Breaking Benjamin

(wszystko poza Linkin Park)

Breaking Benjamin

Postprzez Serena w 28 Wrz 2009 19:45

A co powiecie o tym zespole? Gdzieś mniej więcej pół roku temu zaczęłam ich słuchać a to dlatego że jak oglądałam Step up 2 był krótki urywek ich piosenki The Diary of Jane i tak się zaczęło, teraz to mój drugi ulubiony zespół po LP :D Zauważyłam że zespół chyba jest trochę mniej znany np po moich znajomych mało kto o nich słyszał a naprawdę mają dobrą muzykę. A grupa jest obecna już od 1998 roku.
It's like aparanoid lookin' over my back
It's like a whirlwind inside of my head
It's like I can't stop what I'm hearing within
It's like the face inside is right beneath my skin....
Awatar użytkownika
Serena

Dołączenie: 27 Wrz 2009 21:28
Miejscowość: Lublin

Re: Breaking Benjamin

Postprzez stu w 29 Wrz 2009 09:12

Mam jeden album BB (Phobia dokładnie) i naprawde IMO jest to kawał dobrej muzy :) Mają kawałki cięższe i lżejsze. U mnie na 3 miejscu po LP i SoaD :)
Moje ulubione kawałki od BB:
- Here we are
- Breath
- Diary of Jane
Awatar użytkownika
stu

Dołączenie: 09 Sie 2009 20:38
Miejscowość: Wodzisław

Breaking Benjamin

Postprzez Serena w 30 Wrz 2009 19:18

Racja chłopaki nieźle wymiatają :D Kawałek który szczególnie mi się podoba to Breatch :D A z resztą to różnie ale każdy się podoba mniej lub bardziej.
It's like aparanoid lookin' over my back
It's like a whirlwind inside of my head
It's like I can't stop what I'm hearing within
It's like the face inside is right beneath my skin....
Awatar użytkownika
Serena

Dołączenie: 27 Wrz 2009 21:28
Miejscowość: Lublin

Breaking Benjamin

Postprzez robaczek w 30 Wrz 2009 21:01

pierwszy usłyszałam kawałek "Blow me away". przyznam, że jest niezły, i tak mi się spodobali, że posłuchałam sobie innych ich utworów. są świetni, choć w moim prywatnym rankingu nie są "naj". ale zaraz po, wśród fajnych wykonawców mają pierwsze miejsce :D
It's not easy, but it is simple.
Awatar użytkownika
robaczek
Ulubiona Użytkowniczka 2010, Najciekawsza Użytkowniczka 2010

Dołączenie: 15 Maj 2009 22:13
Miejscowość: Kraków

Breaking Benjamin

Postprzez KarciaMk w 19 Gru 2009 13:29

Ja pierwszą piosenkę BB "Until The End" usłyszałam tak naprawdę od mojego brata :D Potem zaczełam ich szukać w necie, słuchałam piosenek i tak mi zespół przypadł do gustu :P :lol: Na prawdę fajny zespół
KarciaMk

Dołączenie: 18 Gru 2009 14:08
Miejscowość: Malbork

Breaking Benjamin

Postprzez niqus w 19 Gru 2009 23:11

nienawidzę ich za to, jak marnie zagrali na jakimś koncercie kilka piosenek Godsmack - grali, jakby ich w życiu nie słyszeli
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Re: Breaking Benjamin

Postprzez Don't-care w 19 Gru 2009 23:21

niqus napisał(a):nienawidzę ich za to, jak marnie zagrali na jakimś koncercie kilka piosenek Godsmack - grali, jakby ich w życiu nie słyszeli

Ach, z ust mi to wyjęłaś :D
A ponieważ pierwszą piosenką BB jaką słyszałam było chyba Godsowe 'Greed' to mam do nich WIELKĄ niechęć ;]
Don't-care

Dołączenie: 08 Maj 2008 20:14

Breaking Benjamin

Postprzez Polik w 23 Gru 2009 21:49

A ja za to ich bardzo lubię. Wydaje mi się że album "Phobia" jest najlepszy z dotychczas zaprezentowanych. Piosenki od nich które najbardziej lubię to:
- The Diary Of Jane
- Breath
- You
- Until The End

Polecam wszystkim naprawdę fajny zespół :D
I wanna run away
Never say goodbye
I wanna know the truth
Instead of wondering why
Polik

Dołączenie: 11 Gru 2009 22:50

Breaking Benjamin

Postprzez Darth Dream w 13 Gru 2011 14:45

a to dlatego że jak oglądałam Step up 2 był krótki urywek ich piosenki The Diary of Jane

No proszę, byłem na tym w kinie i nie pamiętam, by wykorzystano ten utwór, widać najwyższy czas obejrzeć kolejny raz.

Dyskografia tego zespołu zaplątała mi się na twardzielu przez przypadek, kumpel miał to na przenośnym dysku razem z innymi materiałami, przesłuchałem na wszelki wypadek i momentalnie mnie wzięło. Spodobały mi się bardzo chwytliwe i nośne riffy, melodyjne refreny, efektowne linie wokalne. Od jakiegoś czasu spamuję na FB linkami do piosenek tego zespołu ;) Ulubione to zdecydowanie Wish I May, Polyamorous, Water, Forever, Skin, Firefly, Break My Fall, Breakdown, Rain, Here We Are, The Diary of Jane, lecz reszta też jest fajna. Nie zapoznałem się jeszcze dokładnie z albumem z 2008 roku, ale niedługo i ten będę miał ze sobą.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Breaking Benjamin

Postprzez Wendeta w 23 Gru 2011 19:33

Słucham ich dość często.Zdobyli moją sympatie piosenką Evil Angel
Image
Awatar użytkownika
Wendeta

Dołączenie: 16 Wrz 2011 16:26
Miejscowość: Tokio/Los Angeles

Breaking Benjamin

Postprzez Frycas w 25 Gru 2011 19:40

Znam ich kilka kawałków. Grają tak fajnie - melodycznie. Taka przeplatanka :3 Wish I May i Next To Nothing są niesamowite. Zespół godny polecania.
ImageImageImage
Awatar użytkownika
Frycas

Dołączenie: 24 Paź 2010 17:31
Miejscowość: Bindhyabasini

Breaking Benjamin

Postprzez Nightwolf w 26 Gru 2011 19:50

oglądałam kiedyś montaż Transformers i Blow me away... Najlepiej z całości zapamiętałam właśnie tą piosenkę. Jeżeli chodzi o ulubioną płytę to bez dwóch zdań Phobia
Awatar użytkownika
Nightwolf

Dołączenie: 30 Mar 2011 16:02

Powróć do Muzyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości