Premiership

(Kubica, Smolarek, Gołota...)

Premiership

Postprzez zwieR.Z. w 05 Sty 2012 00:29

W ogóle zapomniałem, że dzisiaj jest dokończenie kolejki i teraz bardzo żałuję. Czerwone Diabły upokorzone przez Newcastle, a ja tego nie widziałem. No nic, przynajmniej wynik trochę mi osłodził porażkę Arsenalu.
City wczoraj pewnie wygrało z Liverpoolem i znów odskoczyło w wyścigu mistrzowskim. Myślę, że lada moment głównym rywalem The Citizens zostanie Tottenham, bo United zwyczajnie są słabi w tym sezonie. Zbyt słabi, żeby walczyć z potęgą szejków.
Dodatkowo, Tim Howard... strzelił bramkę dla Evertonu xD Idealna kopia Kuszczaka w meczu z Kolumbią.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.
Administrator, Twórca Roku 2010 i 2011

Dołączenie: 05 Maj 2008 20:59

Premiership

Postprzez FafciuSamoZUO w 06 Sty 2012 12:41

zwieR.Z. napisał(a):bo United zwyczajnie są słabi w tym sezonie. Zbyt słabi, żeby walczyć z potęgą szejków.

O tym piszę od początku sezonu. To nie ten sezon. Nie ma formy , kupa kontuzji , i dramat w środku pomocy,

Ale Tottenham ? Hm, muszą być w formie, bo nie jest to drużyna na pokonanie City mimo, że ci mają beznadziejnego trenera

Czekam na przedłużenie umowy z Pogbą i nie mogę się doczekać . Krążą spekulacje na temat Elma i Dżagojewa. Przydaliby się
tym bardziej, że Glazerowie dają kasę. Ale SAF chce chyba dobić do końca tym składem
Image
FafciuSamoZUO

Dołączenie: 06 Lip 2010 17:02

Premiership

Postprzez zwieR.Z. w 10 Sty 2012 00:16

Jedno słowo: geniusz.
Nie muszę tłumaczyć o kim mowa.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Premiership

Postprzez Kozer w 10 Sty 2012 18:23

Zgadzam się. W sumie dla mnie teraz poza Henrym nie ma innego tematu w lidze angielskiej. To jest niesamowity człowiek - dać zwycięstwo swojej drużynie w pierwszym meczu po długiej rozłące. Niewielu może się tym pochwalić. Teraz jego legenda jest silniejsza o kolejny fakt zapisany złotą czcionką.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Dołączenie: 06 Wrz 2008 23:11
Miejscowość: Skierniewice

Premiership

Postprzez bbartek w 22 Sty 2012 02:00

Trochę już tutaj nie pisałem. Chyba nie ma co się dziwić, prawda?

Dzisiaj jednak się trochę rozpiszę. Po pierwsze, co to ku*** ma być?! :evil:

Kenny po meczu bardzo mądrze powiedział, że Ci, którzy się tak pięknie zaprezentowali mogą niedługo pożegnać się z Czerwoną koszulką. I bardzo dobrze, bo niektórzy z naszych piłkarzy nie zasługują na noszenie jej. Adam od kilku meczy gra kiepsko i tylko pokazuje jakieś przebłyski. Downing oprócz kilku dobrych meczy nie pokazał nic. W dodatku nie zaliczył ani jednej asysty, co, jak na skrzydłowego, jest trochę żałosne... O Carrollu już nie wspominając. Do tego dochodzi, piłkarz niesprowadzony przez Kennego, Kuyt, który swoim kopaniem się w czoło nigdy nie doprowadzał mnie do takiej furii, do jakiej doprowadza w tym sezonie. Nie dość, że drewno z niego, jak mało kto, to nie zapiernicza, za przeproszeniem, tak, jak robił to przez całą swoją karierę u nas. GDZIE SIĘ PODZIAŁ TEN HOLENDERSKI KRÓLICZEK DURACELL? :roll:

Nie dziwne, że część kibiców chce już zwolnienia Króla. Jeszcze przed jego powrotem pojawiały się głosy od fanów, że to nie jest dobry pomysł. "Zbyt długo był poza obiegiem, nie wie jak prowadzić nowoczesny klub", "dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi" i wiele innych. Jednak ja uważałem, że tylko Kenny mógł być jedynym słusznym wyborem na naszą ławkę trenerską i tak się stało. Pod jego wodzą klub, w zeszłym sezonie, się odrodził. Znów graliśmy, jak Liverpool za dawnych lat, jednak w ostatnich meczach gramy totalną padakę. Ja sam osobiście nie mam pojęcia, czy stanąć po stronie kibiców, którzy go cały czas bronią, czy stanąć po tej drugiej stronie. Z jednej strony wielka legenda, wielki trener i osobistość, a z drugiej ostatnie wyniki i nasza gra... Chociaż, gdyby 15 lat temu w Manchesterze myśleli tak samo, to teraz nie byliby tam, gdzie są. :roll:

No i jeszcze jedno "nie potrzebujemy żadnych transferów" - Kenny Dalglish.
Image
:ayfkm:
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Premiership

Postprzez Kozer w 23 Sty 2012 10:12

Ja tylko napiszę to, co piszę wszędzie po ostatnim meczu, Arsenal przeciw United: liga angielska pokazuje prawdziwą piłkę i derby tam są na prawdziwym, wysokim poziomie, w przeciwieństwie do ligi hiszpańskiej, przereklamowanych i żałosnych momentami El Clásico.

Mecz był świetny, obie drużyny cisnęły niesamowicie, ponadto załamuję się nad popsutym wykończeniem van Persiego po świetnym podaniu, ale takie sytuacje lubią się mścić, co pokazali potem Valencia, Park i Welbeck - akcja była niesamowita, przepiękna, świetnie rozegrana.

W sumie dawno nie oglądałem meczu United, aż się odzwyczaiłem jaki szybki jest Rafael.
Image
Awatar użytkownika
Kozer
Administrator, Najzabawniejszy Użytkownik 2010 i 2011, Ulubiony i Najciekawszy Użytkownik 2011

Premiership

Postprzez bbartek w 26 Sty 2012 00:53

Wybaczam mecz z Boltonem. Świetny mecz odbył się dzisiaj na Anfield, brawo Liverpool za naprawdę świetne widowisko i odrobienie, dwa razy, straty bramki. Jesteśmy w finale Carling Cup! :fuckyea:
Finał odbędzie się za miesiąc, 26 lutego, zagramy z Cardiff City. Co ciekawe, w drużynie Cardiff gra... Gerrard. Anthony Gerrard, to kuzyn Stevena Gerrarda. Kilka miesięcy temu czytałem wywiad, że z chęcią by zagrał przeciwko Steviemu i teraz nadarza się świetna okazja. :)
Tak przy okazji, na Wembley nie graliśmy od 16 lat. Świetny czas, żeby znów tam zagrać. Trzeba wygrać!

No i odwołuję wszystko, co mówiłem złego o Kuycie w swoim ostatnim poście. Świetny mecz zagrał dzisiaj. Miał kilka dobrych sytuacji do strzelenia bramki, był wszedzie, do czego wszystkich kibiców Liverpoolu przyzwyczaił. Może nie jest to typowy skrzydłowy, bo brakuje mu przyspieszenia, dryblingu i wrzutki, ale nadrabia to zapieprzaniem. Miejmy nadzieję, że, w końcu, wrócił Dirk Kuyt, którego miliony kibiców pokochało, za harowanie, za dwóch. :D

No i słówko o transferach. Pojawiły się plotki o Jelaviću z Rangersów. Podobno był już zaklepany, nawet jego ojciec wypowiadał się, że najprawdopodobniej przejdzie do Liverpoolu i odrzuci oferty West Hamu i QPR, jednak wszystkie te informacje zostały zdementowane, i dobrze. Mówi się też, że jesteśmy blisko zakontraktowania Davida Teixiery z Gronignen. Jest to młody napastnik z Urugwaju, cena ma sięgać ok. 9 mln funtów.
Jeśli miałbym wybierać, to zdecydowanie ten młodzik z Urugwaju. Gronigen wypuściło już wielu świetnych piłkarzy (m.in. Snejider i Suarez), więc ten Teixeira też może okazac się wielki. Na pewno lepszy od Jelavica. Żurawski też strzelał po 15 bramek na sezon w Szkocji, i co z tego? :roll:
Image
You'll Never Walk Alone!
Kenny: "We won't be defensive (vs UTD)."
Reporter: "Because you're at home?"
Kenny: "No, because we're Liverpool." - King Kenny :serce:
Awatar użytkownika
bbartek

Dołączenie: 13 Sty 2010 14:53
Miejscowość: Szkocja, Crossford niedaleko Dunfermline

Premiership

Postprzez zwieR.Z. w 03 Mar 2012 17:34

Nie poznaję Arsenalu. Najpierw 5-2 z Tottenhamem w sytuacji, gdy przegrywaliśmy już 0-2, a teraz zwycięstwo z Liverpoolem na Anfield, mimo iż to rywal dominował i prowadził już 1-0. Zwykle w takich sytuacjach mecze się dla nas kończyły, a nawet jeśli jeszcze walczyliśmy, to i tak mieliśmy dużego pecha pod bramką rywali. Na szczęście w dwóch ostatnich spotkaniach było inaczej i jeśli Koguty jutro sobie nie poradzą z United, to można będzie jeszcze postarać się o miejsce na podium.

Btw, Szczęsny był dziś niesamowity!
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Premiership

Postprzez FafciuSamoZUO w 11 Mar 2012 19:11

Glory Glory !!!

Jest nowy lider !!!

Gratki dla Swansea :D
Image
FafciuSamoZUO

Dołączenie: 06 Lip 2010 17:02

Premiership

Postprzez zwieR.Z. w 11 Mar 2012 19:30

Czułem, że Swansea może to wygrać i nawet się zastanawiałem czy nie postawić na to paru groszy. Ta ekipa na własnym stadionie potrafi być groźna, o czym niestety przekonaliśmy się na własnej skórze, zupełnie zasłużenie przegrywając 3:2.

Mnie jednak dużo bardziej cieszy kolejna porażka Tottenhamu. Jeszcze przed chwilą mieliśmy 10 punktów straty do Kurczaków, a już jutro może z tego zostać tylko 1. Pora wreszcie pokazać miejsce w szeregu graczom Newcastle, bo w ostatnich 3 meczach ligowych z nami mieli mnóstwo szczęścia.

EDIT: Udało się! 95. minuta i Verminator wbija nóż w samo serce Newcastle! Półtora roku czekałem na taką zemstę i wreszcie się doczekałem. Dobry mecz w naszym wykonaniu i zasłużone 3 punkty, a Tottenham może się mocno obawiać o miejsce na pudle.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Premiership

Postprzez damian82812 w 03 Kwi 2012 19:22

i na 7 kolejek przed końcem United mają 5 pkt. przewagi nad szejkami. jest pięknie :D
"Rozumiemy euforie zawodników z Poznania wywołaną zajęciem zaszczytnego czwartego miejsca w lidze, ale sposób w jaki świętowali ten niezwykły sukces jest nie do przyjęcia"
Awatar użytkownika
damian82812

Dołączenie: 09 Wrz 2010 15:35
Miejscowość: Brody

Premiership

Postprzez damian82812 w 09 Kwi 2012 11:43

Wielkie dzięki Arsenalowi. Dzięki kanonierom Manchester Utd praktycznie już jest mistrzem Anglii :D
"Rozumiemy euforie zawodników z Poznania wywołaną zajęciem zaszczytnego czwartego miejsca w lidze, ale sposób w jaki świętowali ten niezwykły sukces jest nie do przyjęcia"
Awatar użytkownika
damian82812

Premiership

Postprzez zwieR.Z. w 09 Kwi 2012 12:05

Kolejny świetny mecz w naszym wykonaniu. Do samego końca byłem dziwnie spokojny, że ta bramka wreszcie wpadnie i tak też się stało. Na szczęście, bo remis po takim występie byłby trudny do przełknięcia.
Raz jeszcze się okazało, że jak tylko w środku pola od pierwszej minuty nie gra Ramsey, to od razu stajemy się drużyną o klasę lepszą. Wenger zaczyna to widzieć, ale chyba nie może się z tym pogodzić, bo z Queens Park po kilku meczach przerwy dał kolejną szansę Walijczykowi i Arsenal znów zagrał piach. Mam nadzieję, że to był ostatni taki przypadek w tym sezonie.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Premiership

Postprzez Kozer w 12 Kwi 2012 11:12

Właśnie tak w Premier League wygląda

damian82812 napisał(a):praktycznie już jest mistrzem Anglii

Z 8 punktów zrobiło się 5 i zostaliśmy solidnie przyciśnięci przez Wigan. Nie wierzę, że to duch zwycięstwa ogarnął Diabły, sir Alex by na to nie pozwolił. Może to wina zmęczenia, w końcu ostatnie mecze rozgrywaliśmy z przewagą 60% i 71% na boisku, jeżeli to efekt tego to nie jest dobrze. Już w niedzielę kolejny mecz i niewiele czasu na złapanie oddechu. Tym bardziej, że City też ma tylko ligę na karku.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Premiership

Postprzez damian82812 w 12 Kwi 2012 16:49

Przyznam się bez bicia - meczu nie oglądałem, bo wybrałem pojedynek BVB z Bayernem. Mam nadzieje, że to nie jest zmęczenie bo wynik naszego rywala w ostatnim meczu na pewno nie wskazuje na to, że The Citizens są przemęczeni. Moim zdaniem wszystko rozstrzygnie w meczu bezpośrednim, jeżeli United go nie przegrają, to mistrzostwo jest nasze.
Awatar użytkownika
damian82812

Premiership

Postprzez zwieR.Z. w 12 Kwi 2012 16:57

Sam nie wiem komu mam kibicować w tym wyścigu. Z jednej strony nie chcę żeby ten cwaniak Nasri wygrał cokolwiek z City, a z drugiej uważam, że United z taką grą kompletnie nie zasługują na mistrzostwo w tym sezonie.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Premiership

Postprzez sochagol w 12 Kwi 2012 18:13

Jednak wygrana United potwierdzi to co jest ważne w tej lidze. Wielkie pieniądze szejków nie pomogą, mam nadzieję. United nie zachwyca, ale oglądając City też ciężko powiedzieć, że grają pięknie. Manchestery w tym sezonie nie pokazują nadzwyczajnie pięknej piłki, ale idą mimo to do przodu.

Jak ja się wczoraj wynudziłem oglądając Arsenal - Wolves. 2 bramki w 11 minut i prawie godzina podawania piłki.. Dobrze, że Szczęsny spiął pośladki przy tej główce Doyle'a bo byłaby nerwówka. Później tylko najemnik z Chelsea, który chyba bardzo cieszy się z pobytu na Emirates, dobił wilki i spokój do końca.
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Dołączenie: 22 Cze 2009 11:57
Miejscowość: Konin

Premiership

Postprzez zwieR.Z. w 12 Kwi 2012 18:21

Ja akurat taką nudę uwielbiam, zwłaszcza, że w meczach Arsenalu to rzadkość. Drżenie o wynik do ostatnich sekund i zwycięskie bramki tuż przed końcem mają swój urok, ale jednak w zbyt dużych dawkach skracają życie.
Później tylko najemnik z Chelsea, który chyba bardzo cieszy się z pobytu na Emirates, dobił wilki i spokój do końca.

Mam nadzieję, że ten "najemnik" zostanie z nami na dłużej. Przydatny zawodnik i faktycznie widać, że dobrze się czuje w Arsenalu.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Premiership

Postprzez sochagol w 12 Kwi 2012 18:26

Ja również liczę na to, że zostanie na następny sezon. Razem z Rosą tworzą parę walczaków jakich Arsenal po prostu potrzebuje. Walijczyk znowu wczoraj się popisał. Nawet gdy prowadzimy spokojnie grę to on robi problemy, albo za długo myśli, albo holuje piłkę niepotrzebnie, a techniczne podania to dla niego inny, rzadko osiągany wymiar.
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Premiership

Postprzez Kozer w 14 Kwi 2012 23:28

zwieR.Z. napisał(a):Drżenie o wynik do ostatnich sekund i zwycięskie bramki tuż przed końcem mają swój urok, ale jednak w zbyt dużych dawkach skracają życie.

O tak, fani Manchesteru coś o tym wiedzą...

Skoro mówimy o nadzwyczajnej grze, to spójrzcie na ten sezon - Arsenal dopiero co się podnosi, L'pool daleko, Chelsea nieco przed, City cisnęło cały sezon a teraz kasa nie pomaga regenerować sił, United albo ciuła punkty ledwo co, albo przegrywa z outsiderami. Nikt tutaj nie gra dobrze, ale jednak na czele są Manchestery co oznacza, że ze słabą grą najlepiej sobie oni radzą. Gdyby teraz na czele City walczyło z Chelsea to byłbym za The Blues, oni stali się już prawdziwą drużyną a nie galerianką, która znalazła dzianego sponsora.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Premiership

Postprzez zwieR.Z. w 14 Kwi 2012 23:42

City cisnęło cały sezon a teraz kasa nie pomaga regenerować sił

To już się troszkę zdezaktualizowało, bo w ostatnich dwóch meczach City zgniotło rywali. Meczu z WBA nie oglądałem, ale dzisiaj gracze Manciniego Norwich rozjechali niczym walec drogowy, w dodatku na wyjeździe. Ciekaw jestem odpowiedzi United, bo jeśli zagrają tak jak w ostatniej kolejce, to tytuł zacznie wisieć na włosku.
Image
Awatar użytkownika
zwieR.Z.

Premiership

Postprzez sochagol w 15 Kwi 2012 17:52

United ma doświadczenie, potrafi się podnieść po przegranej więc spodziewam się po prostu dobrej gry z ich strony.

W poniedziałek Arsenal zagra z Wigan... Normalnie podchodziłbym spokojnie do tego spotkania, ale że Diabły wkopały z nimi ostatni mecz to jakoś niepewnie się czuje.
Image
Awatar użytkownika
sochagol

Premiership

Postprzez damian82812 w 15 Kwi 2012 19:03

Ufff
Bałem się trochę teo meczu, ale United dali radę i pokazali, że też są w dobrej formie przed derbami. Teraz zostaje nie przegrać na Etihad Stadium i mistrzostwo powinno być nasze :fuckyea:
Awatar użytkownika
damian82812

Premiership

Postprzez Kozer w 15 Kwi 2012 20:56

Ja się nie bałem, nawet po 20 sekundach i akcji na naszą bramkę. United grało dziś pewnie i odzyskało swój polot. Martwi mnie postawa Younga, który faulowany dał nam karny. Trochę lata Anglik, nie wiem co o tym sądzić, ale oba faule wyglądały na nieco dosymulowane. Tym razem szala się wyrównała, bo nie dostaliśmy drugiej jedenastki za rękę.
Image
Awatar użytkownika
Kozer

Premiership

Postprzez damian82812 w 15 Kwi 2012 21:58

No ja po meczu z Wigan lekkie obawy miałem, ale zostały one rozwiane całe szczęście bardzo szybko. Co do Young`a to myślę, że nie ma co komentować. Symulka i tyle.
Awatar użytkownika
damian82812

PoprzedniaNastępna

Powróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości