mojego posta w tym temacie i sobie myślę, że, kurcze, jak szybko zmieniają się moje poglądy.
albo jakoś szybko z tego wyrosłam.
albo ostatnio w każdym rodzaju muzyki znajduję coś dla siebie. a jeśli nie - nie narzekam, nie hejtuję, przełączam lub wyłączam i tyle.
więc w zasadzie nie mam już żadnych uprzedzeń do żadnego typu muzyki (chociaż fenomenu niektórych wykonawców nie mogę zrozumieć nadal).
Image
Awatar użytkownika
KimKolwiek

Dołączenie: 22 Lut 2009 09:32
Miejscowość: Płock

Postprzez krzykun w 17 Paź 2011 14:00

Kiedy moi kumple dowiedzieli się że słucham metalu stwierdzili że to darcie mordy i nawalanie po perkusji. Na to że stereotypy są takie a nie inne nie mamy wpływu, ale naprawdę nie sądźmy po pozorach...
Awatar użytkownika
krzykun

Postprzez thisisinfa w 22 Paź 2011 12:47

bbartek napisał(a):

No cóż jeśli ciągle chcesz wierzyć w stereotypy, to gratuluję. :roll:

Tylko się nie zdziw, jak ktoś Ci powie, że metal, to darcie mordy, czy coś w tym stylu. :)

wiem bo się z tym spotykałem jak mi tak mówiono :)

krzykun napisał(a):Kiedy moi kumple dowiedzieli się że słucham metalu stwierdzili że to darcie mordy i nawalanie po perkusji. Na to że stereotypy są takie a nie inne nie mamy wpływu, ale naprawdę nie sądźmy po pozorach...

dobrze gadasz
Awatar użytkownika
thisisinfa

Postprzez MrPavvelo w 02 Lis 2011 16:39

Patrząc z drugiej strony sporo jest zespołów metalowych, w których występuje darcie mordy i nawalanie w bębny, bo to metal po prostu. Ale fakt, że to jednak stereotypowe myślenie.
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Postprzez krzykun w 03 Lis 2011 14:00

Oczywiście, ale skoro my nie mówimy o raperach jako o dresach których jedynym przesłaniem jest JP, chociaż czasem tak jest, albo o tych radyjkowych popierdółkach nie mówimy że to szajs pod każdym względem, chociaż też czasem tak jest. Dlatego mówimy o większości popularnych zespołów metalowych. Poprostu niewiedza społeczeństwa o metalu jest wręcz powalająca, bo gdy słuchałem All Hope Is Gone Slipknota gdzie perkusja nawala jak machine gun mój kumpel z miną znawcy stwierdził że to Metallica
Awatar użytkownika
krzykun

Postprzez MrPavvelo w 04 Lis 2011 17:21

Haha, Lars choćby się... nie wyrobiłby tak :lol:
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Postprzez jack w 10 Lis 2011 18:03

Na pierwszym miejscu nie lubię Lady Gagi jak ją widzę i słyszę to mi się źle robi. Tak samo mam jak słyszę wiejskie techno zrobione na komputerze z rytmami dzikich plemion Afryki. Justina jak mu tam i wszelkich innych komercji, produktów marketingowych którzy nastawieni są tylko na kasę.
Awatar użytkownika
jack

Dołączenie: 27 Kwi 2011 17:32

Postprzez KaT w 13 Lis 2011 23:55

KimKolwiek napisał(a):tak sobie patrzę na mojego posta w tym temacie i sobie myślę, że, kurcze, jak szybko zmieniają się moje poglądy.
albo jakoś szybko z tego wyrosłam.
albo ostatnio w każdym rodzaju muzyki znajduję coś dla siebie. a jeśli nie - nie narzekam, nie hejtuję, przełączam lub wyłączam i tyle.
więc w zasadzie nie mam już żadnych uprzedzeń do żadnego typu muzyki (chociaż fenomenu niektórych wykonawców nie mogę zrozumieć nadal).

Mam podobne zdanie/przypadek. Staram się nie ograniczać czy być niewolnikiem którejś dziedziny, tylko wszędzie wyszukiwać perełek. Mimo to kiedy dotyka mnie rap/rock nastawiony głównie na przekaz to mnie trzepie. Muzyka jest po to żeby zadziwiać, bawić. Człowiek musi odpłynąć przy niej w samotności albo przy innych. Ma być tłem do imprez albo zapchajdziurą w miejscach publicznych. Nie kumam po prostu tego ewenementu jakim jest kierowanie się w życiu tekstami piosenek. I tyle. Boże ale ze mnie prostak. A piosenki o miłości(głównie heteroseksualnej), och to już dla mnie ciosy poniżej pasa , ale nie w sensie samej treści a tego że wokaliści popowi wzięli sobie za punkt honoru zalać tym świat. Rzekłbym też coś o stereotypach ale wszystko zostało już powiedziane, włącznie z komicznym cytatem z encyklopedii.
Ludzie mnie nienawidzą, bo jestem bogaty, przystojny i świetnie gram w piłkę
Cristiano Ronaldo
Awatar użytkownika
KaT

Dołączenie: 07 Wrz 2010 23:34

Postprzez gompka^ w 29 Kwi 2012 11:16

Nie ma rzeczy, których nie zdzierżę wysłuchać... Ale niektóre rzeczy podobają mi się mniej od innych. Nie słucham tylko RACu i NS nawołującego wprost do nazizmu, ze względów ideologicznych.
gompka^

Dołączenie: 22 Maj 2009 16:47
Miejscowość: Toruń

Postprzez Nightwolf w 29 Kwi 2012 13:16

jack napisał(a):Tak samo mam jak słyszę wiejskie techno

o widzisz: mnie drażni wiejski tuning (np czarna corsa z zielonymi ozdobnikami i naklejką Ferrari). A ma to powiązanie z muzyką takie, że bardzo często z tak zrobionego samochodu sączy się adekwatna muza ;) skojarzenie wywołane Twoim avatarem ofc

a co do stricte muzyki to zdałam sobie sprawę z tego, jak bardzo irytują mnie polskie gwiazdeczki pokroju Sylwii Grzeszczak.
Awatar użytkownika
Nightwolf

Postprzez Wendeta w 09 Maj 2012 21:11

Więc:
*Justin Bieber
*Behemoth
*tych gejów z One Direction
*Chris Brown
Image
Awatar użytkownika
Wendeta

Dołączenie: 16 Wrz 2011 16:26
Miejscowość: Tokio/Los Angeles

Postprzez Karina w 13 Maj 2012 19:44

internetowi hejterzy ! przylaczam sie. :mrgreen: ja NIENAWIDZE ze wszystkiego najbardziej tej nicki minaj - dmuchanej lalki barbie. aghhh az mi sie cos dzieje jak o niej pomysle ! Miley cyrus , seleny gomez, i tych wszystkich dineyowych gwiazdeczek. a tak z gatunkow to nie lubie death metalu black metalu i tego typu, wiecie Behemot i te sprawy ( metal ogolnie lubie ale nie ten co napisalam ) Disco polo i azjatyckiego rocka i ogolnie azjatyckiej muzyki k-pop , j-rock itp.. reggae i rapu, ale nie takiego jak Fort Minor tylko typu peja czy hemp gru
Karina

Dołączenie: 08 Kwi 2012 13:26
Miejscowość: Lublin

Poprzednia

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości