Busta Rhymes ft. Linkin Park - We Made It

(dyskusje o poszczególnych utworach)

Postprzez El Limon w 23 Maj 2009 10:13

@Radiohead dlatego ich tam nie ma bo i po co? Jak ktoś powiedział to nie rock, crossover czy jakakolwiek inna hybryda. To sam hip hop.
Ale jest też wyjście b). Busta bał się że jak wystąpi całe LP to przyćmią sławą jego. Jak wolicie.
A co do teledysku. Klip całkiem fajny ale denerwuję mnie rap Busty.
Najbardziej to lubię wersję live gdzie Majk zapomniał tekstu xD
www.grenisland.cba.pl Jedyne takie forum !!!
Awatar użytkownika
El Limon

Dołączenie: 26 Cze 2008 12:41

Postprzez Kozer w 25 Maj 2009 15:06

W ogóle Mike świetnie na pianinku zacina :D
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Postprzez heresy w 30 Maj 2009 17:53

Najbardziej to lubię wersję live gdzie Majk zapomniał tekstu xD

zapodaj linkiem chętnie to zobaczę :)
a co do piosenki to owszem niezła ale stanowczo za mało Chestera xD
In the memory, you will find me.
Awatar użytkownika
heresy

Dołączenie: 30 Maj 2009 13:45
Miejscowość: A Place For My Head

Postprzez pho3 w 12 Lip 2009 22:41

takie to grzeczniutkie. no i wspolpraca z raperami-sraperami, szanuje ich, ok, ale w temacie LP to ja jestem fundamentalista. :D
You never know what you've got 'til it's gone
Awatar użytkownika
pho3

Dołączenie: 12 Lip 2009 22:09
Miejscowość: Brodnica

Postprzez niqus w 12 Lip 2009 22:53

pho3, radziłabym podnieść nieco poziom wypowiedzi ^^
więcej słownych ostrzeżeń nie będzie

i przy okazji:
witaj na forum xD
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Postprzez pho3 w 12 Lip 2009 23:05

yyyy, ok. Dzieki za powitanie.

Wiec ten. Kolaboracja zespolu Linkin Park wraz z innymi formacjami i solistami należącymi do kręgu zgoła odmiennie nakierowanego muzycznie spłyciła i skierowała na pewne tor y twórczość LP, z któregpo trudno im jest (i bedzie) sie wyplatac. Osobiscie mysle, ze chcieliby robic cos innego, ale w show-businessie jest to juz jakies force majeure zapewne.

Dziekuje:P
Awatar użytkownika
pho3

Postprzez Darth Dream w 13 Lip 2009 09:21

pho3 napisał(a):Kolaboracja zespolu Linkin Park wraz z innymi formacjami i solistami należącymi do kręgu zgoła odmiennie nakierowanego muzycznie

Nie zgodzę się. W muzyce LP jest dużo rapu, współpraca z Jayem-Z czy Busta Rhymesem jest jak najbardziej na miejscu. Ostatnio zacząłem nawet na nich patrzeć z takiej perspektywy, jakby nie byli kapelą rockową, lecz formacją hip-hopową. Bo jak na zespół rockowy LP jest cienki. Ale jak na hip-hopowy, to są całkiem nieźli (mało powiedziane ;) )

A może chodziło Ci o to, że Busta i Jay-Z to kolesie nastawieni jedynie na zysk i głodni komercyjnych sukcesów i LP współpracując z nimi pogarsza swój wizerunek i przejmuje ich nastawienie? Spoko majonez, LP jest takie samo. Od początku, od debiutanckiego albumu. Choć przyznam, ze na MTM widać wyraźną zmianę na lepsze.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream
Użytkownik Roku 2010, Wirtuoz Słowa 2010 i 2011

Dołączenie: 23 Sty 2009 22:41
Miejscowość: In a galaxy far, far away...

Postprzez sochagol w 13 Lip 2009 11:24

dream92 napisał(a):Ostatnio zacząłem nawet na nich patrzeć z takiej perspektywy, jakby nie byli kapelą rockową, lecz formacją hip-hopową.

Dokładnie. Może nie patrzę na to tak jak ty, ale nazywanie LP kapelą rockową jest śmieszne. Raper i kapela rockowa...?? Linkin Park zaszufladkować się nie da. Oni są tacy wszechstronni. :)
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Dołączenie: 22 Cze 2009 11:57
Miejscowość: Konin

Re: Busta Rhymes ft. Linkin Park - We Made It

Postprzez pho3 w 14 Lip 2009 12:08

dream92 napisał(a): Bo jak na zespół rockowy LP jest cienki. Ale jak na hip-hopowy, to są całkiem nieźli (mało powiedziane ;) )

YYYY! ALe to brzmi tak druzgocaco.... cholera jak mialem 13 lat (chlip) to sikalem w gacie taki power!!!
dream92 napisał(a):A może chodziło Ci o to, że Busta i Jay-Z to kolesie nastawieni jedynie na zysk i głodni komercyjnych sukcesów i LP współpracując z nimi pogarsza swój wizerunek i przejmuje ich nastawienie? Spoko majonez, LP jest takie samo. Od początku, od debiutanckiego albumu. Choć przyznam, ze na MTM widać wyraźną zmianę na lepsze.

Tja, raczej o to mi chodziło. Dzieki dream92. Ech... tego sie chyba nie da zmienic.

Ale jak na hiphopowy, to bajera. Taka mieszanka stylow wlasnie uczynila ich unikalnymi. Shinoda spoko ziom, we major i te sprawy :)
Awatar użytkownika
pho3

Postprzez Darth Dream w 15 Lip 2009 18:48

Eee... :P trochę za daleko pojechałeś, kolego... Ja rozumiem, ze "Given Up" może się wydawać dla słuchaczy raprocka ostrym, agresywnym kawałkiem, ale fanów metalu raczej nie przyciągnie, bo jest za lekki i za popowy :mrgreen: bardziej grunge (Nirvana) niż metal
Z tym "Crawlingiem" to też tak nie za bardzo... Mam dużo znajomych, którzy słuchają wielu różnych odmian rocka i metalu - żaden z nich nie interesuje się LP a "Crawling" i "Given Up" to jedne z utworów, które skutecznie ich odrzucają. :D Chyba, ze mówisz o poprocku i pewnej niezwykłej społeczności ludzi określanej jako kindermetale dla których LP to maksymalne zuo :P
Ja np. też jestem fanem metalu i rocka. Utworem, który mnie do LP przyciągnął, było Shadow of the Day. Jakieś pytania? :D (tzn. wcześniej lubiłem też Numb i In the End ale to było wtedy, jak jeszcze nie słuchałem ani metalu ani rocka tylko pop/dance, więc tamto się nie liczy. I w sumie uważam się nie za metala tylko za progowca :) )
LP jest cienki pod względem instrumentalnym, kolesie to przeciętniaki, umieją coś zagrać, ale nic wielkiego.
Ciągle ktoś mnie prowokuje do offtopa a niqus strasznie się trzyma litery prawa. :evil: A ja po prostu muszę odpisać na zadane mi pytanie i najlepiej w wątku a nie na PW, bo może jeszcze kogoś to interesuje. Więc żeby nie było offa to chciałem się uważnie przysłuchać "We Made It" i opisać swoje refleksje na ten temat ale film nie chce mi się załadować. To pewnie wina mojego superszybkiego neta. Ale z tego co pamiętam, jak kiedyś raz posłuchałem, ten utwór to raczej nic wielkiego.

Chciałem też dodać, ze takich offtopów nie da się uniknąć. Jeśli omawia się jakiś temat, czasem trzeba sięgnąć po pokrewne, żeby lepiej zrozumieć badany aspekt. Ludzie na innych forach trochę lepiej to rozumieją. Oczywiście, wiadomo, że nie można zbaczać z tematu całkowicie i w wątku o niebieskich migdałach rozprawiać z przejęciem o Wiedźminie. Ale żeby lepiej wyjaśnić stanowisko, dobrze jest przywołać jakieś przykłady pozornie z poza tematu wątku. Rozumiecie, o co mi chodzi?

EDIT 15.07.2009 godzina 20:21
żeby niqus nie ciskała się na mnie za spamowanie, nie będę pisał kolejnego posta, tylko odpowiem w poprzednim
bartaz napisał(a):Dziwne jakoś mój kumpel jest zapalonym fanem Slipknota

No właśnie o to mi chodziło. Fani Slipknota to w większości też kindermetale. Twój kolega nie jest jedyny.
Ostatnio edytowany przez Darth Dream, 15 Lip 2009 20:21, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez sochagol w 15 Lip 2009 23:52

bartaz napisał(a):z mojej perspektywy LP gra utwory z rapem (np papercut) by przyciągnąć fanów rapu, np . taki Crawling to przyciąga fanów rocka a Given Up może i nawet metalu

LP grają utwory z rapem, bo Mike jest raperem. On to kocha.:) A jeśli chodzi o utwory, które miałby przyciągnąć fanów metalu to "Forgotten" " By Myself" "QWERTY" i chyba "Faint". Piosenki wybrałem na podstawie odpowiedzi jakich usłyszałem od koleżanki i jej towarzystwa(Fani Behemotha). :)
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Dołączenie: 22 Cze 2009 11:57
Miejscowość: Konin

Postprzez zwieR.Z. w 16 Lip 2009 00:25

A wracając do tematu...
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Postprzez Biały_sznurówek w 14 Paź 2009 21:48

Wracając do tematu ;p Fajnie zrobiony teletysk piosenka tez nieczego sobie
Biały_sznurówek

Dołączenie: 07 Paź 2009 10:52

Postprzez kasiula w 14 Paź 2009 23:54

Piosenka ok, bardzo podoba mi się refren <szczególnie partie Chestera, który mnie po prostu "wykańcza" swoim wokalem :mrgreen: >, zwrotki takie sobie <może właśnie ze względu na Bustę ;p >, instrumental przecudny - uwielbiam dźwięk fortepianu, a rap Mike'a najzwyczajniej WYMIATA !!!
Teledysk też jest świetny - słynne "krzesełko" już chyba przeszło do historii :mrgreen:
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Dołączenie: 05 Sie 2009 18:37
Miejscowość: Ostróda

Postprzez Melliana w 15 Paź 2009 16:13

W tej piosence najbardziej podoba mi się refren... Chester jest w nim po prostu świetny, partia Mike'a też jest niezła, a co do Busty (tak to się odmienia??) to nigdy za bardzo nie przepadałam za jego twórczością wiec i tym razem mnie jakoś wyjątkowo nie zachwycił nie zachwycił...

Oglądając teledysk nie mogłam powstrzymać się od śmiechu na widok ruchów Chestera. Czy on aby na pewno nie ma ADHD? ;)
kasiula napisał(a):słynne "krzesełko" już chyba przeszło do historii :mrgreen:

oj tak ... :lol:
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołączenie: 27 Wrz 2009 19:34
Miejscowość: Toruń

Postprzez kasiula w 15 Paź 2009 16:33

Melliana napisał(a):Oglądając teledysk nie mogłam powstrzymać się od śmiechu na widok ruchów Chestera. Czy on aby na pewno nie ma ADHD? ;)

:D
Sama wielokrotnie się nad tym zastanawiałam, ale doszłam do wniosku, że Chester po prostu ma taki "specyficzny" nawyk i to już się wpisało w jego naturę :P
Zapewne trudno jest się go pozbyć, dlatego niestety <a może stety ^^ ?? :mrgreen: > teraz wypada z nim żyć :lol:
W każdym razie ja to lubię xD

A wracając do tematu, to według mnie Busta Rhymes trochę nie pasuje do tej piosenki :/
Może gdyby Linkini zrobili ją sami, wyszłaby lepiej ^^ ??
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Postprzez Nienormalny w 16 Paź 2009 16:37

1.za duzo rapu
2.za mało chestera
3.za mało chestera
4.za m... :D
Nienormalny

Dołączenie: 10 Lip 2009 23:58

Postprzez niqus w 16 Paź 2009 17:16

jasne - najlepiej wyciąć Busta Rhymes'a z jego własnej piosenki xD
ImageImageImage
Awatar użytkownika
niqus
Moderatorka

Dołączenie: 08 Maj 2008 14:41

Postprzez bartaz w 16 Paź 2009 17:51

Ej , Busta zaprosił LP do zrobienia kawałka prawdopodobnie dlatego że Mike jest raperem :P A Chester tak przy okazji tam śpiewa.
bartaz

Postprzez kasiula w 16 Paź 2009 19:33

bartaz napisał(a):Ej , Busta zaprosił LP do zrobienia kawałka prawdopodobnie dlatego że Mike jest raperem :P A Chester tak przy okazji tam śpiewa.

To prawda, ale gdyby nie głos Chestera w refrenie ta piosenka byłaby strasznie mdła.... :P
Image
Awatar użytkownika
kasiula
Użytkowniczka Roku 2009

Postprzez Melliana w 16 Paź 2009 19:46

bartaz,Albo dlatego,że dobra reklama nie jest zła. ;)
kasiula napisał(a):Może gdyby Linkini zrobili ją sami, wyszłaby lepiej ^^ ??

W końcu jak zauważyła Niqus to jest piosenka Busty, więc raczej nie mamy się co zastanawiać co by było gdyby go w niej nie było, bo wtedy nie było by zapewne i tej piosenki (wiem ze trochę zagmatwałam to zdanie ;))
No i zapewne tak jak my mówimy,że nie podobają nam się parie Busty, tak np. jego fani mogą mieć zastrzeżenia do śpiewu Chestera...
Image
Awatar użytkownika
Melliana

Dołączenie: 27 Wrz 2009 19:34
Miejscowość: Toruń

Postprzez LP fan w 17 Paź 2009 23:14

Dla mnie ta piosenka jest bez rewelacji, ani wzbudzająca we mnie zachwyt, ani nie jest to jakiś straszny kawałek porostu bez zachwytu
i've
become so numb
i can't feel you there
become so tired
so much more aware
i'm becoming this
all i want to do
is be more like me
and be less like you
Awatar użytkownika
LP fan

Dołączenie: 24 Kwi 2009 18:43
Miejscowość: Łódź

Postprzez linkina_16 w 07 Lis 2009 21:26

A ja tą piosenkę uwielbiam;d
bardzo mi się podoba;)
I teledysk i sama piosenka.
Awatar użytkownika
linkina_16

Dołączenie: 13 Wrz 2009 22:59
Miejscowość: Trzebiatów (wyjeżdżam ze Szczecina ;P)

Postprzez Darth Dream w 26 Gru 2009 14:12

Już przesłuchałem ten kawałek tyle razy, że jestem gotów go ocenić pisemnie.
Busta ma ohydny głos. Refren jest strasznie wkurzający. Nie przez fakt, że śpiewa w nim Chester, ale przez to, co śpiewa - w kółko jedna i ta sama fraza. Zmuła. Chester śpiewa dobrze. Fajne klawisze. Ocena 5,5/10.
Image
Awatar użytkownika
Darth Dream

Postprzez MrPavvelo w 19 Lut 2010 20:22

Busta ma ohydny głos.

ma,ma,dla mnie piosenka taka sobie,rzadko jej slucham,prawie w ogole,teledysk calkiem niezly
Awatar użytkownika
MrPavvelo

Dołączenie: 17 Lis 2009 19:50

PoprzedniaNastępna

Powróć do Utwory

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości